- 5 Mayıs 2017
- 178
- 172
- 23
- 35
- Konu Sahibi Aylaaglama
-
bugün hem üzüldüğüm hem de sinirlendiğim bişey oldu. Sokak arasında iki tane 12-13 yaşında erkek çocuğu bastonlu yaşlı bi adamın arkasından onun taklidini yapıyolar, adamcağızın üstüne bişeyler atıyolar. Tabi adamcağızın haberi bile yok duymuyo bile onları. Ben de müdahale amaçlı şşşş napıyosunuz yapmayın falan dedim. Bu kez de benim taklidimi yapıyolar. Şşşş falan diyolar. Ben öyle hitap ettiğim için.
Dedim aileniz verememiş size eğitim ben hiç uğraşmayım baktım bu kez de bana bulaşacak bunlar.
Okulda öğretmenleriyle, gücünün yettiği arkadaşlarıyla dalga geçen gençler hep. Aileler keşke bu konularda daha ikna edici olsalar çocuklarına yapmamaları konusunda. Annesine şikayet etsen sanane çocuktur yapmıştır diyenler de var gerçi.
12-13 yaş olgunluk göstermek için biraz erken sanki. evet doğru değil ama biraz daha büyük yaşlar deseydiniz hak verecektim ama bu yaşlar yaprağa toprağa gülme yaşları.
biz de o yaşlarda servisle eve giderken camdan sarkar millete laf atardık. doğru değil ama bu terbiyesizlik değil çocukluk. geçen servisteki çocuklar(kızlı erkekli) bana laf attı (keza ileride başkalarına da ama kötü sözlerle değil) abla napıyorsun diye güldüm geçtim. bilemiyorum siz biraz fazla mı dert edinmişsiniz mevzuyu?
Size katilmiyorum , size abla napiyorsun demeleri baska birsey yoldaki bastonlu yasli adama satasmalari uzerine birseyler atmalari baska bir sey12-13 yaş olgunluk göstermek için biraz erken sanki. evet doğru değil ama biraz daha büyük yaşlar deseydiniz hak verecektim ama bu yaşlar yaprağa toprağa gülme yaşları.
biz de o yaşlarda servisle eve giderken camdan sarkar millete laf atardık. doğru değil ama bu terbiyesizlik değil çocukluk. geçen servisteki çocuklar(kızlı erkekli) bana laf attı (keza ileride başkalarına da ama kötü sözlerle değil) abla napıyorsun diye güldüm geçtim. bilemiyorum siz biraz fazla mı dert edinmişsiniz mevzuyu?
Ben uyarınca bu kez de iyice iştaha geldiler bana başladılar şşş falan demeye. Ben de uzatmadım artık baktım çocuklar laf dinleyecek gibi değil.12-13 yasindaki cocuklar yasli biriyle dalga gecmemeyi bilir bilmeli de cocukluguna veremiyorum sizin tepkinizden sonra utanmak yerine devam etmisler arsizliga donmus buda gercekten ailede verilemeyen terbiye yuzunden en azindan buyuk biri bir laf ettiginde susmayi bilir cocuk ama ne yazikki artik ailelerde bile evin icinde kufur hakaret duya duya bu hale gelmeleri dogal
Ben ogretmenim ve boyleleriyle ugrasiyorum bunlara terbiye vermeye calisinca aileleri okula gelip sikayet ediyorlar o yzden bosverinbugün hem üzüldüğüm hem de sinirlendiğim bişey oldu. Sokak arasında iki tane 12-13 yaşında erkek çocuğu bastonlu yaşlı bi adamın arkasından onun taklidini yapıyolar, adamcağızın üstüne bişeyler atıyolar. Tabi adamcağızın haberi bile yok duymuyo bile onları. Ben de müdahale amaçlı şşşş napıyosunuz yapmayın falan dedim. Bu kez de benim taklidimi yapıyolar. Şşşş falan diyolar. Ben öyle hitap ettiğim için.
Dedim aileniz verememiş size eğitim ben hiç uğraşmayım baktım bu kez de bana bulaşacak bunlar.
Okulda öğretmenleriyle, gücünün yettiği arkadaşlarıyla dalga geçen gençler hep. Aileler keşke bu konularda daha ikna edici olsalar çocuklarına yapmamaları konusunda. Annesine şikayet etsen sanane çocuktur yapmıştır diyenler de var gerçi.
O ananın kızı o cevabı verir zaten çok normalMalesef..geçenlerde komşum da kapısının önünde bağıran çocuklara sessiz olur musunuz bebek uyuyor demiş diğer komşunun kızı daha 9 10 yaşlarında burası bizim oyun alanımız istediğimizi yaparız demiş yetmemiş aşağı gelde saçını basini yolayım demiş kadinda daha fazla muhattap olmadan annesine gidiyor annesinde ki cevap sen kizima kizdiysan o da sana kizar tabii demiş.
Yok sinirlendiğim aslında yaşlı adamın üstüne tox toprak atmaları arkasından falan hareketler yapmaları. Sizin dediğiniz gibi ben de yaşıyorum serviste çocuklar laf atıyolar, bişeyler diyolar gülüp geçiyorum. Yaşlı bi adam olunca ben de tepki vermeden geçemedim.
O konuda çok üzülüyorum öğretmenlere. Özellikle kadın öğretmenlerin arkasından ahlaksız küfürler. Daha bugün haber vardı gaziantepte kadın öğretmene tekmeli yumruklu saldırdılar. Allah sabır versin12-13 yaşa erken diyenler, o yaştaki çocuklar neler biliyor söylesem aklınız şaşar. Öğretmenim, erkek sınıflarına giriyorum. Çoğu şeyi duymazdan geliyorum, midem bulanarak çıkıyorum sınıftan.. Bunlara aklı erenin terbiyeye, ahlaka da aklı erer. Hep ailelerin o daha çocuk deyip görmezden gelmesinden işte bunlar.. Terbiyeyi aile veremedikten sonra ben sınıfta kendimi yırtmışım ne fayda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?