Bayramlik

öyle beklentin yoksa bunu nişanlına söyledin mi sadece ziyarete gelin diye

bir de madem beklentin bu değil neden başlık bayram ziyareti değil de bayramlık ki
Iste ben onu nisanlima soyleyemedim sebebide onunda sizin gibi yanlis anlamasi olurdu. Bize gelin deseydim benim beklenti icinde olup onlari cagirdigimi dusunurdu. Zaten gelirler yada kayinvalidem bununla ilgili birseyler soyler diye dusundum.

Şu nişanlıya bayramlık alıp harçlık verme muhabbetini ilk kez burada duydum, hala saçma geliyor

Iste ben onu nisanlima soyleyemedim sebebide onunda sizin gibi yanlis anlamasi olurdu. Bize gelin deseydim benim beklenti icinde olup onlari cagirdigimi dusunurdu. Zaten gelirler yada kayinvalidem bununla ilgili birseyler soyler diye dusundum.

canım benim bir üstteki mesajımda hangi gün gelirsiniz biz de gideceğimiz yeri ona göre ayarlarız şeklinde konuşabileceğini de yazmıştım ama

yani bu adamlarla binbir konuda muhabbet tamam ama önemli konular es geçiliyor

ya da at topu annene annem soruyor X ler ne zaman gelecek diye der geçersin ki karşıdaki de anlar gelmesi gerektiğini

ama en temizi beklentiye girmemek

Yeni birseyleri zaten nisanlim almaz. 4-5 aydir nisanliyiz daha bir toka bile aldirmadim onlara. Anlatmak istedigim suki hani erkek evi kiz evine bayram ziyaretine falan gider ya. Ben etrafimda hep boyle gordum. Gelmelerini bekledim. Ben zaten yarin gidicem onlara nisanlimla bulusacagiz gidib ailesiyle de bayramlasacagim

Şu nişanlıya bayramlık alıp harçlık verme muhabbetini ilk kez burada duydum, hala saçma geliyor
Lutfen bilip bilmeden yorum yapmayin derdim harclik falan degil. Kendim calisiyorum ailemde her istedigimi alir. Konumun basligina degil icerigine bakin oyle yazin yorumunuzu

nişanlınin ailesinden beklentilerin hep bugüne ilgili ama sen artık anne-baban sayılan kisilere bayramın ikinci günü gitmeyi düşünüyorsun.

Bu haksızlık değil mi peki?
Hep bugunle ilgili degil yarinda gelmeyeceklerini bildigim icin boyle bir konu actim.

Başlık: Bayramlık
İçerik: Bayramlık
ama bayramlaşmaya gelmelerine mi fikir yazacağız?

yazalım; bayramlaşmaya gelseler de olur, gelmeseler de.. benimkiler sadece ararlar mesela dünürlerini, gitme- gelme olmaz.. hele hele bayramlık konusuna hiç girmiyorum bile, öylesine komik, öylesine saçma..

Anliyorum fakat siz kendiniz nisanlinizin ailesine gitseydiniz, sonra da onlar size buyur etseydi daha guzel olurdu bence

Bizim yorede boyle yani adetlere onem verilir. Bir kac gundur zaten akrabalar hep anneme soruyorlar geliyorlarmi neden gelmiyorlar diye.

Konu sahibi kusura bakma bayramlik alma geleneğinden girip ziyaretten çıktın ancak bu gelenek görenekler sadece erkek tarafina ait değil.

Sen bayramın ilk günü k.validenin evine bayramlasmak icin gitmemişsin ki hangi bayramlik alımından ya da bayram ziyareti gibi geleneklerden dem vurup konu aciyorsun?

Burda herkes oyle bir tepki gosteriyorki sanki bayramda hickimseye gelmiyorlar ve eger birsey alirlarsa da aman istemem mi diyosunuz. Bakin ben size ne sordum. Gelmelerini bekledim benim gibi bir durum yasayan varmi diye. En onde derdim maddi konular degil diye belirttim. Eminimki bana sacma diyenler nisanlilarindan hep hediye bekleyenler. Benim nisanlim bana bir defa hediye aldi onuda benimle yani ben secdim. Hic takmiyorumda boyle seye. Oyle olsa zaten nisanlim bana hic hediye almiyor dige bagirirdim burda. Bayram konusunu acmazdim bile

bence önce erkek tarafı gitmeli kız tarafına ,senin önce gitmen bana ters geldi.bayramlık konusuna gelince o kısım bana çok saçma geliyor , kendim alır kendim giyerim , onlar hediye alıp gelirse de eyvallah ama ben tenezzül edipte demem.

Ben bugun gitmediysem nisanlim iste oldugu icin. Yarin evde olacak ve yarin gidecegim.

Bence sana kucukte olsa bayram hediyesi almaliydi sonucta ozel bir gun cikolatasini tatlisini cicegini ailesinide yanina alip bayramlasmaya gelmeliydiler uygunu budur. Bu verdigi degeri gosterir

Nisanlim dun bulusalim dedi onlarin eve yakin biryerde. Onlara gitmesem ayip etmis olurum onlara gidip bayramladiktan sonra baska yere gidecegiz. Zaten kendim alip kendim giyiniyorum yani baskalari gibi suna ihtiyacim var alalim falan demiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…