Bazı çocuklar ne kadar terbiyesiz

Aylaaglama

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2017
178
172
23
35
bugün hem üzüldüğüm hem de sinirlendiğim bişey oldu. Sokak arasında iki tane 12-13 yaşında erkek çocuğu bastonlu yaşlı bi adamın arkasından onun taklidini yapıyolar, adamcağızın üstüne bişeyler atıyolar. Tabi adamcağızın haberi bile yok duymuyo bile onları. Ben de müdahale amaçlı şşşş napıyosunuz yapmayın falan dedim. Bu kez de benim taklidimi yapıyolar. Şşşş falan diyolar. Ben öyle hitap ettiğim için.
Dedim aileniz verememiş size eğitim ben hiç uğraşmayım baktım bu kez de bana bulaşacak bunlar.
Okulda öğretmenleriyle, gücünün yettiği arkadaşlarıyla dalga geçen gençler hep. Aileler keşke bu konularda daha ikna edici olsalar çocuklarına yapmamaları konusunda. Annesine şikayet etsen sanane çocuktur yapmıştır diyenler de var gerçi.

12-13 yaş olgunluk göstermek için biraz erken sanki. evet doğru değil ama biraz daha büyük yaşlar deseydiniz hak verecektim ama bu yaşlar yaprağa toprağa gülme yaşları.
biz de o yaşlarda servisle eve giderken camdan sarkar millete laf atardık. doğru değil ama bu terbiyesizlik değil çocukluk. geçen servisteki çocuklar(kızlı erkekli) bana laf attı (keza ileride başkalarına da ama kötü sözlerle değil) abla napıyorsun diye güldüm geçtim. bilemiyorum siz biraz fazla mı dert edinmişsiniz mevzuyu?

Yok sinirlendiğim aslında yaşlı adamın üstüne tox toprak atmaları arkasından falan hareketler yapmaları. Sizin dediğiniz gibi ben de yaşıyorum serviste çocuklar laf atıyolar, bişeyler diyolar gülüp geçiyorum. Yaşlı bi adam olunca ben de tepki vermeden geçemedim.

Terbiye ailede baslar
Aileleri terbiyeli mi ki cocuklari olsun ?

Son zamanlarda bunu cok konusur olduk biz , o kadar terbiyesiz ve gorgusuz bir guruh turedi ki nereye gidiyor bu ulkenin hali anlamak mumkun degil

Saygisiz insanlar kendileri gibi saygisiz cocuklar yetistiriyor , sonra biz ugrasiyoruz cocuklarimizin bozulan psikolojileriyle

12-13 yasindaki cocuklar yasli biriyle dalga gecmemeyi bilir bilmeli de cocukluguna veremiyorum sizin tepkinizden sonra utanmak yerine devam etmisler arsizliga donmus buda gercekten ailede verilemeyen terbiye yuzunden en azindan buyuk biri bir laf ettiginde susmayi bilir cocuk ama ne yazikki artik ailelerde bile evin icinde kufur hakaret duya duya bu hale gelmeleri dogal

Size katilmiyorum , size abla napiyorsun demeleri baska birsey yoldaki bastonlu yasli adama satasmalari uzerine birseyler atmalari baska bir sey

9 yasinda oglum var bunu gayet bilebilecek olgunlukta ve terbiyede , 12 yasindaki cocuk hayli hayli bilir ve bilmeli

Ben uyarınca bu kez de iyice iştaha geldiler bana başladılar şşş falan demeye. Ben de uzatmadım artık baktım çocuklar laf dinleyecek gibi değil.

Malesef..geçenlerde komşum da kapısının önünde bağıran çocuklara sessiz olur musunuz bebek uyuyor demiş diğer komşunun kızı daha 9 10 yaşlarında burası bizim oyun alanımız istediğimizi yaparız demiş yetmemiş aşağı gelde saçını basini yolayım demiş kadinda daha fazla muhattap olmadan annesine gidiyor annesinde ki cevap sen kizima kizdiysan o da sana kizar tabii demiş.

12-13 yaşa erken diyenler, o yaştaki çocuklar neler biliyor söylesem aklınız şaşar. Öğretmenim, erkek sınıflarına giriyorum. Çoğu şeyi duymazdan geliyorum, midem bulanarak çıkıyorum sınıftan.. Bunlara aklı erenin terbiyeye, ahlaka da aklı erer. Hep ailelerin o daha çocuk deyip görmezden gelmesinden işte bunlar.. Terbiyeyi aile veremedikten sonra ben sınıfta kendimi yırtmışım ne fayda..

Ağaç yaşken eğilir diye boşuna dememişler.
Siz çocuğun yanında nasıl konuşur, davranırsanız çocuk da sizi taklit eder. En büyük örnek anne babadır çünkü.
12 13 yaş çok da küçük bir yaş değil. Eğer ailesi saygıdan, empatiden, güzellikten bahsetmiş olsaydı ya yapmaz ya da yaptıklarına utanırlardı. Ama aksine pişkin pişkin fazlasını yapmışlar.

Bir psikolog anlatmıştı şimdiki çocuklar büyüklerin karşısına geçip beş beş cavap veriyor ebebeynler de a benim çocuk çok zeki laf yetiştiriyor diye gülüyorlar demişti ve eklemişti aslında saygısız çocuklar yetiştiriyoruz çocuk da olsa haddini bilecek büyüklerine saygıyı öğrenecek yoksa ileride kimseyi umursamayan saygısız insanlar yetiştiririz.

Ben ogretmenim ve boyleleriyle ugrasiyorum bunlara terbiye vermeye calisinca aileleri okula gelip sikayet ediyorlar o yzden bosverin

O ananın kızı o cevabı verir zaten çok normal

Çocuklarıyla hiç konuşmayan, iletişimin sıfır olduğu, sadece temel ihtiyaçların karşılandığı aileler çok var malesef.
Çocuklar ya dışarı salınıyor ya da evde tv, telefon, tablet veya bilgisayar karşısında bırakılıyor. Sonra da bu insanlar topluma faydalı olacak diye umuluyor.
O değil bu tiplerle bizim çocuklarımız aynı ortama girecek. Aklı başında ailelerin çocuklarının Allah yardımcıları olsun ne diyim.

Olgunlukla alakası yok bu işin tamamen terbiye ,işlerine gelen şeyi biliyorlar ..

Terbiye ailede verilir sonra pekiştirilir ,çocuklar özgüvenli olacak diye terbiyesiz yetişiyor ve çoğu aile bunun farkında değil

Mesela aşağı gel saçını başını yolarım demek terbiyesiz bir davranış ama bu çocuğun annesine sorsak özgüveni tam bir çocuk ve kendi hakkını savundu der

üstüne bir şey atıyorlar kısmına dikkat etmemişim pardon benim hatam ben sadece arkasından dalga geçtiler sandım. kesinlikle haklısınız bu hoş değil.

O konuda çok üzülüyorum öğretmenlere. Özellikle kadın öğretmenlerin arkasından ahlaksız küfürler. Daha bugün haber vardı gaziantepte kadın öğretmene tekmeli yumruklu saldırdılar. Allah sabır versin

Oğluşlar ilk küfür ettiklerinde şak şaklamayı bırakırsak
Kavgalarını göğsümüz kabararak izlemekten vazgeçersek
Önlerinde de kendi büyüklerimizle gevşek gevşek konuşmazsak
Bence baya kolaylaşır işimiz..
Gerisi çocuğun mayası, ana babanın duası artık

12 13 yaş kesinlikle küçük bir yaş değil. simdiki bazi aileler çocuklarının sağa sola cevap yetiştirmesini , başkalarını aşağılaması nı yada onlarla dalga geçercesine şakalaşmasini özgüvenle karıştırıyorlar . halbuki tam tersine hiçbirşeye saygısı da sevgisi de olmayan gençler yetiştiriyorlar. herşey ailede bitiyor. büyük ihtimalle bu çocukların aileleri de bu tarz eylemlerde bulunan bireylerdir. sosyal öğrenme denilen bir olgu var sonuçta. ben açıkçası yetisen yeni nesili gördükçe çok üzülüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…