bazen yengeme kızıyorum, haksız mıyım?

gelininize ağır gelen laflar oldu mu bilemem ama evliliği gerdekten sayıyor sanırım demen bile bana burdan ağır geldi :)

:) bunu şuna dayanarak söylüyorum. evliliğindin birkaç gün sonra annesi gelmiş. akşam olmuş kocan gelince ne yiyecek kızım demiş. o da ben her akşam yemek mi hazırlıcaktım hiç düşünmemiştim demiş. traji-komik :)

:)

Tanımadığım insanlarla kişisel bir sorunum neden olsun..:)
Yazdığınız her satırı okudum ve sizi hiç samimi bulmadım.. üzgünüm ama ben "he canım ah canım" yorumcularınından değilim..

abime de kızıyorum orta yolu hiç bulamıyor. sizin eşleriniz de öyle mi hanımlar? asla haklıya haklı demiyor. ona göre arayı bulmak demek iki tarafa da ''susun lan'' demek. bir tarafın gönlünü alsa ötekini kırıyor, onun gönlünü alsa diğerini...

kendimi haklı çıkarmak için konu açmadığımdan dolayı saygı duyuyorum efendim.

Aldıklarını göstermeyeceksin , bunun en basit ve kısa yolu bu .
Saklayamayacağınız bir şey olursa , para biriktirdim aldım dersin misal ,senin biriktiremeyeceğin bir mebladaysa aldığın her hangi bir şey , size alınan yanın da ona da küçük bir hediye alınabilir.
Gelin olduğum için anlayabiliyorum çok saçma ama kaynanam evine bir şey aldığın da bana neden almadı diye içleniyorum çok saçma değil mi ama hissediyor insan işte..
İler de çeyizinde gördüklerini eşinin aldığını da söyleyebilirsin .
He ben böyle şeylerle uraşamam herkez haddini bilsin dersen sende surat yap , abi eşine alıyorsun bir gün bana da hediye alıp getirmiyorsun de , annene dedirt , sen karına aldıklarından kızkardeşine alıyormusun da ben kızıma aldıklarımdan karına alayım desin .
Ayhh çok fesat hissettim kendimi öf.

Yok ben inanıyorum gelinin kıskandığına , kıskanmak olmasa bile insan kendisine de alınsın istiyor.O yüzden haklı veya haksız diyemeyeceğim sana ,gelin de kendince haklı.

hmm tuhaf :) belki evlenince ben de öyle olurum.normal olabiliyor demek ki. bunu şimdiden kestirmek zor :)

hmm tuhaf :) belki evlenince ben de öyle olurum.normal olabiliyor demek ki. bunu şimdiden kestirmek zor :)

Oluyor canım oluyor , bazen öyle olmaması gerektiğini bildiğimiz halde hislerimiz başka oluyor , tamamen seninle alakalı değil durum sana alınandan ona da alınsa (küçük bir hediye ya da) güleç güleç gezer merak etme.
Kayınvalidem anlatıyor en küçük erkek kardeşini evlendirirken , diğer bütün büyük gelinlere de hediyeler alınmış. İnsan ister istemez bu duygulara giriyor çünkü.

Son düzenleme:

anladım canım bi de insan ister istemez geriliyor hatta bazıları bi şey olsa da alınsam diyor sanırım. bunun önüne nasıl geçilebilir? yani en başından yapılacak bir şey alınacak bir önlem var mı bunun için? sonuçta ben de geçicem aynı yollardan

Büyük ihtimalle çocuğu yoktur
Olduğun da senden iyisi olmaz merak etme

Valla canım bu iş niyete bakıyor , sen iyi olursan karşındaki de otomatikman iyi oluyor .
Ne olursa olsun insan anlıyor karşısındakinin samimimi değil mi diye .
Hele hele üç kuruş için kalp kırmaya deymez, gelinler çok fena şimdi bir kere evleniyoruz savunmasıyla istiyorlar Dünyaları versinler onlara , yok ki böyle bir şey , sen hele bir yuvanı kur istersen yaparsın yine .
Kaynanam onu dedi görümcem bunu dedi , sen bakıcaksın evin de huzur var mı diye , çoğu gelin var olan huzurunu bu laflara takılarak bozuyor kendi huzurunu bozuyor adama da bir rahat vermiyor .
Yazık bu adamlara be acıdım şimdi bak ...

Son düzenleme:
3 yaşında dünya tatlısı bi oğlumuz var ama bi tane daha lazım demek ki
Hadi yanıldım bak o zaman , acaba ilgilenmiyorsunuz diye mi düşünüyor ?
Hani arada ufaklığa araba falan veya herhangi bir ihtiyacını gidermek gibi bir durum var mı ?

Bak geçen bir bayan konu açmıştı diyordu ki ; Kaynanam otuz yaşındaki kızına bebek gibi bakıyor torununu önemsemiyor diye .
Sizinki de bu misal olabilir .

Son düzenleme:

ilgilenmez olur muyum canım o benim her şeyim. bütün gün benim yanımda aksine benim kadar ilgilenen yok sabahları gözünü açınca hala diyormuş.:)

ilgilenmez olur muyum canım o benim her şeyim. bütün gün benim yanımda aksine benim kadar ilgilenen yok sabahları gözünü açınca hala diyormuş.:)

Valla canım sözün bittiği yerdeyim ben o zaman , ben çocuğuma karşı iyi olan kimseleri sevmesem bile kalbim ısınır sevmeye başlarım nedenini de hiç anlamamışımdır.
O zaman en başa dönüyoruz göstermeyeceksin bazı şeyleri farklı lanse edeceksin , boş ver abinin eşi senden sebep huzurları bozulmasın .

benim görümcem yok ama ilgimi çekti konu hepsini okudum. gelin hanımı da dinlemek lazım. ben de kayınvalidemle çok yakındım düğünden önce ama düğünden sonra işler değişti herşey alt üst oldu. keşke yaşanmasaydı ama şuan yıllar geçmiş olmasına rağmen söylediği her olumsuz şey yüreğime çivi gibi batar aklıma geldikçe. şuan olabilecek en mesafeli durumdayız. zaten farklı yerlerde yaşıyoruz, senede belli zaman görüşüyoruz o bile sorun oluyor. benim kendi açımdan haklı sebeplerim çok fazla ama kayınvalidem nasıl bu kadar değişti onu hiç anlamıyorum. oturup konuşup anlaşmaya varılacak bir insan da değil, o kendi kayın validesinin 30 senelik mevzularından bile sıyrılmamış daha

Abin baban için "kafası çalışmıyor" diyor, senin başlık yengen hakkında. Hakikaten erkekler sütten çıkma ak kaşık.

18 yasinda gencecik bi gelin düsünemeyebilir bunda abartilcak birsey yok

Tatlım kusuruma bakma ama belli ki sen erkeğin el bebek gül bebek, şımarık yetiştirildiği bir ailedensin. Mşallah babanlar yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmiş abine, sen de hiç gocunmuyorsun, çünkü öyle yetiştirildin. Şimdi asıl hata abinde ama sırf ona hata bulmamak için yengene sarıyorsun resmen. Belki yengen kusursuz değil ama asıl sorun abin. Bunu görmek istemiyorsun, sana ve ailene ne yapıyorsa abin yapıyor, bunu farket.

Haha bu söylediğin çok şirin geldi... Sertifikalı bir "arabulucu"yum ben ve iddiasız biriyim fakat arabuluculuk hakkında bildiğim bir şey varsa o da ara-bulma'nın, bir tarafı haklı diğer tarafı haksız ilan etmek anlamına gelmediğidir... Abine boşuna kızma =) İnsanlar her zaman duymak istediğin şeyleri söylemezler. Umarım sıkıntılarını en kısa zamanda çözersin.

Buda işin farklı bir boyutu işte olaylar , durumlar farklı açılardan bakıldığı zaman ne kadar değişik senaryolar çıkıyor :)
İşin aslı tek taraflı değil hiç bir şey .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…