Bdv nin akıllı kadınları

sanırım bu cevreden duyduklarımızın etkı endısesı

annem mesela baksanız kac unv okumus ayakları ustunde bırı evlenırken bana dedı kı kocana hıc hayır deme tartıssanızda falan
ne munasebet ? nıye
tartısmıssam küssem sırf erkek ıstıyor dıye nıye tamam dıyeyım ben ınsan degıl mıyım

e benım hıc canım yokmus o zaman dedı
valla o senın sorunun dedım sılah zoruyla mı yaptın :KK70: yapmasaydın

bırseyı bahane edıp gıdecek adam goz üstünde kaştan yıne olay cıkarır hayat uzun hep dınc ve genc saglıklı kalmayabılırız tartısırız da hastalık olur cınsellık ertelenmek zorunda da kalabılır hersey olur nıye elım yüregımde olsun aha gıttı gıdecek dıye gıdecekse defolsun gıttın dedım

bana tuttu sen bu gıdısle zor mutlu olursun dedı :KK70: sankı benım mutlulugum kocama geysalık yapmamla alakalı :KK70:

yanı cevredekı ınsanların empozesı onemlı ben sımdı ne yapıcam nasıl yapmalıyım sorusunu o yuzden anlayabılıyorum

Benim anlamadigim sey su , neden bazi kadinlar erkekler gider diye korkuyor?
Normalde erkegin korkmasi lazim kadin giderse diye , benim cevremde hep bu sekilde , adamlar karilarini el ustunde tutar
Benim 70 yasindaki babam bile hala aman karimi mutlu ediyim derdinde , zira benim esim de oyle , bizim hayatimizdaki adamlar bilir ki en ufak affedilmeyecek hatalarinda biz gideriz
Bu da benim bdv de ogrendigim birsey , kadinlar korkuyor , kadinlar doet kolla yapisiyor adamlara , ne munasebet yahu? Kadin secendir , ilk yaratilistan beri bu boyledir , kadindir asil elde tutulmasi gereken ( illa biri elde tutulmak zorundaysa)

Yaaa iste konu rahat etmek aslinda. Oyle rahatsaniz sizin rutininiz de o yani bunun icin kimse bir sey diyemez bence.
Aynen öyle, rahatsız olan istediğini yapmakta özgür.
Hodri meydan.
Hem yapmayıp hem bıkbık yapılması çok itici ki kadınların çoğu resmen eşlerinden laf duymamak adına birçok gereksiz şeyi üstleniyor.

Ben mutfak insanıyım, kimseyi sokmam, beğenmem çünkü yapılanı.
O sebeple kalkıp da ‘benim kocam hiç yemek yapmıyor’ deme hakkına sahip değilim.

Benim anlamadigim sey su , neden bazi kadinlar erkekler gider diye korkuyor?
Normalde erkegin korkmasi lazim kadin giderse diye , benim cevremde hep bu sekilde , adamlar karilarini el ustunde tutar
Benim 70 yasindaki babam bile hala aman karimi mutlu ediyim derdinde , zira benim esim de oyle , bizim hayatimizdaki adamlar bilir ki en ufak affedilmeyecek hatalarinda biz gideriz
Bu da benim bdv de ogrendigim birsey , kadinlar korkuyor , kadinlar doet kolla yapisiyor adamlara , ne munasebet yahu? Kadin secendir , ilk yaratilistan beri bu boyledir , kadindir asil elde tutulmasi gereken ( illa biri elde tutulmak zorundaysa)
kesınlıkle katılıyorum normalde erkegın korkması lazım
sanırım bu donemle alakalı bırsey yanı bazı donemlerde kadının rolu daha baskın bazı donemlerde daha baska yanı yasanılan sartda yetısen jenerasyonla ılgılı ve onların yetıstırdıklerıyle dıye dusunuyorum genelde bu son 40 yılın kadınları daha mutsuz

sahsen en yakınım olan ornek verdıgım annemden yola cıkıyorum
annanem dikiş hocasıymıs yanı maddı guclede alakası yok bu durumun onu demek ıstıyorum

kazandıgı tum parayı ya gorumcesıne ya dedeme verırmıs
neden verıyordun dedım dedem cok zengındıı dedemın paraya ıhtıyacı yok kı
olsun dedı eşimin yanında guclu durup onu ezmek dik kafalı gıbı gorunmek ıstemem dedı :KK70:
yanı dedem ıstememesıne ragmen kendısı kafasında kurup oyle davranmıs
oyle anneden benım annemın cıkması normal :KK70: cunku annesınden oyle gormus

babanem daha buyuk babanemın teyzesı falan onlarda da cok baska o tarafda kadına daha cok deger verır babamın babası olan dedem tum mal varlıgı babanemın ustune yapmıs :KK70: ben ne olsa yaparım ama kadın kımseye muhtac olmamalı demıs

pekı ben nerde evrıldım :KK70: annemın hımayesınde buyumedım herkesın elınde buyudum ve bızler daha sorgulayan arastırn jenerasyon cocuklarıyız 80 ler bambaska donemdı
cok kucuk yasta evden okumak ıcın ayrıldım daha baska cesıt dusuncede ınsanlar da vardı benım babam once kendı ayakların ustunde dur derdi hep hayatda kımseye ıhtıyac olmadan yasamak gerektıgını anlattı babam . hatta evlenırken de oyle ogutler verdı kı bagırmasına bıle ızın verme dedı

yanı yasadıgımız evın ıcınde o evdekı büyük beyınlerle ve yasadıgımız donemın getırılerı dıye dusunuyorum benım gorusum bu yonde yanı bence oyle :)

padısahlık zamanında da kadının yerı suan hala kralıyet donemınde kadının yerı gıbı tamamen donemsel sosyolojık durumlar

bızım aklımızı kullanıp cocuklarımızı dıkkatlı yetıstırerek pamuk ıplıgıne baglı bu donguyu kırmamız gerekıyor cunku yenılenme ve degısım zamanı geldı . tam o noktadayız .

Son düzenleme:
Aynen öyle, rahatsız olan istediğini yapmakta özgür.
Hodri meydan.
Hem yapmayıp hem bıkbık yapılması çok itici ki kadınların çoğu resmen eşlerinden laf duymamak adına birçok gereksiz şeyi üstleniyor.

Ben mutfak insanıyım, kimseyi sokmam, beğenmem çünkü yapılanı.
O sebeple kalkıp da ‘benim kocam hiç yemek yapmıyor’ deme hakkına sahip değilim.
Herkesin belli standartlari var,yapmaktan mutlu oldugu seyler var kesinlikle. Kocam evden kacmasin diye yemek temizlik yapilir mi,ya da cinsellik yasanir mi yahu mide almaz.
Ayy mutfak insaniyim dediniz beni benden aldiniz yaaa,cok severim becerikli kadinlari,guzel yemek yapanlari valla. Ben cok ortalama biriyim bu konuda, darisi basima olsun diyelim ;)

kesınlıkle katılıyorum normalde erkegın korkması lazım
sanırım bu donemle alakalı bırsey yanı bazı donemlerde kadının rolu daha baskın bazı donemlerde daha baska yanı yasanılan sartda yetısen jenerasyonla ılgılı ve onların yetıstırdıklerıyle dıye dusunuyorum genelde bu son 40 yılın kadınları daha mutsuz

sahsen en yakınım olan ornek verdıgım annemden yola cıkıyorum
annanem dikiş hocasıymıs yanı maddı guclede alakası yok bu durumun onu demek ıstıyorum

kazandıgı tum parayı ya gorumcesıne ya dedeme verırmıs
neden verıyordun dedım dedem cok zengındıı dedemın paraya ıhtıyacı yok kı
olsun dedı eşimin yanında guclu durup onu ezmek dik kafalı gıbı gorunmek ıstemem dedı :KK70:
yanı dedem ıstememesıne ragmen kendısı kafasında kurup oyle davranmıs
oyle anneden benım annemın cıkması normal :KK70: cunku annesınden oyle gormus

babanem daha buyuk babanemın teyzesı falan onlarda da cok baska o tarafda kadına daha cok deger verır babamın babası olan dedem tum mal varlıgı babanemın ustune yapmıs :KK70: ben ne olsa yaparım ama kadın kımseye muhtac olmamalı demıs

pekı ben nerde evrıldım :KK70: annemın hımayesınde buyumedım herkesın elınde buyudum ve bızler daha sorgulayan arastırn jenerasyon cocuklarıyız 80 ler bambaska donemdı
cok kucuk yasta evden okumak ıcın ayrıldım daha baska cesıt dusuncede ınsanlar da vardı benım babam once kendı ayakların ustunde dur derdi hep hayatda kımseye ıhtıyac olmadan yasamak gerektıgını anlattı babam . hatta evlenırken de oyle ogutler verdı kı bagırmasına bıle ızın verme dedı

yanı yasadıgımız evın ıcınde o evdekı büyük beyınlerle ve yasadıgımız donemın getırılerı dıye dusunuyorum benım gorusum bu yonde yanı bence oyle :)

padısahlık zamanında da kadının yerı suan hala kralıyet donemınde kadının yerı gıbı tamamen donemsel sosyolojık durumlar

bızım aklımızı kullanıp cocuklarımızı dıkkatlı yetıstırerek pamuk ıplıgıne baglı bu donguyu kırmamız gerekıyor cunku yenılenme ve degısım zamanı geldı . tam o noktadayız .

Benim cocuklarim acisindan sorun yok cunku cevremizde ataerkil kimse yok , benim aile yapim da ataerkil degildi esim de degil kendi cekirdek ailemiz de oyle degil
Ben hep yazarim burda , bdv bende aydinlanma yasatti , kendi cevrem disinda kadinlarin ve toplumun ne kadar kotu durumda olduğunu ogrendim mesela bunun sosyo ekonomik konumla da alakasi yok
Benim isyerimdeki cayci ablamiz da gayet guclu kadindi , esi el ustunde tutardi ablamizi hani hic somurulen , burdaki gibi aman kocam da kocam diyen kadin ben gercek hayatta gormedim
Neyse bdv yuzunden yurtdisina kactik zaten 😂😂😂 esim hep diyor su forumu okudugundan beri cok degistin sen diye 🤦🏼‍♀️

Benim cocuklarim acisindan sorun yok cunku cevremizde ataerkil kimse yok , benim aile yapim da ataerkil degildi esim de degil kendi cekirdek ailemiz de oyle degil
Ben hep yazarim burda , bdv bende aydinlanma yasatti , kendi cevrem disinda kadinlarin ve toplumun ne kadar kotu durumda olduğunu ogrendim mesela bunun sosyo ekonomik konumla da alakasi yok
Benim isyerimdeki cayci ablamiz da gayet guclu kadindi , esi el ustunde tutardi ablamizi hani hic somurulen , burdaki gibi aman kocam da kocam diyen kadin ben gercek hayatta gormedim
Neyse bdv yuzunden yurtdisina kactik zaten 😂😂😂 esim hep diyor su forumu okudugundan beri cok degistin sen diye 🤦🏼‍♀️
bdv de benimde okuduguma ınanamadıgım seyler goruyorum o '' bazı'' konular kendı ozbenlıgını kendı saygısını kaybetmıs kısılerın konuları onlarınkı psıkolojık vaka halı almıs bu kadar da olmaz neden bunu kendıne yapıyorsun dedıgımız o konular

dedıgınız gıbı ne kadınlar var tek basına dunyayı yonetebılecek gucte ne sartlardan gecmıs hayatın felegın cemberınden gecmıs guclu kalmıs

cunku o kadının temelı kendı ıcıde saglam hayatını bır erkege endekslı yasamıyor hayatının merkezınde kendı kısılıgı var ondan oyle guclu

bır tane kızım var çiçek gıbı , korkuyorum insan kılıklı hödük ile karsılasır ılerde dıye :D ama gecen gun soyle bır konusma duydum esımle kızım arasında
esıme bıraz cemkırmıstım kızdıgım bazı huyları var ve resmen tum gun surat astım haklıydım ama o gun huzurumuz kactı
esım salonda kızımla konusuyordu ahsen dedı kı baba buyugunce senın gıbı bır adamla evlenıcem sen cok yakısıklısın dedı :D esımde dedı kı kızım bak saygılı centılmen dusuncelı (ne demek oldugunu da anlatarak) erkek olmalı , bak ben dusuncesızlık ettım annenı uzdum bunları gor ogren dedı

allahım dedım sana gelıyorum :D o anda yelkenlerım suya dustu ama essek hem hatasının farkında hemde gonlumu almıyor bak :D neyse artık

Cinselliğin ceza veya ödül olarak kullanilmasindan yana degilim ben acikcasi. 6 yillik evliyim cinselliği kavgalara alet olarak kullanmadim hiç. Eşim de sirf cinsellik olsun diye sırnaşan bir adam değil, 2 dakika önce sevişmiş olsakta yine sırnaşır. Bunun doymakla hiç bir alakasi yok diyebilirim.

Onun disinda eşim iyidir hoştur, ev işleri konusunda hiç sorunumuz olmadi onlari halleder ama bazi konularda cidden sorumsuzdur (biraz daginiktir, evde bisey bozulsa pek ilgilenmez) ve yeni evliyken bazi şeyleri ben kizmadan, sinirlenmeden kabul etmiyordu bir turlu ama zamanla kendiliğinden duzeldi hala bazi konularda bilinçli olarak sorumsuz ama hem ben kabullendim hem kendisi duzeldi ortayi bulduk zamanla.

bdv de benimde okuduguma ınanamadıgım seyler goruyorum o '' bazı'' konular kendı ozbenlıgını kendı saygısını kaybetmıs kısılerın konuları onlarınkı psıkolojık vaka halı almıs bu kadar da olmaz neden bunu kendıne yapıyorsun dedıgımız o konular

dedıgınız gıbı ne kadınlar var tek basına dunyayı yonetebılecek gucte ne sartlardan gecmıs hayatın felegın cemberınden gecmıs guclu kalmıs

cunku o kadının temelı kendı ıcıde saglam hayatını bır erkege endekslı yasamıyor hayatının merkezınde kendı kısılıgı var ondan oyle guclu

bır tane kızım var çiçek gıbı , korkuyorum insan kılıklı hödük ile karsılasır ılerde dıye :KK70: ama gecen gun soyle bır konusma duydum esımle kızım arasında
esıme bıraz cemkırmıstım kızdıgım bazı huyları var ve resmen tum gun surat astım haklıydım ama o gun huzurumuz kactı
esım salonda kızımla konusuyordu ahsen dedı kı baba buyugunce senın gıbı bır adamla evlenıcem sen cok yakısıklısın dedı :KK70: esımde dedı kı kızım bak saygılı centılmen dusuncelı (ne demek oldugunu da anlatarak) erkek olmalı , bak ben dusuncesızlık ettım annenı uzdum bunları gor ogren dedı

allahım dedım sana gelıyorum :KK70: o anda yelkenlerım suya dustu ama essek hem hatasının farkında hemde gonlumu almıyor bak :KK70: neyse artık
Ay bayildim baba kiz konuşmasına
Baba faktoru erkek cocuk icin de kiz cocuk icin de cok onemli
Benim kayinpederim esimi oyle bir yetistirmis ki surekli kadin akillidir , degerlidir , onlar olmasa dünya dönmez diye diye buyumus esim , dogal olarak da dunyadaki tum kadinlara cicek gibi davranan bir adamdir ve oglumu da oyle yetistiriyor , kizlara vurulmaz , kizlara kufur edilmez , saygi duyulur vs vs
Dogal olarak boyle bir adami ornek alan erkegin baska turlu olmasi beklenemez ya da boyle babayla buyuyen bir kiz cocugu gidip de bir hoduge aşık olamaz ( istisnalar vardir belki ama ben gormedim )

O yuzden ben hep burda diyorum , duzgun adamlarla evlenin ki cocuklariniz da duzgun insanlar olsun , bunun kadini erkegi yok onemli olan düzgün insan olabilmek

Ay bayildim baba kiz konuşmasına
Baba faktoru erkek cocuk icin de kiz cocuk icin de cok onemli
Benim kayinpederim esimi oyle bir yetistirmis ki surekli kadin akillidir , degerlidir , onlar olmasa dünya dönmez diye diye buyumus esim , dogal olarak da dunyadaki tum kadinlara cicek gibi davranan bir adamdir ve oglumu da oyle yetistiriyor , kizlara vurulmaz , kizlara kufur edilmez , saygi duyulur vs vs
Dogal olarak boyle bir adami ornek alan erkegin baska turlu olmasi beklenemez ya da boyle babayla buyuyen bir kiz cocugu gidip de bir hoduge aşık olamaz ( istisnalar vardir belki ama ben gormedim )

O yuzden ben hep burda diyorum , duzgun adamlarla evlenin ki cocuklariniz da duzgun insanlar olsun , bunun kadini erkegi yok onemli olan düzgün insan olabilmek
cok dogru , evlendıgımız kısı cok onemlı zaten yanlıs ınsanla evlenıp mutsuz evlılıgın ıcınde cocugu mahkum edınce cocukda travma oluyormus ılerde gıdıp aynen de oyle adamı buluyormus ... bu bır zıncır halıne gelıyormus hem kendımız hem gelecegımız hemde yetıstıreceklerımız ıcın cok cok onemlı

Tartışmak istediğim şey tam olarak bu değil ama botunuzu ne dolduruyorsa....
Tartışmak istediğiniz şey tam olarak bu olmaya bilir ama konun özü tam olarak bu. Konuyu yanlış yerden değerlendiriyorsunuz doğrularımız değişken olabilir ama gerçek birtanedir. Ve siz bu gerçeği göz ardı ederek kendi doğrularınızı sunuyorsunuz oysa ben size gerçeği sunuyorum.

Binbir tür karekter ve yetiştirilme tarzı var,
Çevre ahlakı ile alınmış huylar var ,
Yazsakta seninkinde belki etkili olmaz birde ters teper:KK48::KK59:

niye öyleydi biliyor musun

bizim işhayatına ilk atıldığımızda eğitimli olmayıp da çalışan kadınların hepsi zaten dişli tiplerdi

iş hayatına atılmıştı ötesi var mı o bir başkaldırıydı zaten

sonra ne oldu çalışmak ayıp sayıldı, kocası bakamıyor denildi

kocası baksın çalışmasın diye adamın gönlünü hoş etme modu geldi

şimdi 80lerinde olan bir tanıdığımız var

bundan 40 yıl önce kocasına resti çekip çalışmaya başlayan

sonra emekli oldu yıllarca onun emekli maaşı ile geçindiler vs

aynı kadının kızı var hiç çalışma hayatı olmayan 60ına yakın

bunu statü olarak görünce de kocasını elinde tutmalı, çünkü aksi halde tüm düzenini kaybeder vs

tabii bu yazdıklarım konu sahibi ile ilgili değil, zira onun yaşı bu anlattığım profilin iki kuşak altına tekabül ediyor

ama günümüz gençleri büyürken de "adam evine bakmalı, kadın da o tv de görülenler gibi hayat yaşatmalı ki gözü dışarı gitmesin" mottosu ile büyütüldü

evde ev hanımı, dışarıda hanımefendi, yatakta da bilmem ne

bu nedenle erkeklerin hep dışarıda gözü olduğu düşünüldü, zira tv sektörü hep bakımlı ama erkekten gelecek parayı bekleyen kadını pompaladı

her gün evde 15 punto topuklu ile gezen bir giydiğini bir daha giymeyen buna rağmen de aldatılan kadınlar

kendisi hiçbir zaman o ekrandaki gibi olamadığı için (zira onlar gerçek değil rol sadece)

eşimi elimde nasıl tutarım taktikleri uçuyor havada

aslında konu sahibini kafası karışmış taktik varsa uygulayayım modunda ama ona, sen kendin ol, kal böyle sahici sahici demek gerekiyor

bir de konumuzla ilgisi ne orandadır bilmem ama hani çalışıyor ev işlerini kadın yapmamalı vs

şu ev hanımı kavramına ilişkin genelde yazarım ev hanımı sadece az bir kuşağa ilişkin bir durum diye

cumhuriyet sonrası memurların eşlerinin statüsü o

eskiden toprağa bağlı toplumda ev kadını falan yok tüm yaşam üretim üzerine

çapada da kadın, ürünü toplamada da, salça, konserve yapmada da

ama ev işi diye ayrı kategori de yok hepsi yaşamak için olan işler su taşımak da yemek yapmak da çamaşır yıkamak da yaşamaya yetecek kadar yapılmalı

sonra memur sınıfı oluşmaya başladı ülkede

onlar tayin oldular bazı yerlere

orada toprakları hayvanları yoktu

kadınlar eve çocukların arasına döndüler tüm hayatları o evin içi ve çocukları oldu

dikiş vs gibi alanlara yönelinse de bana kadar yapıyorum dendi ve ev hanımı olmak statüsel hal aldı

yani kocam çalışıp kazanıyor ben de evimde cici cici yiyorum

bu kadınların memur kocaları kızlarını okuttu

onların kızları da çalışmaya başladı

bu sefer ev işleri kadının kültürü ile yetişen bu kızlar ve yine aynı çağın erkekleri evlendi

eee erkek dışarıda çalışır gelirdi kadın zaten tüm gün evde olduğu için ister istemez ev işi denilenleri yapmış olurdu babalar da tv izlerdi

şimdi kadınlar da çalışınca o işbölümü ilk nesilde biraz sıkıntılı oldu

mesela annemin annesi tam bu anlattığım şekilde ev hanımı isen babamın annesi toprakla uğraşan bir kişi

o nedenle babam her işe dahil olabilirken annem çoğu şeyi yapmaktan gocunmadı çalıştığı halde zira öyle alışmıştı

mesela kv dem de ev hanımı onun ailesi de köyde tarım içinde yetişmiş ama kv memur ile evlenip şehire gelmiş

eşimle bir gün konuşurken eskiden hazır çorba olduğundan vs söz ediyordu

benim annem çalışıyordu ama biz hazır çorba vs almazdık ama onun annesi alıyormuş mesela

ya da kv dem bakıcıya çocuk nasıl bırakılır şeklinde bir kültürü yok iken bizim çevremizde tüm çocuklar zaten bakıcı ile büyümüştü vs

kültür değişiyor, ama artık ara dönemdeki ev hanımlığı anlayışı da değişiyor zira kadınların hiçbiri dört duvar arası modunda değil

sanırım bu cevreden duyduklarımızın etkı endısesı

annem mesela baksanız kac unv okumus ayakları ustunde bırı evlenırken bana dedı kı kocana hıc hayır deme tartıssanızda falan
ne munasebet ? nıye
tartısmıssam küssem sırf erkek ıstıyor dıye nıye tamam dıyeyım ben ınsan degıl mıyım

e benım hıc canım yokmus o zaman dedı
valla o senın sorunun dedım sılah zoruyla mı yaptın :KK70: yapmasaydın

bırseyı bahane edıp gıdecek adam goz üstünde kaştan yıne olay cıkarır hayat uzun hep dınc ve genc saglıklı kalmayabılırız tartısırız da hastalık olur cınsellık ertelenmek zorunda da kalabılır hersey olur nıye elım yüregımde olsun aha gıttı gıdecek dıye gıdecekse defolsun gıttın dedım

bana tuttu sen bu gıdısle zor mutlu olursun dedı :KK70: sankı benım mutlulugum kocama geysalık yapmamla alakalı :KK70:

yanı cevredekı ınsanların empozesı onemlı ben sımdı ne yapıcam nasıl yapmalıyım sorusunu o yuzden anlayabılıyorum
Ay vallahi duygularım belkide annemin etkisi bunlar. Annem kaynanamın yanında bile kaynananla iyi geçin ne derse yap kayanan artık senin annen dedi o kadar zoruma gitti ki mal mıyım ya ben dedim niye herşeyine tamam diyorum sizinkine tamam dememişim ona niye tamam diyeyim üstelik çalışan ayakları üzerinde duran biriyim. Nişanlı olduğumuz dönemde annem hep haklı da olsam alttan al üzme çocuğu huzursuzluk çıkartma yuvanı bozma deyip durdu sanki yuva sadece benim yuvam onunda yuvası o da.sahip çıksın dedikce aptalmışım gibi aşağılayarak baktı bana evde kalmıştım zaar korktu tabi o da haklı. Şimdi yetiştirilme kültürü ve karakterim arasında sıkışıp kalıyorum baktığımda eşim ailemden daha iyi geliyor bana ama hep vardır ya eş ana babanın yerini tutamaz diye birde çok aldatan bırakan adamlar var. Bu ikilemde kalıyorum yetmiyor annem hep alttan al diye yetiştirdi ama ben her dönemim de ailemde dahil asi bir kız oldum asla haksızlığa gelmedim. Is kendim olunca asi olup ben bunu istiyorum deyip yaptım ama şu an iş benle alakalı değil başkasına davranışlarım ile alakalı o yüzden bu gel gitlerim neyin doğru olduğunu göremiyorum 😌😌

Ay vallahi duygularım belkide annemin etkisi bunlar. Annem kaynanamın yanında bile kaynananla iyi geçin ne derse yap kayanan artık senin annen dedi o kadar zoruma gitti ki mal mıyım ya ben dedim niye herşeyine tamam diyorum sizinkine tamam dememişim ona niye tamam diyeyim üstelik çalışan ayakları üzerinde duran biriyim. Nişanlı olduğumuz dönemde annem hep haklı da olsam alttan al üzme çocuğu huzursuzluk çıkartma yuvanı bozma deyip durdu sanki yuva sadece benim yuvam onunda yuvası o da.sahip çıksın dedikce aptalmışım gibi aşağılayarak baktı bana evde kalmıştım zaar korktu tabi o da haklı. Şimdi yetiştirilme kültürü ve karakterim arasında sıkışıp kalıyorum baktığımda eşim ailemden daha iyi geliyor bana ama hep vardır ya eş ana babanın yerini tutamaz diye birde çok aldatan bırakan adamlar var. Bu ikilemde kalıyorum yetmiyor annem hep alttan al diye yetiştirdi ama ben her dönemim de ailemde dahil asi bir kız oldum asla haksızlığa gelmedim. Is kendim olunca asi olup ben bunu istiyorum deyip yaptım ama şu an iş benle alakalı değil başkasına davranışlarım ile alakalı o yüzden bu gel gitlerim neyin doğru olduğunu göremiyorum 😌😌
bu durumda kımın dogrusuna gore yasayacagımızı bız belırlıyoruz :)

bazılarımızın annesı oyle dıyor ama evlılıklerıne bakınca annenız cok mutlu mu yanı mutlulugu boyle yaparak mı bulmus emınım hır gür kavga vardır evde :) belkı de bu dusunce de oldugu ıcın mutlu olamıyordu kendısı kendı kabugunda dısarda olan bıtenden haberı yok o yuzden ne dogru bılemıyor bıle ama kendısıne gore dogru olanı dırektıf verıyor :) bunun bızler farkında olucaz

bırde cogunlugun annesı kocası olacak kısıyı nişanda gormustur :D aıleler uygun bulmus adlarını koymustur bunlarda bırlıkte buyumustur sımdı hersey cok farklı devır degıstı yanı o zamanlar dogru o olsaydı bıle sımdı degıl :) zamanı yakalayamadıklarından bu etkı altına almaya calısmaları

en dogrusu ne bılıyor musunuz ıcınızden gelenı yasamak, tartısmanız gerekıyorsa tartısacaksınız fıktınız neyse esınız bılmek zorunda bılsın kı orta yol bulunsun ıyı de olunur kotu de onemlı olan ayrı fıkırlerde olsanız bıle bırbırınıze saygı duymanız ve orta yolu bulmaya calısmanız . bunu da esınızle bırlıkte yasayarak ogreneceksınız

kahve gunlerınız olsun yapın kahvenızı oturun konusun bunları soyleyın bırbırımıze danısalım konusalım hayat beklentılerı gelecek hayaller hakkında konusun . anlayın once bırbırınızı bu ısın taktıgı olsaydı suan herkes ıstedıgı hayatı ve evlılıgı yasıyor olurdu :)

ıkı ap ayrı kultur ve cevrede ayrı egıtımde buyumus ıkı ayrı cınsı bır eve koyup hadı anlasın dıyor evlılık :D bu oyunu nasıl oynamak ıstedıgınız sızın elınızde oyunun kahramanları sızlersınız neyı nasıl ıstersenız oyle olacak

yukarıda toplum sosyolojisine dair kendi görüşlerimi yazmıştım

senin bu yazdıkalırnı okuyunca aslında olayın tam da o anlattığım modda olduğunu görüyoruz

koca elde tutulacak bir nesne değil, yuva da sadece kadının değil

yavaş yavaş kendi düzeninizi kuracaksınız ama bu ne annenize ne bana ne ona benzeyecek bu sadece portakalsuyu ve eşinin hayatı olacak

bu nedenle siz olma aşamasında çok yıpratmayın birbirinizi konuşun karşılıklı fikirlerinizi endişelerinizi evlilik kelimesinin sizde yarattığı çağrışımları çevrede kimin evliği gibi olmamayı istediğinizi vs vs konuşun

bu durumda kımın dogrusuna gore yasayacagımızı bız belırlıyoruz :)

bazılarımızın annesı oyle dıyor ama evlılıklerıne bakınca annenız cok mutlu mu yanı mutlulugu boyle yaparak mı bulmus emınım hır gür kavga vardır evde :) belkı de bu dusunce de oldugu ıcın mutlu olamıyordu kendısı kendı kabugunda dısarda olan bıtenden haberı yok o yuzden ne dogru bılemıyor bıle ama kendısıne gore dogru olanı dırektıf verıyor :) bunun bızler farkında olucaz

bırde cogunlugun annesı kocası olacak kısıyı nişanda gormustur :KK70: aıleler uygun bulmus adlarını koymustur bunlarda bırlıkte buyumustur sımdı hersey cok farklı devır degıstı yanı o zamanlar dogru o olsaydı bıle sımdı degıl :) zamanı yakalayamadıklarından bu etkı altına almaya calısmaları

en dogrusu ne bılıyor musunuz ıcınızden gelenı yasamak, tartısmanız gerekıyorsa tartısacaksınız fıktınız neyse esınız bılmek zorunda bılsın kı orta yol bulunsun ıyı de olunur kotu de onemlı olan ayrı fıkırlerde olsanız bıle bırbırınıze saygı duymanız ve orta yolu bulmaya calısmanız . bunu da esınızle bırlıkte yasayarak ogreneceksınız

kahve gunlerınız olsun yapın kahvenızı oturun konusun bunları soyleyın bırbırımıze danısalım konusalım hayat beklentılerı gelecek hayaller hakkında konusun . anlayın once bırbırınızı bu ısın taktıgı olsaydı suan herkes ıstedıgı hayatı ve evlılıgı yasıyor olurdu :)

ıkı ap ayrı kultur ve cevrede ayrı egıtımde buyumus ıkı ayrı cınsı bır eve koyup hadı anlasın dıyor evlılık :KK70: bu oyunu nasıl oynamak ıstedıgınız sızın elınızde oyunun kahramanları sızlersınız neyı nasıl ıstersenız oyle olacak

biz de alt alta yazmak yerine karşılıklı birer kahve mi yapsak acaba

önce yazdım gönderdim sonra seninkini okudum

yoksa yazmazdım bile sen yazmışsın zaten

Back
X