gelininize ağır gelen laflar oldu mu bilemem ama evliliği gerdekten sayıyor sanırım demen bile bana burdan ağır geldi :)
yorumların tamamını okumadınız sanırım kimsenin bi şeyine karştığım yok ki karışacak son kişiyim ayrıca bu tepkisel mesaj neden onu da anlayamadım eleştiriye açığım ama biraz kaba olduğunuzu düşünüyorum sanırım var mı yok mu bilmem ama beni kendi görümcenizle karıştırıyorsunuz
:)
Tanımadığım insanlarla kişisel bir sorunum neden olsun..:)
Yazdığınız her satırı okudum ve sizi hiç samimi bulmadım.. üzgünüm ama ben "he canım ah canım" yorumcularınından değilim..
Aldıklarını göstermeyeceksin , bunun en basit ve kısa yolu bu .
Saklayamayacağınız bir şey olursa , para biriktirdim aldım dersin misal ,senin biriktiremeyeceğin bir mebladaysa aldığın her hangi bir şey , size alınan yanın da ona da küçük bir hediye alınabilir.
Gelin olduğum için anlayabiliyorum çok saçma ama kaynanam evine bir şey aldığın da bana neden almadı diye içleniyorum çok saçma değil mi ama hissediyor insan işte..
İler de çeyizinde gördüklerini eşinin aldığını da söyleyebilirsin .
He ben böyle şeylerle uraşamam herkez haddini bilsin dersen sende surat yap , abi eşine alıyorsun bir gün bana da hediye alıp getirmiyorsun de , annene dedirt , sen karına aldıklarından kızkardeşine alıyormusun da ben kızıma aldıklarımdan karına alayım desin .
Ayhh çok fesat hissettim kendimi öf.
hmm tuhaf :) belki evlenince ben de öyle olurum.normal olabiliyor demek ki. bunu şimdiden kestirmek zor :)
Oluyor canım oluyor , bazen öyle olmaması gerektiğini bildiğimiz halde hislerimiz başka oluyor , tamamen seninle alakalı değil durum sana alınandan ona da alınsa (küçük bir hediye ya da) güleç güleç gezer merak etme.
Kayınvalidem anlatıyor en küçük erkek kardeşini evlendirirken , diğer bütün büyük gelinlere de hediyeler alınmış. İnsan ister istemez bu duygulara giriyor çünkü.
anladım canım bi de insan ister istemez geriliyor hatta bazıları bi şey olsa da alınsam diyor sanırım. bunun önüne nasıl geçilebilir? yani en başından yapılacak bir şey alınacak bir önlem var mı bunun için? sonuçta ben de geçicem aynı yollardan
Büyük ihtimalle çocuğu yoktur
Olduğun da senden iyisi olmaz merak etme
Hadi yanıldım bak o zaman , acaba ilgilenmiyorsunuz diye mi düşünüyor ?3 yaşında dünya tatlısı bi oğlumuz var ama bi tane daha lazım demek ki
Hadi yanıldım bak o zaman , acaba ilgilenmiyorsunuz diye mi düşünüyor ?
Hani arada ufaklığa araba falan veya herhangi bir ihtiyacını gidermek gibi bir durum var mı ?
Bak geçen bir bayan konu açmıştı diyordu ki ; Kaynanam otuz yaşındaki kızına bebek gibi bakıyor torununu önemsemiyor diye .
Sizinki de bu misal olabilir .
ilgilenmez olur muyum canım o benim her şeyim. bütün gün benim yanımda aksine benim kadar ilgilenen yok sabahları gözünü açınca hala diyormuş.:)
ben yengeme yani abimin eşine abla dedim. pişmanım. onlar evleneli 6 yıl oldu aramızda 2 yaş var. benim babam hep yurtdışındaydı. yıllarca eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadı. milyarlar biriktirdi. biz o dönemde abimin eşiyle tanıştık. çok sevdim, zaten onu abime ben önermiştim, benim fikrimdi. babam yurtdışından geldi ve yıllarca çalışıp kazandığı parayı 1 haftada harcadık. 6 yıl önce takribi 30.000 liraya çok güzl bir düğün yaptık. feda olsun, hayrını görsünler mutlu olsunlar. düğünden birkaç ay sonra yeni evli bir çiftin evine gittik ev çok zevkli döşenmişti. evden çıkınca ablama ''ev çok güzeldi di mi'' dedim. ''para olunca böyle döşemeyi ben de bilirim dedi. başımdan kaynar sular döküldü. bunu anneme babama abime hiç kimseye söyleyemedim. hala yardım eder ailem onlara. hiiiiiç gözüm yok. abim ev aldı yarısını babam ödedi. babam evin yarısı senin dedi. istemiyorum baba o benim abim ben inşallah çalışan bi bayan olucam helal olsun dedim. olmaz olmaz dediler geçiştirdik. abim araba aldı yarısını yine babam ödedi. babam kendini bana karşı sorumlu hissediyor ama Allah cc şahidim ya hiçbirinde gözüm yok aksine abim bir şeylere sahip olunca dünyalar benim oluyor. babamın 2 katlı müstakil evi var. şu an aldıkları evi kiraya verdiler. alt katta onlar 2. katta biz oturuyoruz.
abimin eşini hala seviyorum ama ona abla dediğime pişmanım çünkü o bana bir kere bile kardeşim demedi. ben konuşmayı çok severim benden her duyduğunu başkasına anlatmış. taraf tutmam Allahtan cc korkarım annemle artıştıklarında bana sarılıp ağladığı, onun tarafını tuttuğum çok oldu. yüzü hep beş karış ne yaptıysak güldüremedik.
23 yaşımdayım. ailem bana ufak tefek şeyler alıyor. ellerine para geçtikçe kendilerini zorlayarak çeyizlik eşyalar alıyorlar. bana ne alınırsa alınsın o gün yengemizin suratını çekiyoruz çok suratsızdır zaten. neden ona da alınmıyormuş. acaba ona çeyiz alınırken bütün kardeşlerine birer birer aynılarından alınıyor mu çok merak ediyorum. abim de anneme benim karıma da alsana diyormuş. bi de ev konusunda abim babamın kendilerine aslında iyilik yapmadığını, babam olmasa daha iyi bi ev alacaklarını, babamın kafasının çalışmadığını söylüyor.
görümcesini sevmeyen arkadaşlar lütfen bana saldırmasın. objektif okuyup yorumlar mısınız? benim ya da ailemin suçu nedir?
:) bunu şuna dayanarak söylüyorum. evliliğindin birkaç gün sonra annesi gelmiş. akşam olmuş kocan gelince ne yiyecek kızım demiş. o da ben her akşam yemek mi hazırlıcaktım hiç düşünmemiştim demiş. traji-komik :)
valla buraya yazdığıma yazacağıma pişman oldum. ben diyorum ki kızı çok seviyorum ama neden böyle yapıyo ne yapmalıyım aldıığım cevaba bak kimin neyine karışayım ben derdim kendimi haklı çıkarmak olsa emin olun her şeyi daha taraflı yazardım olduğu gibi yazdım
abime de kızıyorum orta yolu hiç bulamıyor. sizin eşleriniz de öyle mi hanımlar? asla haklıya haklı demiyor. ona göre arayı bulmak demek iki tarafa da ''susun lan'' demek. bir tarafın gönlünü alsa ötekini kırıyor, onun gönlünü alsa diğerini...
Buda işin farklı bir boyutu işte olaylar , durumlar farklı açılardan bakıldığı zaman ne kadar değişik senaryolar çıkıyor :)Tatlım kusuruma bakma ama belli ki sen erkeğin el bebek gül bebek, şımarık yetiştirildiği bir ailedensin. Mşallah babanlar yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmiş abine, sen de hiç gocunmuyorsun, çünkü öyle yetiştirildin. Şimdi asıl hata abinde ama sırf ona hata bulmamak için yengene sarıyorsun resmen. Belki yengen kusursuz değil ama asıl sorun abin. Bunu görmek istemiyorsun, sana ve ailene ne yapıyorsa abin yapıyor, bunu farket.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?