Bazı kadinlar cok mu şanslı? Yoksa yanılıyor muyum?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
Merhaba arkadaslar eski konularimi okuyanlar bilir bosaniyorum. Bir sürü sikinti yasadım ve yaşadıklarım beni hem hayata karsı soğuttu hem de özgüvenimi kırdı. Bazen cevreme bakıyorum bazı kadinlar oyle eşinin ailesine uzak duran en ufak bı seyde kıyamet koparan. Ama oyle kiymet goruyorlarki. Hem eslerinden hem de eslerinin ailesinden. Bu bir kıskançlık degil ama kafama takılıyor cogu zaman. Ne bileyim ben her ortamda uyumlu olmaya çalıştım bazı seyleri görmezden geldim ama en kotu seyleri de ben yasadım. Adaletsiz dünya dedikleri bu olsa gerek. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ?

günaydın arkadaşlar,
canım daha önceki konularını okumadım ama eminim çok zor şeyler yaşamışsındır.
bu açtığın konudada çok haklısın. benimde çevremde öle şanslı kadınlar var . onlar için aslında seviniyorum en azından birkaçımız da olsa mutlu oluyorlar. tek dertleri bugün ne giysem saçımı nasıl yaptırsam olan kadınlar var. ve gözlemlediğim kadarıyla onlar kendilerini herşeyden çok seviyorlar ve eşleride bunun farkında. eşleri aslında bizim gibilerin yaptığı şeyi yapıyor yani roller değişiyor burada... ailesine karşı eşini gerçek anlamda savunan laf söyletmeyen erkekler var buda hayatın adaletsizliği. çünkü biliyorumki ne yaparsa yapsın eşinden ve ailesinden kötü muamele gören okadar çok kadın tanıyorum ki...Allah herkesi öle kıymet değer bilen insanlarla karşılaştırsın yada kıymeti bilinen olmanın bir formülü varsa paylaşalım :)) mutlu olmak bütün hakeden iyi insanların hakkı...

evet arkadaşım bende aynen böyle düşünüyorum...

biz alttan aldıkça iyice tepemize biniyorlar aman onlar iyi olsun aman yanlış anlamasın dedikçe giden bizden gidiyor...

Kesinlikle katiliyorum bazi kadinlar gercekten cok sansli oluyorlar. Disardan bakinca kimsenin ici belli olmaz diyenler de cikacak ama disardan bakildiginda da anlasiliyor hatta yakinlarimizda bile bu tip sansli kadinlari gormek mumkun.

Dunyada adaletin olmadigi bir gercek. Kimileri bas taci ediliyor, kimileri ayak alti...
Kim hak ettigi gibi yasiyor ?

canım öyle düşünme. hiç birşey dışarıdan göründüğü gibi değil. yaşadıklarını bir imtahan olarak düşün ve olaylara o şekilde yaklaş. sen güçlü bir kadınsın ki böyle zor bir karar vermişsin. boşanmak dünyanın sonu değil. ben de boşanıyorum. hiç değilse yaşadıklarını artık yaşamayacağını düşün ve mutlu et kendini. kendine değer ver. unutma hayat hep kötü gitmez. elbet sana, bana da gülümseyecek...

kimisi taktik uyguluyor kimisi şanslı
kimi aileler de var ki naparsan yap hiçbirşey sökmüyor bazı insanlar gerçekten kötü, olan dağılan yuvalara oluyor ,

evet bazen şartlar öyle bir gelişir ki kötü sanılan şey aslında iyi durumların başlangıcıdır , boşanmayı da böyle görüyorum ben ,

7 yıllık evli bir arkadaşım var hem eşinden hem ailesinden neler çekti neler kız artık geçen sene 5 kilolik kist aldırdı sıkıntıdan vücudu tepki vermeye başlamıştı , o boşanamadı arkasında ailesi olmadığından işi olmadığından şimdi eşi düzeldi ama hala der keşke o engüzel günlerimde o sıkıntılarımı çekmek yerine boşanabilseydim bi güvencim olsaydı diye , her şerde de bir hayır vardır derler , hep derim evli mutsuz olunacağına bekar mutlu olmak daha mantıklı

Bence ikisinin ortası olmak lazım
Ne uyum sağlayacağım diye 40 takla atılmalı, ne de buz gibi olmalı
Her iki aileye de eşit aralıklarla ziyarete gidilmeli

Sürekli siz alttan alıp, uyumlu olayım, ben gelinim hep susayım moduna geçerseniz karşı taraf havaya girer.

Bazıları gercekten cok sanslı

merhaba günaydınlarrr
cnm daha önceki konularını okumadım başından geçenleri bilmiyorum ama allahın adeletine güvenmelisin şimdi senin yaşadıkların en kötüsü olarak sana görünebilir ama belkide ilerde ne kadar şanslı bir insan olduğunu anlayacaksın diğer insanlara bakıpta ne şanslılar diye yorumda yapma belkide onlarda senin hayatına özeniyorlardır belki bu yazdıklarım çok klişe gelecek sana ama hepsi doğru yaşanılmış şeyler bunlar bende allaha hep allahım sana ne yaptımda annemi babamı genç yaşta aldın bizi onlarsız bıraktın herkesin annesi babası yanında diye söylenirdim ama işin aslı o değil tam teslimiyet her zaman seni feraha mutluluğa götürecektir. geçmişi düşünme önüne bak belki karşına seni çook mutlu edecek biri çıkacak karşına dakika sonramızı bilemiyoruz ki karamsarlığa kapılma sakın önündeki geleceğe umutla bak inş herşey gönlünce olur çok mutlu ol arkadaşım

bende bunu düşünüyordum konunda denk geldi
gerçekten bazıları çok şanslılar
ben ailenin tek kızıyım ama ailemden hiç değer görmedim
takdirle sınıfımı geçerdim bir tebrik almazdım , üniversiteyi kendi çabalarımla okudum ama işe girmeden hemen evlenmek zorunda kaldım çünkü ailemin yerini daraltıyordum , yıllar geçti benle aynı sınıfta okuyan arkadaşlarım kadroya girdiler ben halen işsizim ve bu durumumda bazen ailem eşimim ailesi tarafından başıma kakılıyor
neyse ben anlatsam uzar gider
çevremde arkadaşlarım var eşleri yüksek mevkilerde dünya ahiret kardeşim olsunlar adamlar yakışıklılarda ama kadınların kendileri zorunlu eğitimi okumuş kendine bile yetmiyorlar ama eşileri tarafından paraya ,sevgiye, aşka boğuluyorlar
benim eşimde benle aynı eğitime sahip , ben eşimden çok daha güzelim ama şimdiye kadar eşimden adam gibi ne para nede aşk ilgi görebildim ama yinede şükür etmeliyiz çünkü ben ne zaman isyen etsem ALLAH bana bir hastalık acı yaşatıyor

Sansin etkisi buyuk belki ama tek basına yeterli degil. Taktik mı dersiniz yoksa karakter mı ama uygulanan yöntemde fayda var.

Cok sert olmayacaksın istedigin yerde fedakarlık yapmayı da bileceksin ama önceliğin sen olacaksın. Kendinden fazla hic kimseyi sevmeyeceksin, kimseyi memnun etmek icin ugrasmayacaksin.

Bi çizgin olacak bu çizgiden kimse hic bir nedenden ötürü seni çıkaramayacak. Ama bunun en buyuk destekçisi de eşin olacak. Kocan sana bu konuda destek olursa sırtın yere gelmez ana degilse ne yaparsan yap mutlu olamazsın mutlu edemezsin de.

Arkadaslar hic bir evliliğin icini bilemeyiz demis, cok doğru. Bize dışardan bakanlar beni cok cadı , dediğim dedik, kocama istedigim her seyi yaptıran, hep benim sözüm gecen taraf sanırlar.

Ama isin Asli hic oyle degil:) kocam kotu biri değildir iyidir hostur ama istemediği hic bi seyi asla yaptiranam istemediği hic bi seyi yapamam ama akıllı kadının vesselam :) kocamı iyi tanıdığım icin onun neye tepki verip neye vermeyeceğini bildigim icin baskalarının yanında ona gore davranırım kimse de anlamaz kocamın isteğine gire karar verdigimi :)

Bazilari cok sansli gercekten cevremde cok ornek var.kendi ailemden ornek vereeyim benim bi yengem var amcamin karisi.bir dedigi iki olmaz.hic lafini esirgemez babannemle basabas gider agzinin payini verir babannem resmen ondan korkar.ama annemlere ve diger yengemlere karsi hic oyle degil ve biliyormusunuz yine de o gelinini daha cok sever.herzaman el ustunde tutarlar.ben bu olayi bi turlu cozemedim arkadas.
Nasil oluyor bu amcam da yengem icin annesine kac defa rest cekti.her istedigini alir yapar her yaz 2-3 otele tatillere gider.kuaforler binbircesit giyim.kotu olmak mi gerekiyor deger gormek icin ?

şanslı kadın kv kayınpeder bile korkuyor ondan, diye düşündüğümüz kadınların kocaları akıllı
kimseyi hanımı üzerinde söz sahibi yapmıyor
insanların yanında eşine saygılı davranıyorki,
diğerleride öyle davranmak zorunda kalıyor
ama şuda varki bazan çok sanslı gördüğümüz insanlarında içinde ne fırtınalar kopuyorda biz bilmiyoruz .

Sagolun arkadaslar. Ama bir imtihan bu da diyorum kendi kendime. Esın hic aklıma gelmiyor ama bir mağazanın önünden geçsem aa benim yatak örtüm, benim mobilyalarım diyorum. Hic bir seyimi kullanamadım ama hayat Allah a teslim olup dua etmekten baska care yok. Fakat ne yazık ki insan dusunuyor neden ben? Neden? bazen goruyorum esleri kul köle benim eksigim neydi diyorum. Kariyerim vardı güzeldim, herkesin parmakla gösterdiği bir kızdım ama ne hallere düştüm :'( iste oyle arkadaslar...

bende bi çok konuda şansa inananlardanım ama şöyle bişey biraz da kendi elimizde olan bişey biz nasıl alıştırırsak öle gidiyo mesela tavrını kuralını baştan koyucaksın bizim gibi alttan alanlar aman idare edim boşver diyenler hep eziliyorr üzgünüm

Ben ayni fikirde değilim.
Şuan eşim harika davraniyor,
Dediğin gibi ailesiyle görüşmeyenlerden biriyim..
Bende tam tersi iyi niyetimin kurbani oldum..
Neticede, öyle bir noktaya getirdilerki, bütün ipleri kopardilar..

Eşim iyi kalpli sanirim, vişdanli olmali ( inşallah bu hep böyle sürer)
Herşeyime yardım eder, allah razi olsun. Zaten böyle olmazsi gerekiyor. .
Evi temizler mesela, yemek yapar, sabah kahvemi genelde o hazırlar..
Şanslimiyim?

Bende herzaman içimde bir boşluk hisederim,
Herkez bir aile,
Onun ailesi neden böyle yaptiki?
Bazi gelinler ne şansli ya derim!
Ne kadar kıymetli, ne kadar güzel kv ve kb'lari var..

Keşke bunlar başima gelmeseydi, ne şansiz bir insanim derim.

Eşimle şuan cok mutluyum, henüz gelecek bize ne vereceğini bilemeyiz..

Herkesin korkulari var canim!
Emin ol o uzaktan güzel gördüğün çiftlerde, bir şeyler yaşıyordur..

Son düzenleyen: Moderatör:
şansmı bılmem ama bizi ne uğraştıyorsa o çekiyor kolay olana değer vermıyoruz kolay demem yanlış anlaşılmasın yanı dedıklerını yapmak boyun eğmek saygı duymuyoruz sanırım kadında erkekte

hakkında hayırlısıvardır bundada bı hayır ayrılan ilk çift değilsınya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…