- 14 Eylül 2012
- 10.761
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
ay yok ya o kadar da değildir bilmiyorum var mıdır veliden bir beklenti içine giren ama yazdığınızı okurken ben utandım. ne bileyim o kadar da yoktur diyorum ben yine de. ona inanmak istiyorum. velim doktor olsa ne inşaat işçisi olsa ne yani düşününce.
ama bilmek gerekiyor çocuğun aile bilgilerini, sağlık durumunu vs özellikle rehber öğretmeni olduğumuz sınıfın. kardeş sayısından tutun da sürekli kullandığı ilaçlara geçirdiği ameliyatlara kadar sorulur öğrenci tanıma fişinde. e okul'da da vardır zaten ilkokul-ortaokuldan getirdiği bilgiler biz onlarda değişiklik varsa güncelleriz.
Canımı ciddi anlamda sıkan bir konuyu hazır okullar açılmışken paylaşmak istiyorum.
Neden öğretmenler herkesin içinde öğrencilerin babalarının mesleğini sorarlar?
Babası olmayan öğrenciye reva mıdır?
1. sınıflar vs ilkokul öğrencileri için okulun ilk haftası diye velileri sınıfa alıyorlar, özellikle anneleri.
Annesi olmayan , vefat etmiş kaç ufacık cocuk gizli gizli o görüntüleri görüp ağlıyor.
Sınıfın içinde öğrenci ve öğretmen olur anne babalar değil!
Ayrıca babasının mesleği hiç bir öğretmeni alakadar etmiyor.
Çok merak eden öğretmen varsa açsın telefonu aileye sorsun cetelesini tutuyorsa.
Genelleme yapmadım, bazı diye belirttim, düşüncelerime katılan öğretmenlere saygım sonsuzdur.
o zaman ögretmen merak ettiği yada bilmesine gerek olan soruları cocuklara verir evde aileleri ile doldururlar sonra ögretmene teslim ederler o da okur kimsede mahcup olmaz ..
bunun nirde yazın nerede tatil yaptınız? tatilde naptınız versiyonu var sanki herkes yazın tatil yapabiliyor .. yapamayan bunu söyleyemiyor falan .. bunlar asılması gereken konular
Canim zaten form doldururken serbest meslek ya da imalatci yazar gecersin. Aylik gelirini yazarsin biter mevzu. Ogretmenin bilmesi gereken ailenin sosyo kulturel durumudur. Ama sinifta sorunca serbest meslek de ne? Neyin imalati? Bilmiyirum dersin. Niye bilmiyosun.
Okul muduru yuzsuzlukle babama telefon edip istekte bulundugu zaman 1. Siniftaydim. Bir daha da o oldu zaten. Babam siki siki tembihledi soylersen doverim diye :))))))))
Biz kucukken tanima fisi yoktu haliyle ama form hazrlayip veliye doldurtmak zor olmamali.
hic alakasi yok isterseni ozel olarak sorun ama sinif icinde sormanin hicbi faydasi yok. cocugun babasi belki hapiste bunu sinif icinde nasil soyleyecek.Siz cocuklari formdan ibaret gorebilirsiniz
öğremen sınıfta annedir,babadır... zil çalınca sınıfa girip zart diye konuya geçemezsiniz...eğitim psikolojisinde bile der ki önce dikkat çekin... 2 espri yapın,havadan sudan konuşun... ben çocuklarımla iki laf edemeyeceksem yerime robot koysunlar... ya da göndermeyin çocuğunuzu okula, internetten ders sunumları var takip etsin.... yarın bigün de çocuk intihara meylettiğinde okula sorarlar.öğretmennleri hiç ilgilenmio muydu,neden çocuğun sıkıntısı bilinmiodu....
e arkadaş babasının işini sorma, tatiliniz nasıl geçti diye laflama..ama çocuğun sana gelip"hocam filanca akrabam beni taciz edio" demesini bekle... öyle olmuo o işler....
Bide bunun benim zamanimda veli toplantisi versiyonu vardi.´Aksama veli toplantisi var herkezin babasi gelsin´bende kucuk yasta babasini kaybetmis biri olarak cok icerlerdim ve en sonunda ogretmenimin birine anneler veli olarak Kabul edilmiyomu,babasi olmayanlar napicak demistim
o makinayı napacakmış acaba tövbe tövbe
Bu sorunuzun cevabı;ben de merak ediyorum ogretmen arkadaslara sormak istiyorum neden meslek ozellikle soruluyor ? Bunun gereklilik durumu nedir
biraz objektif bakabilirsiniz burda linc girisimi yok ama zor durumda kalıp elleri buz kesip sesi titreyen ve bunu her yıl kaç kez yaşayan çocuklar var hoş mu yani?Okullar acildi ogretmene linc girisimi sezonu da basladi.
Hepimize hayirli, ugurlu, huzurlu bir eğitim öğretim yili olsun insallah!
hanfendi biz insanız ama onlar da ÇOCUK. Burda anlatıln şeylerin benzerlerini bende yaşadım ve öğretmen adayıyım. çok küçükken kendime söz vermiştim . BİR GÜN ÖĞRETMEN OLURSAM ASLA HERKESİN İÇİNDE ÖĞRENCİME NE PARA KONUSUNU NEDE ANNE BABA KONUSUNA AÇMIYCAM diye.ben öyle durumlarda arkadaşlar,veli toplantısı var, anne,baba, abi,abla,dayı vs.... yaşı 18i geçmiş,erişkin bi tanıdığınızı gönderin durumunuzu konuşalım derim...
yine de düşüncesizlik olarak görülse de insanlık hali,bazen ağızdan kaçabilio kızlar yaaa... günde 6 saat konuşmak zorunda kalan bi insandan bahsediosunuz... ben bazen son saatlerde resmen kelimeleri birbirine bulaştırıorum.... kekelemeye başlıorum..çocuklar, hocam tamam yoruldunuz; su getirelim derler... güler geçeriz.... İNSANIZ YAHU İNSAN...
bir öğretmen olarak cevap hakkı doğmuştur sanırım:) arkadaşlar öncelikle öğrencilerin özel hayatına öğretmen burnunu sokamaz meselesi yanlış... yeri geldi mi afedersiniz altını bile biz temizliyoruz... çocuk altına yapsa okulda ve sen onu öylece eve göndersen,velisi okul basıo çocuğumla ilgilenilmedi diye,ama baba mesleği sorulunca vayyy efendim size ne demek adaletsizce bir tutum olur...
ayrıca bu tarz bilgileri bizden önce rehber öğretmen,sonra idare, yeri gelince de müfettiş istiyor... bunların dışında bir de şöyle bir mevzu var ki,sen çocuğun ekonomik durumunu,aile sağlık vs durumunu.çalışma odası var mı,kaç kardeşler vs bilirsen ona göre hareket edersin...mesela babası olmayan, evde tek erkek sayılan, yemeye ekmek bulamadığı için okul çıkışı çalışmak zorunda olan bi öğrencinin durmumunu bilirsen,normalde yapması gereken bi ödevi, görevi yapmadığında daha yerinde davranma imkanın olur....
ha ama ille de sınıfta mı öğrenmeli diyorsanız... maalesef öğretmenler de insan... ve bir öğretmenin lise öğretmeniyse mesela 400 öğrencisi oluyor... ve inanın bana 400 öğrencinin idareye gidip tek tek özel dosyasını isteseniz size hem vermezler_aynı zamanda müdür yardımcısı olduğum için bu konuda net konuşabiliorum,verilmez- hem de verseler de siz bunu kaç saatte incelersiniz de kaçı aklınızda kalır?
şimdi burada yine de herşeye rağmen eleştirenler de çıkacaktır ama inanın öğretmenler sandığınız gibi yatmıyor..tek işleri bu gibi düşünerek 5 saatini ayırıversin demeyin... evrak işleri o kadar çok ki...gereksiz de olsa zorunlu... ve zaman olmuyor..
normal bir çalışan herhangi bir meslek dalında Allah aşkına söyleyin..sabah gidip bilgisayarınızı açıp,çayınız yanınızda nette bi gezinti yapabilirsiniz... akşam 5e kadar da illa ki aralıksız çalışmazsınız.. ama bir öğretmen 8de derse girmek zorunda ve 8.40.a kadar boş kalma imkanı yok...o zaman dolu dolu geçirilecek... ve akşam 3.5 -4 e kadar bu böyle....
eve geldiğinizde de siz işyerinizde bilgisayarınızı bırakır eve gelirsiniz ama öğretmen 400 yazılı kağıdını sınıfta okuyamaz...evde okuyacak... sınav soruları da öyle sandığınız gibi 3 dakikada hazırlanmıo...ciddi anlamda 2 saatinizi alır... performans ödevleri de var ayda bir 400 sayfa okunacak... yıllık planları,zümreleri, kompozisyonları. toplantıları ve tutanakları.... yazsam bitmez yani....
bunlar hep akşam eve gidince yapılması gereken şeyler dostlar... elbette ki 2 dakikada sınav hazırlayıp, kağıtları kafasına göre ve vicdanını dinlemeden okuyup, maaşını beleşe alan öğretmenler de vardır ama biz bunu konuşmuyoruz değil mi çünkü her meslekte bu tarz insanlar var..
uzuuuuuuun lafın kısası : biz de insanız arkadaşlar...sandığınız gibi saat 12.de okuldan çıkıp tüm gün avm.lerde gezecek vaktimiz olmuo inanın
kimse laflamayın demiyor canım sadece biraz daha ince düşünülerek yapılsa kimsenin kalbi kırılmaz.. bazen cocugu bunalıma sürükleyen bir olayın temeli bile olabilir bu masum sınıf arası konusmalaröğremen sınıfta annedir,babadır... zil çalınca sınıfa girip zart diye konuya geçemezsiniz...eğitim psikolojisinde bile der ki önce dikkat çekin... 2 espri yapın,havadan sudan konuşun... ben çocuklarımla iki laf edemeyeceksem yerime robot koysunlar... ya da göndermeyin çocuğunuzu okula, internetten ders sunumları var takip etsin.... yarın bigün de çocuk intihara meylettiğinde okula sorarlar.öğretmennleri hiç ilgilenmio muydu,neden çocuğun sıkıntısı bilinmiodu....
e arkadaş babasının işini sorma, tatiliniz nasıl geçti diye laflama..ama çocuğun sana gelip"hocam filanca akrabam beni taciz edio" demesini bekle... öyle olmuo o işler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?