bazen yengeme kızıyorum, haksız mıyım?

kkubraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
344
45
26
Eskişehir
ben yengeme yani abimin eşine abla dedim. pişmanım. onlar evleneli 6 yıl oldu aramızda 2 yaş var. benim babam hep yurtdışındaydı. yıllarca eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadı. milyarlar biriktirdi. biz o dönemde abimin eşiyle tanıştık. çok sevdim, zaten onu abime ben önermiştim, benim fikrimdi. babam yurtdışından geldi ve yıllarca çalışıp kazandığı parayı 1 haftada harcadık. 6 yıl önce takribi 30.000 liraya çok güzl bir düğün yaptık. feda olsun, hayrını görsünler mutlu olsunlar. düğünden birkaç ay sonra yeni evli bir çiftin evine gittik ev çok zevkli döşenmişti. evden çıkınca ablama ''ev çok güzeldi di mi'' dedim. ''para olunca böyle döşemeyi ben de bilirim dedi. başımdan kaynar sular döküldü. bunu anneme babama abime hiç kimseye söyleyemedim. hala yardım eder ailem onlara. hiiiiiç gözüm yok. abim ev aldı yarısını babam ödedi. babam evin yarısı senin dedi. istemiyorum baba o benim abim ben inşallah çalışan bi bayan olucam helal olsun dedim. olmaz olmaz dediler geçiştirdik. abim araba aldı yarısını yine babam ödedi. babam kendini bana karşı sorumlu hissediyor ama Allah cc şahidim ya hiçbirinde gözüm yok aksine abim bir şeylere sahip olunca dünyalar benim oluyor. babamın 2 katlı müstakil evi var. şu an aldıkları evi kiraya verdiler. alt katta onlar 2. katta biz oturuyoruz.

abimin eşini hala seviyorum ama ona abla dediğime pişmanım çünkü o bana bir kere bile kardeşim demedi. ben konuşmayı çok severim benden her duyduğunu başkasına anlatmış. taraf tutmam Allahtan cc korkarım annemle artıştıklarında bana sarılıp ağladığı, onun tarafını tuttuğum çok oldu. yüzü hep beş karış ne yaptıysak güldüremedik.

23 yaşımdayım. ailem bana ufak tefek şeyler alıyor. ellerine para geçtikçe kendilerini zorlayarak çeyizlik eşyalar alıyorlar. bana ne alınırsa alınsın o gün yengemizin suratını çekiyoruz çok suratsızdır zaten. neden ona da alınmıyormuş. acaba ona çeyiz alınırken bütün kardeşlerine birer birer aynılarından alınıyor mu çok merak ediyorum. abim de anneme benim karıma da alsana diyormuş. bi de ev konusunda abim babamın kendilerine aslında iyilik yapmadığını, babam olmasa daha iyi bi ev alacaklarını, babamın kafasının çalışmadığını söylüyor.

görümcesini sevmeyen arkadaşlar lütfen bana saldırmasın. objektif okuyup yorumlar mısınız? benim ya da ailemin suçu nedir?

Canim cok tatli anlatmisin sikintini:) anladigim kadariyla cokta pozitif birisin. Yengeniz boyle seyler yapiyorsa kirilmakta haklisiniz. Kimse kimseye birsey yapmak zirunda deil koskoca insanlarsiniz 2 -3 yasinda cocuk deilsiniz ki birinin gonlu kalmasinda onada alalim olsun. Eger huyu buysa degismez ama karsiniza alip yine burda yazdiginiz gibi tatli dille kendisi hakkindaki sikintilarinizi paylasabilir aslinda zaten abiniz ve kendi hakkinda olumlu seyler dusundugunuzu dile getirebilirsiniz.

ilk paragrafla ikinci paragraf arasında bağlantı kuramayan tek ben miyim acaba

tek suç yengende değil ki canım babanda da var evine yardım etmişsin kızının rızkından keserek niye arabaya da yardım ediyorsun.Ondan sonra yarısı senin muhabbeti olmaz yani ...yengen kadir şinas biri değilmiş,hep de böyleleri kıymetli olur.abinde eşine bak bize yaptılar şimdi sıra kardeşimde diyememiş ki bence demesi lazım yoksa insana dünyayı versen doymaz.Görümcemi çok severim taraf tutmadım bak.

öncelikle teşekkür ederim. ben çok denedim. ama konuşmaktan hoş hoşlanmayan biri. ''tartışmak'' kelimesini kavga olarak algılıyor. biraz konuşunca sesini yükseltmeye başlıyor. yaşım ortada bu evde gidiciyim. annemle babama artık evleri var gitsinler yüz göz olmayın dedim ama sen karışma dedi. susuyorum ama üzülüyorum.

benim gözüm yok tatlım sadece Allah cc razı olsun desinler başka bi şey istemem

Ah ah nerede senin gibi görümce yengen bence senin kıymetini bilsin.

:) teşekkür ederim o da çok iyidir. 2 gündür annem evde yoktu bir öğün yemek hazırlatmadı bana sağ olsun hem kahvaltıya hem akşam yemeğine çağırdı. sadece suratsızlığı ve laf sokması, her söylediği lafın fiyasko olması, kıymet bilmezliği zoruma gidiyor. Allah cc razı olsun beterin beteri var tabi ama insanı insan yapan şey tatlı dil.

gerçekten haklısın.aslında burda abine de çok kızdım baban o kadar yardım etmiş ki hiç mecbur değil o kadarını yapmaya,abin hala sana alınan çeyize göz mü koyuyor.ayıp bence.tabi ki evdeki genç kıza çeyiz alınacak ne demekmiş yengene de aynısını almak.annenin tavırları nasıl bilmiyorum aynı apartmanda oturduklarından dolayı sorunlar yaşıyor olabilirler.yengenin haklı olduğu şeyler de vardır belki ama bu konuda kesinlikle çok haksızlar ve de ayıp etmişler.

canım yengen sana neden laf sokup duruyor ki? düşününce bir sebep bulabiliyor musun?

hayır. o evlendiğinde 18 yaşındaydı. gelmeden önce onu doldurmuşlar. görümce ve kaynana her zaman eldir samimiyetlerine inanma vs. 1 haftalık evliyken başladı bu tavırlarına. ben bir gelinin (istisnai durular hariç) özellikle toplum içinde ailesini savunması gerektiğini düşünüyorum. bir sorun varsa başbaşayken halledilmeli. insanlara maleme olmaya gerek yok. ama bunu özellikle anneme biraz da bana yapıyor. insanlar anneme neden öyle yaptın ki ya da keşke şöyle yapmasaydın deyince alıyor sazı eline, bağıra bağıra annemi suçlamaya başlıyor. annem artık farkında bile değil öyle alışmış ki, komşular gelinin neden öyle tersledi seni deyince, ne zaman tersledi demiş. asla sohbet etmez. eleştiri ona göre olumsuzdur. annem ona süt alırsa iyi olmaz ama süt almazsa kötüdür. kin tutar. değişik bi yapısı var işte. 1 aylık gelindi 50 kere ağlamıştır. annemin ve benim şakalarımıza alınmış. onların evinde sanırım hiç şaka yapılmamış, hiç duymamış. valla çözemedim eskisiyle kıyaslanamaz çok çok iyi tabi de tuhaf huyları var işte. durduk yere yaptığı çok saygısızlığı var.

pardonda genc kiza tabiki ceyiz alincak esinin bir istegi varsa bir zahmet onuda esi karsilayip alsin annene esime de alin dicene kendisi esinin isteklerini yerine getirsin

eskiden yaptıklarına bakma 18 yaşında gelin olmuş kız en büyük kederi bu olsa yeter ona .eskiye göre değişti diyorsun demekki olgunlaştı o da.kötüyü görmediği iççn iyinin kıymetini de bilmiyor olabilirir.

annesi sürekli kızım yemek yapmayı bilmiyo der dururdu. annem de olsun olsun dedi. annemle babam ev işlerini öğrensin dediler nişanı 8 aya uzatttılar. hala bi şey öğrenmemişti. geldiğinde nasl tarhana yapacağını bana sordu. bi şey demedim ters de davranmadım ama şimdi ne yapıcam? yağ koydum şimdi ne kadar koyucam? salça kaç kaşık koyucam? soruları beni şaşırtmıştı. evliliğin sadece gerdekten ibaret olduğunu sanmış sanırım. şimdi birbirinden güzel yemekler yapar bizi de çağırır afiyetle yeriz. ama bir insan 8 ay nişanlı kalıp annesine '' tamam hiçbi şeyii bilmiyorum ama tarhana çorbasını bari öğreneyim'' nasıl demez. annem sorularına şaşırdı. istemdışı ''kızım tarhana yapmayı da mı bilmiyon?'' deyiverdi. hala aklına geldikçe ağlar :) komik buluyorum düşününce. bilmiyosun işte bilmiyosun deyince niye ağlıyosun? ama annem ilk 6 ay rengi solmasın diye onun çamaşırlarını elinde yıkadı. bundan haberi bile olmadı. çok dua ediyorum annem gbi bi yere düşeyim diye.

sakin bir dille konuşsaydın keşke bazı söylediklerine kırıldığını. deseydin seni bir ablam gibi görüyorum ama bazı söylediklerin kırıcı oluyor.

Ayrıca yanında şaka yapmayın. şaka kaldıran bir yapıda olmayabilir ya da siz erkek tarafı olduğunuz için ne deseniz ters anlıyordur.

Bence araya mesafe koyun biraz. onu birazcık kendi haline bırakın.

mesafe hem gelin açısından gerekli, hem de erkek ailesi açısından.

ooooooooo çok fark var. öyle gitse 1 yıla kalmaz boşanırlardı.

artık gayet mesafeliyiz. böyle olunca da soğuyorum ama. hiç böyle hayal etmezdim. ''abla'' derken bunları düşünmemiştim.

Yengenin yaptığı tek kelimeyle nankörlük. Abinde Yengenin doldurusuna gelmiş anlaşılan. Benim eşimin ailesi hicbisey yapmadı evlenirken bir gram faydaları olmadı ama bende bigun bile yüzlerine vurmadim. Bilerek evlendim eşimi sevdiğim için. Yengene yine abla demeye devam et bence birden adıyla hitap edersen olmaz yada yenge de sadece. Samimiyetide azalt bence fazla simarmis gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…