Bazen eşime ulaşamıyorum

1sadekahve

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2019
8.403
17.153
198
Hanımlar selam,
Ben 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle sevgililik, nişanlılık dönemim oldu. O dönemlerde de ara ara hep kendini dış dünyaya kapatır gibi olurdu. Yani bir film açar saatlerce izler, uzuuun süre kitap okurdu tabi ben çok farkında değildim çünkü buluşmalar genelde dışarıda olurdu.
Ama ailesine girdiğimde aile üyelerinin de birbiriyle çok sohbet etmediğini gördüm lakin biz tam tersi aileydik sürekli iletişim halinde olan, bir şeyler paylaşan, film izlerken bile genelde konuşan.
Eşimde bazen yanımda suskun olurdu ama haftada 1 görüştüğümüzden çok takmadım çünkü ona konuşmayı ve paylaşım yapmayı çok sevdiğimi söylemiştim o da buna alışacağını söylemişti bende gerçekten alışır sandım.
Misal haftada 4 gün iletişim iyiyse 2 gün tv ye gömülür oldu. Bir hafta iletişim kesik kesik giderken bir hafta çok iyi gidiyor gibi çalkantılı bir durum. Sorun mu var dediğim de olmadığını sadece durup bir şeyler izlemek istediğini söylüyor. Ama ben bu duruma çok üzülüyorum. O dönemlerinde iletişim kurmaya kalktığımda ya sınırlı cümleler kullanıyor ya da kafasının sistigini belli eden hareketler yapıyor. Ben ise sadece o konuşmak istediğinde konuşmak istemiyorum. Her zaman iletişimin ve paylaşimin olmasını gerektiğini düşünüyorum.

Hangimiz anormaliz? Ona nasıl ulaşabilirim?
Nasıl daha iyi iletişimde kalabiliriz tavsiyelerinizi duymak istiyorum.
Terapist demeyin çünkü gitmez önermiştim. Ona bu ailede bu şekilde gördüğü için bu durum çok normal geliyor. İki aile uyesiyle bu durumu paylaştığımda daha önce de böyle olduğunu evdeki iletisimsizlik sonucunun bu durum olduğunu aile uyelerinin hepsinin böyle olduğunu söylediler ve gördüğüm üzere evet öyle bana bir çare. Sende umursama falan deyin ya da alıştırmak için ne yapabilirim vs vs

Bence terapiste gitmenize gerek yokki biraz fazla buyutuyosunuz gibi geldi esiniz bile olsa herkesin biraz yanliz kalmaya ihtiyaci vardir kimi derdini dusuncesini paylasarak derman bulur kimiside anlatmaktan cekinir herseyi kendi icinde yasar esinizi boyle kabul etmeyi deneyin

Neden kocanız değişmek zorunda?
Sonuçta o böyle bir ailede doğup büyümüş. Bu yaşına kadar böyle yaşamış. Belki o da böyle mutlu.

Sırf siz ileteşen bir ailede doğup büyüdünüz ve öylesiniz diye eşiniz sizin gibi davranmak zorunda değil. Siz ona uyun, değişmek kolaysa.

Ya da olduğu gibi kabul edip mutlu olmaya bakın.

bence o cevap vermese bile sen konuşmaya devam et :) çünkü ben öyle yapıyorum cevap vermiyosada aman vermesin benim eşimde çok sesizdi ama benim konuşmama o kdr çok alıştı ki susunca çok sesizsin hayırdır diyor bazen bişeyi anlatıyorum anlatıyorum sadece bakış atardı bende cevap ver diye hı hı hı die tekrarlardım evde şarkı söylerdim vs ama hiç yılmadım simdi bi görsen bi açıldı bi açıldı sorma oraya şakacı biri çıktı

Eşiniz böyle bir aile de büyümüş, yapı olarakta böyle olabilir.
Her daim insanın enerjisi yüksek olmayabilir ya da her insanın yapı itibariyle enerjisi yüksek olmayabilir.
Eşiniz elinden geldiği kadar size uymaya çalışıyorsa, nefes alacak alanlar bırakın bence.

Adamı biraz rahat mı bıraksanız acaba?

İnsanlar zaman zaman konuşmadan bir film izlenek, bir kitap okumak isterler. Bu kendine ayırdığın zamandır. Bunu yaparken yanında sürekli bir insanın konuşmaya çalışması bence de biraz sinir bozucu. Siz konuşmak istiyorsunuz diye adam konuşmak zorunda değil ki. O an kendini dinlemek istiyor, dikkatini izlediğine, okuduğuna vermek istiyor olabilir.

İletişim sürekli konuşmak demek değildir.

Valla bende eşiniz gibiyim. Çok kafam kaldırmıyor özellikle yorgunsam ve birisi benimle konusmaya çalışıyorsa kendimi kesesim geliyor Sırf erkek arkadaşım üzülmesin diye dinliyorum onu ama başkası anlatsa dinlemem. Ama siz yinede konuşun ya evde ses olur işte ne iyi

Aslında böyle bir derdim olmazdı.
Bana da öğret bunları ben pek konuşkan ailede değildim seninle alışacağım demeseydi.
Ve ben ailemden uzağa taşındım hic kimsemin olmadığı bir şehire bu da neredeyse tek konusucagim insanı eşim yapıyor ve o öyle yapınca bende ister istemez takıyorum.
Çünkü bu kadar samimiyetimin olduğu tek bir kişi yok çevremde sitede oturuyorum. Sırf onunla bu donemlerinde ugrasmayim diye iş bakıyorum bulamıyorum.

Heh işte sorun bu.
Eşiniz sizin stres topunuz değil unutmayın.
Eşinizle uğraşmak yerine sizi mutlu edecek, size bir şeyler katacak meşgaleler bulun.
Aöf veya örgün üniversite okumak, kurslara gitmek, hobi edinmek gibi.

Ya da çocuk sahibi olun, bu sessizliği mumla arayacaksınız :))

Bazen gün içinde 0 a yakın iletişim bana normal gözükmüyor. En azından insan biraz ara verip bir kahve sigara yapar eşiyle ya da hadi seninde hoşlandığın filmi izleyelim bu sefer der gibi geliyor

Kendi alanımda is bulmadan daha eğitime devam etmek istemiyorum. Kursa yazıldım.
Cocuk evet bazen düşünüyoruz. Esimde öyle diyor
aslında daha çok üzüldüğüm film arasinda 5 dakika bir şey konustugumda dur dur bir şey soracagim ya da soyleyecegim dedigimde patlayacak barut gibi tepki vermesi. Yani 5 dakikadan ne olur ki

Aha benden bir tane daha varmis
Yalniz olmadigima sevindim :)

Ben de eşiniz gibiyim ara ara. Adamın yapısı bu değiştiremezsiniz. O dönemlerde sizinle konuşsa bile bunu bir görev gibi yapacak ve kısa süre içinde asıl haline dönecektir, kendimden biliyorum.
Evet bu dönemlerinde konuşmaya çalışsa bile fark ediyorum sanki zorunda hissettiği için. Aslında 5 dakika sakince dinlesede okeyim. Ya da arada gel birer sigara içelim dese ara verip.
neden bu durumda oluyorsunuz tetikleyici mi var yoksa ara ara hep mi

Böyle bir sorunda "aynısını yaşatmak" kesin çözümdür genelde.

esiniz illa ki konusmak icin gelir yaniniza siz de onun gibi yapin kendinizi birseye verin takmayin belki anlar nasil oldugunu
yada kendini kapattiginda mesaj atin ben soylemlerimi takmadiginda esimi telefonundan rahatsiz ediyorum evin icinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…