Bazı kadinlar cok mu şanslı? Yoksa yanılıyor muyum?

Her kelimesine katılıyorum..Şans tı kader di bunları tarfik kazası yada piyango çıkması gibi olaylar için söyleyebilirsiniz..Ama gerisi bence de kendi seçimlerimiz...

tam olarak böyle işte...
ha tabi ki tamamen görücü usuluyle tanımadan ya da zorla evlendirilenleri ayrı tutmak lazım... onlar şanssız olabilir, ama daha sevgiliyken şiddetle, ihanetle, kabalıkla karşı karşıya kalıp o adamla evlenen kadın kusura bakmasın ama bu kaderi kendi seçmiştir benim gözümde...

Evet istisnalar hariç..

merhaba kızlar benim komsumun teyzesinin kızı nişanlıydı halasının oğluyla sevmiş ama oğlanı bi sorsanız içki esrar vardı nişanlıyken ayrılmadı evlendi okadar pişmanki ne annesine gönderiyormu dovuyomuş kufurler falan cocuğu oldu zihinsel engelli insan kaderini birazda kendi ciziyo

Hanımlar seçim seçim diyorsunuz ama hesaba katmadığınız
şeyler var.

Evet sevgiliyken pek çok hatasını görüp aşkın körlüğü ile
evlenip bin pişman olan kadınlar var onlar şanssızım diyemez
ahhh ahhh akılsızım der zaten..
Gördüm de bile bile yaktım başımı der oturur ağlar.

Ama mesela bir arkadaş demiş ben yakışıklı olsun demedim,
zengin olsun demedim. Benim bir dediğimi iki ediyor mu, değer veriyor mu
diye baktım evlendim ve doğru seçim yaptım diye.
Ne mutlu sana arkadaşım sen yine çok ŞANSLISIN.

Çünkü ben de zengin olsun demedim (kuruşu yoktu, nişanlandığımda
işi bile yoktu gerçekten)
Babası var olan parasını kendi bile yemeye korkar böyle bir ailesi var.
Aile parasına da güvenmedim yani. Şükür kimseye muhtaç değilim
Rabbim muhtaç etmesin eşime bile.
Zengin olsun demedim aynen.
Çok yakışıklı değil. Yoldan geçsem dikkatimi bile çekmezdi eşim.
Çirkin de değil elbette gönlüm sevdi.

Ben de yalnızca huyu güzel olsun dedim, beni sevişini sevdim.
Ben de zor bir insanım. Dik kafalıyım vs bana olan sabrına,sadakatine
bir ömür evet dedim.
Evlenmeden önce hiç mi kavga etmedik.. Çoookkkk..
Ama sebepler çok gezmem, aşırı özgürlük düşkünlüğüm gibi
kıskançlık türü kavgalardı.
O zaman orta yolu bularak, birbirimize adım adım gelirdik ve yürütürdük.

Evlenmeden önce ailesinin eksiklerini vs gördüm.
Babasının aşırı karışmalarını gördüm ve tepkimi gösterdim.
Eşim o zamanlar hep boynunu bükerdi ve biliyorum öyle
Biliyorum haklısın ama ne yapabilirim? O benim babam derdi..
Beni sakinleştirirdi.
Sen umursama bak yine senin istediğin oluyor.
(oluyor ama nasıl oluyor kavgayla huzursuzlukla çünkü adam huysuz, hasta)
Eşim evlenince ben bunlara asla izin vermem derdi.
Kısacası beni sakinleştirirdi.
Ailesinin yanlışlarını korumazdı.

Ve ben şiddetin ş sini görmediğim, ihanetin şüphesini bile duymadığım
bu insana güvendim. Sözünü senet bilip evlendim.
Evlendikten sonra ailesinin yanlışlarını gösterdiğimde bile sorun oldu.
Tahammül edemedi, savundu bu yanlışları.
Eskisi gibi değildi. Sözünü tutmadı.
Beni ailesi yüzünden üzdü.

Ve ben evliliğimde huzursuzum, mutsuzum.
Yanlış bir seçim yaptım evet ama görerek değil.
Kandırılarak yaptım diye düşünüyorum.
İşte bu yüzden Şanssızım..

Ne mutlu size doğru seçimlerinizle mutlu bir evliliğiniz olmuş.
Ama doğru seçimler de şansın getirisi bir yerde

Gerçektende şans arkadaşlar kim ne derse desin.
Ben de evlenirken ne para ne yakışıklılık aradım sadece huyuna sevgisine kişiliğine baktım.
Hiçbirşeyi sorun etmedim amaa kıymetlide olmadım okadar sıkıntı yaşadımki halada yaşıyorum.
Eşim iyi biri evlenirkende tek tereddütüm buydu çok iyi biri bu nedenle evlenmek istemedim
Sonra oldu işte nasıl olduysa bu iyi niyeti herşeye sesiz kalışı ve kafasına göre takılması delirtti beni.
Para bulur okadar çok ihtiyacım var iken ben görmeden gider araba alır dükkan açar
Evlendim evleneli maddi sıkıntı yaşıyorum
Ve buda hayatımı çok etkiliyor kimseyi davet edemiyorum evime istediğim birşeyi alamıyorum evime
Market alışverişi yapmadım tam 5 senedir parça parça bişeler alıyorum.
Şimdiki alım olsa zengin biri ile evlenirdim en azından eşimle mutsuzsam paramla mutlu olurdum..
Tanıgım çirkin kadınlarda var hayretle onları izliyorum gayet mutlular.
Benide öyle sanıyolar bana çok düşkünmüş sözde düşkünlüğü napıyım yaşattıkları şeylerden görmek bile gelmiyo içimden.
Evde olmayım(markete yada arkadaşıma gidiyorum haberi olmuyo)kapıya vuruyo açmayınca kapıyı ağlayıp kendini perişan ediyo çilingir çağırmalar filan yarım saatte ayağa kaldırıyo milleti.
Ağlanacak halime gülüyorum vallahi

arkadaşım niye kızalım.. senin fikrin sonuçta.. ben de ipleri hemen verenlerdenim.. bunun sıkıntısını çok çektim.. insanlarla hep güzel güzel geçindim evlenene kadar. kaynana nasıl birşeydir nerden bileyim..

eşim çok sever beni.. gözümün içine bakar.. evdeki her işe yardım eder. o süpürür ben silerim. en son ne zaman kahvaltı hazırladım hatırlamıyorum. nereye gitmek istersem götürür, başka şehirde oldukları halde haftada bazen iki kere ailemin yanına götürür. ben de onu üzmek istemiyorum ama annesinin baskısı çıldırtıyor beni.. takma kafana boşver niye dikkate alıyorsun.. dediklerini yapmak zorunda değilsin diyor. öyle ama uyuz oluyorum.

anne baba bedduası alırsam iki yakam bi araya gelmez.. kulluğum da kulluk olmaz diyor.. haklı ama ben de haklıyım istekleri, lafları öyle yersiz ki.. insan dayanamıyor..

ben yakışıklı olsun demiştim.. zaten eşimi ilk gördğümde yakışıklı olmasından etkilenmiştim. sonra baktım mesleğimiz, ahlakımız, ilgi alanlarımız vs uyuşuyor. bundan iyisi şam da kayısı dedim.

baktığım konular aynen çıktı da kaynanama bakmayı unutmuşum. ben de diyorum neyi unutmuştum. bak şimdi yazınca hatırladım, anladım :)

bunun adı şans mı yoksa imtihan dünyası mı tam nasıl adlandırmalı ben de bilmiyorum.
tabi ki bizim elimizde olan şeyler var ama evlilik olsun kariyer olsun bazen bizim elimizde olmayan nedenlerle kötü gidebiliyor. yani imkan eksiklikleri. afrika dünyaya gelmiş biriyle newyork da dünyaya gelmiş birine şans olayını nasıl açıklayabilirsiniz?
sonuçta bu dünya bir imtihan dünyası ve herkesin imtihanı da farklı. olaya böyle bakınca daha huzurlu oluyorsunuz..

Siz evliliğinizle sınanıyorsunuz onların da başka başka sınavları vardır.
Sıkıntısız insan yok ki.
Nasip her şey.

Yoo ben ne kadar olumlu yaklasırsam ınsanlar bana 2katı iyilikle geldiler hep..

Oyuzden bi uyuzluk varsa o benden dolayıdır..

Herkesin imtihanı farklı yerden. Ben öyle şanslı dediklerinizdenim, ama imtihanım evlat acısıyla geldi..
Özenilen hayatlarda neler yaşandığını kimse bilemez..

Evlilik zaten piyango ama bizim memlekette iyice loto toto.

Aynı evde yaşama yok, evlilik provası yok, beraber seyahate çıkma yok, cinsellik yok. İnsan nasıl daha önce hiç sevişmediği biriyle bir ömür geçirmeye evet der?

Adam nasıl yaşar, çorabını atar mı, akşam işten gelince bilgisayara gömülür mü? Evlenince aynı eve girince sonra Allah Allah süpriz yumurta çıktı.

Kaderle kısmetle alakası yok, prova yapmamakla alakası var.

Herkesin imtihanı farklı yerden. Ben öyle şanslı dediklerinizdenim, ama imtihanım evlat acısıyla geldi..
Özenilen hayatlarda neler yaşandığını kimse bilemez..

Benimde....
Esim cok iyidir bir dedigimi iki etmez tabiri caizse,ama evlatlarimi kaybettim
ikizlerimi(

Erkekler ıcın boyle seylerın kıymetı yok. Onlar onları ezenın kıymet bılmeyenın sevmeyenın fedakarlık etmeyenın pesıne dolanır hak etmedıklerı seylerı yaparlar. Insallah hepsı mutsuz olur.

bizdışardan bakılınca örnek ve özenilen bir çifttik ama ne oldu içini kimse bilemez ki dışarıda herkes mükemmel görünür bak yarın dava açacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…