• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazen diyorum ki keske erkek olsaymısım😒

Yok abartıyorsunuz ama ortam çok bozulmuş aileler bence korkuyor ben evli olduğum halde annemgil hala tembih ediyor kızım kocanla gez gezeceksen fazla esin olmadan dışarlarda gezme diye o kadar çok degisti ki ulke.. sapığı bilmem nesi...bazen bunalıyorum ama cidden sokaklar bana da güvenli gelmiyor..bence erkekler icin bile ülke eskisi gibi diil...ama tabii ki bunun çaresi de bizim sokağa çıkmamamız değil . Medenileşmeli memleket ancak tam tersine gidiyor çok üzücü:KK43:
Yok abartmıyorsunuz olcaktı yanlış yazmışım kusura bakmayın :) simdi fark ettim

Bence bazen de ki 'keske daha güzel bir ailenin içine dogsaydim'
Çünkü sorun kadın olman değil toksik aileye sahip olman.
Madem sevgilimden uzaklaşmak istemediğin için başka şehre atanmak istemiyorsun o zaman çözüm basit, atandigin gjbi hemen söz nişan yaza düğün yap git kurtul.
Bu fikri açtığın sevgilin hık mık derse de onu umursamadan çıkabilecek şehirleri yaz:m

Erkekler neden bu kadar rahat yaşarken kadınlar aile korkusuyla yasıyor.. Ben 33 yasındayım eve saatli giriyorum bir yere gıderken annem saat veriyo gunduz 12 de çıktım diyelim erkek arkadaşımla bukusacagım saat 3 de annem arıyor gec oldu gel hava karardı gel.. Saat 8 gıbı geldigımde babam kapıyı kıtlıyor.. İl dısına atanmak istiyorum ama sevgilim burada yasıyor.. Suan calısmıyorm ben ama calıssamda bır sey degısmıyor.. Atanıp gideceğim siz boyle yaptığınız ıcın kadınlar evliliği kurtuluş sanıyor diyorum..annem sureklı sabah çıkıyorsun aksam geliyorsun burası otel mı baban yine ıyı sana bıse demiyo hava kararmıs ne ısın var sokakta bunları soyluyor.. Eve gec kalıcam korkusundan bır sey anlamıyorm yaptıklarımdan da.. Yok ben istiyormusum hıc aramasınlar benı bu zamanda millet cocugunun pesındeymıs kımın kızları dısardaymıs.. Erkek arkadasım sabaha kadar dısarda olsa kımse sormuyor kı neresinden bu nalet olası bır zar ve namus korkusumu aıleme bunu yaptıran gercektn cok yoruldum..Ben mı abartıyorum sizce??
Valla benim annem çok şükür baskıcı değil. Ama bazen kendimi onun yerine koyuyorum cidden bende korkardım. Anne olmadığım için kızarım belki ama bu dönem öyle tehlikeli bir dönem ki bende geç saatte dönmesini istemezdim tabi yapamazsın demek yerine geç gelmemeye özen göstermesini isterdim. Bu arada annem aksine git gez arkadaşlarınla sıkılıyorsun diyen biridir ona rağmen ben eve geç dönmeyi sevmiyorum. Çevreyi de düşünmem asla. Sadece kendime bunu alışkanlık edinmek istediğimden sanırım. Bazen liseden erkek arkadaşlarımla buluşuyorum onlarda tabi biliyorlar izin almada sıkıntım olmadığını geç saatte arayıp geç bırakıyorlar buda beni çok rahatsız ediyor hani nasılsa izin derdi yok diye her seferinde geç saatlerde buluşmalarına tepkimi koydum mesela. Ha Antalya'da okurken sabaha karşı 3'te döndüğümüzde oluyordu ama içimde hiç rahat olmazdı sadece o arkadaş ortamı ve kalabalığın olması mutlu ederdi beni aksi halde bunu alışkanlık hale getirmek bana göre değil. Erkeklere sormazlar çünkü aileler başlarına bi şey gelmesinden çok endişelenmezler bir kızla görüşmesi de tedirgin etmez onları el kızı sonuçta. Yaşınıza nazaran bu baskı çoksa sizin için en sağlıklısı atanıp ya da iş bulup gitmenizdir.

Erkek arkadaşınız peki o hangi kafada aileniz gibi mi düşünüyor yoksa takılmaz mı böyle şeylere ?

Hiç sevgiliniz ile konuştunuz mu başka şehire atansaniz ne gibi tepki verir , sonuçta eş durumuyla kendi sehrinize dönme imkanınız da var yani atanmak bence öncelik olsun belki aileniz bu yüzden de çok baskı yapıyordur

Biraz iddialı bir cümle olacak ama sanırım bu ülkedeki kadınların neredeyse tamamı hayatının bir döneminde en az bir kere de olsa aynı şeyi dilemiştir. Dünya genelinde sosyal düzen erkeklerin avantajına kurulmuş. Ama bizim gibi toplumlarda bunu daha da fazla hissediyoruz. Ne giyeceğine, nasıl konuşacağına/yürüyeceğine, nereye gideceğine, hangi saatlerde nerede olacağına, kaç tane doğuracağına, nasıl doğuracağına vs vs ... kadınların her şeyine karışılıyor. Ve tüm bunlar ne yazık ki koruma adı altında yapılıyor. Aile ve toplum kadını her anlamda kontrol etmeye çalışıyor. Kadının var olduğu alanlar gittikçe daralıyor.
Kadınların evlenmeden önce babasının/erkek kardeşinin evlendikten sonra kocasının himayesinde yaşaması savunuluyor. Ve dediğim gibi bu koruma bahanesiyle yapılıyor.
Kadınları belli alanlara hapsetmek yerine güvenle ve özgürce yaşayabilecekleri bir dünya yaratmak için de bu kadar canla başla çabaladıklarını görseydik keşke...
👍

Bu sizin ailenizle alakalı bir durum. Bence erkek de olsanız sonuç değişmezdi yine aynı aileye sahip olduğunuz sürece.

Erkekler neden bu kadar rahat yaşarken kadınlar aile korkusuyla yasıyor.. Ben 33 yasındayım eve saatli giriyorum bir yere gıderken annem saat veriyo gunduz 12 de çıktım diyelim erkek arkadaşımla bukusacagım saat 3 de annem arıyor gec oldu gel hava karardı gel.. Saat 8 gıbı geldigımde babam kapıyı kıtlıyor.. İl dısına atanmak istiyorum ama sevgilim burada yasıyor.. Suan calısmıyorm ben ama calıssamda bır sey degısmıyor.. Atanıp gideceğim siz boyle yaptığınız ıcın kadınlar evliliği kurtuluş sanıyor diyorum..annem sureklı sabah çıkıyorsun aksam geliyorsun burası otel mı baban yine ıyı sana bıse demiyo hava kararmıs ne ısın var sokakta bunları soyluyor.. Eve gec kalıcam korkusundan bır sey anlamıyorm yaptıklarımdan da.. Yok ben istiyormusum hıc aramasınlar benı bu zamanda millet cocugunun pesındeymıs kımın kızları dısardaymıs.. Erkek arkadasım sabaha kadar dısarda olsa kımse sormuyor kı neresinden bu nalet olası bır zar ve namus korkusumu aıleme bunu yaptıran gercektn cok yoruldum..Ben mı abartıyorum sizce??
Sürekli mücadele edeceksin ailenle yapacak birsey yok, ben cocuklugumdan bu yana özgürlüge düskünüm kendi hür iradem oldugunu hep savunmusumdur. Anneme babama hep dedim sizin köleniz degilim her dediginizi yapmak zorunda degilim ben istemiyorsam bazi seyleri bana uymuyor ise köleniz olmak icin mi dogurdunuz beni isterseniz evlatliktan red cekin sokakta bile yatarim dedigimi hatirliyorum. Cok mücadele ettim simdi 28 yasindayim, karismiyorlar. Benim kendil bazi seyleri basa cikamadigim zaman muhakkak ailemden fikrini alirim onlarin yöntemleri taktikleri vs ne olur diye. Erkek arkadasimla görüsürüm hatta babama bile söylemisligim oldu baba dedim suraya günü birlik erkek arkadasimla yazliga gidecegiz derim artik bana güveniyor. Yalan konusmaktansa dogrulugumla konusurum. Isterse yargilasin istemese yargilamasin sonuc degismiyor ailemin cocugum :) ara ara istemsiz karismaya calisiyor hayir derim lafimin arkasinda kalirim. Sanirim ben kendi kisiligim karakterim hakkinda ödün vermiyorum orasi benim kirmizi cizgim diye birsey diyemiyorlar. Ama söyle birsey var bazi kisiler isteye bileye yanlis yola gidenler var. Ama bunu yanlis yola gitmeyip hakkinda savunursan zaten ailen sana güvenir. Ve senin atanma sansin varsa git bazi hayatin gercekleri yüzles sürekli ailenle kalma, calisma imkanin varsa calis erkek arkadasin yüzünden kariyerini geriye atman bence yanlis. Evliligi sakin kacis yolu olarak düsünmeyin

Sürekli mücadele edeceksin ailenle yapacak birsey yok, ben cocuklugumdan bu yana özgürlüge düskünüm kendi hür iradem oldugunu hep savunmusumdur. Anneme babama hep dedim sizin köleniz degilim her dediginizi yapmak zorunda degilim ben istemiyorsam bazi seyleri bana uymuyor ise köleniz olmak icin mi dogurdunuz beni isterseniz evlatliktan red cekin sokakta bile yatarim dedigimi hatirliyorum. Cok mücadele ettim simdi 28 yasindayim, karismiyorlar. Benim kendil bazi seyleri basa cikamadigim zaman muhakkak ailemden fikrini alirim onlarin yöntemleri taktikleri vs ne olur diye. Erkek arkadasimla görüsürüm hatta babama bile söylemisligim oldu baba dedim suraya günü birlik erkek arkadasimla yazliga gidecegiz derim artik bana güveniyor. Yalan konusmaktansa dogrulugumla konusurum. Isterse yargilasin istemese yargilamasin sonuc degismiyor ailemin cocugum :) ara ara istemsiz karismaya calisiyor hayir derim lafimin arkasinda kalirim. Sanirim ben kendi kisiligim karakterim hakkinda ödün vermiyorum orasi benim kirmizi cizgim diye birsey diyemiyorlar. Ama söyle birsey var bazi kisiler isteye bileye yanlis yola gidenler var. Ama bunu yanlis yola gitmeyip hakkinda savunursan zaten ailen sana güvenir
Ben babama bırakın boyle soylemeyı en ufak bır sey ya mesela dedigı bir seye hayır diyeyim yada itiraz edeyım evde kırılmadık bır sey bırakmaz butun mahalle duyar bagırtısını evı bana ve aileme zindan eder en buyuk dumanı ben olurum artık en ufak bır seye sinirlenince kı hıc sucumuz yokken evde eline ne geldiyse kırmıs bır ınsan var cunkı en ufagı bır tanesinde sebep neydi bılıyomusnz annem pantolonunu ütülemeyı unutmuş

Bu sizin ailenizle alakalı bir durum. Bence erkek de olsanız sonuç değişmezdi yine aynı aileye sahip olduğunuz sürece.
Erkek ama ya namus derdı yok ya bı derece daha serbest olurlardı kı zaten babam erkek cocugu bızım kadar baskı kuramaz cunkı o buna ızın vermezdi en fazla ayrı eve cıkardı

Ben babama bırakın boyle soylemeyı en ufak bır sey ya mesela dedigı bir seye hayır diyeyim yada itiraz edeyım evde kırılmadık bır sey bırakmaz butun mahalle duyar bagırtısını evı bana ve aileme zindan eder en buyuk dumanı ben olurum artık en ufak bır seye sinirlenince kı hıc sucumuz yokken evde eline ne geldiyse kırmıs bır ınsan var cunkı en ufagı bır tanesinde sebep neydi bılıyomusnz annem pantolonunu ütülemeyı unutmuş
Üzüldüm gercekten, Bence atama sansin varsa atanmalisin erkek arkadasini daima bi adim önüne koymayi birak, iliskiniz güzel gider veya gitmez belli olmaz önemli olan suan ailenle basa cikamiyorsan artik yasin var 33 yasindasin. Atanmaya calis babana bagli kalma zaten eline para geldikten sonra muhtemelen sana karisacagini sanmiyorum karisirsa da muhabetini azaltirsin. Sana böyle davranmaya veya annene böyle davranmaya hakki yok babanin yaptigi tabi ki yanlis annen sanırım babandan korkuyor. Böyle algiladim bi ara annenle basbasa konusmayi deneyebilir misin ama sakince mantikli sekilde konus bakalim ne diyecek

Erkek ama ya namus derdı yok ya bı derece daha serbest olurlardı kı zaten babam erkek cocugu bızım kadar baskı kuramaz cunkı o buna ızın vermezdi en fazla ayrı eve cıkardı
Bence öyle olmazdı. Kızlarına size davrandıkları gibi davranan aileler erkek çocuklarının peşlerini evlendikten sonra dahi bırakmıyorlar. Eşiyle olan her şeyine karışıyorlar. Düğününe karışırlar,nerede yaşayacağına karışırlar, evliliği içindeki her şeyine de karışırlar yani. Bence bu tamamen ailenizle alakalı bir durum,sizin cinsiyetinizle alakalı değil.

Bayılıyorum şu feminizm kokan konulara👊👊konu sahibi umarım atanır ve ayaklarının üstünde dimdik durursun.Erkek arkadaşını nasıl birakacagini düşünme bile.önceliğin mesleğin olsun.ne mezunusun bu arada
Tıbbi sekreterlik okuyorum aslında cok iyi atama oldu puanlar 70'e kadar düştü tabı ben bu kadar ıyı bı atama olacağını tahmin etmediğim ıcın okulu onemsemedım ve uzattım puanım 77 yoksa suan rahat atamıyordum mezun olsaydım 😔haziran da mezun olacağım ama bu kadar alımdan sonra seneye artık alım olur mu oda mechul.. Acıktan atamalara basvuracagım sırf kendi düzenimi kurabilmek ıcın guvenlık ya da hizmetli gıbı..

Back
X