• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bdv nin akıllı kadınları

@Paresilaaa ya ütü birikmiş dur yapım ya da ev dağılmasın çorabı sepete atayım demez cileden çıkartır benj is yaparken yardım etmek illa soyleyecem

çünkü bu kodlama ile büyümemiş

toplumsal cinsiyet algılarımız var

erkeğe bunları düşünme yükümlülüğü gelmemiş

hep birisi düşünmüş yap demiş

kimse akşam yemek yap demez değil mi akşam oldu acıktık yiyeceğiz işte

ama evde kadın var ise toplumsal cinsiyet algısı ben yaparsam alınır mı diye çalışır

bu nedenle ilk yıllarda bundan alınmayacağınızı aksine mutlu olacağınızı hissettirin

ütü temizlik vs lazım olmadan yapma kaygısının olmaması olası zira yine bunu düşünme yükümlülüğü verilmemiş

ödevini son gece yapan çocuklarız hepimiz

örneğin ben diyorum ki iç çamaşırın azaldığında yıkamaz ya da bana söylemezsen popon açık kalır

açıp çekmeceyi ama benim külodum yok dersen bir gün en az külotsuz gezersin ama önceden azalınca yıkayalım dersen tabii ki yıkanır

mesela burada tuvalet eğitimi konuları ya da bebek beslenmesi konularında da var

çocuk acıkmıştır yemek götür, çişi gelmiştir yarım saate bir tuvalete götür, üşür bilemez hırka giydir vs vs

hep bir kadın sen acıktın, senin çişin geldi, sen üşüdün hırka giy, dersin var çalış, ödevini yap

aslında işin acısı bunları yapan kadınlar cinsiyet ayrını gözetmiyor kızına da yapıyor oğluna da

ama kız bunları görerek büyüyor ve bunların takibi bizim görevimiz olarak kodlanıyor

evlilik konularında yazılır işte aman ben zaten her türlü ev işini biliyorum evlilikte ne var vs diye

tecrübeliler de der ki evlilikte en çok beynin yorulur arka planda dahi çalışır o evi döndürmek, yaşamı dizayn etmek için

işte akşama yemek pişirmeyi, kirlileri yıkamayı, temizliği, alışverişi vs kadının organize etmesi bekleniyor

erkek yapar alır getirir vs ama düşünmez diye yetiştiriliyor

neyse çenem düştü

evliliğin başında konuşun, bol bol konuşun karşılıklı beklentileri netleştirin

burada konular var eşim çamaşırları yıkıyor beni eksik hissettiriyor ya da işte benden önce gelip 3 çeşit yemek yapıyor ben eksik hissediyorum vs

bunların sizi eksik hissettirmeyeceğini anlatın

bir de iş bölümü en güzelidir zira her yiğidin yoğurt yiyişi farklı yani hep o süpürürse ona göre düzeni oturur

ama hep siz süpürüyorsanız bugün kirlenmiş o yemek yapıyor ben süpüreyim demez bir bildiği vardır der bekler

bu kadın ya da erkekten öte onun işi algısının oluşması ile ilgili

sorunumuz iletişim kurmak değil kurduğumuz iletisimden yanıt alamamak bence kadınların iletişim becerileri kötü değil erkeklerin hiç bir şekilde iletişime açık olmamasından kaynaklı

Buna katılmıyorum hemcinsim. Erkeklerin duygusal zekası yüksek değil kabul ediyorum ama Türkiye insanlarının genel olarak iletişim becerilerinde sorun yaşadığını düşünüyorum.
Bu ne Türk kadınına has ne Türk erkeğine has. Zaten ortalamanın altındalar.

Ve şunu komik bir romantizm olarak buluyorum: sanki sadece kadınları aşağılıyorum. Hayır, hemcinslerimin gücünü ve çektiği zorlukları biliyorum ama yine de bu Türkiye gerçeğini bence değiştirmiyor.

Herşeye he de geç bosver🤣🤣🤣🤣🤣
Ahaha yalnız ben ama
çünkü bu kodlama ile büyümemiş

toplumsal cinsiyet algılarımız var

erkeğe bunları düşünme yükümlülüğü gelmemiş

hep birisi düşünmüş yap demiş

kimse akşam yemek yap demez değil mi akşam oldu acıktık yiyeceğiz işte

ama evde kadın var ise toplumsal cinsiyet algısı ben yaparsam alınır mı diye çalışır

bu nedenle ilk yıllarda bundan alınmayacağınızı aksine mutlu olacağınızı hissettirin

ütü temizlik vs lazım olmadan yapma kaygısının olmaması olası zira yine bunu düşünme yükümlülüğü verilmemiş

ödevini son gece yapan çocuklarız hepimiz

örneğin ben diyorum ki iç çamaşırın azaldığında yıkamaz ya da bana söylemezsen popon açık kalır

açıp çekmeceyi ama benim külodum yok dersen bir gün en az külotsuz gezersin ama önceden azalınca yıkayalım dersen tabii ki yıkanır

mesela burada tuvalet eğitimi konuları ya da bebek beslenmesi konularında da var

çocuk acıkmıştır yemek götür, çişi gelmiştir yarım saate bir tuvalete götür, üşür bilemez hırka giydir vs vs

hep bir kadın sen acıktın, senin çişin geldi, sen üşüdün hırka giy, dersin var çalış, ödevini yap

aslında işin acısı bunları yapan kadınlar cinsiyet ayrını gözetmiyor kızına da yapıyor oğluna da

ama kız bunları görerek büyüyor ve bunların takibi bizim görevimiz olarak kodlanıyor

evlilik konularında yazılır işte aman ben zaten her türlü ev işini biliyorum evlilikte ne var vs diye

tecrübeliler de der ki evlilikte en çok beynin yorulur arka planda dahi çalışır o evi döndürmek, yaşamı dizayn etmek için

işte akşama yemek pişirmeyi, kirlileri yıkamayı, temizliği, alışverişi vs kadının organize etmesi bekleniyor

erkek yapar alır getirir vs ama düşünmez diye yetiştiriliyor

neyse çenem düştü

evliliğin başında konuşun, bol bol konuşun karşılıklı beklentileri netleştirin

burada konular var eşim çamaşırları yıkıyor beni eksik hissettiriyor ya da işte benden önce gelip 3 çeşit yemek yapıyor ben eksik hissediyorum vs

bunların sizi eksik hissettirmeyeceğini anlatın

bir de iş bölümü en güzelidir zira her yiğidin yoğurt yiyişi farklı yani hep o süpürürse ona göre düzeni oturur

ama hep siz süpürüyorsanız bugün kirlenmiş o yemek yapıyor ben süpüreyim demez bir bildiği vardır der bekler

bu kadın ya da erkekten öte onun işi algısının oluşması ile ilgili
Bunlara bayıldım gerçekten evet evi o süpürürse
Belki daha düzenli olabilir. Adama sürekli yatıyorsun diyorum kedime bakıp ama o da yatıyo yerleride o silsin o zaman diye hep bi şebeklik peşinde hiç iletişim kuramıyorum 😂

Öncelikle günaydın arkadaşlar bir portakalsuyu konusuna daha hoş geldiniz.
Emniyet kemerlerinizi sıkı bağlayın sınır krizi geçirme anında etrafa vereceğiniz zararı minimalize eder. Koltuklarınıza yaslanın ve beyin fırtınası yapalım.

Şimdi bu erkek milleti kesinlikle ve kesinlikle çekip çevrilme ile dönüyorlar. Maalesef bazen feminist duygularım kabarıp "yahuu niye bunlara bir karakter oluşturmak için kılıktan kılığa giriyoruz hep alışıyorlar böyle adam gibi adam olup gelsin" diyorum, diyorum ama, şöyle bir bakıyorum yok yani bir kadın tarafından çekip çevrilmeden adam olan bi adam yok. En romantigi bile ya sorumsuz oluyo ya müsrif ya da ana kuzusu. Tabi bu jenerasyonu erkektir temizlik mı yapar çocuk mu bakar vs vs. Diye yetistirildikleri icin bizede Zorla hepimizin içine hürrem sokmak düşüyo şöyle bir cinnet anında sulumaaaan diye bağırıyoruz gerçi benimkinin adı sülüman değil ama olsun, o oktavda bağırıyorum.
Sonra diyorum ki gitti bütün konteslik oysa domanint bi karakterimdir yani kaşımla gözümle millete dert anlatırım ama bizimkisi anlamaz illa bi cinnet geçirtecek adam. Ama bizimkinin garibanligi biliyorum ki ben değilde daha sessiz bi kadınla evlenseydi evde aslan kesilirdi böyle eline kumandasını alsın ayağını uzatsın yemek hazır mı desin bende bütün gün ev uğraşı iş derken sofrayı dahi kurmaya gelmesin yedikten sonra sigarasını yaksın çekilsin.

Şimdi böyle huysuz şirret bir kadın gibi görünüyor olabilirim amma velakin değilim bu şirretligin sebebi tamamen duygusallık. Eve bisey alırım o gelmeden yemem sevmedigim halde onun sevdiği şekilde yemek yaparım nöbetten çıkıp yorgunda olsam evi temiz tutmaya çalışırım.

Şimdi diyeceksiniz ki eeee dert bunun neresinde bdv burası, dert bunları ayarlamakta yani daha taze evliyim ben. Eee haliyle insan bazen çekiniyor çok fazla ilgili olayım diyorum şımarıyor olmayayım diyorum umursamıyor söyleneyim huysuzluk yapim diyorum evi falan süpürüyor güya.
Şimdi cinselliğin azalmasından da korkuyorum söylenince halıyla g.tu dönüp yatiom birde ben ondan daha çok istekliyim adam 10 posta gelsin hayır demem aramız iyi iken her geldiğine evet diyorum ama bazen diyorum ki acaba biraz geri mı çekmeliyim kendimi doymasa mı bana. Çünkü böyle durduk yere sırnaşmaz bana ben istiyorum ki tv izlerken falan birden sevsin şırnaşsın ama bunu genelde ben yaparım.

Şimdi konuyu karıştı fark ettim hemen bi hoooop toplanalım yani diyorum ki siz bu herifler için ne yapiyosunuz. Cinselliği mı on planda tutuyorsunuz mutfağa mi önem veriyorsunuz temizlik yaparım ben ev temiz olsun benim için önemli olan o mu diyorsunuz yoksa ammaaaan alan almııs satan satmış (ileride bende olabilme ihtimali yüksek davranış 😂😂) o bana yapsın deyip saldım çayıra mevlam kayıra mı yaşıyorsunuz yani evlilik taktikleriniz neler nelere dikkat edersiniz bunları öğrenmek istiyorum 😘😘
Bende taze evlilerdenim.
Açıkçası hiç şöyle yapim de böyle yapsın diye düşünmedim. Ben evden çalışıyorum. Eşim ise sabah 8 akşam 5 evde olur. Haftada 2 gün temizlik yaparım. Eşim evdeyse bana yardım eder. Ama genelde o evde yokken yapmaya çalışırım zaten yoruluyor bir de bana yardım etmesin diye. Haftasonları asla temizlik yapmam birlikte zamana geçirme olayımız haftasonu. Zaten ev de pek dağılmıyor. Eşim işten gelir. Sofra hazır olur. Yemeğini her tabağını kaşığını kendi kaldırır makineye koyar. Ben çay demlerim. Atıştırmalıklar hazırlarım vs film, sohbet ya da oyun gecesi yaparız. Aşırı duygusal bir insanım. Hiçbir konuda onu kırmaya kıyamam. O da bunu bilir beni kıracak hiçbir şey yapmaz. Pazar günleri o mutfağa girer yemek yapar. Cinsellik bizde yeni yeni başladı ameliyat oldum vs. Genelde o çok istekli dir ben de hiçbir zaman geri çevirmem. Sadece geceleri aynı anda yatağa gitme olayı beni biraz zorluyor çünkü eşim erken yatar. Hani ben biraz daha gece oturayım isterim. Bir şey demez otur der ama yanına gitmezsem uyumuyor dönüp duruyor bildiğimden oturamayıp en son gidiyorum yanına. Yani belli bir taktiğim yok. Eşim temizlikte yapar ütü de yapar bana çay kahve de yapar. Annesi bu şekilde yetiştirmiş. Annesine biraz düşkündür ama bu konuda hiçbir şey demem çünkü denge kurabiliyor. O ailesini bırakıp benim aileme yakın yerden ev tutup iş bulduğu için ailesiyle ilgili hiçbir konuda ona sıkıntı çıkarmam ki zaten ailesini de seviyorum 😊

Buna katılmıyorum hemcinsim. Erkeklerin duygusal zekası yüksek değil kabul ediyorum ama Türkiye insanı olarak ben insanların genel olarak iletişim becerilerinde sorun yaşadığını düşünüyorum.

Ve şunu komik bir romantizm olarak buluyorum: sanki sadece kadınları aşağılıyorum. Hayır, hemcinslerimin gücünü ve çektiği zorlukları biliyorum ama yine de bu Türkiye gerçeğini bence değiştirmiyor.
tam aksıne bızım mıllet samımıyetı sohbetı ıletısımı yakın davranısı sever
sorunumuz erkeklerı pohpohlayan yapımızın daha fazla olusu
erkeklere o kadar onem veren bır toplumuz kı ıletısım sorunlarımızın yuzde doksanı erkegın bencıllıgınden ve sorumsuzlugundan kaynaklanıyor

yoldan gecerken hıc tanımadıgınız bır ınsana bıle sarfettıgımız kolay gelsın lafını dunyanın hıc bır yerınde duyamazsınız mesela
sorunumuz ıletısım becerıksızlıgımız degıl erkek egemen toplum olusumuz

tam aksıne bızım mıllet samımıyetı sohbetı ıletısımı yakın davranısı sever
sorunumuz erkeklerı pohpohlayan yapımızın daha fazla olusu
erkeklere o kadar onem veren bır toplumuz kı ıletısım sorunlarımızın yuzde doksanı erkegın bencıllıgınden ve sorumsuzlugundan kaynaklanıyor

Samimiyet ve sohbet eşit değildir iyi iletişim.
Örn: Samimiyet ve sohbetin fazlası insanları rahatsız edebilir.

Samimiyet ve sohbet eşit değildir iyi iletişim.
Örn: Samimiyet ve sohbetin fazlası insanları rahatsız edebilir.
bahsettıgım ve demek ıstedıgım bu degıldı. yanlıs anladınız
turk ınsanlarının ıletısımı vasat dedınız bende hayır ıletısımımız vasat oldugu ıcın degıl erkek egemen toplumuz erkeklerı fazla sımarttıgımızdan sorumsuz ve bencıl davrandıklarından ıletısım sorunu yasıyoruz dedım.

düzen takıntısı olunca aldığım şeyi aynı düzende olsun istiyorum en alttakini alacaksam hepsini çıkar tekrar koy ama eşim öyle değil bunlar yoruyor beni

bunu şimdi gördüm

adam o evde diken üstündedir kendi tabii iş yapamaz

onunla paylaş işleri mutlaka

zira acından ölse bile aman şimdi söylenir der mutfağa girmez ve böyle gider

bir de tersten düşün seni eşinin senin düzenine uymaması yoruyor onu da senin düzen takıntın yoruyor

Buna katılmıyorum hemcinsim. Erkeklerin duygusal zekası yüksek değil kabul ediyorum ama Türkiye insanlarının genel olarak iletişim becerilerinde sorun yaşadığını düşünüyorum.

Türkiye gerçeği dediginiz şey ne bilmiyorum ama turkiyede bir çok millet var ne hikmetse bu milletlerin hiç birindede iletişim yok. Hepside ortalamanın altında o zaman biz bunu neye yorabiliriz neye yorabiliriz neye yo.... hah buldum iklim şartlarına tabi kesin iklim şartları yoksa bu kadar milletin iletişim becerisinin kıt olması yönetim toplumsal baskı şiddet gibi unsurlardan kaynaklı olamaz kesinlikle iklim toprak şekilleride önemli mesela dağlık arazide evler böyle uzak uzak ya sesleri gitmediğinden karadenizliler daha daha iletişimsiz. Hanımefendi doğuda erkekler babalarının yanında eşlerine isimleri ile hala hitap edemiyorlar kadınlar kayınpederlerinin kayınlarının yanında yemek yemez şu icmezler daha bu kadınlar yeme içme barınma ihtiyaçlarında cekiniyorlar siz gelmiş diyorsunuz iletişimleri ortalamanın altında

Türkiye gerçeği dediginiz şey ne bilmiyorum ama turkiyede bir çok millet var ne hikmetse bu milletlerin hiç birindede iletişim yok. Hepside ortalamanın altında o zaman biz bunu neye yorabiliriz neye yorabiliriz neye yo.... hah buldum iklim şartlarına tabi kesin iklim şartları yoksa bu kadar milletin iletişim becerisinin kıt olması yönetim toplumsal baskı şiddet gibi unsurlardan kaynaklı olamaz kesinlikle iklim toprak şekilleride önemli mesela dağlık arazide evler böyle uzak uzak ya sesleri gitmediğinden karadenizliler daha daha iletişimsiz. Hanımefendi doğuda erkekler babalarının yanında eşlerine isimleri ile hala hitap edemiyorlar kadınlar kayınpederlerinin kayınlarının yanında yemek yemez şu icmezler daha bu kadınlar yeme içme barınma ihtiyaçlarında cekiniyorlar siz gelmiş diyorsunuz iletişimleri ortalamanın altında
alemsınız ya :D

Beklentilerinizi söyleyin. "Evi süpürmen lazım ben de şu işi yapıcam o esnada" gibi. Sürekli söyleyin. Alıştırana kadar yakasını bırakmayın. Benim eşim babasından öyle gördüğü için ev temizliği ve düzenine uzak değildi ama bazı konularda savruk davranırdı hep. Dolap çekmece dağıtma mesela. Söyleye söyleye kabul ettirdim. Ama bu huysuz söylenme veya tartışma kavga çıkarma şeklinde değil. Kimi zaman dolabı dağıttığını görünce şakayla söyledim. Kimi zaman aşkım bak valla uğraştırıyor bu iş beni çok daha dikkatli ol dedim güzelce. Kimi zaman çekmecenin halini görünce çığlık çığlığa yanına gidip çekmeceye fare dadanmış diyip gülerek anlattım derdimi. Kimi zaman da gerçekten kavga ederek söyledim. Böyle böyle alıştı adam mesela daha düzenli kullanıyor artık buraları.

Gercekten mi ya ? Böyle kocam mutlu olsun deyip ev temizleyen kadinlar mi var cidden mi 🤦🏼‍♀️

Taktik falan yok bizde , ne isek o'yuz
Adami mutlu etmek icin yemek de yapmam ev de temizlemem , onlar zaten bir evde yasayinca yapilmasi gerekenler ve evde yasayan herkesin yapmasi gerekenler

Esinizle aranizda iş bölümü yapin , mesela bizim evde yemek yapmak , evi supurmek , bulasiklari toplamak ve makinayi bosaltmak esimin gorevidir
Bazi isler ortaktir mesela cop dokmek , markete gitmek sirayla yapilir vs vs

Madem yeni evlisiniz duzeninizi bu sekilde olusturun

Seks konusunda yazdimlariniz ise tam bir facia , icinizden nasol geliyorsa oyle davranin , istediginiz zaman sevisin , evlilikte kendini agirdan satmak diye bir sey olamaz

Dogal olun gozunuzu seviyim , her insan dogal insan sever , taktikle maktikle hayat mi gecer yahu

Ay benim gibi minnoş bi insanı ne hale getiriyorlar ya turkiyeyi bende çok eleştiririm toplumada çok kızarım ama hak ettiği ölçüde
hayatında kac dunya ınsanı gormus acaba
karı koca arasındakı ıletısım seklını turk ınsanının vasat ıletısımıne baglamıs :KK70: ben oyle ornekler verırım kı dunya ınsanlarının vasat ıletısımınde konu dısına cıkmamın kımseye faydası olmayacak

ben sızın hanınızım buda benım hanım dıyen de türk halbukı

bızım tum sorunumuz erkek egemen toplum olusumuz erkek ne yapsa haklıdır seklınde erkeklerı buyutuyorlar sankı savaş donemındeyız sankı erkek evden top yekun cıkıp savasıp canını verecek ondan o kadar el ustunde tutuyoruz :KK70: o erkek kendınde herseyı hak goruyor alısmıs hersey onune gelsın her ıstedıgı o an olsun dıye kız kardesler etrafda pervane anne pervane ... neyse kı yenı nesıl erkek annelerınde buna dıkkat edenlerı goruyorum belkı bızler ıcın degıl ama cocuklarımız ıcın umıtlıyım

Tartışmak istediğim şey tam olarak bu değil ama botunuzu ne dolduruyorsa....

Gercekten mi ya ? Böyle kocam mutlu olsun deyip ev temizleyen kadinlar mi var cidden mi 🤦🏼‍♀️

Taktik falan yok bizde , ne isek o'yuz
Adami mutlu etmek icin yemek de yapmam ev de temizlemem , onlar zaten bir evde yasayinca yapilmasi gerekenler ve evde yasayan herkesin yapmasi gerekenler

Esinizle aranizda iş bölümü yapin , mesela bizim evde yemek yapmak , evi supurmek , bulasiklari toplamak ve makinayi bosaltmak esimin gorevidir
Bazi isler ortaktir mesela cop dokmek , markete gitmek sirayla yapilir vs vs

Madem yeni evlisiniz duzeninizi bu sekilde olusturun

Seks konusunda yazdimlariniz ise tam bir facia , icinizden nasol geliyorsa oyle davranin , istediginiz zaman sevisin , evlilikte kendini agirdan satmak diye bir sey olamaz

Dogal olun gozunuzu seviyim , her insan dogal insan sever , taktikle maktikle hayat mi gecer yahu
sanırım bu cevreden duyduklarımızın etkı endısesı

annem mesela baksanız kac unv okumus ayakları ustunde bırı evlenırken bana dedı kı kocana hıc hayır deme tartıssanızda falan
ne munasebet ? nıye
tartısmıssam küssem sırf erkek ıstıyor dıye nıye tamam dıyeyım ben ınsan degıl mıyım

e benım hıc canım yokmus o zaman dedı
valla o senın sorunun dedım sılah zoruyla mı yaptın :D yapmasaydın

bırseyı bahane edıp gıdecek adam goz üstünde kaştan yıne olay cıkarır hayat uzun hep dınc ve genc saglıklı kalmayabılırız tartısırız da hastalık olur cınsellık ertelenmek zorunda da kalabılır hersey olur nıye elım yüregımde olsun aha gıttı gıdecek dıye gıdecekse defolsun gıttın dedım

bana tuttu sen bu gıdısle zor mutlu olursun dedı :D sankı benım mutlulugum kocama geysalık yapmamla alakalı :D

yanı cevredekı ınsanların empozesı onemlı ben sımdı ne yapıcam nasıl yapmalıyım sorusunu o yuzden anlayabılıyorum

Gelişine vur bacım.
Kendi keyfinin kahyası ol, yapabildiğinden fazlasına çabalama.
Memnun değilse kalkar kendi yapar.
Bu işlerin taktiği olmaz, burun sürtmesi olur.
Bırbır konuşmuyorsa dert etme kendine, olduğun gibi ol yeter.

Back
X