Bazen cocuklarima tahammülüm kalmiyor...

Biliyorum o yüzden cok icim skiliyor diyorumya cok arastirdim cocuk pedagojisini o yüzden bu yaziyi yazdim.. böyle bi anne hic olmak istemedim.. hic hemde hic.. yani sizinle ayni fikirdeyim cok üzücü bi durumdayim cok canimi skiyor inanin..

Evet kendime zaman yok ... ya esimleyim yada hep beraber iste.. calismak ne mümkün yalniz birakmayi da gönlüm razi gelmiyor.. kres meseleside zor maddiyat anca gecinmemize izin veriyor..

Kesinlikle korkuyorum zaten.. bende öyle gördüm cünki hatirlamiyorum ama abilerim anlatir ... babam cok iyi biridir ama gencliginde anneme nasil davrandigi ortada tamda ona benzeyen bir es secmisim umarim cözerim bunlari cok üzücü ve insAllah kimse kinamiyordur kimsenin basina gelmesini istemem... caresizlik bu

InsAllah canim bazen kendimi cok canavar ve böyle cani bi anne gibi hissediyorum ne yazikki... diyorum ya hic böyle büyütmek istememistim... bugün biraz daha sakinim büyük bi 4 yasina girsin dediklerimi anlayac 100 kere anlatacagim uzun uzun yaptiginin yanlis oldugunu ve onun beni anlamasinin ve kendini ifade etmesinin rahatligini yasayacagim insAllah

ah yaa yani hep böyle olur. Bunu çözmeye çalılın hem kendiniz hem evlatlarınız için. Onlara da öğrenilmiş çaresizliği siz öğretmeyin. Bu günler geçicek, o kızlar büyüycek.. Sabrederseniz her şey çok güzel olur.

Eşiniz nasıl size ve çocuklara karşı? Babam gibi demişsiniz ama şiddet mi uyguluyor yoksa?

Çocuklarınızın arasındaki yaş farkı çok az, küçükler ve her birisi özel ilgi istiyor.büyük olan kızınız ben merkezci dönemde, kendine dönük ilgi istiyor,başkasını düşünemez ve empati yapamaz.küçük olan kızınızın da 2 yaş sendromu var.ayrıca her ikisi de çok küçük olduğu için oyun kurma yetenekleri henüz yok.yani oyun kurup, kuralları anlatacaksınız, oyun sürecinde onları yönlendirmeniz gerekiyor,hakem gibi müdahalede bulunmaz gerekir.ne yazık ki oyuncağı vereyim onlar oynasın durumu söz konusu değil.

Beraber zaman geçirdiğiniz gibi, tek tek de onların duygusal,sosyal gelişimine destek olmalısınız.yapılması gerekenler bunlar tabii bunları yapabilmek tek başına zordur. En başta eşinizden, anne-baba,kv,ablanızdan yardım talep edebilirsiniz

Yok babam annemi dövmezdi.. nasist belirtileri vardi ki kocaminda var hatta oturmamis bi kisiligi var ama bakiyom 30 yasini gecmis aslinda akli basinda sorumluluk alir fln bi bakiyom gözünde hic yokum kocamin böyle nasil anlatirim bilmiyorum degersiz hissediyorum sonra bundan sikayet edince bi ilgi yagmuru bi iki gün sonra bitti yine ayni ilgisizlik.. belkide budur beni rahatsiz eden bilemiyorum

sadece eşinizden beklemeyin, siz ayarlayın bazı şeyleri siz de adım atın. Tek taraftan beklemek bencillik olur. Siz ilgi gösterdiğinizde de ilgisiz mi?

Bir de narsistler kendilerini çok beğenir ve severler kendilerinden başka kimse umurlarında değildir. Ama anlattığınız kadarıyla eşinizde narsistlik yok. Tipik istemeyle ilgi gösteren Türk erkeklerinden :)

Bazi konularda öyle yani bi ara psikologa gidiyodum o da dedi bazi konularda narsistlik var diye.. keske benim yanlis düsüncem olsa... tabiki ondan beklemiyorum bende yapiyorum ne bileyim yorulur masaj yaparim etrafinda pervane cok sıkmayacak kadar umarim yani inanin elimden geleni ardina koymuyorum .. ben ilgi gösterdigim zaman böyle havada kaliyo misal balkona birlikte gittik ailesiyle vakit gecirdigimiz zamanlarda.. hemen oraya bi seni özledim canim ya diye yapistiririm bi kac saat bile olsa.. öyle bakar bana öküzün trene baktigi gibi

Bazen insanin sabri kalmiyor. Benimki ben is yaparken tam dibimdedir mesela, arkami donecek alan birakmaz. Salonda otursam gelip tepeme oturur. Cogunlukla sabretsem de bazen sabredemiyorum. Ama cocuklar sıkılıyor oyun oynamayi bilmiyor ondan

ahahaa çok alemsiniz.. Eşinizin kendinin farkında olup düzelmek istemesi lazım yoksa değişen bi şey olmuyor ne yazık ki..

Bazen insanin sabri kalmiyor. Benimki ben is yaparken tam dibimdedir mesela, arkami donecek alan birakmaz. Salonda otursam gelip tepeme oturur. Cogunlukla sabretsem de bazen sabredemiyorum. Ama cocuklar sıkılıyor oyun oynamayi bilmiyor ondan
Aynen keske eskisi gibi mahalle sevkati olsaydi da cocuklarimizi mahallede oynamaya yollayabilseydik hem daha iyi gelisirler hemde enerjilerini atmis olurlardi birsürü sey ögrenilerdi... böyle soguk binalara mahkum cocuklarimiz malesef bizde etkileniyoruz

ahahaa çok alemsiniz.. Eşinizin kendinin farkında olup düzelmek istemesi lazım yoksa değişen bi şey olmuyor ne yazık ki..
InsAllah cok dil döküyorum anliyorum artik diyor pek ümitli deyilim ama biraz bi isik var sanirim... cok aziiiiiiicik degisiyor her konusmamda.. öd degissinde ben 40 kerede olsa anlatirim

Kilit nokta bu mesajın kalmak istemediğin yerde kaldığın için eşine kızğınlığından yapıyorsun bunu

Eşeğini dövmeyen semerini dövermiş sizinki o misal. Eşinizin ailesinde kalmak istemiyorsunuz, çocuklarınızı şımartıyorlar müdahale ediyorlar sesinizi çıkaramıyorsunuz. Haliyle sinirinizi en yakınınızda bulunan size karşılık veremeyecek, ses çıkardığınız için zor durumda kalmayacağını yavrulardan çıkarıyorsunuz. Silkelenin ve kime sinirliysen iz ona kızın.

Kilit nokta bu mesajın kalmak istemediğin yerde kaldığın için eşine kızğınlığından yapıyorsun bunu
Buda deyil vallaha ben isterse heryerde kalirim ama kalirken banada vakit ayirmali beni yok saymamali... yaptiklarimi taktir etmeli.. hani benim ailemede gönül rizasiyla göndermeli kilit nokta bu esas.. abilerimi okadar az görüyorumki izine geldiklerinde... ama buraya yazmak iyi geldi icimi bosalttim bi tik daha iyim

Şimdili çocuklar çok azılı, bunalmakta haklısınız. Peki çocukları eşinizin ailesine bırakıp tüm gün gezip tozsanız, acaba bir nebze de olsa rahatlatmaz mı ara ara sizi? Dezavantajı avantaja çevirme anlamında

Üzülme çoğu insan aynı durumda benim de çocuğum 2 yaşında 1 senedir antidepresanla yaşıyorum ona zarar vermemek için gece ve gündüz dişlerimi sıkıyorum inşallah geçecek tek umudum biraz laftan anlayacak yaşa gelmesine az kaldı.

Vallaha cok isterim ama ailesi isine geldigi zaman bakar ve mutlaka bizi aksam yemegine beklerler iki saat fln geziyoruz buda bana yetmiyor.. o yüzden birakmaktan vazgectim tamamen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…