Bayramlık meselesi...

Şunuda dipnot olarak düşmeden geçemicem.
Bu yazdıklarımdan kayınvalideme hak verdiğimi falan düşünmeyin çünkü o yanlış yaptı.
Kendine gelince adet bana gelince beğenmezsin muhabbeti hiç hoş değil.
Sonuçta memleket aynı, bilmiyorum diye bişey yok, kendi de kız vermiş, herşeyi istemiş...
Ama nişanlım bunları bildiği için arkamda, haksız olsaydım savunmaya geçerdi diye düşünüyorum...

bak tatlım,henüz ben bu durumları birebir yasamadım ama çevremde arkadaslarımda evlenen çok var,en basiti en yakını Abi'm var..iyi bir gozlemciyim,kismetse önümüzdeki sene bende bunları yaşıycam..
benim gözümde bunlar o kadar arka plandaki..maddiyatla yapılan seylere çok fazla deger vermem..maneviyat daha önemlidir benim için..
şimdi kayınvaliden kız verirken herseyi istemiş,ister tabii onun cebinden çıkmıyor parası..ama soz konusu kendisi olunca parasına göre hareket ediyor..
daha çok yenisiniz,e zaten kayınvalidenden uzakta yasiyacaksiniz..bir seyler istemek,bir seyler beklemek tabiikide hakkın,ooo ben neler istiyorum bı bilsen :) gönül isterki herseyimiz 4*4luk olsun bir dediğimiz iki edilmesin..ama şimdi bırak adetleri evlenenlere bile helal olsun diyorum..o kadar zor geliyor ki bana(maddi anlamda) nasıl altından kalkicaz,nasıl yapicaz vs diye düşünüyoruz sürekli..mutlaka bir çok şeyim eksik olcak veya istediğim gibi olmayacak..ama muhim mı?bence değil..icimde kalır mı?evet belki kalacak,belki de kalmayacak..ama olduğu kadar artık..bana kalsa bu devirde düğünü bile ortaklaşa yapmak isterim açıkcası..neden erkege yukleniyim ki?dünya masraf..
bunlar benim düşüncelerim tabiikide..yani ne biliyim,elbiseymis bilezikmis almış almamış cokta muhim değil,benim için..kayınvalidemin bana karsı tavırları herseyden önemli..
bu günlerini böyle küçük seyleri sorun ederek geçirme..evlendiğinizden kim bilir yılda kac kere görüşeceksiniz..bosver o yüzden..canını sıktığına değmez..

Yok canım nişanlımı üzmemek adına bişey demiyorum zaten.
Tek duam onunla mutlu olmak, neden söylediğime dair gerekçeleri yazdım.
Sıkmıyorum artık canımı, annemide telkin edecek bazı şeyler söylemeliyim.
Önceden olsa sırf annem için hiç eyvallah etmezdim, ama sevmek böyle bişey galiba :kedi:
Gün geliyor, annen için bile olsa karşındakine bişey diyemiyorsun...
İnşallah içimde kalanlara inat iyiki evlenmişim derim
boshayallersmile

bizimde sana söylemek istedigimiz bu icinde kalicak bisey degil bu
gelinlik degil nisanlik kinalik degil bu bayramlik bir bluz bir etek
bunun icin icimde kaldi diye düsünüp kendini bosuna üzme canim

ben sana şunu diyim benim kaynanamlar sağolsun bana hiç bişey almadılar herşeyi eşim yaptı bayramlık filan bana da çok dedi e kaynanan ne getirdi ne aldılar geline bayramlık alınır filan ben de ded,m ki benim bunlara ihtiyacım yok Allah a şükür dediler bana da gerek yok dedim zaten nişanlım ev yaptırıcam die uğraşıyo ne gerek var masrafa kendi ihtiyaçlarımı karşılyabilirim dedim herkes sustu kimseyi ilgilendirmez bu konular canım takma kafana...biz çoook gördük gelininin koluna bilezikleri düzük hediyeler yollayıp dört dörtlük ev düzüp sonrada ana oğul hayatı kıza zindan eden insanlar...hiç bişey maddiyatla olmaz sen bunu kendin aşabilirsen kimseyi takmazsın başkalarının ne dediği önemli olmasın hiç bi zaman...sen bu çocuğu seviyo musun inanıyo musun güveniyo musun önemli olan o

Canim bak gene bir bilezik almis gelmis inan onu yapmayanlarda var ailen bunun icin olsa ağzını açmasa bari bayramlık adeti bizdede var ama ne sen nişanlına söyleyip onu kucuk duruma düşürme yani o kendini seni eksik bıraktığı icin içine dert olmasın kayınvalidene de söyleyip ilerde basina kalkılacak koz verme olsun boşver ilerde el ele verip esinle herşeyin en güzeline sahip olursunuz insallah o zaman aileninde içi rahat eder

senin kayınvalidenin durumu var ama almıyor bayramlık değilmi eğer öyleyse büyük ayıp zaten senin bayramlık alınmasını ısrar etmen normal bence ben olsam bende ederdim hep evlenirken bişeyler istemek maddiyatçı olunmaz yani hakkındır istemek isteyeceksin tabi gençsin giyineceksin süsleneceksin

boşver canım.

git kendine en güzelinden bayramlık al.

onunla görüştüğünde de falanca arkadasımı kayınvalidesi giydirmiş . mağazaya götürmüş. yada bayram kıyafeti için para yolamış gibi bir atıfta bulunabilirsin.
ama minnet etme.
evlenince bu tür şeyler laf olabilir. klabalık bir ortamda konuşulurken bayram kıyafetini istedi aldık. hiç adetleri unutturmaz gelinim havasında konuşursa sen üzülrsün.
ne nişan alışverişinde ne de bayramlar birşey aldırmadım. nişan alışverişinden binbir ısrarlarıyla bir takım elbise birde abiye aldım. o kadar. ki eşimde anneside çok istekliydi.
ama şimdi başka nişan yapanların yanına gidince hep söyler '' er-ca bizi hiç üzmedi biz alalım dedik o istemedi almadık diye'' bu da beni çok mutlu ediyor.
şuan her bayram harçlıkda verir.arada birde verir. şuan evliyim 3. bayram evliliğimde:) ve bu 3 bayramda da en az iki günlük kıyafet almışımdır tepeden tırnağa :) mühim olan sonrası zaten. boşver nişan döneminin tatlı geçmesini istiyorsan takılma.

ayrıc her anne her aile ister nişanlı iken kızının el üstünde tutuluyor olmasını ama anneni yatıştırmaya çalış bilezik yapmış daha ne alsn önmli değil tarzında konuş.
yada sen onları utandır. siz inşanlını giydirin bayram için.
zaten gelin kız giydirilince damat da giydirilir bu adet de karşılıklıdır.

zaten kız tarafı kendisine gelince bizde erkeğe bir şey alınmaz ama adettir erkek tarafı kıza alır derler.
düğün arefesi ne koparsam kardır düşüncesi mi anlamıyorum.
ben utanırım ya bir şey istemeye.
durumları vardır ya da yoktur.
onların alacağı 2 parça elbiseye kalmadım ben.
bu adetler de kız bedavaya gitmesin tarzı düşüncenin ürünü olsa gerek.

boyle seyler icin ev kredisini odemekte zorlanan
nisanlini bunaltma derim
adam sorumluluk sahibiki ev sahibi olmaya calisiyor
bin bir zorlukla
iki parca cul alsa seneye begenipte giymeyeceksin bile
ama evlendiginizde kira derdiyle ugrasmamak gibi onemli bir
nimete sahip olacaksiniz
kayinvalidende art niyetli olsa bilezik takmazdi saniyorum
anneninde damadina bi gomlek almasi gerekir bana sorarsanfisfisfis

Bilezik takılmış daha ne istiyolar iki parça elbisenin değeri ne ki .Zaten oldum olası bu adet işlerinden de anlamam Allahtan annem babam da öyle ısrarcı insanlar değiller her şeyi keyfinize göre yaparsınız kimseyi sıkıntıya sokmaya bunaltmaya gerek yok derler.

bunuda ilk defa duydum...nişanlıyken bayramlık mı alıyormuş kayınvalide falan...ben hiç duymadım böyle bi adet....varsada ben anlamam..ne o öyle beslememiyiz biz,kendimiz alamıyomuyuz bayramlık kıyafet...

gönlünden kopmuştur hediye amaçlı bişey almış olabilir de böyle yok adettir yok şöyledir böyledir,illaki alınacak bayramda baştan aşağa giydirilecek falan amaaan boşş...

ne saçma adetler var yaa..kim uydurmuş bunları anlamıyorum....

hayır durumu yoksa zaten ısrarla aldırmaya çalışmak çok ayıp bişey...ama durumu varsa bile böyle bişeye gereksinme duymak saçma geliyor bana....tamam takıydı ,nişan bohçasıydı falan anladıkta bayramda bayramlık falan,abartmaya gerek yok kanımca ...o kadarda değil:umursamaz:

ben olsam,istemedimm altin alin dedim derdim..boylelikle herkes susardi..bosver deger mi uzulmeye..para ha onlardan cikmis ha benden sonucta sen ben yok,biz var..
oyuzden bunlari dert etmem..ona gelene kadar neler var(

İlk sayfadayı editleyemediğim için malesef yazamıyorum.
Bu konuyu kapattım, diğer açıklamalarıda diğer sayfalarda yaptım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…