Biliyorum o yüzden cok icim skiliyor diyorumya cok arastirdim cocuk pedagojisini o yüzden bu yaziyi yazdim.. böyle bi anne hic olmak istemedim.. hic hemde hic.. yani sizinle ayni fikirdeyim cok üzücü bi durumdayim cok canimi skiyor inanin..Amacım sizi üzmek değil ama kolu sıkmak siddettir.
Sizden büyük birinin sizin kolunuzu sıkıp , yüzünüze sertçe bakıp bağırdığını bir düşünün ne hissedeceksiniz .
Hiç kolay değil evde tüm gün iki küçük çocuğun sorumluluğunu almak ancak onlar seçmedi bunu.
Destek almanız gerekiyorsa bir an önce almalısınız.
Çocuk bu , üstünüzden de atlayacaklar, boynunuza dolanacaklar, tepenizden de ayrilmayacaklar. Kolay değil ki ,hepimiz hem hayat mücadelesi içerisindeyiz, sorunlarla boğuşuyoruz hem çocuk büyütüyoruz .
Kolay değil elbet.
Kızar anne , elbette ki kızar. Ancak avazı çıktığı kadar bağırmak ,vurmak , sıkmak bana göre şiddettir.
Evet kendime zaman yok ... ya esimleyim yada hep beraber iste.. calismak ne mümkün yalniz birakmayi da gönlüm razi gelmiyor.. kres meseleside zor maddiyat anca gecinmemize izin veriyor..Destek alma işi degil bu ki eski anneler sokaga salıp iş güç yapardi cocuklar eve taaa aksam gelirdi o esnada kadin evini toplar yemek yapardi komsusuyla laflardi.
En azindan haftada yarim gun ozel bi krese yollanabilirler.Nefes almaniz lazim ozlemeniz lazim.Calisan kadinlar bu konuda daha rahat çalışın mumkunse. Daha saglikli bir iliski oluyor bence.
Kesinlikle korkuyorum zaten.. bende öyle gördüm cünki hatirlamiyorum ama abilerim anlatir ... babam cok iyi biridir ama gencliginde anneme nasil davrandigi ortada tamda ona benzeyen bir es secmisim umarim cözerim bunlari cok üzücü ve insAllah kimse kinamiyordur kimsenin basina gelmesini istemem... caresizlik buİnsan yorgunluktan tükeniyor el vereni olmayınca.. Fakat siz istediniz onları Allah da nasip etti. Üstelik kız evlatlar. Bağırıp çağırmaya, itiş kakışa alıştırmayın ki bunun normal olduğunu bilerek büyümesinler. İlerde yuva kurarken doğru eşi seçebilsinler, Allah göstermesin ama birinden sözlü ya da fiziksel şiddet görürlerse tepkilerini koyabilsinler. Ezmeyin kızlarınızı. Büyümüş hallerini düşünün ve şu an sizin yaptıklarınızın bir başkası tarafından onlara yapıldığını varsayın.. Eminim vazgeçersiniz...
InsAllah canim bazen kendimi cok canavar ve böyle cani bi anne gibi hissediyorum ne yazikki... diyorum ya hic böyle büyütmek istememistim... bugün biraz daha sakinim büyük bi 4 yasina girsin dediklerimi anlayac 100 kere anlatacagim uzun uzun yaptiginin yanlis oldugunu ve onun beni anlamasinin ve kendini ifade etmesinin rahatligini yasayacagim insAllahAh bacım, seni en iyi ben anlarım.
3 yaşında ve 22 aylık, Allah bağışlasın tazmanya canavarından hallice meleklerim var.
Geçen gün bir komşuyla asansörde karşılaştık ki 100 e yakın daireli bir binadayım, yabancıların yanında çocuklarım adeta biblo gibi duruyor ve millet de seviyor ‘bakmayın bu hallerine binayı yıkıyoruz biz’ deyiverdim, katımızda indiğimi görünce ‘aa ben sizi tanıyorum gıyaben, olur öyle şeyler dert etmeyin biz de çocuk büyüttük kavga hep olur onlar büyüyünce siz de sakinleyeceksiniz’ dedi.
Anlamadım ve sordum nereden tanıdığını ‘sesiniz bize geliyor’ dedi, bu kadın 2 üst katımda yaşıyormuş.
Yaşadığım rezilliği unutamıyorum...
Çünkü, ben çocuklarıma hep yüksek ses kullanıyorum.
Bağırma, kızma vs hariçken de çünkü dikkatlerini çekemiyorum.
Onların gürültülerinde söylediklerimi duyurmak için avaz avaz bağırıyorum, yine olmuyor yine olmuyor.
Bu sefer kızma bağırmaları başlıyor ve ağlama sesleri cıyaklamalar vs.
Her seferinde kızmayacağım diyorum ama, yeni jenerasyon sabır taşı mübarek!!!
Olmayacak en tehlikeli şeyler peşinde, uyudukları saatleri iple çekiyorum ve dediğiniz gibi üzülüyorum sonra.
Ama yapacak bir şey yok, tepede orada bırada gezen, aklı yaramazlığa çalışan çocukların bulunduğu evde bunlar çok normal.
Siz de insansınız, annelik göreviniz dışında o evde yapılacak işler var, kendinizi dinlemeye ihtiyacınız var, eşiniz var.
Var oğlu var yani.
Ve bir tek kendinize zaman ayırmak ya da büyüğü kreşe vermekten geçiyor atlatmanın yolu.
ah yaa yani hep böyle olur. Bunu çözmeye çalılın hem kendiniz hem evlatlarınız için. Onlara da öğrenilmiş çaresizliği siz öğretmeyin. Bu günler geçicek, o kızlar büyüycek.. Sabrederseniz her şey çok güzel olur.Kesinlikle korkuyorum zaten.. bende öyle gördüm cünki hatirlamiyorum ama abilerim anlatir ... babam cok iyi biridir ama gencliginde anneme nasil davrandigi ortada tamda ona benzeyen bir es secmisim umarim cözerim bunlari cok üzücü ve insAllah kimse kinamiyordur kimsenin basina gelmesini istemem... caresizlik bu
Yok babam annemi dövmezdi.. nasist belirtileri vardi ki kocaminda var hatta oturmamis bi kisiligi var ama bakiyom 30 yasini gecmis aslinda akli basinda sorumluluk alir fln bi bakiyom gözünde hic yokum kocamin böyle nasil anlatirim bilmiyorum degersiz hissediyorum sonra bundan sikayet edince bi ilgi yagmuru bi iki gün sonra bitti yine ayni ilgisizlik.. belkide budur beni rahatsiz eden bilemiyorumah yaa yani hep böyle olur. Bunu çözmeye çalılın hem kendiniz hem evlatlarınız için. Onlara da öğrenilmiş çaresizliği siz öğretmeyin. Bu günler geçicek, o kızlar büyüycek.. Sabrederseniz her şey çok güzel olur.
Eşiniz nasıl size ve çocuklara karşı? Babam gibi demişsiniz ama şiddet mi uyguluyor yoksa?
sadece eşinizden beklemeyin, siz ayarlayın bazı şeyleri siz de adım atın. Tek taraftan beklemek bencillik olur. Siz ilgi gösterdiğinizde de ilgisiz mi?Yok babam annemi dövmezdi.. nasist belirtileri vardi ki kocaminda var hatta oturmamis bi kisiligi var ama bakiyom 30 yasini gecmis aslinda akli basinda sorumluluk alir fln bi bakiyom gözünde hic yokum kocamin böyle nasil anlatirim bilmiyorum degersiz hissediyorum sonra bundan sikayet edince bi ilgi yagmuru bi iki gün sonra bitti yine ayni ilgisizlik.. belkide budur beni rahatsiz eden bilemiyorum
Bazi konularda öyle yani bi ara psikologa gidiyodum o da dedi bazi konularda narsistlik var diye.. keske benim yanlis düsüncem olsa... tabiki ondan beklemiyorum bende yapiyorum ne bileyim yorulur masaj yaparim etrafinda pervane cok sıkmayacak kadar umarimsadece eşinizden beklemeyin, siz ayarlayın bazı şeyleri siz de adım atın. Tek taraftan beklemek bencillik olur. Siz ilgi gösterdiğinizde de ilgisiz mi?
Bir de narsistler kendilerini çok beğenir ve severler kendilerinden başka kimse umurlarında değildir. Ama anlattığınız kadarıyla eşinizde narsistlik yok. Tipik istemeyle ilgi gösteren Türk erkeklerinden :)
ahahaa çok alemsiniz.. Eşinizin kendinin farkında olup düzelmek istemesi lazım yoksa değişen bi şey olmuyor ne yazık ki..Bazi konularda öyle yani bi ara psikologa gidiyodum o da dedi bazi konularda narsistlik var diye.. keske benim yanlis düsüncem olsa... tabiki ondan beklemiyorum bende yapiyorum ne bileyim yorulur masaj yaparim etrafinda pervane cok sıkmayacak kadar umarimyani inanin elimden geleni ardina koymuyorum .. ben ilgi gösterdigim zaman böyle havada kaliyo misal balkona birlikte gittik ailesiyle vakit gecirdigimiz zamanlarda.. hemen oraya bi seni özledim canim ya diye yapistiririm bi kac saat bile olsa.. öyle bakar bana öküzün trene baktigi gibi
Aynen keske eskisi gibi mahalle sevkati olsaydi da cocuklarimizi mahallede oynamaya yollayabilseydik hem daha iyi gelisirler hemde enerjilerini atmis olurlardi birsürü sey ögrenilerdi... böyle soguk binalara mahkum cocuklarimiz malesef bizde etkileniyoruzBazen insanin sabri kalmiyor. Benimki ben is yaparken tam dibimdedir mesela, arkami donecek alan birakmaz. Salonda otursam gelip tepeme oturur. Cogunlukla sabretsem de bazen sabredemiyorum. Ama cocuklar sıkılıyor oyun oynamayi bilmiyor ondan
InsAllah cok dil döküyorum anliyorum artik diyor pek ümitli deyilim ama biraz bi isik var sanirim... cok aziiiiiiicik degisiyor her konusmamda.. öd degissinde ben 40 kerede olsa anlatirimahahaa çok alemsiniz.. Eşinizin kendinin farkında olup düzelmek istemesi lazım yoksa değişen bi şey olmuyor ne yazık ki..
Kilit nokta bu mesajın kalmak istemediğin yerde kaldığın için eşine kızğınlığından yapıyorsun bunuZaten hep yazin oluyor hersey esimin ailesinde kaliyoruz 10 dk mesafeye ragmen ve benim cocuklar cok simarmaya basliyor bende kontrolü kayip ediyorum ama destek almayi düsünüyorum kesinlkikle ... sanirim icimde bir sorun var onu cözemiyorum bundan bu haller..
Buda deyil vallaha ben isterse heryerde kalirim ama kalirken banada vakit ayirmali beni yok saymamali... yaptiklarimi taktir etmeli.. hani benim ailemede gönül rizasiyla göndermeli kilit nokta bu esas.. abilerimi okadar az görüyorumki izine geldiklerinde... ama buraya yazmak iyi geldi icimi bosalttimKilit nokta bu mesajın kalmak istemediğin yerde kaldığın için eşine kızğınlığından yapıyorsun bunu
Vallaha cok isterim ama ailesi isine geldigi zaman bakar ve mutlaka bizi aksam yemegine beklerler iki saat fln geziyoruz buda bana yetmiyor.. o yüzden birakmaktan vazgectim tamamenŞimdili çocuklar çok azılı, bunalmakta haklısınız. Peki çocukları eşinizin ailesine bırakıp tüm gün gezip tozsanız, acaba bir nebze de olsa rahatlatmaz mı ara ara sizi? Dezavantajı avantaja çevirme anlamında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?