• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı şeyleri kafada olduramamak

Sizin artık bir aile olmadığınızı kabul edemediklerine dair bir ipucu yazmamışsınız.
Bu yazdıklarınız sizi kabul edememek değil, nerde olursa olsun azınlık çoğunluğun kültürüne ayak uydurur, hele de çoğunluğun yaşam alanında iseniz. Sizdeki hesap da o.
Gelinimiz modern bir ailede büyümüş, biz böyle haremlik selamlık oturmayalım demezler, bunu dememeleri de sizin aile olmanızı kabul etmedikleri anlamına gelmez.
Kıyefetinize karıştırmamakla çok iyi yapmışsınız, bana da teşebbüs edildi ama izin vermedim, bir daha da asla tekrarlanmadı.
Bizde de evli de olsan asla aynı odada yatamazsın. Ben eltilerimle ve görümcelerimle yatıyorum. Hatta geyiğini yapıyorum, sizi uyutup samanlığa kaçıcam diyorum =) Eşimle geceleri yatağımızda mesajlaşıyoruz =) Başta yadırgıyordum ama 1 hafta da idare ediliyor ya. Siz de bence eşiniz ne güzel müdahale ettirmiyormuş, bence adama haksızlık olur ille de gitmem derseniz.
Nikahlı kocanızla birlikte uyuyamayıp samanlık esprisi yapmanızın nesi normal veya idare edilebilir. O kadar da değil.

Nasıl alakası yok? Aile derken Hakkı dayıdan mı bahsediyorsunuz? Anne, baba, kardes vs. Değil mi? Eşinizi büyüten kim? O büyütenlerin kültürlerini, yaşam şekillerini yadırgayan siz değil misiniz? Yanlışım var ise biri düzeltsin, konu bunun dışında ve ben anlamamışım (!) 😊
Annelik yapamamış gibi bir şey mi dedim. Eşimi büyüttüler diye yaşam şekillerini yadırgayamaz mıyım?

Yakıştıramamak da ne demek çok bencil geldiniz bana. Baştan bildiğiniz bir aile bir taraftan adamı seviyorum diğer taraftan ailesini küçük görüyorum tavrı hiç hoş değil. Yaşınız da küçük değil ki sizin bu tavrınız da değişmez.
Bence eş ailesinden önce kendi görgünüzü, sevginizi, empatinizi, kibrinizi ..sorgulamalısınız
Yılda bir hafta insan eşi için idare edebilir. Bu kadar aşağılayıcı anlatıma ne gerek var. Umarım eşiniz hissedip kalben kırılmıyordur

Yakıştıramamak da ne demek çok bencil geldiniz bana. Baştan bildiğiniz bir aile bir taraftan adamı seviyorum diğer taraftan ailesini küçük görüyorum tavrı hiç hoş değil. Yaşınız da küçük değil ki sizin bu tavrınız da değişmez.
Bence eş ailesinden önce kendi görgünüzü, sevginizi, empatinizi, kibrinizi ..sorgulamalısınız
Yılda bir hafta insan eşi için idare edebilir. Bu kadar aşağılayıcı anlatıma ne gerek var. Umarım eşiniz hissedip kalben kırılmıyordur
Sorguladığım için burada konuşuyoruz. Belki yanlış yapan benimdir haklısınız. Durumum bu, akıl akıldan üstündür neticede.

Senede 1 hafta siz saygı duymayı deneseniz nasıl olur? Eşinizin ailesi sonuçta, onun hatırı için saygı duymalısınız. Eşinizin çok anlayışlı olması sizin bir takım fedakarlıklar yapmanızın önüne geçmiş artık. Eşiniz o kendinize yakıştırmadığınız ailede yetişmiş. Burada anlayışlı olmanız ve onları oldukları gibi kabul etmeniz gerek. 1 hafta eş hatırı için katlanılamayacak kadar uzun bir süre değil. Ama hala katlanamayacağınızı düşünüyorsanız eşinize olan sevginizden şüphe etmek gerek. Bu yaptığınız bencillik. Empati kurmanızı öneririm. Aynı şeyi eşiniz düşünse ne hissedersiniz diyeceğim ama muhtemelen sizin aileniz mükemmeldir , yani siz öyle düşünüyorsunuzdur🤷‍♀️

Annelik yapamamış gibi bir şey mi dedim. Eşimi büyüttüler diye yaşam şekillerini

Yoo yadırgayabilirsiniz ama, siz bayağı geç kalmışsınız yadırgamak için. Lakin bu size küçümseme hakkınıda vermez. İnsanlar tatile bile giderken Erciyese çıkarken üşüyecegini, Bodrum'a giderken güneşin yakacağını vs. Vs. Bilir buna göre bavulu hazırlar. Şimdi ben Erciyes tatilinde bikini giymek istiyorum, herkes neden kışlık giymiş desem. "Bre kadın; sen nereye geldiğinin farkında degil misin?" Demezler mi?

Nikahlı kocanızla birlikte uyuyamayıp samanlık esprisi yapmanızın nesi normal veya idare edilebilir. O kadar da değil.

Vallahi 1 hafta kocamla aynı yatakta yatmayınca derde kedere gark etmiyorum kendimi. =)) "o kadar da değil" yani...
Eşimi seviyorum, ona ait olan her şeyi, bittabi ailesini de seviyorum.
Evet çok farklı yaşam tarzlarımız ama ben durumun tadını çıkarıyorum, espri yapıyorum, gülüyorum güldürüyorum.
1 hafta sonra evimde kendi yaşam alanımdayım, kapımı kapadım mı herkesler dışarda..
Siz işi yokuşa sürüyorsunuz. Uzlaşma taraftarı değilsiniz. Gerekçeler arıyorsunuz..
Bakış açınız belki değişir diye yazdım ama .. dediğim gibi geçinmeye gönlünüz yok.
Hakkınızda en hayırlısı olsun.

İyi geceler, yıllar önce burada ilişkimle ilgili ufak bir soru sormuşum. Şimdi o ilişki evlilik oldu.Birbirimizi çok seviyoruz, asla beni hiçbir şey için zorlamaz, baskı yapmaz o konuda mükemmel bir insandır. Başka sorularım var. Daha önce belirttiğim gibi eşimle aramızda kültür farkı var. Ailelerden uzakta yaşıyoruz. Zaten benim pek akrabam yoktur. Prensesten hallice yetiştirildim. Eşimin ailesi kırsalda yaşayan, kalabalık, iç içe olmaktan zevk alan insanlar. Senede birkaç kez gider 1 hafta gibi bir süre kalırız. O bir hafta curcunayla geçer ben daha yorulmuş olarak eve dönerim. Eşimin memleketini henüz gezebilmiş değilim. Sürekli akraba gezeriz annesinin zoruyla. Başbaşa bir gün şuraya gidiyoruz deme şansımız yoktur. Herkesin ayrı bir isteği olur. Ben bu durumdan aşırı bunaldım. Özgür alan benim için çok önemli. Senede 1 haftada olsa saygı duyulmasını istiyor insan. Bugün artık patladım bir daha gelmeyeceğimi istiyorsa yalnız gidip akraba gezip gelmesini söyledim. Henüz çocuğumuz yok. Açıkçası bu insanları artık kendime yakıştırmamaya başladım. Kafam çok karışık. Kocamı aşırı çok seviyorum ama durum da bundan ibaret. Bazen evliliğimizle ilgili karamsarlığa kapılıyorum.
Şu konuda sizi anlıyorum. İnsanlar çocukları belirli bir yaşa gelip kendi hayatını kurup kendi yolunda yürümeye başladığında buna saygı duymayı öğrenmeleri ve herşeyin aile evindeki haliyle devam edemeyeceğini kabullenmeleri gerek. Ve özellikle de çocukları evliyse kendinden başka birine karşı da sorumlulukları varsa şunu düşünmeliler “biz her gün akraba gezelim istiyoruz ama Mathilda bunu ister mi?” Seven insan katlanır konusuna şu noktada katılamıyorum, herkesin sabır gösterebileceği ya da kaldıramayacağı konular farklıdır, herkesin hayattan öğrendikleri ve yetişme-kendini yetiştirme tarzı farklıdır. Bu kimseyi iyi ya da kötü insan yapmadığı gibi seven ya da sevmeyen insan da yapmaz. Mesela neden şunu söylemiyoruz “ya zaten senede 1 hafta bir araya gelebiliyormuşsunuz hepinizin keyif alacağı şeyler yapsanız, herkese tatil size neden eziyet olsun ki?” Demiyoruz. Bence aileler de biraz evlatlarının huzurunu düşünmeli. Bizde adet böyle gelin yada damat biz nasıl istersek öyle davranacak tavrı cahillikten çok bencilliktir. Ve eminim sizin aileniz eşinize bu tarz baskılar kurmuyorlardır. Çünkü genel olarak bu baskı gelinlerin üzerinde kurulmaya çalışılıyor. Burada dengeyi eş kurmalı. Sizin bambaşka koşullarda yetiştiğinizi ve ailesinin sizden alışkın olmadığınız ve alışamayacağınız şeyleri beklememelerini anlatabilmesi gerek. Yılda 1 hafta da olsa istemeyeceğiniz şeyleri yapmak zorunda değilsiniz. Bu zamanla sizi eşten ve eş ailesinden daha da uzaklaştıracaktır. İlişkiler tek kişinin fedakarlık yapmasıyla sürdürülemez. Karşılıklı saygıyla sürdürülür. Benim de eş annesiyle bitmeyen bir sorunum var. Ben şimdilik tahammül gösterebiliyorum. Ama ben bu sabrı gösteriyorum diye size bu konuda ahkam kesmek ya da sevginizi sorgulamak haddim değil. Ben bir terapi yardımı almayı düşünüyorum. Belki size de bu şekilde bir destek almak iyi hissettirebilir

Son düzenleme:
Evlilik sadece 2 kisi olmuyo
Onun ailesi akrabasi artik seninde oluyor
Ayni sekilde seninde ailen akraban onun oluyo
Senede 1 hafta 2 hafta icin insanlari kirmaniza gerek yok (kv kp kastim)
Esinize guzelce belirtip daha minimuma indirebilirsiniz akraba ziyaretlerini
Didisinin didisina degilde onem verdigi insanlara gitmek gibi mesela
Kv yasli kadin, kirmayin boyle bisey icin
365 gunun 15gunude yanliz kalmasaniz nolurki
Kasmayin kendinizi

Evlilik sadece 2 kisi olmuyo
Onun ailesi akrabasi artik seninde oluyor
Ayni sekilde seninde ailen akraban onun oluyo
Senede 1 hafta 2 hafta icin insanlari kirmaniza gerek yok (kv kp kastim)
Esinize guzelce belirtip daha minimuma indirebilirsiniz akraba ziyaretlerini
Didisinin didisina degilde onem verdigi insanlara gitmek gibi mesela
Kv yasli kadin, kirmayin boyle bisey icin
365 gunun 15gunude yanliz kalmasaniz nolurki
Kasmayin kendinizi
Ekleme yapmak istiyorum
Sizi anliyorum ama hak veremiyorum

Ben avrupanin ortasinda yetismis bir insan olarak asla koyde yasamadim, koy hayati nedir bilmem. Koyde yatili kalmadim. Ama esimin ailesi koyde yasiyolar. Ve bu koy bildiginiz bi col
Yani ne agac var ne bise,.
Ben turkiyeye geldigimde tatilimin yarisini orada geciriyorum. Ki ben sehir ortamina alisik denizde oturan memleketimin her adimi cennet ola' birisiyim.
Ama hic sknti etmiyorum
Orada ne yapabilirim gunumu nasil gecirebilirim diye dusunuyorum
Asla kv veya eltim bizle geliyo bizle gidiyo diye bahsetmem. Esim ailesini yilda sadece 15 20 gun goruyo
Annesi yasli, bugun var yarin yok
Bildiginiz koy hayatina gidiyorum yazma takiyorum
Onlarla guluyorum konustuklari sarmasada yuz astirmiyorum
Cunku onlarda beni memnun etmek icin kendilerincz caba sarfediyo
Mesela ben buradan yasli basli kadina ne hediye goturim derken cok degerli bir namazlagi almistim
Heyecanla verdim
Kadin hic uzerinde namaz kilmadi sonra baktimki bacisina goturdu (biz ziyarete giderken oda gelmisti) yani cok tuhafima gitti kirici bise ama napabilirim.
Benim felsem genelde herseye cok takilmamak cok anlam yuklememk gerek

İyi geceler, yıllar önce burada ilişkimle ilgili ufak bir soru sormuşum. Şimdi o ilişki evlilik oldu.Birbirimizi çok seviyoruz, asla beni hiçbir şey için zorlamaz, baskı yapmaz o konuda mükemmel bir insandır. Başka sorularım var. Daha önce belirttiğim gibi eşimle aramızda kültür farkı var. Ailelerden uzakta yaşıyoruz. Zaten benim pek akrabam yoktur. Prensesten hallice yetiştirildim. Eşimin ailesi kırsalda yaşayan, kalabalık, iç içe olmaktan zevk alan insanlar. Senede birkaç kez gider 1 hafta gibi bir süre kalırız. O bir hafta curcunayla geçer ben daha yorulmuş olarak eve dönerim. Eşimin memleketini henüz gezebilmiş değilim. Sürekli akraba gezeriz annesinin zoruyla. Başbaşa bir gün şuraya gidiyoruz deme şansımız yoktur. Herkesin ayrı bir isteği olur. Ben bu durumdan aşırı bunaldım. Özgür alan benim için çok önemli. Senede 1 haftada olsa saygı duyulmasını istiyor insan. Bugün artık patladım bir daha gelmeyeceğimi istiyorsa yalnız gidip akraba gezip gelmesini söyledim. Henüz çocuğumuz yok. Açıkçası bu insanları artık kendime yakıştırmamaya başladım. Kafam çok karışık. Kocamı aşırı çok seviyorum ama durum da bundan ibaret. Bazen evliliğimizle ilgili karamsarlığa kapılıyorum.
Prenseslerinde derdı olurmuş demekki

Aşık oldum evlendim. Gerisini çok düşünmedim. Hala da seviyorum o adamı. Konumuz bu değil, evet prensesim.
Gerisini düşünmemeyi o zaman nasıl göz ardı ettiyseniz şuan da edebilirsiniz. Neticede O zaman da seviyormuşsunuz şuan da seviyormuşsunuz.

Sizin tek probleminiz onlarla sadece bir hafta birlikte zaman geçiriyor olabilmeniz. Yoksa onlar bütün yılını birbiri ile bu kadar yoğun ziyaret edip, sürekli birlikte zaman geçirmiyorlar..

Prenses olunca akraba ziyaretine gidilmiyor mu?? Ya da eş ailesine bu kadar tahammülsüzlük mü gerektiriyor prenses olmak?? Prenses iseniz bir prens ile evlenmeliydiniz.Eşiniz ve ailesini değersiz, küçük görür gibi Bu insanlar diye nitelendirip yanınıza yakıştırmıyor olmanız benim tarafımdan çok çirkin görünüyor..😐

Biraz sakin olmaya çalışsanız? Ego ve kibiriniz ekrandan gözüme fırladı resmen !

gereken her şeyi söylemiş diğer üyeler, ama bence de en önemlisi kendinizi dünyanın merkezinde zannediyorsunuz. Eşiniz sizi çok sevdiği için nazınız geçiyordur belki ama başka insanlar sizin bu tavırlarınıza tahammül etmez, sonra çok dışlanır ve yalnız kalırsınız, haberiniz olsun...

Canım ben seni anladım. Ben de tek çocuğum. Akrabalardan da uzak bi şehirde büyüdüm. Annemle ev oturmalarına bile gitmezdim götüremezdi.
Şimdi herkes eleştirmiş seni. Ama senin de bi yetiştirilme tarzın kişiliğin alışkanlıkların var. Bir hafta onlar seni idare edebilir. Annesini babasını görmeye gidiyorsun zaten. Akrabalar da bir gün içinde dolaşılabilir. Geri kalan günlerde gezebilirsiniz. Bunu eşinle konuşmalısın.
Benim eşim de akrabalarıyla içiçe büyümüş. O yüzden kalabalıktan falan hiç rahatsız olmaz. Ama ben öyle değilim. Tuvalet,yemek herşeyden rahatsız oluyorum elimde değil. Benim çocukluğumdan beri el havlum bile ayrıdır evde. O yüzden bir hafta bile kalmak zorluyor beni.
Ama biz baya çözdük bunu. İlk gittiğimiz yıllarda kayınvalide aynen bizi akraba akraba gezdirmek istiyordu. Biraz sabrettim ama dayanamadım. Tartışma çıktı. Ertesi yıl gittik misilleme yaptı resmen. Bize hiç söylemeden hazırlanıp hazırlanıp bi yerlere gittiler. Açıkçası buna da bozuldum. Eve dönünce hiç aramadım bi süre. Sonra konuştuk anlattım neye küstüğümü.
Hemen olmadı ama yavaş yavaş herkes herkesi anladı. Şimdi pek severler beni. Biz gündüz gezeriz. Akşamları akrabalar gelir ya da biz gideriz. Çocuklar da var. Benden önce artık onlar gezmek istiyor zaten.

Kusura bakmayın da uslübünüz hoşuma gitmedi. Prenses olarak görüyorsunuz kendinizi, aileniz öyle yetiştirdiği için. Ama karşı tarafı çok küçümsüyorsunuz. Fazla kibir var sizde önce arının.
Senede 1 haftadan ne olacak. Kocanızı sevseniz, ailesinide severdiniz bence.
Ben batılıyım, eşim doğulu.. Eşimi sevdiğim için ailesinide seviyorum. Sonuçta o kültürde büyümüş. O anne, baba, aile büyütmüş onu.

Bu prenseslik değil ki
Bildiğimiz ergen tribi valla
Hep benim istediğim olsun, benim hoşuma gidecek cevaplar verilsin, olmayınca off puff 😂

Öz farkındalığınız kısmını geçtiysek aklı başında tavsiye veriyorum
Hayat siz ve eşinizin karı koca ilişkisinden ibaret değil
Eşiniz sizden önce birilerinin oğlu, yeğeni, torunu, kuzeni filandı
Siz evlenince diğer akrabalıklar iptal olmuyor
Doğal olarak da senede bir hafta gelebilen birini herkes görmek, evinde ağırlamak ister
"Türk aile yapısı 101"
Çok kalabalık bi aileniz yokmuş
Ama sanırım çok sevgi dolu akrabalarınız veya sizi seven akrabalarınız da yok

15 gün tatilinizin de 1 haftasını baş başa tatilde 1 haftasını aile yanında geçirebilirsiniz
Atla deve değil herhalde bunu da akıl etmek

Şöyle söyleyeyim. Asla kimse ne yapmak istediğimizi sormuyor. Tavırları çok kaba. İşten çıkıp saatlerce yol gelmiş adama hemen şu işler yapılacak şu akrabaya gidilecek denebiliyor. Aynen ailem başkadır. Ben değil eşim söylüyor. Kendi ailemden görmediğim ilgiyi sizden gördüm diye.
Ben anliyorum sizi
Aynı benim.esimin ailesi
Benimkiler birde oranın daimi üyesi gibi kaynanam gider gitmez iş veriyor elime
Evin her işine girismemi istiyor
Çok sinir bozucu anlayış sıfır
Hepsi ayni anda konuşuyor aynı anda soru soruyor mesela
Kime neye cevap vereceğimi bilemiyorum
Ay çok sey var
Ama şöyle düşünün yılda bir hafta
Söylemesi dile kolay ama eşiniz hatrina katlanacaksiniz.
Bu ziyaretler her ay olsa napacaksiniz
Beterin beteri var

Back
X