• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bdv nin akıllı kadınları

portakalsuyuu

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
723
1.139
333
İzmir
Öncelikle günaydın arkadaşlar bir portakalsuyu konusuna daha hoş geldiniz.
Emniyet kemerlerinizi sıkı bağlayın sınır krizi geçirme anında etrafa vereceğiniz zararı minimalize eder. Koltuklarınıza yaslanın ve beyin fırtınası yapalım.

Şimdi bu erkek milleti kesinlikle ve kesinlikle çekip çevrilme ile dönüyorlar. Maalesef bazen feminist duygularım kabarıp "yahuu niye bunlara bir karakter oluşturmak için kılıktan kılığa giriyoruz hep alışıyorlar böyle adam gibi adam olup gelsin" diyorum, diyorum ama, şöyle bir bakıyorum yok yani bir kadın tarafından çekip çevrilmeden adam olan bi adam yok. En romantigi bile ya sorumsuz oluyo ya müsrif ya da ana kuzusu. Tabi bu jenerasyonu erkektir temizlik mı yapar çocuk mu bakar vs vs. Diye yetistirildikleri icin bizede Zorla hepimizin içine hürrem sokmak düşüyo şöyle bir cinnet anında sulumaaaan diye bağırıyoruz gerçi benimkinin adı sülüman değil ama olsun, o oktavda bağırıyorum.
Sonra diyorum ki gitti bütün konteslik oysa domanint bi karakterimdir yani kaşımla gözümle millete dert anlatırım ama bizimkisi anlamaz illa bi cinnet geçirtecek adam. Ama bizimkinin garibanligi biliyorum ki ben değilde daha sessiz bi kadınla evlenseydi evde aslan kesilirdi böyle eline kumandasını alsın ayağını uzatsın yemek hazır mı desin bende bütün gün ev uğraşı iş derken sofrayı dahi kurmaya gelmesin yedikten sonra sigarasını yaksın çekilsin.

Şimdi böyle huysuz şirret bir kadın gibi görünüyor olabilirim amma velakin değilim bu şirretligin sebebi tamamen duygusallık. Eve bisey alırım o gelmeden yemem sevmedigim halde onun sevdiği şekilde yemek yaparım nöbetten çıkıp yorgunda olsam evi temiz tutmaya çalışırım.

Şimdi diyeceksiniz ki eeee dert bunun neresinde bdv burası, dert bunları ayarlamakta yani daha taze evliyim ben. Eee haliyle insan bazen çekiniyor çok fazla ilgili olayım diyorum şımarıyor olmayayım diyorum umursamıyor söyleneyim huysuzluk yapim diyorum evi falan süpürüyor güya.
Şimdi cinselliğin azalmasından da korkuyorum söylenince halıyla g.tu dönüp yatiom birde ben ondan daha çok istekliyim adam 10 posta gelsin hayır demem aramız iyi iken her geldiğine evet diyorum ama bazen diyorum ki acaba biraz geri mı çekmeliyim kendimi doymasa mı bana. Çünkü böyle durduk yere sırnaşmaz bana ben istiyorum ki tv izlerken falan birden sevsin şırnaşsın ama bunu genelde ben yaparım.

Şimdi konuyu karıştı fark ettim hemen bi hoooop toplanalım yani diyorum ki siz bu herifler için ne yapiyosunuz. Cinselliği mı on planda tutuyorsunuz mutfağa mi önem veriyorsunuz temizlik yaparım ben ev temiz olsun benim için önemli olan o mu diyorsunuz yoksa ammaaaan alan almııs satan satmış (ileride bende olabilme ihtimali yüksek davranış 😂😂) o bana yapsın deyip saldım çayıra mevlam kayıra mı yaşıyorsunuz yani evlilik taktikleriniz neler nelere dikkat edersiniz bunları öğrenmek istiyorum 😘😘

İlk zamanlar özel bişeye gerek yok, o nasıl öğrendiyse öyle gidiyor. Bi düzen oturtmaya çalışırsan yıpranırsın. Zamanla ortak kararlar kendiliğinden alınıp uygulanıyor çiftler arasında. Zorlama bence hiç.

Ev konusunda düzenimiz temizlik çoğunlukla bende çünkü hoşlanmıyorum başkasının yapmasından. Ufak tefek yardım isterim balkon yıkamak, dağınıklığı toplamak vs. gibi.

Kahvaltı ve akşam yemeği eşimin üstünedir. Bu kez ben ona getir götür vs. yaparım. Davet varsa hiç bulaşmam ben sadece bulaşığı atarım. 😅 İş bölümümüz bu şekilde ve mutluyuz. Yemek nerde, donum nerde dese tahammül edemezdim zaten fırsat da vermedim. Size destek olmuyorsa kendinizi iş olarak geri çekin. Yetişmeye çalışmayın.

Yatak odası tek taraflı mutluluk olmadığı için kısıtla(n)mayı doğru bulmuyorum. Kavga, yorgunluk vardır içinizden gelmiyordur ayrı şeyler ama çocuğa oyuncak verir gibi kendinizle terbiye etmeyin. Bu biraz basitleşmek bana göre. 🙄

Ben çalışmıyorum buna rağmen eşimden yardım istiyorum. Ben çalışıyorum sen yoruluyosun dediğinde de yapabilecek olsam senden istemem demek ki sana ihtiyacım var diyorum ki istediğim şeyler ev süpürmek falan değil. Çalışsaydım onu da isterdim.
Her şeyin ortası iyidir. Kocama kalsa hep ben atak yapsam sevilse filan hoşuna gider. Asla hayır demez. Bense bazen hiçbir şey yapmam ondan beklerim ki yapar. Küçük oyunlar önemli 😂
Duygusal olarak maalesef odun olduğu için açık açık söylerim istediklerimi. Gerçekleşir mi? Ehh %40🙄
Kısacası fabrika ayarları neyse o. Çok değiştiremiyosun. Kabullenişe geçmek hayatı daha kolaylaştırıyor. Arada bir ayarlarla oynamakta gerekli.🤪
Ne hep ne hiç diyorum 😉

Ev konusunda düzenimiz temizlik çoğunlukla bende çünkü hoşlanmıyorum başkasının yapmasından. Ufak tefek yardım isterim balkon yıkamak, dağınıklığı toplamak vs. gibi.

Kahvaltı ve akşam yemeği eşimin üstünedir. Bu kez ben ona getir götür vs. yaparım. Davet varsa hiç bulaşmam ben sadece bulaşığı atarım. 😅 İş bölümümüz bu şekilde ve mutluyuz. Yemek nerde, donum nerde dese tahammül edemezdim zaten fırsat da vermedim. Size destek olmuyorsa kendinizi iş olarak geri çekin. Yetişmeye çalışmayın.

Yatak odası tek taraflı mutluluk olmadığı için kısıtla(n)mayı doğru bulmuyorum. Kavga, yorgunluk vardır içinizden gelmiyordur ayrı şeyler ama çocuğa oyuncak verir gibi kendinizle terbiye etmeyin. Bu biraz basitleşmek bana göre. 🙄
Işte ben yetişemiyorum canım dediğim de olsun boş ver diyo ses çıkartmıyosam o da dokunmuyo sofrayı bile toplamaz ben mutfakta söyleniyor artık sesimin tonu sertliği değişiyor kendi kendime kızıyorsam hemen üstüne alınır yavaşça odaya girip süpürge çalışır 😂 ama ben sinirlenince oluyo bu yani yemeği yaptım sofrayı kurdum yedik kaldırdım hani demez canım bulaşıkları ben dizeyim ya da dur sofraya yardım edeyim. Ama cinnet geçirince fark ediyorum ki adamın elinden bayağı temizlik geliyo ütü geliyo ee haliyle trip atmışım yatağa girince o da gelmiyo bana yani üstelemiyor sadece sarılır istediğini net belli etmediği için bende yanasmam yoksa asla amacım cinsellikle terbiye değil.

Ben çalışmıyorum buna rağmen eşimden yardım istiyorum. Ben çalışıyorum sen yoruluyosun dediğinde de yapabilecek olsam senden istemem demek ki sana ihtiyacım var diyorum ki istediğim şeyler ev süpürmek falan değil. Çalışsaydım onu da isterdim.
Her şeyin ortası iyidir. Kocama kalsa hep ben atak yapsam sevilse filan hoşuna gider. Asla hayır demez. Bense bazen hiçbir şey yapmam ondan beklerim ki yapar. Küçük oyunlar önemli 😂
Duygusal olarak maalesef odun olduğu için açık açık söylerim istediklerimi. Gerçekleşir mi? Ehh %40🙄
Kısacası fabrika ayarları neyse o. Çok değiştiremiyosun. Kabullenişe geçmek hayatı daha kolaylaştırıyor. Arada bir ayarlarla oynamakta gerekli.🤪
Ne hep ne hiç diyorum 😉
Wuuuhuu "yapabilecek olsam senden istemem" güzel cümle bunu çaldım bunu kullanırım ben 😂😂 bence kesinlikle küçük ayarlar evliligimonitonluktan çıkartıyor

Bende yeni evliyim. Ev işlerinde yardım isterim o da eder. Tabi buna yavas yapmam vesile oldu baktı yavaşım hızlanmam konusunda minik bi laf etti kıyameti kopardım şimdi ortak yapıyoruz. Özel mesele de ilk 2 hafta fedakar davrandım yani havamda olmadığım anlarda bile negatif olmadım. Sonrasında uykum var ııh yorgunum gibi kelimelerle o olaylara atlamadım. Sonuçta robot değilim bir iki istemediğimde koca uzaklaşacaksa başlarım öyle kocaya. Bi kişi istiyor diye değil iki kişi de istemesi lazım. Derler ya aman kızım kocanı geri çevirme falan tarzı nasihatler. Nedenmiş yani nerenin kralı. Ben sırf uzaklaşmasın soğumasın aman küsmesin diye kendimi yıpratamam. Keyfim nasıl istiyorsa öyle yaşarım. Diğer türlü evlilik değil iş görev olur zaten

Ben çalışan bir kadınım. Aramızda iş bölümü yok. Çamaşır suyuna falan alerjim vardır. Çok az bile kokusunu alsam rahatsızlanırım. O yüzden banyonun temizliğini vs eşim yapar. Bazen içinden gelir akşam yemeği yapar. Allahtan mutfağı da temizler. Haftasonu erken kalkarsa eşim hazırlar kahvaltıyı. Cinsellik ise zaten ben de istediğim için hiç geri çevirmem. Film seyrederken de dib dibe izleriz. Sanırım benim durumumun sebebi. Ailesi hep memlekete gittiği için çoğunlukla evde tek kalmasından kaynaklı. Herşeyi kendi yapmaya alışmış. Bir de boğa burcu. Bilmiyorum onun özelliği mi yemek ve cinsellik😁😁
Sadece çöpü dökmez ve beni fıtık eder 😁😁 onun yüzünden ufak çaplı tartışmamız da olur. anlayacağınız erkeklerin neredeyse hepsinin ufak ya da büyük biz kadınlara göre bir sorunu var😁

Paresilaaa Paresilaaa Kız adam yemek yapio banyoyu temizliyor Allah var benimkide geçen gün paspas attı banyoya yemek yaptığında mutfağı bile topluyosa çöpü ben atarım anacım 😂😂
Yaa şaka bi tarafa bizimkide istese ütü falan yapar yaptıda kaç sefer ama şöyle ya ütü birikmiş dur yapım ya da ev dağılmasın çorabı sepete atayım demez cileden çıkartır benj is yaparken yardım etmek illa soyleyecem de adamın canı isteyecek yada gidip bir gür edecem canı istemeye istemeye yapacak kesinlikle güzellikten anlamıyor onu anladım ama diyorum ki hır gürle olmaz ki insan evden soğur be

6 yıllık evliyim, 2 cocuk var. Bizim evin kuralı basit: Kim iyi hissediyorsa o yapar.

Ben yorgunsam, eşim sofra hazırlar, toplar, evi toparlar, çamaşır yıkar, süpürür, çocuklara da bakar.. Hepsini dört dörtlük yapamaz tabi, ben de yapamam zaten. Kim neyi yapabiliyorsa onu yapar.

Eşimin elinden sadece yemek gelmez. Varsa ısıtır, yoksa sipariş eder :)

Biz evlendiğimizden beri öyle çok büyük kavga etmedik. Pek kırgınlığımız yok. Gündelik atışmaları da yatak odasına hiç taşımadık. İstediysek yaptık, istemediysek yapmadık..

Bence taktik vs gibi katakulli işleri bırakın siz :) Doğal olun, akışına bırakın. Hayvan eğitmeye çalışmıyorsunuz, eşinizle bir hayat yaşamaya çalışıyorsunuz sonuçta.

Derdinizi tam olarak anlayamadım. o_O Çalışan bir kadınım ben de. Evlendiğimizden beri ben ne kadar yaparsam o da o kadar yapar, yapmak zorunda. Bunun için hiç cırlamadım. Olması gereken bu çünkü. Cinsellik olayında sıkıntı nedir? Bana doymasın diye uzak durmak falan neden bu tip şeyler düşünüyorsunuz ki? Doyulacak olsa şimdi olmasa 5 sene sonra doyar zaten. Cinsellik öyle bir şey değil. Canınız ne kadar istiyorsa o kadar birlikte olun. Eşiniz o sizin. Evlendikten sonra da taktik yapacaksak işimiz Var.

Bende yeni evliyim. Ev işlerinde yardım isterim o da eder. Tabi buna yavas yapmam vesile oldu baktı yavaşım hızlanmam konusunda minik bi laf etti kıyameti kopardım şimdi ortak yapıyoruz. Özel mesele de ilk 2 hafta fedakar davrandım yani havamda olmadığım anlarda bile negatif olmadım. Sonrasında uykum var ııh yorgunum gibi kelimelerle o olaylara atlamadım. Sonuçta robot değilim bir iki istemediğimde koca uzaklaşacaksa başlarım öyle kocaya. Bi kişi istiyor diye değil iki kişi de istemesi lazım. Derler ya aman kızım kocanı geri çevirme falan tarzı nasihatler. Nedenmiş yani nerenin kralı. Ben sırf uzaklaşmasın soğumasın aman küsmesin diye kendimi yıpratamam. Keyfim nasıl istiyorsa öyle yaşarım. Diğer türlü evlilik değil iş görev olur zaten
Ay ne güzel havan olmadığı zamanlar oluyo kız bende mens döneminde bile durmam gerektiği konusunda kendimi uyarmak zorunda kalıyorum :eek::KK22:

pandemiden dolayı 7 aydır evden calısıyorum daha oncesınde eşimin ofısınde ısım vardı belırlı bır saat gıdıp ısımı halledıp eve donuyordum

evde iş bolumumuz var perde asma cam sılme ve camasırları serme ve toplama işi eşimde haftada 2 kere de kahvaltıyı kendısı hazırlar aksam yemekten sonra bulasıkları makınaya kendısı dızer bunu 4 bucuk yasındakı kızımla bırlıkte yaparlar

aramızdakı ıletısım etkılesım eylemlerde :D akısına gore ozellılkle bır adım atılmaz ne olacaksa olacagı varsa olur

bır anteplı olarak mutfak ön plandadır :D evımız hep tertıplı olmak zorundadır yaradılısımızda var sanırım bu buraya has ozel bır durum yanı sankı her an bır orduyu agırlayacakmısız gıbı her an ev hazırlıklı olur hem yemek hem duzen acısından....baskaları ıcın zor ve agır gelebılır ama bızım ıcın rutın ıslerdır boyle olmazsa rahat edemıyorum alıskanlık ıste genımızde var sanırım

yanı bence her evın duzenı aıle yapısı ıletısımı farklıdır bunu bıze sordunuz ama her ınsan bırbırınden farklı bızım evde hersey var idare eder durumdayız baska evde de hıc bırsey olmaz herkes kendı kafasına gore yasar coook mutlu olabılır yanı sunu yapan daha dogru ılerlıyor dıyemeyız cunku kısıler farklı ıletısım bağ farklı

sız de akısına bırakın bence kendı duzenınız olusmustur aynen devam :)

Kocam icin bir sey yapmiyorum,kendim icin yapiyorum ben ;) evet tembelim ;)
Erken uyanir gec uyurum. Elimden geldigince is yaparim. Esim de yapar. Yardim istemem,her is ortaktir bizde. 5 yasindaki oglumuz bile sabahlari dislerini fircaladiktan sonra aynayi kirlettigi icin silip oyle cikar banyodan ;) Cinsellik ne zaman canimiz isterse. Belli bir kuralimiz yok.

Ben çalışan bir kadınım. Aramızda iş bölümü yok. Çamaşır suyuna falan alerjim vardır. Çok az bile kokusunu alsam rahatsızlanırım. O yüzden banyonun temizliğini vs eşim yapar. Bazen içinden gelir akşam yemeği yapar. Allahtan mutfağı da temizler. Haftasonu erken kalkarsa eşim hazırlar kahvaltıyı. Cinsellik ise zaten ben de istediğim için hiç geri çevirmem. Film seyrederken de dib dibe izleriz. Sanırım benim durumumun sebebi. Ailesi hep memlekete gittiği için çoğunlukla evde tek kalmasından kaynaklı. Herşeyi kendi yapmaya alışmış. Bir de boğa burcu. Bilmiyorum onun özelliği mi yemek ve cinsellik😁😁
Sadece çöpü dökmez ve beni fıtık eder 😁😁 onun yüzünden ufak çaplı tartışmamız da olur. anlayacağınız erkeklerin neredeyse hepsinin ufak ya da büyük biz kadınlara göre bir sorunu var😁
esım de boga burcu :) sanırım bogaların ortak ozellıgı yalnız benım eşim miskin
gunesı gormus aslan gıbı :D oyle agır hareket eder kı yuregım cekılır :D

pandemiden dolayı 7 aydır evden calısıyorum daha oncesınde eşimin ofısınde ısım vardı belırlı bır saat gıdıp ısımı halledıp eve donuyordum

evde iş bolumumuz var perde asma cam sılme ve camasırları serme ve toplama işi eşimde haftada 2 kere de kahvaltıyı kendısı hazırlar aksam yemekten sonra bulasıkları makınaya kendısı dızer bunu 4 bucuk yasındakı kızımla bırlıkte yaparlar

aramızdakı ıletısım etkılesım eylemlerde :KK70: akısına gore ozellılkle bır adım atılmaz ne olacaksa olacagı varsa olur

bır anteplı olarak mutfak ön plandadır :KK70: evımız hep tertıplı olmak zorundadır yaradılısımızda var sanırım bu buraya has ozel bır durum yanı sankı her an bır orduyu agırlayacakmısız gıbı her an ev hazırlıklı olur hem yemek hem duzen acısından....baskaları ıcın zor ve agır gelebılır ama bızım ıcın rutın ıslerdır boyle olmazsa rahat edemıyorum alıskanlık ıste genımızde var sanırım

yanı bence her evın duzenı aıle yapısı ıletısımı farklıdır bunu bıze sordunuz ama her ınsan bırbırınden farklı bızım evde hersey var idare eder durumdayız baska evde de hıc bırsey olmaz herkes kendı kafasına gore yasar coook mutlu olabılır yanı sunu yapan daha dogru ılerlıyor dıyemeyız cunku kısıler farklı ıletısım bağ farklı

sız de akısına bırakın bence kendı duzenınız olusmustur aynen devam :)
Ya bende ev hep derli toplu olsun istiyorum temziledikten sonra sanki hala temiz değilmiş gibi geliyor hayır desem ki öyle mükemmel temzilik yapan eli cabuk temizlik manyağı bir insanım hayır değilim ama temizliği seviyorum derli toplu olsun istiyorum ama çalıştığım içi tek başıma yetmiyor şimdi adam cani isterse yapio ama benim canım isterse bu gün çamaşır yıkayayım demiyorum birikmiş yıkanması lazım diyorum yani ben bunlara karşı sorumluluk hissederken bu adam da bunlara karşı sorumluluk hissetse ben demeden yapsa 😂😂

Okuyamadım biri özet geçsin çok ayrıntı var .gereksiz keske bize bırakıp ksiiligine felan biz karar verseydik :KK51:
sempatik olmaya çalışırken gereksiz ayrıntı veren yazarlar gibi kitabi begenmedim hikayeyide okuyamadim😬
Anlaşıldı hemen bir üslup degisilikligine gidiyorum sizin anlayacağınız şekilde

Yani diyorum ki baciiii baciii aha bir herif var ahanda bide avrat. Avrat bilmiyor herife ne yapsın oynaşsın mı elleşsin mi herif azıcık tembel avrat merak ediyor acaba diyer bacılar nasıl herifi nasıl idare ediyor huzurları nasıl oluyor bu avrat azcık cahil daha körpe bide ondan is bilmez öyle soruyo işte 😂😂😂

Back
X