Bazı ogrencilerim okula gelmek istemiyormus:(

Boyu gibi beynidemi küçük ?
Ne kadar çirkin bir yaklaşım
Biraz daha yerden yere vurun küçük çocukları içiniz rahatlasın!

sen elinden geleni yapmışın. gelmek istemiyosa bu öğrencinin tembelliği. kimseye zorla bişey yaptıramazsın. ailesine böyle dersin

Bende özel anaokulunda çalışıyorum .
Benimde 2 tane annesine çok bağlı gelmek istemeyen öğrencim vardı

Onlara farklı davranarak birazda sularına giderek oyun oynayarak aştım bu konuyu
Şimdi çok seviyorlar okulu, beni,
alıştılar artık.

İnş sende en güzelini yaparsın
Eğer bunları yaptığın halde hagla istemiyorlarsa sende sorun yok cnm .

Ya canınıza yazık boşa üzülmeyin.Onlarda okulumu okuyum da üniversiteyi kazanayım devamsızlık yapmayayım düşüncesi yokki onlar şuan annemin yanında olsaydım keşke düşüncesi var.oram ağrıyor buram ağrıyor bahanesiyle evde annelerinin kucaklarında okşanmayı hedef sayıyorlar.
Benim kardeşim hiç abartmıyorum karnım ağrıyor bahanesiyle haftada 4 gün evdeydi o kalan bir günüde ne desem hocayı ikna ederim eve nasıl giderim diye hinlik düşünüyodu

Bir sinif öğretmeni olarak diyorum ki siz de sıkıntı yok. Emin olun.ben her 1. Sinif okuttugumda yaşıyorum bunu.ilk haftalar iyi gidiyor. Harflere geçip güzel yazmaya zorlayınca , yavaş yavaş kurallar oturmaya baslayinca çocuklar gelmek istemiyorlar. Sonradan alisiyorlar tabi de. ...şu an 1. Sinif okutuyorum.sorun yok artık ama Bazen ödevini okumadığı için bile gelmek istemiyor cocuk.aileye de söylemiyor. Aile de acaba okulda bişe mi var diye düşünüyor doğal olarak.artik daha tecrubeli oldugum icin sap diye buluyorum sebebini..kitap okuyup anlatıyoruz.hikaye Kitabını çantasında bulamayanlar anlatmadan değiştirebilirsiniz dediğimde ne hikmetse anında buluyorlar :)))) cocuk işte

Bunun gibi düşünün. ara ara olur çocuklarda öyle şeyler. ...Belki arkadaşlarıyla ilgilidir gözlemleyin bakalım bir.bir de yanlış anlamayın bir kaç sene sonra daha da tecrübeli olunca daha rahat olursunuz vicdani olarak. ...Kapıyı kapatınca vicdanınız rahatsa sorun yoktur.

Bence evde okul gereksiz görülüyor da ondan gelmek istemiyor

Zaten bir şey öğrenmiyor ne gerek var diyenler bahçede oynar okula neden gitsin diyenler büyükşehirde bile çok ki köyde çok normal

Bir meslektaşınız az önce anlattı 5 yaş grubuna gelen oğlu için ay nasıl bakıyorsunuz göndermesemiydim acaba demiş evde iki çocuğu daha varmış

Bu gibi muhabbeti çıcuk yanında da yaparsa gelmek istemez

Oğlum 25 aylıktan beri kreşe gidiyor şimdi 66 aylık ve hasta olduğunda bile okula gitmek istiyor gitmeyeceksin dersen ağlar

Uykusu olsa da kalkar gider küçüktü 3 yaş civarı hastasın evde dinlenelim bugün dedi yarım saat yattı dinlendim okula gidelim dedi götürdüm zira günü baba da kendisine de zehir ederdi

Okulu ta da öğretmeni iyi olduğu için değil ama okula giymeyi önemli bir şey haline getirmediğimiz için

Kapıda isam sehpasına veriyormuş gibi bırakmadım alırken de savaştan kurtarmış gibi yapmadım

Anne baba ile çıcuk okula gider oldu bitti

Benim oglumda gitmek istemezdi hic sonra okulu degistirdik bu okulda daha iyi ogretmen o larla beraber kosuyor oynuyir kayriraktan bile kayiyor cok mutlular ama yinede bazen gitmek istemedigi oluyor uzmeyin kendinizi

Ne güzel hassas bir öğretmensiz sizler artık azınlıksınız maalesef keşke bu mesleği saati ve parası için tercih eden öğretmencikler değilde sizin gibi idealist, vizyonu olan saygı değer insanlar yapsa sizi gönülden tebrik ediyorum..

Ozellikle bu yaş grubunda cocuklar bence cok degisken olur.. Cunku kontrol olayi yok.. Sıkılgan olabilir uyumsuz olabilir gecimsiz vs vs.. Her cocugun hareketini uzerinize alinir veya kendinizde suc ararsaniz bu meslegi yapamazsiniz.. Yillarin bana ogrettigi budur.. Allah a sukur simdi daha rahatim.. Rahat olun.. Isinizi Allah in izniyle iyi yapmaya cabaliyorsaniz ve vicdaniniz rahatsa üzülmeyin.. Herkesin sizden ayni ölçüde memnun olmasi imkansiz..

Çocuktan kaynaklıdır , benim sınıfta 25 tane var , hasta olsalar bile ağlaya ağlaya geliyorlar , ama bir tane var arada tutuyo damarı , gitmmicem, istemiyorum falan ..tatlım niye gelmek istemiyorsun bişey mi oldu diye sordum , Can'ım istemiyo Dedi, sırf şımarıklıktan başka bişey değil

bende de oldu
en büyük sebep ne biliyor musunuz
annenin çocuğuna dayanamaması ağlamayıp gitmek istemezse bugünde gitmeyip yanımda otursun demesi
özellikle takip ediyordum bugün okula gitmek istemedi deyince çocuğun ya çok sevdiği kuzeni eve geliyor ya o gün misafir var evde kalabalık var gelmek istemiyor mesela
ayrıca çocuğu küçük yaşta tablete bilgisayara alıştırılanlar var evde onla oynamak istiyor
çocuğunun yanında öğretmeni suçlarcasına konuşması çocuğun bunu duyması
neyse
elbette kendinizi sorgulayın programınızı inceleyin ama iki veli bunu söylüyor diye kendine güveninizi kaybetmeyin

2. Sınıfa giden yeğenim, hikaye kitabı okumuyor sebebide öğrenmiş okumayı niye kitap okuyacakmış..
Sizde bi sorun olduğunu zannetmiyorum şimdiki çocuklar öyle..

Eskiden bende ogretmendim.cok degil sadece 3 sene yaptim.cok buyuk saygi duyulacak bir mesleginiz var ve isiniz tamamen gonul isi.sinifin genelinde bir problem olur o zaman tabi ki sorgulayin.brans ogretmeniydim.600 ogrencinin dersine giriyordum.1 sinif beni komple sikayet etmisti.bende tabi ilk sene sok olmus bir vaziyette cokta uzulmustum.ama ben 1 sinifa degil 11 ayri sinifa giriyordum, her dersimize siz girin diyen sinifta vardi aralarinda.demem o ki bazi cocuklar problemi oluyor, ne yaparsaniz yapin onlara hitap edemiyorsunuz.kendinizi uzup yipratmayin lutfen.

Öğretmenlik kutsal,güzel ve zor iş . .
Gelecek neslimiz size emanet. .
Siz işinizi yapın,canınızı sıkmayın . .
Genele bakıp karar verin . .
Rabbim kolaylık versin. .

çocuğunu iyi gözlemleyemeyen annelerin imalarına takılmayın :)
benim kızım neredeyse 3,5 yaşında.
bu sene alışma dönemi yaşıyoruz birlikte,
maalesef çoğunlukla okula gitmek istemiyor sebepleri sayayım:
1-kreşe kadar babaannede, anneannede el-bebek gül-bebek büyüdü her istediği anında yerine geldi, "böyle alıştırmayın" dediysem de önüne geçemedim. o yüzden, kreşte oyun eğlence ve serbest zamanda ve resim gibi sanatsal etkinliklerde çok mutlu, o an planlanan etkinlik ya da branş dersi işine gelmeyince de sınıfı terk edip diğer sınıfları gezen dik başlı bir çocuk.
2-sınıfın en küçüklerinden, Aralık doğumlu olduğu için arkadaşlarıyla ay farkı çok, sınıfın yarısının 2. veya 3. senesi olduğu için okul ortamına aşinalar ve benimki uyum konusunda güçlük çekiyor, dikkat süresi de kısa.
3-sınıflarında bir çocuk var en büyük derdi o. çocuk biraz iri yarı ve hareketli, fırsat bulduğunda kızım dışında diğer çocukların canını yakıyor ama benimkine "bebeğim, kardeşim" diye yaklaşıyor fakat sevmesi bile şiddetli olduğu için kızım onu sevmiyor. üstelik kendini savunmak için çocuğun canını yaktığı halde o çocuktan korkuyor.
4-anne hatası (bkz. ben): kızımın karakterini bildiğim için okuldan soğumaması adına sabahları geç götürüyorum ve sanırım bu yüzden de çocuk kreşi tam benimseyemedi.

bakın bir çocuktan 4 sebep çıktı.
ve bu sebeplere rağmen öğretmen mükemmel bir öğretmen, kızım da ona hayran ama öğretmenin çok sevilmesi ya da başarılı olması çocukların anaokulunu sevmesi için yeterli bir sebep olmuyor, çocuklardan kaynaklanan farklı faktörler devreye giriyor.
emin olun o iki çocuk için de sebepler böyle çeşitlidir ama sebep siz değilsiniz benim düşünceme göre.

Veliler bana suç bulmuyor ana illaki acaba öğretmen kaynaklı mi diye dusunuyorlardir. Biri de diyormus ki 1.sınıfa gecicem. Te Allahım yaa

Ay yerim ben onu :)
Facebook ta bir ilkokul ögretmeni var. Seyyahin kitap yolculuguydu sanirim bir o bir de oyuncu anne oyunlari.
O ögretmen hanim. Oyuncu annenin oyunlarini sinifta uyguluyor. Cadir vs kuruyo, ögrencilere kurabiye yapip getiriyor vs. Siz tabiki bu isin egitimini aldiniz tabi. Öyle aklima geldi yazayim dedim

Benim yiğenimde ana okuluna gitceği için cok mutlu olmuştu , nası hevesliydi . Ay birgün gitti , ertesi gün ögretmenim bana tatil verdi demişti:)))) ay koptuk resmen . Sonradan ben gitmicem diye tutturdu mu? Ablam sabahın köründe beni arıyo ben başladım telefonda ikna etmeye dedesi , anneannesi başına dikmiş . Neyse gitti izin alıp getirmiş annesi eve sonradan alıştı . Bugun ögretmeni madalya takmış sınıf birincisi olmuş. Ay neyse cenem düştü :))) cok normal cocukların böyle yapması bazı cocuklar zor kabulleniyo , her cocuk istekli gelcek değil ya sizinle alakası yoktur . Lütfen böyle düşünmeyin .Dip not: yiğenim hala arada bi kendime tatil verdim , gitmesem olur mu diyor.:)))

Size programinizla ilgili birkaç şey sorabilir miyim :)
1. Sabah serbest etkinlik kaç dakika sürüyor? Benim ortalama 40 dk.
2. Etkinliklere hazırlığı ben çocuklar serbest zamandayken yapıyorum. Siz?
3. Kendinize ne ara mola veriyorsunuz ve kaç dakika sürüyor? Ben öğlen çocuklar yemek yedikten sonra yarım saat ya da 40 dakika serbest bırakıyorum o arada öğretmenler odasında yemek yiyorum . Yani 11.40ta yemege oturuyorlar 12 bucuga kadar serbestler.
4. Hangi yayın evinin planını uyguluyorsunuz?
5. Çocukları bahçeye cikardiginizda her an yanlarında mısınız?

Simdilik aklima gelenler bunlar cevap verirseniz çok sevinirim :)

Bizimkilerin de çoğu ne Günaydın der ne iyi günler. Hele Nasılsıniz diye sormalari bi mucize olur. İki velim var onlar sorarlar sadece. Köylü olduklarından midir nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…