- Konu Sahibi portakalsuyuu
@Paresilaaa ya ütü birikmiş dur yapım ya da ev dağılmasın çorabı sepete atayım demez cileden çıkartır benj is yaparken yardım etmek illa soyleyecem
çünkü bu kodlama ile büyümemiş
toplumsal cinsiyet algılarımız var
erkeğe bunları düşünme yükümlülüğü gelmemiş
hep birisi düşünmüş yap demiş
kimse akşam yemek yap demez değil mi akşam oldu acıktık yiyeceğiz işte
ama evde kadın var ise toplumsal cinsiyet algısı ben yaparsam alınır mı diye çalışır
bu nedenle ilk yıllarda bundan alınmayacağınızı aksine mutlu olacağınızı hissettirin
ütü temizlik vs lazım olmadan yapma kaygısının olmaması olası zira yine bunu düşünme yükümlülüğü verilmemiş
ödevini son gece yapan çocuklarız hepimiz
örneğin ben diyorum ki iç çamaşırın azaldığında yıkamaz ya da bana söylemezsen popon açık kalır
açıp çekmeceyi ama benim külodum yok dersen bir gün en az külotsuz gezersin ama önceden azalınca yıkayalım dersen tabii ki yıkanır
mesela burada tuvalet eğitimi konuları ya da bebek beslenmesi konularında da var
çocuk acıkmıştır yemek götür, çişi gelmiştir yarım saate bir tuvalete götür, üşür bilemez hırka giydir vs vs
hep bir kadın sen acıktın, senin çişin geldi, sen üşüdün hırka giy, dersin var çalış, ödevini yap
aslında işin acısı bunları yapan kadınlar cinsiyet ayrını gözetmiyor kızına da yapıyor oğluna da
ama kız bunları görerek büyüyor ve bunların takibi bizim görevimiz olarak kodlanıyor
evlilik konularında yazılır işte aman ben zaten her türlü ev işini biliyorum evlilikte ne var vs diye
tecrübeliler de der ki evlilikte en çok beynin yorulur arka planda dahi çalışır o evi döndürmek, yaşamı dizayn etmek için
işte akşama yemek pişirmeyi, kirlileri yıkamayı, temizliği, alışverişi vs kadının organize etmesi bekleniyor
erkek yapar alır getirir vs ama düşünmez diye yetiştiriliyor
neyse çenem düştü
evliliğin başında konuşun, bol bol konuşun karşılıklı beklentileri netleştirin
burada konular var eşim çamaşırları yıkıyor beni eksik hissettiriyor ya da işte benden önce gelip 3 çeşit yemek yapıyor ben eksik hissediyorum vs
bunların sizi eksik hissettirmeyeceğini anlatın
bir de iş bölümü en güzelidir zira her yiğidin yoğurt yiyişi farklı yani hep o süpürürse ona göre düzeni oturur
ama hep siz süpürüyorsanız bugün kirlenmiş o yemek yapıyor ben süpüreyim demez bir bildiği vardır der bekler
bu kadın ya da erkekten öte onun işi algısının oluşması ile ilgili