- Konu Sahibi portakalsuyuu
-
biz de alt alta yazmak yerine karşılıklı birer kahve mi yapsak acaba
önce yazdım gönderdim sonra seninkini okudum
yoksa yazmazdım bile sen yazmışsın zaten
Siz ne kadar mükemmelsiniz yaa sizi tanıdığıma çok ama cok memnun oldumbu durumda kımın dogrusuna gore yasayacagımızı bız belırlıyoruz :)
bazılarımızın annesı oyle dıyor ama evlılıklerıne bakınca annenız cok mutlu mu yanı mutlulugu boyle yaparak mı bulmus emınım hır gür kavga vardır evde :) belkı de bu dusunce de oldugu ıcın mutlu olamıyordu kendısı kendı kabugunda dısarda olan bıtenden haberı yok o yuzden ne dogru bılemıyor bıle ama kendısıne gore dogru olanı dırektıf verıyor :) bunun bızler farkında olucaz
bırde cogunlugun annesı kocası olacak kısıyı nişanda gormusturaıleler uygun bulmus adlarını koymustur bunlarda bırlıkte buyumustur sımdı hersey cok farklı devır degıstı yanı o zamanlar dogru o olsaydı bıle sımdı degıl :) zamanı yakalayamadıklarından bu etkı altına almaya calısmaları
en dogrusu ne bılıyor musunuz ıcınızden gelenı yasamak, tartısmanız gerekıyorsa tartısacaksınız fıktınız neyse esınız bılmek zorunda bılsın kı orta yol bulunsun ıyı de olunur kotu de onemlı olan ayrı fıkırlerde olsanız bıle bırbırınıze saygı duymanız ve orta yolu bulmaya calısmanız . bunu da esınızle bırlıkte yasayarak ogreneceksınız
kahve gunlerınız olsun yapın kahvenızı oturun konusun bunları soyleyın bırbırımıze danısalım konusalım hayat beklentılerı gelecek hayaller hakkında konusun . anlayın once bırbırınızı bu ısın taktıgı olsaydı suan herkes ıstedıgı hayatı ve evlılıgı yasıyor olurdu :)
ıkı ap ayrı kultur ve cevrede ayrı egıtımde buyumus ıkı ayrı cınsı bır eve koyup hadı anlasın dıyor evlılıkbu oyunu nasıl oynamak ıstedıgınız sızın elınızde oyunun kahramanları sızlersınız neyı nasıl ıstersenız oyle olacak
ayySiz ne kadar mükemmelsiniz yaa sizi tanıdığıma çok ama cok memnun oldum
yukarıda toplum sosyolojisine dair kendi görüşlerimi yazmıştım
senin bu yazdıkalırnı okuyunca aslında olayın tam da o anlattığım modda olduğunu görüyoruz
koca elde tutulacak bir nesne değil, yuva da sadece kadının değil
yavaş yavaş kendi düzeninizi kuracaksınız ama bu ne annenize ne bana ne ona benzeyecek bu sadece portakalsuyu ve eşinin hayatı olacak
bu nedenle siz olma aşamasında çok yıpratmayın birbirinizi konuşun karşılıklı fikirlerinizi endişelerinizi evlilik kelimesinin sizde yarattığı çağrışımları çevrede kimin evliği gibi olmamayı istediğinizi vs vs konuşun
O özelliği de var tabiesım de boga burcu :) sanırım bogaların ortak ozellıgı yalnız benım eşim miskin
gunesı gormus aslan gıbıoyle agır hareket eder kı yuregım cekılır
ınsallah hepımız mutlu oluruz ınsallah herkes hakettıgı mutlulugu yasar :) ıkı gunluk dunya yarın ne olacagımız bellı degıl
Ben zaten sahici ve dogal ol dedim ilk yorumumda ama pek kaile almadiniye öyleydi biliyor musun
bizim işhayatına ilk atıldığımızda eğitimli olmayıp da çalışan kadınların hepsi zaten dişli tiplerdi
iş hayatına atılmıştı ötesi var mı o bir başkaldırıydı zaten
sonra ne oldu çalışmak ayıp sayıldı, kocası bakamıyor denildi
kocası baksın çalışmasın diye adamın gönlünü hoş etme modu geldi
şimdi 80lerinde olan bir tanıdığımız var
bundan 40 yıl önce kocasına resti çekip çalışmaya başlayan
sonra emekli oldu yıllarca onun emekli maaşı ile geçindiler vs
aynı kadının kızı var hiç çalışma hayatı olmayan 60ına yakın
bunu statü olarak görünce de kocasını elinde tutmalı, çünkü aksi halde tüm düzenini kaybeder vs
tabii bu yazdıklarım konu sahibi ile ilgili değil, zira onun yaşı bu anlattığım profilin iki kuşak altına tekabül ediyor
ama günümüz gençleri büyürken de "adam evine bakmalı, kadın da o tv de görülenler gibi hayat yaşatmalı ki gözü dışarı gitmesin" mottosu ile büyütüldü
evde ev hanımı, dışarıda hanımefendi, yatakta da bilmem ne
bu nedenle erkeklerin hep dışarıda gözü olduğu düşünüldü, zira tv sektörü hep bakımlı ama erkekten gelecek parayı bekleyen kadını pompaladı
her gün evde 15 punto topuklu ile gezen bir giydiğini bir daha giymeyen buna rağmen de aldatılan kadınlar
kendisi hiçbir zaman o ekrandaki gibi olamadığı için (zira onlar gerçek değil rol sadece)
eşimi elimde nasıl tutarım taktikleri uçuyor havada
aslında konu sahibini kafası karışmış taktik varsa uygulayayım modunda ama ona, sen kendin ol, kal böyle sahici sahici demek gerekiyor
Benim anlamadigim sey su , neden bazi kadinlar erkekler gider diye korkuyor?
Normalde erkegin korkmasi lazim kadin giderse diye , benim cevremde hep bu sekilde , adamlar karilarini el ustunde tutar
Benim 70 yasindaki babam bile hala aman karimi mutlu ediyim derdinde , zira benim esim de oyle , bizim hayatimizdaki adamlar bilir ki en ufak affedilmeyecek hatalarinda biz gideriz
Bu da benim bdv de ogrendigim birsey , kadinlar korkuyor , kadinlar doet kolla yapisiyor adamlara , ne munasebet yahu? Kadin secendir , ilk yaratilistan beri bu boyledir , kadindir asil elde tutulmasi gereken ( illa biri elde tutulmak zorundaysa)
ay ben hıc esıtlıge ınanmıyorumO çok değişti artik.Gercekten ilişki için, erkegi evliliğe goturebilmek ve o evlilikte adami tutabilmek için kadinlar yirtiniyor artik. Eşitlik meşitlik mevzuna durum böyle oldu heralde anlamadim.
Yok yahu esitlikle ne alakasi varO çok değişti artik.Gercekten ilişki için, erkegi evliliğe goturebilmek ve o evlilikte adami tutabilmek için kadinlar yirtiniyor artik. Eşitlik meşitlik mevzuna durum böyle oldu heralde anlamadim.
ohoo onların zamanına dugun mu kalır kı belkıde uzay mekıgıne atlar gıder o zamana gelene kadarYok yahu esitlikle ne alakasi var
Bence kadinlara evlilik fikri pompalaniyor bir sekilde , baksana burda bile goruyoruz yegane amaci evlilik olan yuzlerce kadin
En buyuk amac yasam amaci evlenip kahvalti hazirlayip fotosunu cekip instaya atmak
Geçen bir komsu teyze bana dedi , insallah kizinin dugununu de gorursun diye , dondum kadina "ne münasebet" dedim , benim kizim okuyacak , atacak cantasini sirtina dunyayi gezecek , yok oyle dugun mugun dedim , kadin dumur oldu
ay ben hıc esıtlıge ınanmıyorumkadın her zaman bır adım onde ve oncelıklı
erkekler telefonla konusurken yemek bıle yemeyı beceremıyor bız aynı anda 10 ısı bırden yaparız
bır regl olsunlar bır dogursunlar bır agda yapsınlar da gorelım guclulermıs peh , sadece kas gucu mu onları onde kılacak beyın pratık degıl onu napcaz :)
bosuna demıyorlar basarılı erkegın arkasında kadın var dıye dogru erkek hanımın dusuncelerını onemserse hıslerıne guvenırse basarılı olur bır farkı olur tabı
ohoo onların zamanına dugun mu kalır kı belkıde uzay mekıgıne atlar gıder o zamana gelene kadar
Ben zaten sahici ve dogal ol dedim ilk yorumumda ama pek kaile almadi
Damdamcim benim anlamadigim sey iste bu kadinlar hangi ara bu hale geldi?
Yani biz calis , uret , dimdik dur kusagiyiz , sex and the city seyrederek buyuduk , hep pesinden kosulan kadinlar olduk
Bu nesli kim yetistirdi peki? Acaba diyorum calismaktan yorulan kadin ama kizim calismasin erkek parasi yesin evinin prensesi olsun diye mi bu hale getirdi simdiki kusagi ? Valla ben anlamiyorum
Gecen sene baya niyetlendim master yapmis hatunum ama ustune bide sosyoloji okuyum ikinci uni olarak belki anlarim bu toplumu dedim ama ugrasmaya degmez sanirim
Acaba diyorum calismaktan yorulan kadin ama kizim calismasin erkek parasi yesin evinin prensesi olsun diye mi bu hale getirdi simdiki kusagi ?
biraz o çalışmaktan yorulanlar, biraz da işte ev hanımı olmayı statüsel görenler yetiştirdi
evinde oturur mis gibi çocuğuna bakarsın kocanı ona göre seç sen de oluştu
yani ben kocamı seçemedim yıllarca uğraştım sen kocanı seç kv kp evinizi alıp içini döşesin ben yine gerekirse çay taşır sana çeyiz alırım ama sen evinin hanımı ol diyen bir kitleyi yakınen tanıyorum
bak mesela annem de halam da çalışan kadınlar ama babaannem toprak kadını yani o hep çalışıyor esasen ama o hep bizim evde oturmamız hayalini kurardı
muhtemelen o evde oturulan tarafın rahat olduğunu düşünüyordu
benim yengem var yaşlı falan değil 50 civarı bankacı ve aktif çalışıyor
benim kendi işim var diye çok özeniyor aman eşin çalışsın sen evde dur der vs yani çalışıp bıkan kadın bu modda belki de
kendi kızı okuyor ama eşi iyi gelir sahibi olursa ihtiyacın olursa çalışırsın boş ver çalışmayı diyecek potansiyeli var
belki biz de öyle oluruz
mesela bu pandemi de evde otururken salça marmelat modundayım
eşim diyor ki biz yeni geçtik bu moda iş yaptığı bir yer var orada herkes bu konu üzerine konuşuyor hep yapıyor vs
evet çünkü onların gün içinde evde geçirdikleri süre fazla
ben sabah çıkıp akşam gelirken marmelat da yapmayıvereyim modunda idim ama onlar evde sıkılıyor ve yapıyorlardı
bir süre daha bu ev hanımı çalışan kadın çelişmesi sürer bu toplumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?