Bazen düşünmüyor değilim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
asla aklından bile geçirme hiç bir şey hiç kimse ailenden üstün değil onları kenara atma hayatını pimanlığın üzerine kurma pişman şuan iyisiniz belki ama her zaman iyi olmayabilir yanında destek olcak birilerini arayacaksın ve unutmaki bunlar ailenden başkası olmaz kimse onların yerine geçemez

aklını başına al başkada bişey demiyorum. hem senden 20 yaş üstü büyük emınmısın peki kesin bu adamın bekar olduğundan etrafımızda kart zamparalar cirit atarken. sen kaçmayı değil önce bu adam gerçekten bekarmı diye arastır.

Bazen biraz sert yaklaşabiliyorum haklısın. Yazdıklarınızı okuyunca, kardeşimin yerine koyuyorum sizi üzülüyorum.

Geçmedi, geçmeyecek de. Ama en azından huzurluyum. Eğer evlenirseniz huzurun zerresini yaşayamayacaksın. Ailen, eşin... Kendine bunu yapma.

Hem yaşı büyük, hem seviyesiz, nerden tutarsan elinde kalıyor.

önemli olan sevmek değil sevilmekmiş, tertemiz bir şekilde.

İşte bu o kadar doğru o kadar önemli ki... o kadar önemli ki....

Zaten siz şimdiden saygıyı yitirmişsiniz.. karşılıklı olarak yitirmişsiniz.. Evlilikte saygı o kadar önemli ki..

Bir de arkadaşlar demiş,sen daha 40 yaşındayken adam 60 olacak baban mı diyecekler! en iyi ihtimalle abin mi diyecekler

Kaderim bu adamsa gibi bir şey söylemişsin.. Canım illa kaderinse sen ne kadar itersen it gelir... Benim kv ve kp okurken,kp mezun olmuş ve gitmeden kaynanamı parka çağırmış konuşmak için.. Kv yarım saat geç gitmiş,naz yapmak için.Gitmiş ki kimse yok.. kp de 15dk bekleyip beni istemiyor demiş gitmiş.. 1yıl kadar sonra hiç akıllarında yokken, sinemada tesadüfen karşılaşmışlar ve konuşup evlenmişler.. Mutlu son

Demem o ki,kaderse gerçekten illa çıkar karşına ve olur.. Ama sen Allah'tan hayırlısı dile.. Hayırlıysa olsun de...

ahahaha cok sevimli :)

Kaç.. Kaç ve gör..
Bir hiç uğruna, aşk denen geçici heves uğruna bir insan hayatını nasıl mahveder gör..
Ailenin desteği olmadan yapılan her şey için bir insanın ne kadar eksik hissedeceğini gör..
Ve o çok güvendiğin adamın, sahipsizsin rahatlığıyla seni ne kadar üzebileceğini gör.
Aşkın yaşı yoktur düşüncesiyle önemsemediğin o 20 yaş farkının, görmek istemediğin o ilk evliliğinin
ne kadar büyük bir problem olabileceğini gör..
Benden bu kadar..

bir çok kez bulunur.

herşeyin farkında olmana hastayım seninn
yazmıyım dedim duramadım
ailenden önemli olamaz bu insan bence önce aile kaçsan çözüm olcak mı bi adam için AİLENi ve onca sevdiğin insanı kaybetmeyi cidden göze alabilcek kadar cesaretlimisin sen bu konuda ??

Ne söylersek söyleyelim senin gözün kör olmuş, değişmeyecek. Aslında sende hatalı olduğunu içten içe biliyorsun ki buraya konuyu açmışsın. Çok pişman olacaksın ama son pişmanlık fayda etmez.
İlerde sen de anne olacaksın. Öpmeye bile kıyamadığın evladını bin bir hayallerle büyütüp sonra da babası yaşında biri ile beraber görmeye dayanabilir misin?
Şimdiden sana hakaretler ediyorsa evlenince şiddet bile uygulayabilir (büyük bir ihtimal). Hele ki ailenin arkanda olmadığını hissederse. Seni çok ezer.
Ben de ailemin onaylamadığı biri ile evlendim. Aynı senin hissettiklerini hissediyordum. Gözüm ondan başkasını görmüyordu.O beni çok sevdiğini söyleyen adam gitti, hakaretler, küfürler, psikolojik şiddetler başladı. Son hep aynı. Ne mi oldu? 8 yaşındaki oğlumla bizi bırakıp evi terk etti. Şimdi çoook mutlu. Başkasıyla beraber. Çocuğunu bile gözü görmüyor.
Sanmaki onun sana olan duyguları duyguları hep böyle olacak. Ailelerin onaylamadığı evlilikler hep bitiyor arkadaşım. Önünde çok güzel yılların varken neden bir kişiye takılıp hayatını mahvediyorsun. İnan insan sadece bir kere aşk olur dedikleri yalanmış; hayatında seveceğin başkaları da olacak. Sana gerçekten değer veren, seni yüceltecek birisi ile evlenmelisin. Bu kişi gerçekten seni sevseydi zaten senin iyiliğini düşünürdü, bu kadar bencil olmazdı. Bana da bunları herkes söylemişti. Yapma, çok büyük hata yapıyorsun dediler ama ben de tıpkı senin gibi dinlemedim. Onsuz yaşayamam dedim ve sonunu gördüm: BİTTİ. Şimdi onsuz yaşayamam dediğim adam başkasıyla yaşıyor arkadaşım. YAPMAAAAA. Bunu ne kendine ne de ailene yapma. En azından seni büyüten, bunca yıl sana bakan o insanların hayır dualarını almadan o evden çıkma...

Son düzenleme:
kaç evlen ne olacakki

en geç 1 seneye buraya gelir pişmanım diye konu açarsın,bizede eğlence çıkar...

gençliğine yazık,ailene yazık..

valla büyük konuşmaksa büyük konuşmak,evladım olsan dizlerini kırar kapının önüne bile çıkarmam seni..

aklını bi başına al 20 yaş ne demek,neyim midesini yaşıyorsunuz siz....

canım o seni mutlu edebilecek biri olsaydı ailenin sana garezi yok heralde kabul ederlerdi. buradaki birçok insan da aa ne güzel sakın kaçırma derdi. demek ki var birşeyler ki sen de farkındasın :) evlilik çocuk oyuncağı değil valla. sevgililiğe benzemez. ha deyince alıp başını gidemezsin hayatınla oynama. ve inan en huzurlu günlerin ailenin yanındaki günlerin. okulunu bitir, bi aldatır seni kala kalırsın elinde valizinle. hatta valizini kapıya kadar bile taşıyabilir bak demedi deme :)

gençliğin baharındasınız herşey tozpembe görünüyor o adamda farkında ki senin gözün açılmadan seni elde etmek istiyor 40 yaşındaki adam neden çocuğu yaşındaki birine bakar..
ailen senin okumanı istiyor sen evlenmek istiyorsun; aslında ne kadar şanslı olduğunun farkında değilsin sana değer veren seni gözünden sakınan ailen var sana kötülük gelmesin diye çabalıyor..
gazetelerde okuyoruz çocuk yaşta evlendirilen okumak için ayakları üzerinde durmak için mücadele eden kızlarımızı evlendiriyor aileleri sonuçlarını görüyoruz işte...
lütfen oku okulunu bitir bu adamdan vazgeç emin ol sana değer veren seni seven biri karşına çıkınca bugün olanlara gülüp geçeceksin..
hayat tozpembe değil hiç bir aşkta geçmez değil....

bizim köyde bir kızı ailesi amcasının oğluyla evlendirilmek istenince, kız köyden merkeze kadar yürüyerek gidip valiye sığınmıştı..
ben okumak istiyorum ailem ise beni evlendirmek..
vali kızı korkuma altına alıyor.. önce yatılı okulda lise.. sonrada üniversite kapıları açılıyor kıza..
kızda şimdi avukat oldu kendi ayaklarının üstünde duruyor..

şimdi ben bunu neden anlattım..
sende annenin babanın evladısın.. o kızda annesinin babasının evladı... ama hayat şartlarını görüyor musun..

sana kıymet veren seni destekleyen okutan ve en önemlisi SENİ DÜŞÜNEN bi ailen var..

neyin derdini tasasını yapıyosun anlamadım.. kimse aşkından ölmüyor merak etme..
ben 25 yaşındayım hala bekarım.. hiç sevmedimmi. sevilmedimmi? ama geçiyor..
30 yaşında gelmiş evlenmemiş bayan arkadaşlarımız var.. bu ayıplancak bişey deil..

ne acelen var onu merak ettim.. okulunu bitir kendini garantiye al.. işte ozaman istersen ailenin istediği istersen ailenin istemediği biriyle evlen.. ama şuan deil.. kendi ayaklarının üstünde durdugun da güzel bir iş işin ve konumun oldugunda..

herşeyi bi tarafa bırak.. özür dileyerek söylüyorum canım. gururun yokmu kardeşim sana ne hakretler etmiş.. senin annen baban bu adam sana hakret etsin diyemi büyüttü.
sen kendine değer verki karşındaki sana değer versin..

bilemiyorum.. ben 18 yaşındaykende 20 yaşındaykende mantıgım herzaman agır bastı..
umarım yanlış bişey yapmazsın ve burda PİŞMANIM başlıklarını görmeyiz..

Just konunu okuyunca çok şaşırdım.
Okuduğun bölüm dolayısıyla da davranışları iyi analiz etmen gerekiyor.
Sence bu adam seni hakediyor mu?
Benim anneme babama en ufak laf söyleyecek adamı hiç tereddütsüz silerim.
Değeri kalır mı o saatten sonra?
Lütfen çıkar o pembe gözlükleri, hiçbir şey göründüğü gibi masum değil.
Kaçma olayını söylemiyorum bile. Ve affet bunu yazdığım için ama o seni yine üzecek.
Çünkü buna meyilli birisi. Kendini korumalısın.
Lütfen kalbini böyle kişiler için yorma.

eh be gülüm o kadar konuştuk ettik..adam sana kara büyü mü yaptı nedir?

Allah kaç defa karşına çıkardı gerçek yüzünü?seviyesini gördün..küfürü yedin tehdidi yedin..

karakolluk oldun,hastanelik oldun..ne bekliyorsun daha anlamadım ki..

kahrından ölmeyi mi umuyorsun ne?girme o yola tuzaklar var diyor sana herkes ağız birliği etmişcesine..

bir müsibet bin nasihatten iyidir.bile bile ateşe at kendini..

gir o evliliğin içine kurtaramada kendini gör bakalım aşk neymiş..

hala adamı savunup kollama derdindesin..okumuş etmiş kızsın..

bir süre sonra herkes buradakiler de dahil bana ne ya kendi seçimi deyip yapayalnız bırakacak seni..

gelip burda konu açarsan kızlar haklıymışsınız diye anca geçmiş olsun deriz..

az gez şu bir derdim var bölümünü..kimler kimler vuruyor başını taşlara...

Bir gün karşına genç yaşı yaşına uygun,saygılı sevgili bir insan çıktığında anlayacaksın bu adamla geçen zamanının ne kadar boş olduğunu.

Onun için ailene karşı çıkmalarının ne kadar boş olduğunu.Gencecik bi kızsın.Bırak 2 ay en fazla 3 ay acı çekersin.O adamla olursan bir ömür değmiyor.Pırıl pırıl bi insansın çalışacak kariyer sahibi olacaksın.

Her şey dengi dengine.Sevmek her şey demek değil.Evlilik çok başka,bambaşka sevgi tek başına hiç yetmez.

Eğer kaçarsan ya da kaçmaz yine de o adamla evlenirsen çok pişman olacaksın.Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok.Sende inş tezden farkına varırsın içinde olduğun durumun

Son düzenleme:

Midemle ilgili yaptığınız yorum hiç hoş değil. Yaş, kilo, boy pos bunlar yüzünden bir insanı midesiz ilan etmek doğru bir yaklaşım da değil ki aramızda bana hakaret etmenizi gerektirecek bir samimiyet yok, daha saygılı olmanızı rica ediyorum. Ayrıca buradaki insanların acısından eğlence çıkartmadım hiçbir zaman ben, insandır hata yapar, sizin eğlenmenizi de tuhaf buldum açıkçası...

Alamayacağım sanırım ya. Bir anlık barıştığımızın aşkıyla heyecana gelip düşündüm ama beklemek en doğrusu, emin olmak. Ailemin kabul etmesine gerek kalmadan belki ben bitiririm, bilemiyorum ama dilerim bu arada yakalanmam

Estağfurullah ayıplamakla ilgisi yok, bekar olmakla da bir derdim yok Ama ailemin kabul edeceğini düşünmüyorum hiçbir zaman bu adamı. Kendimden ancak birkaç yaş büyük birini istediklerini belirttiler gayet açıkça canım. Yapmayacağım zaten. En azından okurken ve bu kadar problem varken delilik olur

İnsan kendine gelince bir farklı oluyor canım ya dışarıdan baksam ben de ne yapıyor bu kız derdim kendime itiraf ediyorum bunu inkar edemem. Affetmek ne demek canım belki de haklısındır zaman gösterecek ya yine bu kez konu açmadan sessiz sedasız bitiririm umarım bir şey olursa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…