Bazı kadinlar cok mu şanslı? Yoksa yanılıyor muyum?

bence de kimsenin evliliğini dört duvarın içini bilemeyiz hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değildir mutlaka şanslı hemcinslerimde vardır ama büyük çoğunluğun farklı farklı derdi sıkıntısı var.şanslı olan kadınlar da eşi yanında olanlar ezdirmeyenler

Ben de bazı kadınların çok şanslı olduğunu düşünürüm.
Ama biliyor musun kadın değerini biraz da kendi belirliyormuş aslında
ben bunu anladım..
Sen ne kadar fedakarlık ediyorsan isteklerinden
ulaşılman kolay ya hani kıymetin de öyle az oluyormuş.

Evlenirken seviyorsun hiç bir zorluk çıkarmıyorsun.
Sırf sevdiğim adam üzülmesin diye.
Altın neymiş, mal mülk neymiş ben sevdiğimle mutlu olayım yeter
diyorsun.
Gözünü o aşk kör ediyor.
Evleniyorsun o sevdiğin adam seni öyle bir üzüyor ki..
Şaşıyorsun. Ama nasıl? Ama biz çok seviyorduk diye..

Ben çevremde hep şunu gördüm.
Hangi arkadaşım maddi olarak zorladı.
Tüm istediklerini açık açık söyledi, çatır çatır yaptırdı.
Gayet kıymetli oldular.

Aşk aşk diye yumurta fiyatına evlendim
kayıngillerimin gözünde
ayy aman ne tokgözlü gelin mi oldum?
Yoooo hakkımı aradım diye edepsiz gelin oldum..
Eşim olacak adam da anam babam saygı duy dedi..
Boşversene benim iyi niyet oldu enayilik

Bence En buyuk faktörler esler. Eğer bir erkek esine deger vermiyorsa hic kimse vermiyor. Ama merak ediyorum bu eslerini kaybedenler nelerine güveniyorlar. Eslerin kadınların yanında olması da bir şanstır. Bana dusmaniymisim gibi davrandı. Ne diyeyimki...

Bu konu gülümsetti beni :) çünkü çok yakın bir zamanda bende bunu sorguladım.

Bir ablamız bu konuda ki bakış açımı genişletti seninlede paylaşmak isterim. Allah eşit değildir adildir dedi bana.
Herkese aynı nimeti vermez ama adildir, totalde her kuluna bişiler verir.

Olaylara makro düzeyde bakabilmek lazım ama insan canı acırken hiçte böyle düşünemiyor kendimden biliyorum...

sıkıntılı bir anımda arkadaşım bana demişti ki hep böyle devam edecek değil ya!o gün bu söz beynime muhlandı ve daha kolay atlattım evet atlattım.
yani sıkıntıdaydan bu da geçer
neşeliysen bu da geçer
Allah kolaylık versin ben de bazen aynı düşünüyorum ne şanslı insanlar var.

Eger mutlu iliski ,güzellik ve parayla olsaydi ,sanatci diye tabir ettigimiz kisilerin mutlu yuvalari olurdu.

Eger sorunlari cözmeyi bilmekle mutluluk olacaksa,psikologlar bu dünyanin en mutlu insanlari olmaliydilar.

Neden mi bu iki konuya degindim?

Malesef ki,bazi kisiler,hayatinda yapmasi gereken, cesaret edemedigi,yapamadigi degisikligi(bosanmak,ayrilmak gibi) mutlaka bir nedene baglar.
-Ayrilamam akrabalar ve cevre ne der?
-Calismiyorum ya da cocugum kücük ayrilamam gibi.

Sans faktöründen ziyade nisanlilik ve flört döneminde ,birlikte olunan kisinin her dedigini kanun gibi yaparsaniz,

-askim bana haber vermeden teyzeme gitme dedi;mutlaka aramaliyim,niye cünkü beni kiskaniyor,o zaman cok seviyor demektir gibi.
-Kayinvalidem bana laf soktu; olsun o benim büyügüm,ne derse desin, ben askim icin ona da katlanirim,
-Kayinvalidem durmadan birseylere karisiyor,ama benim askim diyor ki,evlenince asla bize karisamazlar,seni ezdirmem,
-Askim cok sinirli,bir defasinda bana cok bagirdi ve beni itti,olsun o dövmek degildir, niye? e bende hakettim,ona laf söyledim.Olsun bizim askimiz o kadar büyük ki ,o bana hic kiyamaz,hem o da cok pisman oldu,sözler verdi ,birdaha hic yapmayacak.Zaten 'Ben Onu EVLENINCE KESIN DEGISTIRIRIM'

Velhasil kelam,gercekten sevmek;
Askim demekle olmuyor
Facebook profilini birlikte acmakla,cok mutluyuz yazilariyla,
Kalpli yastik,mum,ayicik hediye etmekle olmuyor

Sansli azinlik sayilan ,oysa benim bunu,basindan beri ne istedigini bilmek dedigim olay söyle gerceklesiyor;
Esim ve ailesi bilir ki, bana karsi yanlis birsey yaptiklarinda bir dakika bile durmayacagimi ,hemen ayrilacagimi bilir.Istemedigim hicbirseyi yapmam.Ne istemedigimi daha flört ,nisanlilik döneminde söylerim,arkalarindan konusmam , beni sevsinler diye dört dönmem,yani gercek kisiligimi sergilerim,her dediklerine,eger istemiyorsam, asla evet demem.
Bu kadar basit.

Erkekler gidemeyecegini anladiklari anda , farkli davranirlar.

Ve ne yazik ki,erkek anneleri,ogullarini hakkimi helal etmem diye tehdit ediyor,oysa bilseler o üzdükleri gelinlerinin ,kul haklarini asla ödeyemeyeceklerini...

Bizim millet, dinde sadece isine gelen kismi alip uyguluyor.Aman kul hakki mi varmis,evli kisilerin arasini bozmak günahmiymis,umurlari degil.

Sonuc olarak;
Sevgili hanim kizlarimiz,
Ask beyinde olan ,belli kimyasallarin,belli bir süreye kadar size oynadigi bir oyun, ask bir süre devam eder.Arkasindan salt sevgi kalir.

Lütfen askiniz herseyi yener,sevdiginiz kisiyi kesin degistiririm gibi bos hayallere kapilmayin,bir insan basinda neyse sonunda da o olur.

Önce siz mutlu olacaksiniz ki,baskalarini mutlu edebilesiniz.

ben evlılıgın tamamen sansa baglı oldugunu dusuuyorum acıkcası ıstedıgın kadar cık flort et ıstedıgını yap tanıyamazsınnnnnn!!!! neler neler duyuyoruzz sanslıysaann esin ıyı cıkar evlılıgın devam eder sanssızsann bıter..demısler ya eskılerr gelın ata bınmıs ya nasip demıs dıe aynen öylee nasıpte ne varsa onu yasarsınn engel olamazsın ....allah ıyı ınsanlarla karsılastırsınnn...

sevdiğin insana mum tutturarak ne kadar mutlu olabilirsin ki... bazı aileler gerçekten dışarıdan çok farklı gözüküyor. ama dediğim gibi, farklı. kimsenin de ne olacağı bilinmez. böyle aileler farklı şeklde patlayabiliyor. size sıkıntılı günlerinizde sabır diliyor bildiğiniz yoldan şaşmamanızı diliyorum.

İçinide, dışınıda çok iyi bildiğim evlilikler var çoğu şans dediğimiz kader, birazıda kişinin kendi elinde.Biz ne kadar ezilen birine taktik versek şunu yap desek öyle erkekler varki inadı kırılmaz, annesinin dizinin dibinden ayrılmıyor, diğer taraftan eve bakmayan, çorbayı bol tuzlu yapıp kocasına zorla içirmeye çalışıp, tuzluysa su koy diyen kadınıda dediğiniz gibi sevgiye, aşka, paraya boğuyor.Aynı şeyi diğeri yapsa o ev, aile dağılır.Hiçkimsenin ben iyiyim o yüzden iyiler, ben başardım dediğine inanmam %50 katkısı varsa,%50 şans.Ben olsam iki taraftada olmak istemem ne benim bütün hatalarımı kapatıp sevgiye boğsun, nede tam tersi herşeyin dengesi olması gerek.Konu sahibi içinde boşanmayı şanssızlık olarak görme, belkide senin için şanstır.

Son düzenleme:
doğuştan gelen bi şans faktörü var
örneğin Afrikadaki çocuklarla Amerikanın belirli bi bölümündeki çocuklar aynı şansda mı?bence değil
kadın erkek farketmez bazı insanlar çok şanslı
kadınlara indirgersek:
kimi 10 çocuklu bir ailede doğup töre evliliğiyle sevmediği bir adamla imkansızlıklar içinde yaşanmaya zorlanırken,
kimi de özel okullarda eğitim görüp avmlerde gönlünce gezebiliyor imkanları dahilinde gönlünce yaşayabiliyor
insanın kendi şansını kendisinin yarattığına veya olan şansını da kendi kendine yok ettiğine inanıyorum evet fakat
doğuştan gelen ailevi, sosyal, ekonomik, fiziksel bazı avantajlarının olduğuna ve bunun şans olarak adlandırılabileceğine de inanıyorum
fiziksel avantajdan kastım 1.80 boy sarı saç mavi göz değil, yürümeye yarayacak sağlamlıkta iki bacak

Son düzenleyen: Moderatör:
Babam der ki dışarıdan size bakan aranızdan su sızmıyor sanır.

Arkadaşlarım da herkes kendi kocasından dert yanarken aman sen sus senin kocan gül gibi bi dediğini iki etmez, kahvaltın her sabah hazır, temizliğine yardım eder, getir dersin getirir götür dersin götürür derler.

Ama bir de bana sorun kayınvalidemden ne çektim, sonuçta eşim müsaade etti. Dışarıdan göründüğü gibi olmuyor her zaman.

yorumunu çok beğendim.bende de durum aynı. ben de yumurta fiyatına gidenlerdenim :)

Canım evli değilim ama ilişkiler açısından şu şekilde söyliyeyim.Uyumlu olunca kaybediyor insan.Bir kere tolerans verdin mi hep senden aynısını istiyorlar.

Değişmemek lazım,sana bir şey hoş gelmiyorsa taviz vermeyeceksin.Bırak karşı taraf taviz versin.

İlişkilerimde ne zaman uyumlu olmayı denediysem kaybettim.Ama ne zaman şımarık,kavgacı,dediğim dedik olduysam da mutlu oldum.Bu yüzden kimseye taviz vermiyorum.Sonra gerçekten tepene çıkıyorlar.

Ayrıca yakın arkadaşımın Rus babannesi şöyle der hep:Bir erkek seni ne kadar çok seviyorsa o kadar para harcar.

Ve çok doğru bir söz.Erkekler bizim gibi değiller,paraya daha çok önem veriyorlar.Bir kadın için ne kadar çok para harcadıysa o kadar da kaybetmek istemez.

Bizler çok para verip çok severek aldığımız bir tşörtü bir sene giyer sonra atarız,yenisini alırız.Ama erkekler çok para verdikleri bir tşörtü ömür boyu üstlerinden çıkartmazlar.

Yakın erkek arkadaşlarım hep söylerler ben bu kıza bu kadar masraf yaptım neden ayrılayım.O yüzden çok masraf yaptıkları kadına da çok değer veriyorlar ilişkileri bitmesin diye.

Son düzenleme:
O kadar guzel yazmissinizki bu hataları ben de yaptım aman elaman ne der, aman düzelir oyle sinirliydi falan diye gecistirdim nisanliyken. Sonra evlendim adam bana bin beterini yapti. Bizim insanımız su zihniyette: ooo kizim biz neler çektik ama yuvamızı dağıtmadık modunda. Ama olmuyor yapamıyorsun ve en sonunda dedimki sabır sabır nereye kadar defolup gitsin. Zor arkadaslar gercekten zor

sonuna kadar katılıyorum çok güzel yazmışsınız düşüncelerimiz aynı gerçi ben bu kadar derli toplu anlatamazdım o ayrı
bu konu da şanslı olduğumu sanıyorum sebepleri de yukarıda yazdıklarınız diye düşünüyorum

Son düzenleme:
harcamayan kadın makbul degıldır der bır komsum yasca benden buyuk ojesını bıle kendı surmez kuafore gıder surdurur hıcbır yere gıtmeyecekse bıle sabah uyanınca ılk yaptıgı kuafore gıdıp saclarına fon cektırmek olur sanırm 20 kusur yıllık evlı en buyuk kızının yasına ıstınaden hesapladım da oyle olmalı bırde seyı anlatır batan gemıde adamın hem karısı hem metresı varmıs 1 kısıyı kurtarabılırsın demısler karıma cok masraf yaptım onu kurtarın demıs
gercekten bu komsum cok kıymetlıdır kocasının yanında allah daha ıyı etsın tabıı ama oyle canını dısıne takan kanaat eden kadın pek yaramıyor erkek daıma kendınden bırseyler talep etsın ıstıyor kadın ıcın yanı bılmıyorum ben boyle gordum etrafta......

bırde yerı gelmısken soylemek ıstedım hanı kadınlar bır araya geldıgınde anlatılır ya ıste bır komsu vardır marıfetsız becerıksız cırkın vs dır ama kocasının gozunde cok degerlıdır haspam ıste bu konular konusulurken buyuk halamın benı benden alan yorumu cok cok afedersınız bacak arasını ısaret ederek tuuhh sana bır ıse yaramıyorsun deyıp bızlere donerek tukurun suna herkes tukursun der cok gulerım gercekten ya

Kızlar herhalde ben o söylediğiniz şanslılardanım ama bu arada eşim de şanslı bir erkek diye düşünüyorum. Şehirde büyüdüm, özel okulda değil ama ailem her istediğimi almamış olsa bile ihtiyaçlarım karşılanırdı. Üniversiteyi bitirdikten sonra girdiğim iş yerinde tanıştım eşimle, çıkma teklifinden 8 ay sonra evlendik. Bu arada ben ailesinin yaşadığı köye gittim. Öyle doğularda falan değil Eskişehir'de. Ama benim yaşantımdan çok farklı bir kültürdü. Ailesi iyi insanlar beni kabul ettiler hem gelin olarak hem de şehirli kız olarak. Yani köye gittiğimizde benden beklentileri benim yapabileceklerimle sınırlıydı. Yani benden bahçe sulamam ya da süt sağmam ya da evde iş yapmamış biri olarak dağ gibi bulaşıkları yıkamam beklenmedi. Ama ben de çok saygı gösterdim yaptıkları en küçük şeylere aldıkları en basit şeylere karşı çok mutlu olduğumu belli ettim. Kv sarılırken kuzum diye sarıldı ben de annem diye sarıldım. Kp ile uzun geceler boyu artık ailenin bıktığı sohbetlerini gözümü ayırmadan dinleyip Onu takdir ettim. Bana köy pazarından aldıkları köyde giymem için şalvarı zevkle giydim. Ne eşyalarda ne alınanlarda benim zevkim olmamışına rağmen dudak bükmedim bilakis, büyük ilgi gösterdim ve giydim. Annemin zaman burun bükmelerini ve beni kışkırtan sözlerini kulak arkası ettim. Kayınvalidem bütün bunları gördü, herkesin içinde gururla sarılmam evime geldiği zaman koluma takıp çarşı pazar dolaşmamız beraber yemek yememiz dedikodularımız herşey güzel geçti. Bütün bunların karşılığını da eşimden kat kat aldım. Zaman zaman eşimin ailesinin cahilce lafları oldu, eşim onlar adına özür dilerken ben yine onu sakinleştirdim, bunların önemi olmadığını söyledim. çünkü ben de üstüne gidersem eşim ailesini savunmaya geçerdi. Kırıldığım olmadı mı çokkk olmuştur, ama uzatmadım ya da yanlışa yanlışla karşılık vermedim. Eşimle kavgalarımızı aileme taşımadım, ailemin eşim ya da eşimin ailesi hakkında yorum yapmasına izin vermedim. Eşimin evde yan gelip yatmasına izin vermeyip her daim sıcak yemek, temiz giysi ve ev bulmasını sağladım. Ama tüm işlere ucundan kıyısından ortak ettim. Kızımı büyütürken de yine aynı şekilde Ona kızına bakma şansı verdim. Tüm bunları yaparken dilimi güzel kullandım. Bebeğim 1 yaşındaydı yemiyor diye çok üzülüyordum bir gün köydeyiz bağırdım kızıma ye artık diye kv geldi aman kızım sen de pek bir sinirli olmuşsun dedi, o anda siz karışmayın demek yerine boynuna sarılıp annecim bana yardım et çok üzülüyorum diye ağlamaya başladım. Valla kendi annem olsa öyle yumuşamazdı. Eşimin evde her işi yapmasını sağlarken evin erkeği ve babası olarak geleneksel görmesi gereken saygıyı hissettirdim. Ama kendimi de ezdirmedim. Eşim de bu konuda benim seçimimde yanılmadığımın bir göstergesiydi, hiç bir zaman benim kişiliğimi ezecek davranışlarda bulunmadı. Bütün bunların karşılıklı şans olduğunu düşünüyorum ama benim inandığım başka bir şey daha var evlendiğimde 27 yaşındaydım. Belki 20 li yaşlarda evlenseydim farklı olurdu. Çalışıyor olmak, okumuş olmak ve en önemlisi insanları olduğu gibi kabullenmek herhalde şansımı arttırdı. Ha bu arada 14 yıllık evliyim bundan sonrası ne olur bilmem hayat insanlar için evlilikler boşanmalar hepimiz için. Allah sağlık huzur versin hepinize.

koptum ya.. çok geyik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…