Iste ben onu nisanlima soyleyemedim sebebide onunda sizin gibi yanlis anlamasi olurdu. Bize gelin deseydim benim beklenti icinde olup onlari cagirdigimi dusunurdu. Zaten gelirler yada kayinvalidem bununla ilgili birseyler soyler diye dusundum.öyle beklentin yoksa bunu nişanlına söyledin mi sadece ziyarete gelin diye
bir de madem beklentin bu değil neden başlık bayram ziyareti değil de bayramlık ki
Iste ben onu nisanlima soyleyemedim sebebide onunda sizin gibi yanlis anlamasi olurdu. Bize gelin deseydim benim beklenti icinde olup onlari cagirdigimi dusunurdu. Zaten gelirler yada kayinvalidem bununla ilgili birseyler soyler diye dusundum.
Yeni birseyleri zaten nisanlim almaz. 4-5 aydir nisanliyiz daha bir toka bile aldirmadim onlara. Anlatmak istedigim suki hani erkek evi kiz evine bayram ziyaretine falan gider ya. Ben etrafimda hep boyle gordum. Gelmelerini bekledim. Ben zaten yarin gidicem onlara nisanlimla bulusacagiz gidib ailesiyle de bayramlasacagimBayramda yeni bir şeyler giymek istiyorsanız gidin alın. Nasıl tenezzül edersiniz böyle bir şeyi anlamıyorum .
Bayramin ozelligi ne sanki hay allahim yaaa. 5 yasindaki cocuk gibi bayramlik mi beklenir
Niye hep bencilce istekler "adet" adı altında toplanir ki???
Lutfen bilip bilmeden yorum yapmayin derdim harclik falan degil. Kendim calisiyorum ailemde her istedigimi alir. Konumun basligina degil icerigine bakin oyle yazin yorumunuzuŞu nişanlıya bayramlık alıp harçlık verme muhabbetini ilk kez burada duydum, hala saçma geliyor
Yarin nisanlimla bulusacagim ve onlara da gidecegim bayramlasmak icin.Peki bugün sen gittin mi k.valide ile bayramlaşmaya?
Yarin nisanlimla bulusacagim ve onlara da gidecegim bayramlasmak icin.
Hep bugunle ilgili degil yarinda gelmeyeceklerini bildigim icin boyle bir konu actim.nişanlınin ailesinden beklentilerin hep bugüne ilgili ama sen artık anne-baban sayılan kisilere bayramın ikinci günü gitmeyi düşünüyorsun.
Bu haksızlık değil mi peki?
Kesinlikle katılıyorum.Kimseden gelecek bayramlığa tenezzül etmem.
Adettir diye siz bekliyorsanız unutun, siz de bayramlarda bir şey vermeyin.
Az beklenti, çok mesafe, daha çok mutluluk.
Yeni birseyleri zaten nisanlim almaz. 4-5 aydir nisanliyiz daha bir toka bile aldirmadim onlara. Anlatmak istedigim suki hani erkek evi kiz evine bayram ziyaretine falan gider ya. Ben etrafimda hep boyle gordum. Gelmelerini bekledim. Ben zaten yarin gidicem onlara nisanlimla bulusacagiz gidib ailesiyle de bayramlasacagim
Yok artik gerçek mi bu yaa. Allah akil versin boylelerine. Nişan atcakmis hanimefendi ! Atsa da erkek tarafına iyilik yapmis olsaKimsenin derdi bitmiyor ah bu bayramlar.
Eki Görüntüle 1639436
Bizim yorede boyle yani adetlere onem verilir. Bir kac gundur zaten akrabalar hep anneme soruyorlar geliyorlarmi neden gelmiyorlar diye.Başlık: Bayramlık
İçerik: Bayramlık
ama bayramlaşmaya gelmelerine mi fikir yazacağız?
yazalım; bayramlaşmaya gelseler de olur, gelmeseler de.. benimkiler sadece ararlar mesela dünürlerini, gitme- gelme olmaz.. hele hele bayramlık konusuna hiç girmiyorum bile, öylesine komik, öylesine saçma..
Ben bugun gitmediysem nisanlim iste oldugu icin. Yarin evde olacak ve yarin gidecegim.Konu sahibi kusura bakma bayramlik alma geleneğinden girip ziyaretten çıktın ancak bu gelenek görenekler sadece erkek tarafina ait değil.
Sen bayramın ilk günü k.validenin evine bayramlasmak icin gitmemişsin ki hangi bayramlik alımından ya da bayram ziyareti gibi geleneklerden dem vurup konu aciyorsun?
Nisanlim dun bulusalim dedi onlarin eve yakin biryerde. Onlara gitmesem ayip etmis olurum onlara gidip bayramladiktan sonra baska yere gidecegiz. Zaten kendim alip kendim giyiniyorum yani baskalari gibi suna ihtiyacim var alalim falan demiyorumbence önce erkek tarafı gitmeli kız tarafına ,senin önce gitmen bana ters geldi.bayramlık konusuna gelince o kısım bana çok saçma geliyor , kendim alır kendim giyerim , onlar hediye alıp gelirse de eyvallah ama ben tenezzül edipte demem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?