- 20 Şubat 2007
- 7.296
- 347
- 198
- 41
annesi sürekli kızım yemek yapmayı bilmiyo der dururdu. annem de olsun olsun dedi. annemle babam ev işlerini öğrensin dediler nişanı 8 aya uzatttılar. hala bi şey öğrenmemişti. geldiğinde nasl tarhana yapacağını bana sordu. bi şey demedim ters de davranmadım ama şimdi ne yapıcam? yağ koydum şimdi ne kadar koyucam? salça kaç kaşık koyucam? soruları beni şaşırtmıştı. evliliğin sadece gerdekten ibaret olduğunu sanmış sanırım. şimdi birbirinden güzel yemekler yapar bizi de çağırır afiyetle yeriz. ama bir insan 8 ay nişanlı kalıp annesine '' tamam hiçbi şeyii bilmiyorum ama tarhana çorbasını bari öğreneyim'' nasıl demez. annem sorularına şaşırdı. istemdışı ''kızım tarhana yapmayı da mı bilmiyon?'' deyiverdi. hala aklına geldikçe ağlar :) komik buluyorum düşününce. bilmiyosun işte bilmiyosun deyince niye ağlıyosun? ama annem ilk 6 ay rengi solmasın diye onun çamaşırlarını elinde yıkadı. bundan haberi bile olmadı. çok dua ediyorum annem gbi bi yere düşeyim diye.
artık gayet mesafeliyiz. böyle olunca da soğuyorum ama. hiç böyle hayal etmezdim. ''abla'' derken bunları düşünmemiştim.
canim yemek olayi ne bileyim bende pek yemek yapmam,yani evlenmemede az kaldi
ama halada yapmiyorum..ki ben evlendigim zaman 18 yasindan arti 10 yas olarak:)
ama tabi genel olarak neden böyle anlamiyorum..
kimisi anlamaz sanirm
ben az çok anlarım ama yemek konusunda iddialıyım diyemem.ama bilmediğimi biliyorum ve biri bilmiyosun dediğinde oturup ağlamam haklı çünkü, bilmiyorum :)
Abini o kadar rahata alıştırmış ki ailen. O kadar şımartmış ki ve sen de buna dahil olmuşsun kendi haklarından feragat ederek. Bir kere bile neden hep abim dememişsin...
Abin babası evini almasına yardım ettiği halde utanmadan babasının kafasının çalışmadığını söyleyebiliyorsa yengenin davranışlarına şaşırmamak lazım...
annesi sürekli kızım yemek yapmayı bilmiyo der dururdu. annem de olsun olsun dedi. annemle babam ev işlerini öğrensin dediler nişanı 8 aya uzatttılar. hala bi şey öğrenmemişti. geldiğinde nasl tarhana yapacağını bana sordu. bi şey demedim ters de davranmadım ama şimdi ne yapıcam? yağ koydum şimdi ne kadar koyucam? salça kaç kaşık koyucam? soruları beni şaşırtmıştı. evliliğin sadece gerdekten ibaret olduğunu sanmış sanırım. şimdi birbirinden güzel yemekler yapar bizi de çağırır afiyetle yeriz. ama bir insan 8 ay nişanlı kalıp annesine '' tamam hiçbi şeyii bilmiyorum ama tarhana çorbasını bari öğreneyim'' nasıl demez. annem sorularına şaşırdı. istemdışı ''kızım tarhana yapmayı da mı bilmiyon?'' deyiverdi. hala aklına geldikçe ağlar :) komik buluyorum düşününce. bilmiyosun işte bilmiyosun deyince niye ağlıyosun? ama annem ilk 6 ay rengi solmasın diye onun çamaşırlarını elinde yıkadı. bundan haberi bile olmadı. çok dua ediyorum annem gbi bi yere düşeyim diye.
Abinizin eşi hakkında dile getirdiğiniz şu yorumunuzdan sonra nasıl o kızı suçlayıp bi de üstüne güler yüz bekliyorsunuz aklım almadı..
yazdıklarını baştan sona okudumda nekadar ufak şeylere kafanı takmışsınn yok tarhana yapmayı bilmiyormuş bilmiyosun dediler diye ağlamış, evliliği gerdekten ibaret mi sanıyormuş.günümüzde coğu genc kız evlendikten sonra öğreniyor yemek yapmayı bu evliliği gerdekten ibaret sandıkları anlamına gelmez ayrıca bende bilmiyorum hassas bi kız demek ki iki genç mutlu olsunlarda sana zararları yoksa boşver bırak kendi hallerine
yoo kafaya taktığım hiçbi şey yok aslında canım. sadece altı yıl önce söylenmiş şu lafa hala ağlaması tuhaf geliyor. evli olmadığım için anlayamıyorum. çok mu ağır bi şey söylemişiz onu öğrenmeye çalışıyorum. yoksa her akşam tost yesinler, beni ne ilgilendirir :)
güler yüz beklediğimi nerden çıkardınız? ben hatamız varsa bilelim istiyorum.
Hatanız bir başkasınız ocağında pişen çorbaya bile karışmak.. İnsanları biraz kendi halinde bırakırsanız yüz göz olmak istemezseniz ille de abinizin eşi diye ondan ablalık beklemezseniz sorunda olmaz..
6 yıl önce söylenen bi söze hala ağlıyosa sizi önemsiyo demektir .. şahsen benim kayınvalidem söylese güler geçerimbence sen çok fazla müdahil olma ailenle yengenin ilişkisine .. sen de ellere karıştığında belki yengenin şuan anlam veremediğin tavırlarını kavrayabilirsin..
Ayrıca benim de bi görümcem var kardeşim olsa o kadar severim.. birlikte kv leri çekiştiririzp
ahh canım onun bin beteri bizim başımızda var artık yaptıklarından ben utanıyorum burda konu açsam şaşırır kalırsın o derece yani.dediğin doğru görümce ya kötü suçlu olarak görünüyor fakat herkes bir değil özellikle son cümlenin aynını bizde yaşıyoruz bende evlilik hazırlığı yapıyorum annem birşeyler alıyor yengede surat düşüyor. dediğin gibi babam abime ev aldı düğününü en güzel yerde yaptı kızın çeyizini biz yaptık bütün eşyaları biz aldık veee yemin ederim abimde aynı cümleyi kullandı babam için. 3 yıllık evlililer anneme babama daha anne baba demedi.ki abim onun ailesine anne baba der.annem desen hiç kaynanalığı yok(annem diye söylemiyorum gerçekten çok sakin tam bir hanımefendidir) ağzı var dili yok bu sürekli laf söyler annem oğlum üzülmesin genç cahildir der susar eve gelip ağlar neler neler neyse demem o ki senin ailenin tek suçu benim aileminde olduğu gibi iyi niyetli olmak ve gerçekten aile terbiyesi görmüş saygılı bir insana denk gelmemiş olmaları ve oğullarının hanımköylü olması ben ikisinede karşıyım bir erkek ne ailesinin nede karısının kölesi olmamalı dengeyi sağlayacak iki tarafada ağırlığını koyacak tek kişi erkektir . ben ilk başta beri hiç karışmadım hep iyi davrandım el kızıdır bende gelin olacağım iyi davranayım dedim ben iyi davrandıkca o dahada kötü davrandı artık hiç takmıyorum ailemede uzaklaşın gitmeyin çağırırlarsa gidin dedim sana tavsiyem sende hiç karışma derim abinle mutlu olsunlar allah bilsin yaptıklarınızı o elbet gösterir.şimdi biz uzaklaşınca abim bize yakınlaşmaya başladı çünkü yalnız kaldı kızın ailesiyle sizde öyle yapın uzak durun( bende ne dolmuşum böyle dedikodu yapacak halden anlayan birini bulunca hemen dırdır yaptım :))ben yengeme yani abimin eşine abla dedim. pişmanım. onlar evleneli 6 yıl oldu aramızda 2 yaş var. benim babam hep yurtdışındaydı. yıllarca eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadı. milyarlar biriktirdi. biz o dönemde abimin eşiyle tanıştık. çok sevdim, zaten onu abime ben önermiştim, benim fikrimdi. babam yurtdışından geldi ve yıllarca çalışıp kazandığı parayı 1 haftada harcadık. 6 yıl önce takribi 30.000 liraya çok güzl bir düğün yaptık. feda olsun, hayrını görsünler mutlu olsunlar. düğünden birkaç ay sonra yeni evli bir çiftin evine gittik ev çok zevkli döşenmişti. evden çıkınca ablama ''ev çok güzeldi di mi'' dedim. ''para olunca böyle döşemeyi ben de bilirim dedi. başımdan kaynar sular döküldü. bunu anneme babama abime hiç kimseye söyleyemedim. hala yardım eder ailem onlara. hiiiiiç gözüm yok. abim ev aldı yarısını babam ödedi. babam evin yarısı senin dedi. istemiyorum baba o benim abim ben inşallah çalışan bi bayan olucam helal olsun dedim. olmaz olmaz dediler geçiştirdik. abim araba aldı yarısını yine babam ödedi. babam kendini bana karşı sorumlu hissediyor ama Allah cc şahidim ya hiçbirinde gözüm yok aksine abim bir şeylere sahip olunca dünyalar benim oluyor. babamın 2 katlı müstakil evi var. şu an aldıkları evi kiraya verdiler. alt katta onlar 2. katta biz oturuyoruz.
abimin eşini hala seviyorum ama ona abla dediğime pişmanım çünkü o bana bir kere bile kardeşim demedi. ben konuşmayı çok severim benden her duyduğunu başkasına anlatmış. taraf tutmam Allahtan cc korkarım annemle artıştıklarında bana sarılıp ağladığı, onun tarafını tuttuğum çok oldu. yüzü hep beş karış ne yaptıysak güldüremedik.
23 yaşımdayım. ailem bana ufak tefek şeyler alıyor. ellerine para geçtikçe kendilerini zorlayarak çeyizlik eşyalar alıyorlar. bana ne alınırsa alınsın o gün yengemizin suratını çekiyoruz çok suratsızdır zaten. neden ona da alınmıyormuş. acaba ona çeyiz alınırken bütün kardeşlerine birer birer aynılarından alınıyor mu çok merak ediyorum. abim de anneme benim karıma da alsana diyormuş. bi de ev konusunda abim babamın kendilerine aslında iyilik yapmadığını, babam olmasa daha iyi bi ev alacaklarını, babamın kafasının çalışmadığını söylüyor.
görümcesini sevmeyen arkadaşlar lütfen bana saldırmasın. objektif okuyup yorumlar mısınız? benim ya da ailemin suçu nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?