💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Offf hafta sonu benim kızın da sınıf bruncı var en masumlarını seçicem

menümüde vereyim kızlarr

güne geç başladımm bugün kahvaltı yok uyandıktan 2 saat sonra falan yedimm

2 kuru kayısı

öğlen
etli tava 1 tabak kadar
salata

ara
2 bitkiçayı
2 kuru kayısı
yarım elma
1 havuç

akşam
patlıcan,kabak tost makinasında kızartıcam 1 kase yoğurtla yicem
salata

su 2 lt
spor yok
uyumadan 1 büyük bardak süt içerim tarçınlı

muska77 Gercekten cok haklısın cok ozensız su sıralar menulerım..

Teyzem amelıyat oldu annem genelde onun yanında evde olan seyler daha cok pratık makarna fılan oluyo..
dersten cıkınca bende yorgun olup gecıstırdm genelde..

Okulda da vıze haftası sonrası hıc corba fılan yok mecburen paket urunler yıyorum..

Pazartesı kılo bıldırımımı yapıyım bakıym ne haldeyım

bugunde cıktm kendıme cıcısler aldıımmm Hemde M beden
Erkek arkadasıma da gomlek aldımm

ben pazartesıne kadar ızın ıstıyorum.. Erkek arkadasm gıdınce gelıcem tekrardan pazartesı devam edıcem.
Haftaya persembe gece de yola cıkıyoruz.. Abımın sozu var kız ıstemeye gıdıyoruz..

Su sıralar fazla mı yogunum acaba..

Menumu verıp kacıym ben hemen saclarıma tırnaklarıma bakım yapmam lazım..

Sabah 3-4 tane cevız

oglen 1 gıbı bı tane cıgkofte 1 tane ayran

arada yarım waffle (avmde)

aksam 5.30 gıbı bı kase corba bı tabak et kavurma bı dılım ekmek bıraz salata

su 2 lıtre spor yarım saat

Bende menumu verıyım

11:00 haşlama yumurta,4sıyah zeytin,1 dilim çavdar ,yarım k.k peynır maydanoz

14:40 yeşil salata(roka kıvırcık,havuç,turp,maydanoz,dereotu)1 dilim çavdar ekmegi 3 çatal patates kızartma, fincan şekersiz çay

Ara 1 kuru erık tadına baktım

5 farklı bacak hareketi 30'şer tane
15 yarım mekık
20 tam mekık
4 farklı kol hateketı 30 şer tane (ağırlıkla)
30 yan hareketi(ağırlıkla)
10 dk orta tempo step
1 dk tempolu step
30 dk yürüyüş (2,89 km ) 2.753 adım malesef bırden yagmur yagınca gerı dondum eve

18:30 fırında yumurtalı ıspanak ,1 kase mercimek çorbası 1 y.k et

Karışık bitki çayı

Su 2 ,5 lt

Evlendiğimde 57 kilo çıtı pıtı bir gelindim.Yemek yapmayı bilmediğim için mi dersiniz mutluluk sarhoşluğu mu dersiniz bilemem ama ilk bebeğime hamile kaldığım zaman kilom 69 olmuştu.

Bunu ilk kontrole gittiğimde öğrenmiştim ve şok olmuştum. Kilo alabileceğimin farkında bile değilmişim demek. 9 ayin sonunda ben kilomda tavan yapmış 92 kilo ile doğuma girmiştim.

Bebeğimi sezaryen ile dünyaya getirmiş hiç kilomu düşünecek zamanımın olmadığı, sıkıntılı loğusalık depresyonunun hat safhada seyrettiği bir ruh haliyle büyüttüm ilk bebeğimi. Aynalara küs, mağazalara küs, tartıya küs bir 4 sene geçirdim.

Aslında eşimin çok büyük desteği vardı bu zaman zarfında bana. Mekik aletleri, kremler koşu bandı… Bir dediğimi iki etmiyordu sağ olsun. Bense bir mucize bekliyordum: Şunu ye tekrar 57 ol diye bir şey var sanıyordum. Aletlermiş, kremlermiş… Alınan hiçbir şeyi kullanmıyordum… Nasıl bir üşengeçlikse bende ki: “aman ye can boğazdan gelir”, “senin yüzün, gözlerin yeter”ler dostum olmuştu.

Eşofmanlarla gezen, bir düğün dernek kıyafetinde aklı başına gelen ama ertesi gün bütün o sözleri unutan ve sağlıksız beslenmeye devam eden bir kadındım ve böyle 4 sene geçirdim.

Almadığım çay, zayıflama hapı kalmamıştı sanırım. ama ne disiplin vardı ne sabır ne de istikrar…

Spor mu? Asla… Terlemeye üşenirdim.

4 senenin sonunda hiçbir şey yapmadan sanırım iki sene ilk bebeğimi emzirerek kilom 78′e inmişti.

Ve ben bu kiloyla ikinci bebeğime hamile kaldım.

88 kilo ile ikinci yavrumu yine ameliyat ile dünyaya getirdim.

Yusyuvarlak, tostoparlak bedenimle ve 85 kilo ile bir 4 sene daha geçirdim

Yine bin bir hevesle alınan ama bir kere kullanılıp yeri unutulan kremler, spor aletleri çaylar ve haplarla…

Büyük kızım 8, küçük kızım 4 yasındaydı artık…

Kendimi sadece ev temizliği, ütü ve yemek yapan bir kadın olarak görüyor; kadın olduğumu bile hissetmiyordum.

Eşimle muhabbetimiz ise sadece:

Her dışarı çıktığımda herkese özenen, “ Hasan o mu kilolu, ben mi?”

“ Hasaaan onun basenleri mi daha büyük, benimkiler mi?” şeklindeydi.

Mutsuzdum, mesele kiloyu çoktan geçmiş, bedenime ve yaşamımdaki bir parçama küsmüştüm sanki…

Kasım 2011’de bir ameliyat geçirdim. Annem bana bakmak için bir sure evime geldi. Gerçeklerle ilk yüzleşmem anneciğim sayesinde oldu…

Yine bir karın ameliyatı geçirmiş kocaman göbeğim ve ben sabahlığımla evde geziniyordum

İyileştiğim günlerden birinde, annem bana tüm samimiyetiyle “bu hal ne Çiğdoş?” diye muhabbete girdi.

“Kızım yapma 33 yaşında kadın gofret yer mi, sonra üzülüyorsun bak tansiyonun çıkıyor diye… Kolesterolün aldı başını… Daha çok gençsin… Kocan genç… Yakışmıyor” diye sürdürdü konuşmasını… Beni diyete soktu ama ne fayda!!! annem alışverişe ben sürüne sürüne gofretlere gittim…

Artik iyileşmiştim. Annem de evine dönmüş, ben eski sağlığıma kavuşmuştum.

Kuzenim Ecem ile artik ameliyat hayalleri kurmaya başlamış, göbeğimizi kaça aldırırız, hangi zayıflama kampına gideriz, hangi diyetisyen ünlü, vizite ne kadar araştırmalarına girmiştik. İki gün sonra hepsini unutarak tabii…

Ve bir gün ben yemek hazırlarken kızlarım odalarında oyun oynuyorlar, ben de kulak misafiri oluyordum. büyük kızım küçüğüme,

“Ben babama benziyorum bu bebek babam onu ben seslendireceğim sen de anneme benziyorsun bu bebek de annem onu da sen konuşturacaksın” dedi.

İşte o an kızımın ağzından çıkan sözler benim gerçek kilo verme serüvenimin başlangıcı oldu…

“Hayır, ben anneme benzemek istemiyorum” diyordu en masum haliyle, “Annem çok şişko… Ben annem olmak istemiyorum.”

Elimde ne varsa bırakıp, banyoya koştum… kaç zaman ağladığımı hatırlamıyorum… Kendimi kaybetmiştim. O kadar yaralandım… Kendime kızdım sinirlendim ve dedim ki ben artik şişko bir anne olmayacağım.

Alıntı

Kadın sonunda 58 kiloya düşmüş

Ay
Ayyy zuhal abla yaa gerçekten te çok kötü bir durum ne mutlu sonunda hedefine ulaşmış darisi başımıza

Selam menüm
sabah 2 dlm ekmekten kasarli tost
5 cay kasigi haşhaş ezmesi pekmezle karışık.

oglen 1 tabak kereviz yemeği1/4 simit

Ara 1 mandalin 1 cennet elması.

akşam 17.30 fırında patates 5 kasik falan
1 kase yayla çorbası salata yoğurt 2 lokma ekmek

Sporum yok simdilik leslie yaparsam yazarim.
suyu cok ictim ama olcemedim.

Bugunku menum
Sabah: 1 mandalin à
Oglen: 3 bardak cay,1 kase yogurt, 5 dilim peynir,domates,salatalik
Ara: 1 fincan kahve 3 tane kuru hurma,yarim avuc leblebi
Aksam: 1 kase yogurt,1 bardak bitki cayi
Baska yememeye calisacam

Böyle çok sağlıksız bır sebze yemegı yemelısın halsız kalırsın
22 dk daha spor yaptım
20 tam mekık
15 yarım mekık
5 farklı bacak hareketi 20'şer tane(ağırlıkla)
4 farklı kol hareketi 20'şet tane (agırlıkla)
2 dk hızlı step
5 dk orta tempoda step
30 tane yanlar için

Bugün 22 dk Oldu dışarı çıkıyorum bir kahve içerim görüşürüz

Bgnku menumm

Sanah
1 muz

Oglen
Iki kucuk zyagli biber dolmasi-bulgurlu
3 minik sosis
Yarim dilim ekmk

Aksam
Iki kase acili tarhana corbasi
Bi tabak kabak yahni
Yogurt
Yarim dilim rkmek

Ekmkler tam bgday ekmegi. Brz sut icerm gcenin ilerleyen vakitlernde

Sadece bu gunluk az yemek istedim

Bugunku menum
Sabah: 1 mandalin à
Oglen: 3 bardak cay,1 kase yogurt, 5 dilim peynir,domates,salatalik
Ara: 1 fincan kahve 3 tane kuru hurma,yarim avuc leblebi
Aksam: 1 kase yogurt,1 bardak bitki cayi
Baska yememeye calisacam
Sen hiç yemek yememişinki tatlım

Sabahta sütünü içsen iyi olur cnm

Sabah sanki haşhaş fazla olmuş cnm 1-2 kş la sınırlandırsan daha iyi olur cnm
Akşamda yayla çorbası muhtemelen pirinçli
Hem patates hem pirinç fazla gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…