- Konu Sahibi portakalsuyuu
-
@Paresilaaa ya ütü birikmiş dur yapım ya da ev dağılmasın çorabı sepete atayım demez cileden çıkartır benj is yaparken yardım etmek illa soyleyecem
sorunumuz iletişim kurmak değil kurduğumuz iletisimden yanıt alamamak bence kadınların iletişim becerileri kötü değil erkeklerin hiç bir şekilde iletişime açık olmamasından kaynaklı
Ahaha yalnız ben amaHerşeye he de geç bosver
Bunlara bayıldım gerçekten evet evi o süpürürseçünkü bu kodlama ile büyümemiş
toplumsal cinsiyet algılarımız var
erkeğe bunları düşünme yükümlülüğü gelmemiş
hep birisi düşünmüş yap demiş
kimse akşam yemek yap demez değil mi akşam oldu acıktık yiyeceğiz işte
ama evde kadın var ise toplumsal cinsiyet algısı ben yaparsam alınır mı diye çalışır
bu nedenle ilk yıllarda bundan alınmayacağınızı aksine mutlu olacağınızı hissettirin
ütü temizlik vs lazım olmadan yapma kaygısının olmaması olası zira yine bunu düşünme yükümlülüğü verilmemiş
ödevini son gece yapan çocuklarız hepimiz
örneğin ben diyorum ki iç çamaşırın azaldığında yıkamaz ya da bana söylemezsen popon açık kalır
açıp çekmeceyi ama benim külodum yok dersen bir gün en az külotsuz gezersin ama önceden azalınca yıkayalım dersen tabii ki yıkanır
mesela burada tuvalet eğitimi konuları ya da bebek beslenmesi konularında da var
çocuk acıkmıştır yemek götür, çişi gelmiştir yarım saate bir tuvalete götür, üşür bilemez hırka giydir vs vs
hep bir kadın sen acıktın, senin çişin geldi, sen üşüdün hırka giy, dersin var çalış, ödevini yap
aslında işin acısı bunları yapan kadınlar cinsiyet ayrını gözetmiyor kızına da yapıyor oğluna da
ama kız bunları görerek büyüyor ve bunların takibi bizim görevimiz olarak kodlanıyor
evlilik konularında yazılır işte aman ben zaten her türlü ev işini biliyorum evlilikte ne var vs diye
tecrübeliler de der ki evlilikte en çok beynin yorulur arka planda dahi çalışır o evi döndürmek, yaşamı dizayn etmek için
işte akşama yemek pişirmeyi, kirlileri yıkamayı, temizliği, alışverişi vs kadının organize etmesi bekleniyor
erkek yapar alır getirir vs ama düşünmez diye yetiştiriliyor
neyse çenem düştü
evliliğin başında konuşun, bol bol konuşun karşılıklı beklentileri netleştirin
burada konular var eşim çamaşırları yıkıyor beni eksik hissettiriyor ya da işte benden önce gelip 3 çeşit yemek yapıyor ben eksik hissediyorum vs
bunların sizi eksik hissettirmeyeceğini anlatın
bir de iş bölümü en güzelidir zira her yiğidin yoğurt yiyişi farklı yani hep o süpürürse ona göre düzeni oturur
ama hep siz süpürüyorsanız bugün kirlenmiş o yemek yapıyor ben süpüreyim demez bir bildiği vardır der bekler
bu kadın ya da erkekten öte onun işi algısının oluşması ile ilgili
Bende taze evlilerdenim.Öncelikle günaydın arkadaşlar bir portakalsuyu konusuna daha hoş geldiniz.
Emniyet kemerlerinizi sıkı bağlayın sınır krizi geçirme anında etrafa vereceğiniz zararı minimalize eder. Koltuklarınıza yaslanın ve beyin fırtınası yapalım.
Şimdi bu erkek milleti kesinlikle ve kesinlikle çekip çevrilme ile dönüyorlar. Maalesef bazen feminist duygularım kabarıp "yahuu niye bunlara bir karakter oluşturmak için kılıktan kılığa giriyoruz hep alışıyorlar böyle adam gibi adam olup gelsin" diyorum, diyorum ama, şöyle bir bakıyorum yok yani bir kadın tarafından çekip çevrilmeden adam olan bi adam yok. En romantigi bile ya sorumsuz oluyo ya müsrif ya da ana kuzusu. Tabi bu jenerasyonu erkektir temizlik mı yapar çocuk mu bakar vs vs. Diye yetistirildikleri icin bizede Zorla hepimizin içine hürrem sokmak düşüyo şöyle bir cinnet anında sulumaaaan diye bağırıyoruz gerçi benimkinin adı sülüman değil ama olsun, o oktavda bağırıyorum.
Sonra diyorum ki gitti bütün konteslik oysa domanint bi karakterimdir yani kaşımla gözümle millete dert anlatırım ama bizimkisi anlamaz illa bi cinnet geçirtecek adam. Ama bizimkinin garibanligi biliyorum ki ben değilde daha sessiz bi kadınla evlenseydi evde aslan kesilirdi böyle eline kumandasını alsın ayağını uzatsın yemek hazır mı desin bende bütün gün ev uğraşı iş derken sofrayı dahi kurmaya gelmesin yedikten sonra sigarasını yaksın çekilsin.
Şimdi böyle huysuz şirret bir kadın gibi görünüyor olabilirim amma velakin değilim bu şirretligin sebebi tamamen duygusallık. Eve bisey alırım o gelmeden yemem sevmedigim halde onun sevdiği şekilde yemek yaparım nöbetten çıkıp yorgunda olsam evi temiz tutmaya çalışırım.
Şimdi diyeceksiniz ki eeee dert bunun neresinde bdv burası, dert bunları ayarlamakta yani daha taze evliyim ben. Eee haliyle insan bazen çekiniyor çok fazla ilgili olayım diyorum şımarıyor olmayayım diyorum umursamıyor söyleneyim huysuzluk yapim diyorum evi falan süpürüyor güya.
Şimdi cinselliğin azalmasından da korkuyorum söylenince halıyla g.tu dönüp yatiom birde ben ondan daha çok istekliyim adam 10 posta gelsin hayır demem aramız iyi iken her geldiğine evet diyorum ama bazen diyorum ki acaba biraz geri mı çekmeliyim kendimi doymasa mı bana. Çünkü böyle durduk yere sırnaşmaz bana ben istiyorum ki tv izlerken falan birden sevsin şırnaşsın ama bunu genelde ben yaparım.
Şimdi konuyu karıştı fark ettim hemen bi hoooop toplanalım yani diyorum ki siz bu herifler için ne yapiyosunuz. Cinselliği mı on planda tutuyorsunuz mutfağa mi önem veriyorsunuz temizlik yaparım ben ev temiz olsun benim için önemli olan o mu diyorsunuz yoksa ammaaaan alan almııs satan satmış (ileride bende olabilme ihtimali yüksek davranış) o bana yapsın deyip saldım çayıra mevlam kayıra mı yaşıyorsunuz yani evlilik taktikleriniz neler nelere dikkat edersiniz bunları öğrenmek istiyorum
tam aksıne bızım mıllet samımıyetı sohbetı ıletısımı yakın davranısı severBuna katılmıyorum hemcinsim. Erkeklerin duygusal zekası yüksek değil kabul ediyorum ama Türkiye insanı olarak ben insanların genel olarak iletişim becerilerinde sorun yaşadığını düşünüyorum.
Bu ne Türk kadınına has ne Türk erkeğine has. Zaten ortalamanın altındalar.
Ve şunu komik bir romantizm olarak buluyorum: sanki sadece kadınları aşağılıyorum. Hayır, hemcinslerimin gücünü ve çektiği zorlukları biliyorum ama yine de bu Türkiye gerçeğini bence değiştirmiyor.
Adama sürekli yatıyorsun diyorum kedime bakıp ama o da yatıyo yerleride o silsin o zaman diye hep bi şebeklik peşinde hiç iletişim kuramıyorum
tam aksıne bızım mıllet samımıyetı sohbetı ıletısımı yakın davranısı sever
sorunumuz erkeklerı pohpohlayan yapımızın daha fazla olusu
erkeklere o kadar onem veren bır toplumuz kı ıletısım sorunlarımızın yuzde doksanı erkegın bencıllıgınden ve sorumsuzlugundan kaynaklanıyor
Ben de 2 buçuk aylıkAynen bayağı yeni 1 ay falan☺
bahsettıgım ve demek ıstedıgım bu degıldı. yanlıs anladınızSamimiyet ve sohbet eşit değildir iyi iletişim.
Örn: Samimiyet ve sohbetin fazlası insanları rahatsız edebilir.
düzen takıntısı olunca aldığım şeyi aynı düzende olsun istiyorum en alttakini alacaksam hepsini çıkar tekrar koy ama eşim öyle değil bunlar yoruyor beni
Türkiye gerçeği dediginiz şey ne bilmiyorum ama turkiyede bir çok millet var ne hikmetse bu milletlerin hiç birindede iletişim yok. Hepside ortalamanın altında o zaman biz bunu neye yorabiliriz neye yorabiliriz neye yo.... hah buldum iklim şartlarına tabi kesin iklim şartları yoksa bu kadar milletin iletişim becerisinin kıt olması yönetim toplumsal baskı şiddet gibi unsurlardan kaynaklı olamaz kesinlikle iklim toprak şekilleride önemli mesela dağlık arazide evler böyle uzak uzak ya sesleri gitmediğinden karadenizliler daha daha iletişimsiz. Hanımefendi doğuda erkekler babalarının yanında eşlerine isimleri ile hala hitap edemiyorlar kadınlar kayınpederlerinin kayınlarının yanında yemek yemez şu icmezler daha bu kadınlar yeme içme barınma ihtiyaçlarında cekiniyorlar siz gelmiş diyorsunuz iletişimleri ortalamanın altındaBuna katılmıyorum hemcinsim. Erkeklerin duygusal zekası yüksek değil kabul ediyorum ama Türkiye insanlarının genel olarak iletişim becerilerinde sorun yaşadığını düşünüyorum.
Bu ne Türk kadınına has ne Türk erkeğine has. Zaten ortalamanın altındalar.
Ve şunu komik bir romantizm olarak buluyorum: sanki sadece kadınları aşağılıyorum. Hayır, hemcinslerimin gücünü ve çektiği zorlukları biliyorum ama yine de bu Türkiye gerçeğini bence değiştirmiyor.
alemsınız yaTürkiye gerçeği dediginiz şey ne bilmiyorum ama turkiyede bir çok millet var ne hikmetse bu milletlerin hiç birindede iletişim yok. Hepside ortalamanın altında o zaman biz bunu neye yorabiliriz neye yorabiliriz neye yo.... hah buldum iklim şartlarına tabi kesin iklim şartları yoksa bu kadar milletin iletişim becerisinin kıt olması yönetim toplumsal baskı şiddet gibi unsurlardan kaynaklı olamaz kesinlikle iklim toprak şekilleride önemli mesela dağlık arazide evler böyle uzak uzak ya sesleri gitmediğinden karadenizliler daha daha iletişimsiz. Hanımefendi doğuda erkekler babalarının yanında eşlerine isimleri ile hala hitap edemiyorlar kadınlar kayınpederlerinin kayınlarının yanında yemek yemez şu icmezler daha bu kadınlar yeme içme barınma ihtiyaçlarında cekiniyorlar siz gelmiş diyorsunuz iletişimleri ortalamanın altında
Ay benim gibi minnoş bi insanı ne hale getiriyorlar ya turkiyeyi bende çok eleştiririm toplumada çok kızarım ama hak ettiği ölçüdealemsınız ya
hayatında kac dunya ınsanı gormus acabaAy benim gibi minnoş bi insanı ne hale getiriyorlar ya turkiyeyi bende çok eleştiririm toplumada çok kızarım ama hak ettiği ölçüde
Türkiye gerçeği dediginiz şey ne bilmiyorum ama turkiyede bir çok millet var ne hikmetse bu milletlerin hiç birindede iletişim yok. Hepside ortalamanın altında o zaman biz bunu neye yorabiliriz neye yorabiliriz neye yo.... hah buldum iklim şartlarına tabi kesin iklim şartları yoksa bu kadar milletin iletişim becerisinin kıt olması yönetim toplumsal baskı şiddet gibi unsurlardan kaynaklı olamaz kesinlikle iklim toprak şekilleride önemli mesela dağlık arazide evler böyle uzak uzak ya sesleri gitmediğinden karadenizliler daha daha iletişimsiz. Hanımefendi doğuda erkekler babalarının yanında eşlerine isimleri ile hala hitap edemiyorlar kadınlar kayınpederlerinin kayınlarının yanında yemek yemez şu icmezler daha bu kadınlar yeme içme barınma ihtiyaçlarında cekiniyorlar siz gelmiş diyorsunuz iletişimleri ortalamanın altında
sanırım bu cevreden duyduklarımızın etkı endısesıGercekten mi ya ? Böyle kocam mutlu olsun deyip ev temizleyen kadinlar mi var cidden mi
Taktik falan yok bizde , ne isek o'yuz
Adami mutlu etmek icin yemek de yapmam ev de temizlemem , onlar zaten bir evde yasayinca yapilmasi gerekenler ve evde yasayan herkesin yapmasi gerekenler
Esinizle aranizda iş bölümü yapin , mesela bizim evde yemek yapmak , evi supurmek , bulasiklari toplamak ve makinayi bosaltmak esimin gorevidir
Bazi isler ortaktir mesela cop dokmek , markete gitmek sirayla yapilir vs vs
Madem yeni evlisiniz duzeninizi bu sekilde olusturun
Seks konusunda yazdimlariniz ise tam bir facia , icinizden nasol geliyorsa oyle davranin , istediginiz zaman sevisin , evlilikte kendini agirdan satmak diye bir sey olamaz
Dogal olun gozunuzu seviyim , her insan dogal insan sever , taktikle maktikle hayat mi gecer yahu
Ben basak evetVallahi bu ben temzilik yapmayı sevmiyorum temizliği seviyorum ikizler falan misiniz başakta olabilirsiniz benim yükselenim başak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?