Bazı insanlar neden başkalarının özel hayatını merak eder?

perdita

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2009
40
8
611
Diğer
Özellikle henüz tanıştığınız insanlar neden bekarsın, hayatında hiç kimse olmadı mı, kazancın ne vb. sorular soruyor.
Belki kimisi normal karşılar ama bana göre rahatsız edici. Yani yakından tanımak niyetiyle mı yoksa başka işleri olmadığı için mi başkasının hayatını kurcalıyorlar? Bu tarz sorulardan yildim. Ne cevap vereceğimi şaşırdım. Siz bu tarz cevap vermek istemediğiniz kişilere ne dersiniz?
Büyük dert değil tabi ancak kendimi artık ezdirmek istemem.

Son düzenleme:
Özellikle iş ortamında yada henüz tanıştığınız insanlar eğlenmeyi düşünüyorum musun, neden bekarsın, hayatında hiç kimse olmadı mı, kaç kilosun, kazancın ne vb. sorular soruyor.
Belki kimisi normal karşılar ama bana göre rahatsız edici. Yani yakından tanımak niyetiyle mı yoksa başka işleri olmadığı için mi başkasının hayatını kurcalıyorlar? Bu tarz sorulardan yildim. Ne cevap vereceğimi şaşırdım. Siz bu tarz cevap vermek istemediğiniz kişilere ne dersiniz?

Kisisine gore degisir bu durum.
Genelde sohbet acmak maksatli sorular bunlar.
Ancak kac kilosun ve kazancin nedir gibi sorular ile karsilasmadim, bu kimseyi baglayan bir soru degil haliyle.
Kilom ve kazancim bana kalsin bi zahmet.
Sorular biraz fazla kisisel geldi bana, normal soru soran cikmiyor mu?

Valla bazen bende kaptırıyorum kendimi sonra topluyorum sanırım yeni tanıştığım insanla muhabbet olsun diye yapıyorumdur

Özellikle iş ortamında yada henüz tanıştığınız insanlar eğlenmeyi düşünüyorum musun, neden bekarsın, hayatında hiç kimse olmadı mı, kaç kilosun, kazancın ne vb. sorular soruyor.
Kendi hayatlarındaki mutsuzluklarından, gereksiz meraklarından, lüzumsuzluklarından. Hiç bir samimiyetinin olmadıgı insanın ilişki durumu kazancı seni ne ilgilendirir ki. İnsanlar her şeye burun sokmayı seviyor. Aldırmayacaksın güzelce cevaplarını verip susturcaksın. İyi niyetli insan her haliyle belli eder kendini zaten. Karsındakinin niyetini anlayıp ona göre tavrını yansıtacaksın

Zibilyon tane böyle insanlar. Herşeyi sorabileceğini düşünen kimsenin özeline saygısı olmayan. Genelde böyle soranlara bu biraz kişisel bir soru der kaparım düşük çenelerini. Sizede tavsiyem kimseyi bu kadar içinize almayın.

Ben duymazlıktan geliyorum. Gerçek anlamda, sağır gibi duymamis gibi yapıyorum. Hatta duymadım sanip tekrar soruyorlar falan, sonra bakıyorlar cevap yok, susuyorlar bozulup.
Herkese tavsiye ederim.
Geçen aylarda bir gün işe gitmedim. O gun de akraba olan bir komşu uğradı. Aynen şöyle bir muhabbet gecti aramızda
Aaaaaa ise gitmedin mı bugün?
.....
naaptin,virüs yüzünden çıkarttılar mı?
....
ayrıldın mi işten?
....
hasta mısın yoksa?
....
kizim, duymuyor musun,soru sorduk
Her soruya cevap vermek zorundaysam işim iş

Aynen böyle bir muhabbet gecti 😅 yani neden söyleyeyim ki o gün neden gitmediğimi? Belki kovuldum sen yay istemiyorum, belki adetim, konuşmak istemiyroum, belki ameliyat oldum, duyulsun istemiyorum. Yani neden cevap vereyim sen sordun diye?
Tavsiye ederim sana da.

Bunun ne zaman cocuk yapacaksin versiyonu da var.

İşsizlik. Kendi renksiz hayatlarından memnun değiller. Diğer insanlarında ya kendi gibi olmasını istiyorlar ya da ötekileştirmek, kınamak için soru bombardımanı yapıyorlar.
Milletin hayatı bu insanların mezesi oluyor.
İtinayla terslenmeliler.
Mesela babam öldüğünde hayatım boyunca bir kaç kere gördüğüm insanlar başsağlığına diye geldiler. Başın sağolsun dedi bitanesi. Ardından nefes almadan ev sizin mi kira mı? Bir sürü salak saçma diye sordu yağmuru geldi.
Şimdi bu insanlara ne diyeceksin. Parazit gibi bir şeyler.
Her yerde sınır bilmez insan var.

Yani yeni biriyle tanışıyorsam ve sohbet de açmak istemişsem, sohbet esnasında bekar mısınız derim. Evliyse çocuğunuz var mı derim? Çalışıyor musunuz da derim. Ama kalkıp da neden çocuk yapmadın, neden evlenmedin, hiç mi sevgilin yok, maaşın ne kadar gibi tuhaf detay sorular sormam tabii. Bazıları abartılı bazıları laf olsun diye sorulan sorular.

Ben duymazlıktan geliyorum. Gerçek anlamda, sağır gibi duymamis gibi yapıyorum. Hatta duymadım sanip tekrar soruyorlar falan, sonra bakıyorlar cevap yok, susuyorlar bozulup.
Herkese tavsiye ederim.
Geçen aylarda bir gün işe gitmedim. O gun de akraba olan bir komşu uğradı. Aynen şöyle bir muhabbet gecti aramızda
Aaaaaa ise gitmedin mı bugün?
.....
naaptin,virüs yüzünden çıkarttılar mı?
....
ayrıldın mi işten?
....
hasta mısın yoksa?
....
kizim, duymuyor musun,soru sorduk
Her soruya cevap vermek zorundaysam işim iş

Aynen böyle bir muhabbet gecti 😅 yani neden söyleyeyim ki o gün neden gitmediğimi? Belki kovuldum sen yay istemiyorum, belki adetim, konuşmak istemiyroum, belki ameliyat oldum, duyulsun istemiyorum. Yani neden cevap vereyim sen sordun diye?
Tavsiye ederim sana da.
Cevap vermekten kacindigim evli hemcinsim aynı odada kendi samimi arkadaşına aldığı sütyenden bahsetti. Arkadaşımız da eşinin aklını başından alacaksin dedi.Ben de dinledim maalesef. Sonra ısrarla sen ne zaman düşünüyorsun evlenmeyi diye sordu cevap vermek istemedim sonrasında birkaç yıla dedim. Kötü niyetli düşünmek istemiyorum ama alttan bana senin özel hayatın yok imasinda bulundu gibi hissettim

İşsizlik. Kendi renksiz hayatlarından memnun değiller. Diğer insanlarında ya kendi gibi olmasını istiyorlar ya da ötekileştirmek, kınamak için soru bombardımanı yapıyorlar.
Milletin hayatı bu insanların mezesi oluyor.
İtinayla terslenmeliler.
Mesela babam öldüğünde hayatım boyunca bir kaç kere gördüğüm insanlar başsağlığına diye geldiler. Başın sağolsun dedi bitanesi. Ardından nefes almadan ev sizin mi kira mı? Bir sürü salak saçma diye sordu yağmuru geldi.
Şimdi bu insanlara ne diyeceksin. Parazit gibi bir şeyler.
Her yerde sınır bilmez insan var.
İnsanların sınırlarını bilmeleri lazım. Tabi saygı sınırları çerçevesinde.

Bunlar hiç bitmeyecek. Evlenmeden önce ne zaman evleneceksin dediler. Evlendim. Ne zaman çocuk dediler. Çocuk olmadı. Neyse boşandım niye boşandın dediler. Şimdi ikinci evliliği ne zaman yapacaksın diyorlar. Artık dilime pelesenk olsun istiyorum. " sana ne " demek

Kendi hayatları sıkıcıysa demek🤷
En çok küçümseyen tip (bekar olduğum için): evli benden birkaç yaş küçük, güzel, tahsilli, maaşı iyi, severek evlenmiş yani hemen herşeyi tamam. Sadece yalnız kalma korkusu var sanki. Acaba eşi de aynı ortamdayiz diye mi rahatsız oluyor.

Bu birazda yasanilan ulkenin kulturuyle alakali bence. Biz Turkler merakliyiz bu konulara. Ben yurtdisinda yasiyorum. Su an calistigim iste 2. yilimi doldurucam. Daha bir kere ne zaman evleneceksin veya erkek arkadasin var mi gibi soru soran olmadi. Ben de hala kim evli, kim bekar, kimin kac cocugu var, kim kac yasindaymis bilmem. Hicbirinin sosyal medya hesabini arastirmadim, internetten aratmadim. Bilmem yani. Bazi samimi olduklarim elbette var ama onlarinda cok ozellerini bilmem. Bilmekte istemem. Hic merak etmedim. Merak etmem boyle seyleri. Zaten herkesin herseyi merak ettigi bir ortamda calisamam. Mesafeli olmak cok guzel birsey. Sadece isimizi yapiyoruz.

Back
X