- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi portakalsuyuu
Şu pandemiye kadar evi süpürdüğümü nadir bilirim, şarjlı süpürge hariçBen basak evet
Sabah 5te ev supurdugumu bilirim. Normal rutinim o resmen.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şu pandemiye kadar evi süpürdüğümü nadir bilirim, şarjlı süpürge hariçBen basak evet
sanırım bu cevreden duyduklarımızın etkı endısesı
annem mesela baksanız kac unv okumus ayakları ustunde bırı evlenırken bana dedı kı kocana hıc hayır deme tartıssanızda falan
ne munasebet ? nıye
tartısmıssam küssem sırf erkek ıstıyor dıye nıye tamam dıyeyım ben ınsan degıl mıyım
e benım hıc canım yokmus o zaman dedı
valla o senın sorunun dedım sılah zoruyla mı yaptınyapmasaydın
bırseyı bahane edıp gıdecek adam goz üstünde kaştan yıne olay cıkarır hayat uzun hep dınc ve genc saglıklı kalmayabılırız tartısırız da hastalık olur cınsellık ertelenmek zorunda da kalabılır hersey olur nıye elım yüregımde olsun aha gıttı gıdecek dıye gıdecekse defolsun gıttın dedım
bana tuttu sen bu gıdısle zor mutlu olursun dedısankı benım mutlulugum kocama geysalık yapmamla alakalı
yanı cevredekı ınsanların empozesı onemlı ben sımdı ne yapıcam nasıl yapmalıyım sorusunu o yuzden anlayabılıyorum
Yaaa iste konu rahat etmek aslinda. Oyle rahatsaniz sizin rutininiz de o yani bunun icin kimse bir sey diyemez bence.Şu pandemiye kadar evi süpürdüğümü nadir bilirim, şarjlı süpürge hariç![]()
Aynen öyle, rahatsız olan istediğini yapmakta özgür.Yaaa iste konu rahat etmek aslinda. Oyle rahatsaniz sizin rutininiz de o yani bunun icin kimse bir sey diyemez bence.
kesınlıkle katılıyorum normalde erkegın korkması lazımBenim anlamadigim sey su , neden bazi kadinlar erkekler gider diye korkuyor?
Normalde erkegin korkmasi lazim kadin giderse diye , benim cevremde hep bu sekilde , adamlar karilarini el ustunde tutar
Benim 70 yasindaki babam bile hala aman karimi mutlu ediyim derdinde , zira benim esim de oyle , bizim hayatimizdaki adamlar bilir ki en ufak affedilmeyecek hatalarinda biz gideriz
Bu da benim bdv de ogrendigim birsey , kadinlar korkuyor , kadinlar doet kolla yapisiyor adamlara , ne munasebet yahu? Kadin secendir , ilk yaratilistan beri bu boyledir , kadindir asil elde tutulmasi gereken ( illa biri elde tutulmak zorundaysa)
Herkesin belli standartlari var,yapmaktan mutlu oldugu seyler var kesinlikle. Kocam evden kacmasin diye yemek temizlik yapilir mi,ya da cinsellik yasanir mi yahu mide almaz.Aynen öyle, rahatsız olan istediğini yapmakta özgür.
Hodri meydan.
Hem yapmayıp hem bıkbık yapılması çok itici ki kadınların çoğu resmen eşlerinden laf duymamak adına birçok gereksiz şeyi üstleniyor.
Ben mutfak insanıyım, kimseyi sokmam, beğenmem çünkü yapılanı.
O sebeple kalkıp da ‘benim kocam hiç yemek yapmıyor’ deme hakkına sahip değilim.
kesınlıkle katılıyorum normalde erkegın korkması lazım
sanırım bu donemle alakalı bırsey yanı bazı donemlerde kadının rolu daha baskın bazı donemlerde daha baska yanı yasanılan sartda yetısen jenerasyonla ılgılı ve onların yetıstırdıklerıyle dıye dusunuyorum genelde bu son 40 yılın kadınları daha mutsuz
sahsen en yakınım olan ornek verdıgım annemden yola cıkıyorum
annanem dikiş hocasıymıs yanı maddı guclede alakası yok bu durumun onu demek ıstıyorum
kazandıgı tum parayı ya gorumcesıne ya dedeme verırmıs
neden verıyordun dedım dedem cok zengındıı dedemın paraya ıhtıyacı yok kı
olsun dedı eşimin yanında guclu durup onu ezmek dik kafalı gıbı gorunmek ıstemem dedı
yanı dedem ıstememesıne ragmen kendısı kafasında kurup oyle davranmıs
oyle anneden benım annemın cıkması normalcunku annesınden oyle gormus
babanem daha buyuk babanemın teyzesı falan onlarda da cok baska o tarafda kadına daha cok deger verır babamın babası olan dedem tum mal varlıgı babanemın ustune yapmısben ne olsa yaparım ama kadın kımseye muhtac olmamalı demıs
pekı ben nerde evrıldımannemın hımayesınde buyumedım herkesın elınde buyudum ve bızler daha sorgulayan arastırn jenerasyon cocuklarıyız 80 ler bambaska donemdı
cok kucuk yasta evden okumak ıcın ayrıldım daha baska cesıt dusuncede ınsanlar da vardı benım babam once kendı ayakların ustunde dur derdi hep hayatda kımseye ıhtıyac olmadan yasamak gerektıgını anlattı babam . hatta evlenırken de oyle ogutler verdı kı bagırmasına bıle ızın verme dedı
yanı yasadıgımız evın ıcınde o evdekı büyük beyınlerle ve yasadıgımız donemın getırılerı dıye dusunuyorum benım gorusum bu yonde yanı bence oyle :)
padısahlık zamanında da kadının yerı suan hala kralıyet donemınde kadının yerı gıbı tamamen donemsel sosyolojık durumlar
bızım aklımızı kullanıp cocuklarımızı dıkkatlı yetıstırerek pamuk ıplıgıne baglı bu donguyu kırmamız gerekıyor cunku yenılenme ve degısım zamanı geldı . tam o noktadayız .
bdv de benimde okuduguma ınanamadıgım seyler goruyorum o '' bazı'' konular kendı ozbenlıgını kendı saygısını kaybetmıs kısılerın konuları onlarınkı psıkolojık vaka halı almıs bu kadar da olmaz neden bunu kendıne yapıyorsun dedıgımız o konularBenim cocuklarim acisindan sorun yok cunku cevremizde ataerkil kimse yok , benim aile yapim da ataerkil degildi esim de degil kendi cekirdek ailemiz de oyle degil
Ben hep yazarim burda , bdv bende aydinlanma yasatti , kendi cevrem disinda kadinlarin ve toplumun ne kadar kotu durumda olduğunu ogrendim mesela bunun sosyo ekonomik konumla da alakasi yok
Benim isyerimdeki cayci ablamiz da gayet guclu kadindi , esi el ustunde tutardi ablamizi hani hic somurulen , burdaki gibi aman kocam da kocam diyen kadin ben gercek hayatta gormedim
Neyse bdv yuzunden yurtdisina kactik zatenesim hep diyor su forumu okudugundan beri cok degistin sen diye
![]()
Ay bayildim baba kiz konuşmasınabdv de benimde okuduguma ınanamadıgım seyler goruyorum o '' bazı'' konular kendı ozbenlıgını kendı saygısını kaybetmıs kısılerın konuları onlarınkı psıkolojık vaka halı almıs bu kadar da olmaz neden bunu kendıne yapıyorsun dedıgımız o konular
dedıgınız gıbı ne kadınlar var tek basına dunyayı yonetebılecek gucte ne sartlardan gecmıs hayatın felegın cemberınden gecmıs guclu kalmıs
cunku o kadının temelı kendı ıcıde saglam hayatını bır erkege endekslı yasamıyor hayatının merkezınde kendı kısılıgı var ondan oyle guclu
bır tane kızım var çiçek gıbı , korkuyorum insan kılıklı hödük ile karsılasır ılerde dıyeama gecen gun soyle bır konusma duydum esımle kızım arasında
esıme bıraz cemkırmıstım kızdıgım bazı huyları var ve resmen tum gun surat astım haklıydım ama o gun huzurumuz kactı
esım salonda kızımla konusuyordu ahsen dedı kı baba buyugunce senın gıbı bır adamla evlenıcem sen cok yakısıklısın dedıesımde dedı kı kızım bak saygılı centılmen dusuncelı (ne demek oldugunu da anlatarak) erkek olmalı , bak ben dusuncesızlık ettım annenı uzdum bunları gor ogren dedı
allahım dedım sana gelıyorumo anda yelkenlerım suya dustu ama essek hem hatasının farkında hemde gonlumu almıyor bak
neyse artık
cok dogru , evlendıgımız kısı cok onemlı zaten yanlıs ınsanla evlenıp mutsuz evlılıgın ıcınde cocugu mahkum edınce cocukda travma oluyormus ılerde gıdıp aynen de oyle adamı buluyormus ... bu bır zıncır halıne gelıyormus hem kendımız hem gelecegımız hemde yetıstıreceklerımız ıcın cok cok onemlıAy bayildim baba kiz konuşmasına
Baba faktoru erkek cocuk icin de kiz cocuk icin de cok onemli
Benim kayinpederim esimi oyle bir yetistirmis ki surekli kadin akillidir , degerlidir , onlar olmasa dünya dönmez diye diye buyumus esim , dogal olarak da dunyadaki tum kadinlara cicek gibi davranan bir adamdir ve oglumu da oyle yetistiriyor , kizlara vurulmaz , kizlara kufur edilmez , saygi duyulur vs vs
Dogal olarak boyle bir adami ornek alan erkegin baska turlu olmasi beklenemez ya da boyle babayla buyuyen bir kiz cocugu gidip de bir hoduge aşık olamaz ( istisnalar vardir belki ama ben gormedim )
O yuzden ben hep burda diyorum , duzgun adamlarla evlenin ki cocuklariniz da duzgun insanlar olsun , bunun kadini erkegi yok onemli olan düzgün insan olabilmek
Tartışmak istediğiniz şey tam olarak bu olmaya bilir ama konun özü tam olarak bu. Konuyu yanlış yerden değerlendiriyorsunuz doğrularımız değişken olabilir ama gerçek birtanedir. Ve siz bu gerçeği göz ardı ederek kendi doğrularınızı sunuyorsunuz oysa ben size gerçeği sunuyorum.Tartışmak istediğim şey tam olarak bu değil ama botunuzu ne dolduruyorsa....
Benim cocuklarim acisindan sorun yok cunku cevremizde ataerkil kimse yok , benim aile yapim da ataerkil degildi esim de degil kendi cekirdek ailemiz de oyle degil
Ben hep yazarim burda , bdv bende aydinlanma yasatti , kendi cevrem disinda kadinlarin ve toplumun ne kadar kotu durumda olduğunu ogrendim mesela bunun sosyo ekonomik konumla da alakasi yok
Benim isyerimdeki cayci ablamiz da gayet guclu kadindi , esi el ustunde tutardi ablamizi hani hic somurulen , burdaki gibi aman kocam da kocam diyen kadin ben gercek hayatta gormedim
Neyse bdv yuzunden yurtdisina kactik zatenesim hep diyor su forumu okudugundan beri cok degistin sen diye
![]()
Ay vallahi duygularım belkide annemin etkisi bunlar. Annem kaynanamın yanında bile kaynananla iyi geçin ne derse yap kayanan artık senin annen dedi o kadar zoruma gitti ki mal mıyım ya ben dedim niye herşeyine tamam diyorum sizinkine tamam dememişim ona niye tamam diyeyim üstelik çalışan ayakları üzerinde duran biriyim. Nişanlı olduğumuz dönemde annem hep haklı da olsam alttan al üzme çocuğu huzursuzluk çıkartma yuvanı bozma deyip durdu sanki yuva sadece benim yuvam onunda yuvası o da.sahip çıksın dedikce aptalmışım gibi aşağılayarak baktı bana evde kalmıştım zaar korktu tabi o da haklı. Şimdi yetiştirilme kültürü ve karakterim arasında sıkışıp kalıyorum baktığımda eşim ailemden daha iyi geliyor bana ama hep vardır ya eş ana babanın yerini tutamaz diye birde çok aldatan bırakan adamlar var. Bu ikilemde kalıyorum yetmiyor annem hep alttan al diye yetiştirdi ama ben her dönemim de ailemde dahil asi bir kız oldum asla haksızlığa gelmedim. Is kendim olunca asi olup ben bunu istiyorum deyip yaptım ama şu an iş benle alakalı değil başkasına davranışlarım ile alakalı o yüzden bu gel gitlerim neyin doğru olduğunu göremiyorumsanırım bu cevreden duyduklarımızın etkı endısesı
annem mesela baksanız kac unv okumus ayakları ustunde bırı evlenırken bana dedı kı kocana hıc hayır deme tartıssanızda falan
ne munasebet ? nıye
tartısmıssam küssem sırf erkek ıstıyor dıye nıye tamam dıyeyım ben ınsan degıl mıyım
e benım hıc canım yokmus o zaman dedı
valla o senın sorunun dedım sılah zoruyla mı yaptınyapmasaydın
bırseyı bahane edıp gıdecek adam goz üstünde kaştan yıne olay cıkarır hayat uzun hep dınc ve genc saglıklı kalmayabılırız tartısırız da hastalık olur cınsellık ertelenmek zorunda da kalabılır hersey olur nıye elım yüregımde olsun aha gıttı gıdecek dıye gıdecekse defolsun gıttın dedım
bana tuttu sen bu gıdısle zor mutlu olursun dedısankı benım mutlulugum kocama geysalık yapmamla alakalı
yanı cevredekı ınsanların empozesı onemlı ben sımdı ne yapıcam nasıl yapmalıyım sorusunu o yuzden anlayabılıyorum
Ahaha tahmin etmiştim zaten bende temizliği sabahın köründe yapmayı çok seviyorum nedne bilmiyorum oturunca kalkamıyorum bi dahaBen basak evet
bu durumda kımın dogrusuna gore yasayacagımızı bız belırlıyoruz :)Ay vallahi duygularım belkide annemin etkisi bunlar. Annem kaynanamın yanında bile kaynananla iyi geçin ne derse yap kayanan artık senin annen dedi o kadar zoruma gitti ki mal mıyım ya ben dedim niye herşeyine tamam diyorum sizinkine tamam dememişim ona niye tamam diyeyim üstelik çalışan ayakları üzerinde duran biriyim. Nişanlı olduğumuz dönemde annem hep haklı da olsam alttan al üzme çocuğu huzursuzluk çıkartma yuvanı bozma deyip durdu sanki yuva sadece benim yuvam onunda yuvası o da.sahip çıksın dedikce aptalmışım gibi aşağılayarak baktı bana evde kalmıştım zaar korktu tabi o da haklı. Şimdi yetiştirilme kültürü ve karakterim arasında sıkışıp kalıyorum baktığımda eşim ailemden daha iyi geliyor bana ama hep vardır ya eş ana babanın yerini tutamaz diye birde çok aldatan bırakan adamlar var. Bu ikilemde kalıyorum yetmiyor annem hep alttan al diye yetiştirdi ama ben her dönemim de ailemde dahil asi bir kız oldum asla haksızlığa gelmedim. Is kendim olunca asi olup ben bunu istiyorum deyip yaptım ama şu an iş benle alakalı değil başkasına davranışlarım ile alakalı o yüzden bu gel gitlerim neyin doğru olduğunu göremiyorum![]()
Ay vallahi duygularım belkide annemin etkisi bunlar. Annem kaynanamın yanında bile kaynananla iyi geçin ne derse yap kayanan artık senin annen dedi o kadar zoruma gitti ki mal mıyım ya ben dedim niye herşeyine tamam diyorum sizinkine tamam dememişim ona niye tamam diyeyim üstelik çalışan ayakları üzerinde duran biriyim. Nişanlı olduğumuz dönemde annem hep haklı da olsam alttan al üzme çocuğu huzursuzluk çıkartma yuvanı bozma deyip durdu sanki yuva sadece benim yuvam onunda yuvası o da.sahip çıksın dedikce aptalmışım gibi aşağılayarak baktı bana evde kalmıştım zaar korktu tabi o da haklı. Şimdi yetiştirilme kültürü ve karakterim arasında sıkışıp kalıyorum baktığımda eşim ailemden daha iyi geliyor bana ama hep vardır ya eş ana babanın yerini tutamaz diye birde çok aldatan bırakan adamlar var. Bu ikilemde kalıyorum yetmiyor annem hep alttan al diye yetiştirdi ama ben her dönemim de ailemde dahil asi bir kız oldum asla haksızlığa gelmedim. Is kendim olunca asi olup ben bunu istiyorum deyip yaptım ama şu an iş benle alakalı değil başkasına davranışlarım ile alakalı o yüzden bu gel gitlerim neyin doğru olduğunu göremiyorum![]()
bu durumda kımın dogrusuna gore yasayacagımızı bız belırlıyoruz :)
bazılarımızın annesı oyle dıyor ama evlılıklerıne bakınca annenız cok mutlu mu yanı mutlulugu boyle yaparak mı bulmus emınım hır gür kavga vardır evde :) belkı de bu dusunce de oldugu ıcın mutlu olamıyordu kendısı kendı kabugunda dısarda olan bıtenden haberı yok o yuzden ne dogru bılemıyor bıle ama kendısıne gore dogru olanı dırektıf verıyor :) bunun bızler farkında olucaz
bırde cogunlugun annesı kocası olacak kısıyı nişanda gormusturaıleler uygun bulmus adlarını koymustur bunlarda bırlıkte buyumustur sımdı hersey cok farklı devır degıstı yanı o zamanlar dogru o olsaydı bıle sımdı degıl :) zamanı yakalayamadıklarından bu etkı altına almaya calısmaları
en dogrusu ne bılıyor musunuz ıcınızden gelenı yasamak, tartısmanız gerekıyorsa tartısacaksınız fıktınız neyse esınız bılmek zorunda bılsın kı orta yol bulunsun ıyı de olunur kotu de onemlı olan ayrı fıkırlerde olsanız bıle bırbırınıze saygı duymanız ve orta yolu bulmaya calısmanız . bunu da esınızle bırlıkte yasayarak ogreneceksınız
kahve gunlerınız olsun yapın kahvenızı oturun konusun bunları soyleyın bırbırımıze danısalım konusalım hayat beklentılerı gelecek hayaller hakkında konusun . anlayın once bırbırınızı bu ısın taktıgı olsaydı suan herkes ıstedıgı hayatı ve evlılıgı yasıyor olurdu :)
ıkı ap ayrı kultur ve cevrede ayrı egıtımde buyumus ıkı ayrı cınsı bır eve koyup hadı anlasın dıyor evlılıkbu oyunu nasıl oynamak ıstedıgınız sızın elınızde oyunun kahramanları sızlersınız neyı nasıl ıstersenız oyle olacak