Bazen eşime ulaşamıyorum

Böyle bir sorunda "aynısını yaşatmak" kesin çözümdür genelde.
Ben hiç kıyamıyorum işte misal ben bir sey anlatirken kayitsiz kaliyor üzülüyorum. Sonra konuskan haline dönünce kendi gelip benzer konudan heyecanli heyecanlı bahsediyor ve sus bisade diyorum ama kırılır diye yapamiyorum.
Bu dönemlerinde odada durmasam mi diye düşünüyorum sonra sacma geliyor vazgeçiyorum. Bu donemlerinde nasil davranmaliyim sizce?

Bazen gün içinde 0 a yakın iletişim bana normal gözükmüyor. En azından insan biraz ara verip bir kahve sigara yapar eşiyle ya da hadi seninde hoşlandığın filmi izleyelim bu sefer der gibi geliyor

Sürekli bu şekilde değilse (ki değil demişsiniz) bence gayet normal. Kendiyle başbaşa kalmayı seven bir eşiniz var. Bu anlarda ona saygı duymalısınız çünkü değiştirebileceğiniz bir durum değil bana kalırsa.

Sizin iletişim kurduğunuz tek insan eşiniz olduğu için böyle hissediyor olabilirsiniz. Açıkçası bence anormal olan bu. Kendinize yeni uğraşlar, arkadaş sosyal ortamlar kurarsanız sorun kalmayacak.

esiniz illa ki konusmak icin gelir yaniniza siz de onun gibi yapin kendinizi birseye verin takmayin belki anlar nasil oldugunu
yada kendini kapattiginda mesaj atin ben soylemlerimi takmadiginda esimi telefonundan rahatsiz ediyorum evin icinde 😆
Sonunda ona benzer miyim diye çekiniyorum valla :KK53:
Allesinde kırgınlıklar bile konusulmaz o günlerde 2 kisi arasında iletişim sifir olurmus susulurmus gördüm de bunu gerçekten 4 gun konusmadilar annesiyle ve birden bir şey yok gibi devam ettiler.
Sorduğumda annemin siniri böyle bir şey desem patlar diyordu.
şükür onu bayağı bayagi atlattık. Baslarda Bir iki böyle yapti artık yapmıyor.

Her ilişkide kendinize ait noktalar olmalı benim eşimin kütüphanesi var evde o bazen kitapa gömülür ben kuran okur ibadet ederim o telefonla oynar ben kitap okurum dönem dönem ilişkide bu tarz mesafeler abartılmadıkça çok ii gelir kendinize vakit ayırın sizde

Sürekli bu şekilde değilse (ki değil demişsiniz) bence gayet normal. Kendiyle başbaşa kalmayı seven bir eşiniz var. Bu anlarda ona saygı duymalısınız çünkü değiştirebileceğiniz bir durum değil bana kalırsa.

Sizin iletişim kurduğunuz tek insan eşiniz olduğu için böyle hissediyor olabilirsiniz. Açıkçası bence anormal olan bu. Kendinize yeni uğraşlar, arkadaş sosyal ortamlar kurarsanız sorun kalmayacak.
Teşekkür ederim. Artık buralara alıştım ve iş olayına kosturuyorum uzun zamandir cebime bir de kurs attim hala daha iş bulamazsam diye. Keşke örgü örmek gibi bir hobim olsa. Kitap okumayı çok severdim bu ara okuyamıyorum adapte olamiyorum nedese. Puzzle severim sıkıntıdan 2000 parça 5 günde bitiyor ona da kese dayanmaz. Dediğinizde haklılık payı büyük.

Karakter meselesi benimde böyle.bazen birileriyle çok yakın bol sohbet eden (ailem dahil ve en yakin arkadaslarim). Ertesi gün kendi kabuguma cekilirim. Sohbet etmeyi bırak aynı odada bile takılmam nefes sesleri bile batar. 24 yaşındayım hep böyleydim.bu sosyal hayatımı etkiliyor çünkü insanlar bir gün beni konuşkan gayet samimi bulurken 2 gün sonra selam dahi vermeden geçen birine dönüyorum. Duzelmeye çok çalıştım çünkü bazen bazı insanların beni tuhaf biri olarak gordugunu dusunuyorum. Bazen bende kendimi tuhaf buluyorum gerçi:). Bu nedenle de evlenmeyeceğim:) eşinizin karakteri bu değişmeyecektir muhtemelen .

Şuan o TV bakıyor ben size yazıyorum gözümü ayırmadan telefondan ara ara bakıyor birde bana :sinirli:
Konuş madem sana bakayım adam degil mi :mad:

Karakter meselesi benimde böyle.bazen birileriyle çok yakın bol sohbet eden (ailem dahil ve en yakin arkadaslarim). Ertesi gün kendi kabuguma cekilirim. Sohbet etmeyi bırak aynı odada bile takılmam nefes sesleri bile batar. 24 yaşındayım hep böyleydim.bu sosyal hayatımı etkiliyor çünkü insanlar bir gün beni konuşkan gayet samimi bulurken 2 gün sonra selam dahi vermeden geçen birine dönüyorum. Duzelmeye çok çalıştım çünkü bazen bazı insanların beni tuhaf biri olarak gordugunu dusunuyorum. Bazen bende kendimi tuhaf buluyorum gerçi:). Bu nedenle de evlenmeyeceğim:) eşinizin karakteri bu değişmeyecektir muhtemelen .
Sizi sevince katlanacaktir ama olan konuskana oluyor işte :KK61:
Oysa söz vermişti:KK14:

Her ilişkide kendinize ait noktalar olmalı benim eşimin kütüphanesi var evde o bazen kitapa gömülür ben kuran okur ibadet ederim o telefonla oynar ben kitap okurum dönem dönem ilişkide bu tarz mesafeler abartılmadıkça çok ii gelir kendinize vakit ayırın sizde
Sizin ne kadar sürüyor bu durum.

Bazen keşke sürekli bıcır bıcır, hayat dolu, olmasam bile diyorum. :olamaz: arada bir banada ugrasa bu yalniz kalma isteği keşke. Cok imreniyorum.

Canim bak bu bir sorun degil kendimden biliyorum :) esim devamli konusur ben bir seye canim sikildiysa susarim. Anlat der anlatmam. Ufak bir meseleyi dillendirmek anlamsiz gelir bana. Bazen asiri moralim bozulmustur esim yanimda degilse hemen onu ararim sesini duymak bana iyi gelir. Esim cok romantiktir ben odunum :olamaz: karakter meselesi yani cok takilma. Bu sizi kotu cift yapmaz. Degistirmeye calisma sen de degisme. Birbirinizi oldugunuz gibi kabullenin.
Ortada bir sorun yok yani :)

Hangimiz anormaliz?

ikiniz de değilsiniz.
yapılarınız farklı biraz sen biraz o uyum gösterecek. bazı noktalarda ikinizde olduğu gibi kabul edeceksiniz.
karakterlerinizin faklı olması ikinizden birini anormal yapmaz.
bu şekilde düşünürsen ön yargını silmiş olursun eşine karşı.

Sizin eşiniz benim galiba.

Arada bir tek kalmayı,kitap okunmayı ve sessizliği o kadar seviyorum ki.

Her insan bazen kendi icine cekilmek ister bence. Zaman verin. Bırakın takılsın...

Ben yengeç burcuyum. Ve kendi kabuguma cekilince olunca mutlu oluyorum.

O size karsi nasilsa siz de ona karsi o sekilde olun.
O konusmak istediyinde de siz tv izleyin, kitap okuyun, uyuyun.
Belki hiss ettiyiniz duygularin aynisini yaşar da duzelir.
Suan bende ona hic bakmiyorum umursamiyorum bakıyor ara ara normalde bir şey soylesin diye agzina bakan ben umursamayacagim işte bu kez :KK47:
Umarım. Konu da açmayacagim, lafta atmayacagm :KK35:

Teşekkür ederim. Artık buralara alıştım ve iş olayına kosturuyorum uzun zamandir cebime bir de kurs attim hala daha iş bulamazsam diye. Keşke örgü örmek gibi bir hobim olsa. Kitap okumayı çok severdim bu ara okuyamıyorum adapte olamiyorum nedese. Puzzle severim sıkıntıdan 2000 parça 5 günde bitiyor ona da kese dayanmaz. Dediğinizde haklılık payı büyük.

Yani şöyle düşün, eşin bütün gün işte, çalışıyor. Akşamları ya da hafta sonları kendine vakit ayırabiliyor. Sen o işteyken kendine zaten yeterince vakit ayırabiliyorsun, geri kalan vaktini onunla geçirmek istiyorsun. O da dinlenmek, kendine zaman ayırmak istiyor. Burda çatışma başlıyor. Hayatı yaşama hızlarınız denk değil. O denkliği sağladığınızda sorun kalmayacak bence.

Sizin eşiniz benim galiba.

Arada bir tek kalmayı,kitap okunmayı ve sessizliği o kadar seviyorum ki.

Her insan bazen kendi icine cekilmek ister bence. Zaman verin. Bırakın takılsın...

Ben yengeç burcuyum. Ve kendi kabuguma cekilince olunca mutlu oluyorum.
Ben yengecim ona noluyor ya 😃 o kabuğu banada firlat benimki doğarken düştü heralde:KK48:

Bazen gün içinde 0 a yakın iletişim bana normal gözükmüyor. En azından insan biraz ara verip bir kahve sigara yapar eşiyle ya da hadi seninde hoşlandığın filmi izleyelim bu sefer der gibi geliyor
Bence de sıfıra yakın iletişim normal değil. İnsan tabiki kendine çekilmek isteyebilir ama bir sıkıntısı sorunu yoksa aynı evin içinde konuşulmalı paylaşılmalı. İnsan işinden, ana babasından, en basit yorguluğundan haberlerden Acunla Şeyma'dan bile bahseder yani bilemedim. Haklısnız bence bu kadar iletişimsizlik fazla..Eşiniz tv izlerken dizine yatın yanaşın konuşmadan ya da bir şeye gülün mesela merak etsin sorsun ya da bulmaca çözün cevabı sorun gibi şeyler olabilir konuşmak adına

Ben hiç kıyamıyorum işte misal ben bir sey anlatirken kayitsiz kaliyor üzülüyorum. Sonra konuskan haline dönünce kendi gelip benzer konudan heyecanli heyecanlı bahsediyor ve sus bisade diyorum ama kırılır diye yapamiyorum.
Bu dönemlerinde odada durmasam mi diye düşünüyorum sonra sacma geliyor vazgeçiyorum. Bu donemlerinde nasil davranmaliyim sizce?
Her zaman olmaz da 1-2 kez yapın. Sonra sebebini açıklayın er geç anlayacaktır.

Suan bende ona hic bakmiyorum umursamiyorum bakıyor ara ara normalde bir şey soylesin diye agzina bakan ben umursamayacagim işte bu kez :KK47:
Umarım. Konu da açmayacagim, lafta atmayacagm :KK35:
en iyisi o. Bir insana bin kere soyle anlamaz, yaptiginin aynisini yap alinir hemen ))))

Yani şöyle düşün, eşin bütün gün işte, çalışıyor. Akşamları ya da hafta sonları kendine vakit ayırabiliyor. Sen o işteyken kendine zaten yeterince vakit ayırabiliyorsun, geri kalan vaktini onunla geçirmek istiyorsun. O da dinlenmek, kendine zaman ayırmak istiyor. Burda çatışma başlıyor. Hayatı yaşama hızlarınız denk değil. O denkliği sağladığınızda sorun kalmayacak bence.
Evet çünkü bende hayatımın hic bir döneminde bu kadar bos olmamıştım.
Hep bir kosusturmaca halindeydim. Kosturmam yoksa da anne kiz sohbeti halindeydim. Umarım kendime uygun bir iş bulurum da o rahat ben rahat oluruz. Teşekkür ederim.

Back
X