Bayramlik

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
48
31
Merhaba kizlar. Ilk once herkesin Kurban bayrami kutlu olsun. Nisanliyim. Etrafimda herkes soruyor geldilermi bayramlik getirdilermi diye. Derdim maddi konular degil. Ama insan bekliyo iste. Kayinvalidem aradi hicbir sey yokmus gibi tebrik etdi baska birsey soylemedi. Insan en azindan su sebepden gelemedik der. Nisanlim dun gece bayramlik alinmali dimi dedi. Bende evet dedim. Uzun sure yurt disinda olduklari icin bazi seylerden habersiz ola bilirler. Ama bu adetleri bildiklerine eminim. En azindan gelip bayramlasmalirini bekledim ama yok iste. Hergun nisanlanmiyoruz sonucta. Ne yapmaliyim kizlar? Benim durumumu yasayan varmi nasil tepki gosterdiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarida belirttigim gibi derdim maddi konular degil. Ama gelip bayraminiz kutlu olsun demelerini bekledim bu bile beni mutlu ede bilirdi. Zaten hep herseyimi kendim aldim kimseye ihtiyacim yok.
 
Şimdi arkadaşlar adet işine bir bulaşırsak biz zararlı çıkarız o yüzden hiç gerek yok bence, eski zamanları hala güdersek kv tutup önceden gelinler kv nin işini gücünü yapardı da diyebilir
E şimdi ona bakarsan gelin de bayramdan önce gidip k.validesinin hizmetini yapmalı hatta bayram günü de orada olmalıydı.

dediğin gibi gelenekler sadece kız tarafı için işlemiyor.
 
Yarın gelecek misiniz diye sormadınız mı nişanlınıza

ya da hangi gün gelirsiniz diye biz de ona göre gideceğimizi yerleri ayarlarız derdiniz

gerekli gereksiz her şey konuşulur ama bu tip beklentiler nedense karşı tarafa iletilmez

bayramlıktan daha önemli bence
 
Bence çok gereksiz. O adet işlerine bulaşirsaniz neler çikar ortaya. Kv bayramlik alsa ne olur, almasa. Alir, beğenmezsiniz.. Bu sefer bana bunu mu layik gördü olur. Karşilikli yeterli sevgi-saygi varsa böyle saçma ayrintilara takilmayin bence.
 
E şimdi ona bakarsan gelin de bayramdan önce gidip k.validesinin hizmetini yapmalı hatta bayram günü de orada olmalıydı.

dediğin gibi gelenekler sadece kız tarafı için işlemiyor.

İşte o yüzden hiç isim olmaz adet gelenek ataerkil işlerle
 
13 yaşındaki çocuklar gibi ne bayramlığı ya. Bi pantolon gömleğiniz yokmu giyecek?
 
Düğün dernek işinde ne kadar çok adet dersen elalem dersen okadar başın ağrır ben hiç gule oynaya alışveriş yapan görmedim hele bu alışverişler maaile olursa var ya eyvah eyvah
 
Bayramda yeni bir şeyler giymek istiyorsanız gidin alın. Nasıl tenezzül edersiniz böyle bir şeyi anlamıyorum .

Bayramin ozelligi ne sanki hay allahim yaaa. 5 yasindaki cocuk gibi bayramlik mi beklenir

Niye hep bencilce istekler "adet" adı altında toplanir ki???
 
Ben de bu konu ne zaman açılacak diye bekliyordum. Hiç şaşmaz. Her bayram buralarda "nişanlımın ailesi bayramlık almadı, harçlık vermedi vs" konusu.

Belki onlar da sizin onlara karşı bayram adetlerini yerine getirmenizi bekliyırdur. Artık her neyse onlar. Nişanlı kızın kayınvalidesine bayramda ne sorumlulukları vardır biliyor musunuz peki? Benim aklıma en basiti küçükler büyüğe gider, kendi ayağına beklemez geliyor. Siz ne gibi bir çaba içerisindesiniz onlara karşı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…