Bazı kadinlar cok mu şanslı? Yoksa yanılıyor muyum?

Bizim bir arkadaş da milletinki altın da bizimki teneke heralde der
Ben de bunu sorgular oldum evlendikten sonra

Bizim burda bir laf vardır..özür dileyerek soyluyorum:)))) bu devirde sıc...n ile si..en yaranir diye:) vallahi doğru:)) haa istisnalar vardır tabii ki..ama ben o istisnaya hiç rastlamadim..

Şans faktörü vardır tabi ki, ama %90 o şans bizim elimizde.
Evet ben de eşi tarafından bir dediği iki edilmeyen, el üstünde tutulan kadınlardanım, ama bunun şansım olduğunu düşünmüyorum. Doğru seçim diyelim...
Çok yakışıklı ama kaba bir erkek yerine kadın ruhundan anlayan ince bir erkek seçtim.
Çok karizmatik ya da zengin olsun demedim, bana her konuda destek olacak, köle muamelesi yapmayacak, bir bardak su istemeye bile kıyamayacak birini bekledim.
Hayatım boyunca duygularıyla değil mantığıyla hareket eden bir insan oldum, aşk gözümü kör etmedi.
13 yıllık birlikteliğimizin sonunda şu an bile bana ihanet, en ufak bir sözlü ya da fiziksel saldırısı, kabalığı, saygısızlığı olsa kapıyı çektiğim gibi gider asla da dönmem, o da bunun biliyor, o yüzden 2 kere düşünüp 1 kere konuşuyor, kırmamak, incitmemek, kaybetmemek için elinden geleni yapıyor.
Yani bence eşim benim şansım değil, seçimim... Ailesini seçemedim ama onlarla da görüşmedim, ayda yılda bir görürüm, merhaba, güle güle nin ötesinde diyaloğa girmem...
Çok aşık oldum diyip kaba saba, düşüncesiz, ana kuzusu, tırt bir adamla evlenmek, evlendikten sonra değişir, düzelir diye nikah masasına oturmak şanssızlık değil, yanlış seçimdir...

Ben bu konuya bilinçli olarak yazmıyorum

Yine o meşhur sözü söylemek istiyorum :)

ERKEGİN ADAM OLDUGU YERDE, KADIN HER ZAMAN HANIMEFENDİDİR...

Bende bir sürü insanın elindekinin kıymetini bilmediğini düşünüyorum.

Ancak, hep komşunun tavuğu komşuya olmuştur.

Benim için hiç uğraşmadan 2 çocuk sahibi olan arkadaşım şanslıyken. Uğraştığım dönemde o bana " hayatının kıymeti bil, iyi para kazanıyorsun geziyorsun, çocuk gibi derdin tasan yok manyak mısın bırak bu işin peşini" diyordu. Ona göre de ben şanslıydım.

Yani hep nereden baktığınızla alakalı.

Evlilikteki şansmış konu :)) Ben genel olarak hayattaki şans olarak algılamıştım :) neysee artık

Son düzenleme:

ben de şanslı olan gruptanım.ama benim eşim de şanslı.birbirimizin şansıyız sanırım.iyi günde de,kötü günde de birbirimize sarıldık.ailelerimizi bizden ayrı görmedik.bir bütün olduk.her sıkıntılarında 2 aileye de yardımcı olduk.olumsuz davranışları büyütmedik.kaynanamla,kayınpederimi kendi ailemden ayırmadım.onlara yaptığım hizmeti,işleri hizmetçilik olarak görmedim.beraber yaşadığımız zaman,kaynanamı köşeye oturttum her işi ben yaptım doğumuma kadar.eşim de benim ailemi el üstünde tuttu.
eşime kaybedeceği korkusunu da hiç yaşatmadım,ben de kaybederim korkusu yaşamadım
varsa harcadım,yoksa olanlarla idare ettim.yerine göre elişi yapıp eşime yardımcı olmaya çalıştım.eşimde olduğunda para sakınmadı benden.inşallah sonuna kadar böyle yaşarız.allah herkesin mutluluğunu daimetsin inşallah

İmzamı atıyorum
:13:

Şans demeyelim de biraz iyi tanımak diyelim eşimiz olacak kişiyi. Çünkü her şey eşlerde bitiyor. Biz bir sene farklı şehirlerden çıktık eşimle o süre içerisinde bayramlarda, doğumgünümde , yılbaşında hep yanımdaydı çünkü kısıtlı zamanlarımız vardı çalıştığı için tatilleri değerlendiriyorduk. Aileme en başından çok saygılıydı annesinin beni istemeyeceğini başından tahmin ediyordum öyle de oldu ama ne yaptı etti kabul ettirdi. Bende fedakarlıklar yaptım hiçbirşey karşıdan göründüğü gibi değildir bana da herkes çok şanslısın der ama misal kendi eşyalarımı kendimm seçemedim kaynanam allem kallem kendi seçti ben gelmeden. Çok şeylere karıştığı da oldu ee bende ailemi bıraktık başka şehire geldim. Yine bir yere uyum sağlamaya çalıştım ama öncelikle eş adayımı çok iyi gözlemledim eşime kalsa 6 ayda düğün olacaktı reddettim daha tanımadık birbirimizi bu iş laylaylomla olmaz dedim her geldiğinde sorular sordum ailesiyle kendisiyle ilgili şartlarımı sundum. Emin oldum tabii gelince farklı olabilirdi dediği sözleri tutmayabilirdi ancak tanımak lazım illa ki. Evlenmeden geldim bana ailesinin yanındaki davranışlarını da gördüm ve ezdirmedi 5 senelik evliliğim süresince beni yoksa kaynanam çok ezerdi çok laflar duydum kulağımı tıkadım eşimi aracı yaptım hiç yüzz göz olmadım sabrettim kendi iyiliğimle birşeyler yapmaya çalıştım sonuç olarak bana alıştı şimdi kızım diyor başka bir şey demiyor ancak eşim yanımda olmasaydı çok şeyler yaşanırdı eşinizi iyi tanıyım gözlemleyin, acele kararlar vermeyin kısa sürede evlenmeyin evlilik hiç olmazsa 1 senesini doldurmadan çocuk yapmayın çünkü flört ve evlilik çok farklı şeyler önce evliliğinizi rayına oturtun.

valla bende bazılarının gerçekten şanslı olduğunu düşünüyorum bu konularda....

Her kelimesine katılıyorum..Şans tı kader di bunları tarfik kazası yada piyango çıkması gibi olaylar için söyleyebilirsiniz..Ama gerisi bence de kendi seçimlerimiz...

İyi alırsın kötü çıkar Kötü alırsın iyi çıkar Tamamen şans faktörü devreye giriyor :128:

ayrıca tecrübe faktörü de var. ben mesela bir çok kişinin bildiği gelin kaynana gerçeğini bilmiyordum. yıllarca okudum, sonra deliler gibi çalıştım. vaktim yoktu ki konu komşunun kaynana sıkıntını dinleyim de bana ders olsun.

ben herkesi olduğu gibi onu da kaynana olarak değil insan gözüyle görmüştüm. ne bileyim o beni insan olarak görmeyecek. düşman olarak görecek. eşimi doldurucak huzurumu kaçırıcak.. ah bilsem..

Kötü anlamda söylemiyorum ama benim annem de öyledir.
İstemediği şeyleri alttan almaz,ev ekonomisi onun tekelindedir. Lazım olduğuna ikna olduğu şeyi,fiyatı ne olursa olsun gider alır,babam eve gelince de "süpriiiizzz" der :) bu şey masaj aleti de olur laptop da olur,fiyat önemli değil onun için.
Babamın sülalesinin yaşadığı yerden uzakta,istanbulda yaşıyoruz.Gelen misafirler akrabalar olursa harika sofralar kurar,hizmette kusur etmez ama canını sıktılar mı hakkını aramasını da bilir,babamın tarafı çok çekinir hatta annemden
Bence bu şans işi değil,biraz kadının karakteriyle alakalı,daha çok da seçtiği adamla...Mesela benim annemi de çok isteyen olmuş ama çoğu insana geç gelen bir yaşta babamla evlenmiş,hatta dedemler onay vermemişler-kendi buldukları gibi zengin ya da memur bir koca adayı değil diye.Ama Allah nazarlardan saklasın,25 senedir çook mutlular beraber
yine de bir insan herşeyi alttan alırsa karşıdaki bunu bir süre sonra kendine verilen bir nimet değil de,görevmiş gibi algılıyo.
Bazen dişini göstermekte yarar var ki en azından neler yapabileceğini farkında olsunlar,ama yapmadığın için kıymetini bilsinler :)) ben böyle düşünüyorum,belki doğruu belki yanlış...

Ahh ah bu da cok dogru. Ben konu komsuyla bile pek oturmazdim dedikodu bos muhabbet dinlemeyeyim diyordum. Bir de nisanlandim ne göreyim sacma sapan adetler, sacma sapan laflar. Hep sustum neyse dedim. Cahildir dedim ama nafile kadın benden sacma sapan günlere gitmemi istiyor. Gitmesen al bizi beğenmiyor bilmem ne başlıyor. Aldığım hediyelere bile memnun olmuyorlar sonra oğlumu doldurup üstüme yollamalar. Benim kişiliğimi konumumu gözetmeden istenen sacma sapan istekler. Belki evde konu komşu gezen bir ev kızı olaydım daha şanslı olurdum. Burada yanlis anlaşılmasın kimseyi küçük gormuyorum ama durum budur

Şanslı kadın yoktur...
Akıllı, duygularının esiri değil efendisi olan kadın vardır...

Daha en başta, ilişkinin en başında sert bir karakter çizer, mesafeli.. İlişkisinde bile çok verici davranmaz... Ve bunun ekmeğini ömrü hayatı boyunca da yer...

Ama bazılarımız çok sevince hemen ipleri veriyor... İki başınayken herşey çok iyi oluyor da evlenirken işler bozulmaya başlıyor.. Çünkü sevdiğinin yaptığı hiçbir şeyin farkında olmuyor.. Hemen barışıyorlar, küsüyorlar ama biri alttan alıyor tatlıya bağlanıyor falan... Ama evlenirken aileler giriyor işin içine... Aslında adam aynı adam.. mesafe aynı mesafe.. ilişki aynı ilişki... Kadının koyduğu mesafe kadar yakın müstakbel eşi hala ona... Ve fakat karakteri sert değilse bu kadının ve cıssss yapmadıysa ilişkisinde, erkek kolayı sever... annesine de ezdirir, ailesine de... Nasılsa birbirlerini seviyorlardır...

Erkek en başından itibaren kaybetmekten korkarsa eğer, istediğiniz herşeyi yapar...

Uzun bir konu... uzun uzun da anlatmak isterdim... Çünkü bunun cevabını biliyorum... Bana kızanlar olacaktır... Ama ne yapayım.. cevabını gerçekten biliyorum...

Selamlar,

Bazi kadinlar gercekten cok sansli en azindan ben oyle dusunuyorum ama malesef o guruba hic dahil olamadim cok mutluyum diyemem hic bi zaman

Kimin ne hatası varsa yüzüne vuracaksın asla içine atmayacaksın.
Kendine yapıyorsun çünkü içine atarak.
Bu eşinin ailesi dahi olsa.
Sessiz olup, kim ne derse sesini çıkarmayıp yine de yüzüne güleyim, saygıda kusur etmeyeyim dersen tepene çıkarlar.
Sessiz kalma ve hatalarını söyle, söyle ki ''haa bu kız saf değil yapılana göz yummuyo kendini, ailesini koruyo'' deyip bu sefer onlar alttan almaya başlasınlar.

Benim çevremde hep alttan almayıp hatasını yüzüne vuranlar kazandı.

Ahh canim keske soyledigin gibi kolay olsa yuzune vuruncada fesat kotu gelin konumuna dusuruyolar sussan tepene cikiyolar

Ahh canim keske soyledigin gibi kolay olsa yuzune vuruncada fesat kotu gelin konumuna dusuruyolar sussan tepene cikiyolar

Haklısın canım ama kimin ne olduğunu herkes biliyo.
Varsın öyle desinler. En azından içinde ne varsa o şekilde davranırsın.
Nefret ettiğin halde yüzüne gülmek zorunda kalmazsın.

Haklısın canım ama kimin ne olduğunu herkes biliyo.
Varsın öyle desinler. En azından içinde ne varsa o şekilde davranırsın.
Nefret ettiğin halde yüzüne gülmek zorunda kalmazsın.

Evet malesef nefret ettigim halde yuzune gulmek zorunda kaliyorum cunku esimin ailesile kotu olsam arkamdan konustuklarini yuzlerine soylesem bu sefer esimle huzurum uz kalmiyo her iki yoluda denedim ama en iyisi onlari kendi haline birakip allaha havale etmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…