Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

Canim zaten form doldururken serbest meslek ya da imalatci yazar gecersin. Aylik gelirini yazarsin biter mevzu. Ogretmenin bilmesi gereken ailenin sosyo kulturel durumudur. Ama sinifta sorunca serbest meslek de ne? Neyin imalati? Bilmiyirum dersin. Niye bilmiyosun.

Okul muduru yuzsuzlukle babama telefon edip istekte bulundugu zaman 1. Siniftaydim. Bir daha da o oldu zaten. Babam siki siki tembihledi soylersen doverim diye :))))))))

Biz kucukken tanima fisi yoktu haliyle ama form hazrlayip veliye doldurtmak zor olmamali.

Çok haklısınız.Okul hayatımda neredeyse bütün öğretmenlerimiz babanız
ne iş yapıyor diye sorardı.Bir keresinde de
babanız ile ilgili kompozisyon yazın dedi Türkçe
öğretmenimiz.Annesi babası 17 ağustos depreminde ölen bir arkadaşımız ben yazmadım deyip boynunu bükmüştü,gözleri dolu dolu olmuştu. Çok dikkat etmek gerek böyle şeylere çok.

öğremen sınıfta annedir,babadır... zil çalınca sınıfa girip zart diye konuya geçemezsiniz...eğitim psikolojisinde bile der ki önce dikkat çekin... 2 espri yapın,havadan sudan konuşun... ben çocuklarımla iki laf edemeyeceksem yerime robot koysunlar... ya da göndermeyin çocuğunuzu okula, internetten ders sunumları var takip etsin.... yarın bigün de çocuk intihara meylettiğinde okula sorarlar.öğretmennleri hiç ilgilenmio muydu,neden çocuğun sıkıntısı bilinmiodu....

e arkadaş babasının işini sorma, tatiliniz nasıl geçti diye laflama..ama çocuğun sana gelip"hocam filanca akrabam beni taciz edio" demesini bekle... öyle olmuo o işler....

o makinayı napacakmış acaba tövbe tövbe

Bunları sorun ama herkesin içinde değil, madem ki ilgileneceksiniz, tek tek ilgilenin, başbaşa kalıp bu soruları yöneltin, diyalog kurmak diye bir şey var.

ben öyle durumlarda arkadaşlar,veli toplantısı var, anne,baba, abi,abla,dayı vs.... yaşı 18i geçmiş,erişkin bi tanıdığınızı gönderin durumunuzu konuşalım derim...

yine de düşüncesizlik olarak görülse de insanlık hali,bazen ağızdan kaçabilio kızlar yaaa... günde 6 saat konuşmak zorunda kalan bi insandan bahsediosunuz... ben bazen son saatlerde resmen kelimeleri birbirine bulaştırıorum.... kekelemeye başlıorum..çocuklar, hocam tamam yoruldunuz; su getirelim derler... güler geçeriz.... İNSANIZ YAHU İNSAN...

ben de merak ediyorum ogretmen arkadaslara sormak istiyorum neden meslek ozellikle soruluyor ? Bunun gereklilik durumu nedir
Bu sorunuzun cevabı;
İleride o mesleği yapan kişiye isim düşebilir. Şimdiden mesafemi ona göre ayarlayayımdır. Halbuki idareden pekâlâ bunu öğrenebilir. Tabi bu kategoriye tüm meslekdas arkadaşlarım girmiyor. İstisnalar yok değil! Sevgiler

Okullar acildi ogretmene linc girisimi sezonu da basladi.
Hepimize hayirli, ugurlu, huzurlu bir eğitim öğretim yili olsun insallah!
biraz objektif bakabilirsiniz burda linc girisimi yok ama zor durumda kalıp elleri buz kesip sesi titreyen ve bunu her yıl kaç kez yaşayan çocuklar var hoş mu yani?

hanfendi biz insanız ama onlar da ÇOCUK. Burda anlatıln şeylerin benzerlerini bende yaşadım ve öğretmen adayıyım. çok küçükken kendime söz vermiştim . BİR GÜN ÖĞRETMEN OLURSAM ASLA HERKESİN İÇİNDE ÖĞRENCİME NE PARA KONUSUNU NEDE ANNE BABA KONUSUNA AÇMIYCAM diye.

Bence illa öğrenmek gerekiyorsa sınıfı kendi haline bırakıp tek tek yanıma çağırıp sorarım daha iyi. Kimseyi babasının mesleğine göre ayırmam. Ayıran öğretmenim çok oldu. Ayırmayan da. Her mesleğin iyisi kötüsü var işte.

cevabınız için teşekkür ediyorum .Sizi anlıyorum tenkit maksatlı da söylemiyorum fakat illa soracaksa da tek tek yanına çağırabilir lisede rehber öğretmenimiz öyle yapmıştı mesela zaman olarak aynı vakti alacaktır. Zaten bu sosyo-ekonomik durum yoklama muhabbeti derslerin pek de işlenmediği ilk hafta yapılır.

Sadece sınıfın rehber öğretmeninin bilmesi yeterli değil mi ?

Sonra farkettim benim sorum da sorunun gerekliliğine yönelik olmuş siz de ona göre cevap yazmışsınız ama öğrenme konusunda alternatifler oluşturulsun isterim şahsen.

Bazı durumlar cidden trajik çünkü, bu eviniz kira mı kaloriferli mi ? lere kadar gidiyor hepsinin gerekçesi vardır fakat sonuç üzücü

Ben şahsen şimdiye kadar bu konuyu hiç düşünmediğim için kendimden utandım. Ve çok feminist konular dışında insanları eleştirmemeye çalışsam da burda bunu savunmaya çalışan öğretmenler kadar da tuhaf şey görmedim hayatımda. Bunu bilinçli yapmayanı da anlardım da üzülürlerse üzülsünler biz de bu bilgileri öğrenmek zorundayız cümlesine anlam veremiyorum. Üzgünüm siz cümlede "üzülürlerse üzülsünler" dememiş olabilirsiniz ama biz bunları öğrenmek zorundayız diyorsanız ve bunu öğrenciyi üzmeden yapmanın yolu varken hala sınıfın ortasında soruyorsanız bence üzülürlerse üzülsünler diye bağırıyor söyledikleriniz. Ben sadece hiç bunu daha önce farketmemiş olmaktan utanırken siz nasıl hala bile bile sorabiliyorsunuz yazık.

öğrenci tanıma fişleri var artık ama şu da var okulun ilk günleri ders olmadığı için kaynaşmak amacıyla da sorulabilir. ben tanıma fişlerindeki maddi kısmı çıkardım sormuyorum. ya da öğrenciyi tanırken ailen ne iş yapıyor diyorum öğrenciyle görüşme yapmadan önce bilgi topluyorum. şu anda da yarın yapacağım semineri hazırlıyorum akşamdan beri malum çok boşuz ya.

kimse laflamayın demiyor canım sadece biraz daha ince düşünülerek yapılsa kimsenin kalbi kırılmaz.. bazen cocugu bunalıma sürükleyen bir olayın temeli bile olabilir bu masum sınıf arası konusmalar

Bu tür öğrenci bilgilerine ihtiyaç olduğu için olabilir mi? E-okul'da doldurulması gereken bazı kısımlar var çünkü. Yoksa keyfi olarak, merak ettiğinden falan sormazlar.

bir öğretmen kızı olarak cevap vereyim.. ilkokul neyse de diğer yıllarda babamla aynı okuldaydık... bütün öğretmenler sınıfta babamın ne iş yaptığını sorarlardı, ben de öğretmen deyip geçiştirmeye çalışırdım, nerede olduğunu söylemek istemezdim çünkü 90 kişilik sınıfta mimlenmek vardı.. ısrarla sorarlar ya da soyadımdan çıkarırlardı.. işte o günden sonra hiçbir şey aynı olmazdı.. hiiiç alakası olmadığı halde yıllarca "torpilli" etiketi yedim ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…