💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Bugunku menum
Sabah: 1 mandalin à
Oglen: 3 bardak cay,1 kase yogurt, 5 dilim peynir,domates,salatalik
Ara: 1 fincan kahve 3 tane kuru hurma,yarim avuc leblebi
Aksam: 1 kase yogurt,1 bardak bitki cayi
Baska yememeye calisacam
Dikkat et de tansiyonun kan şekerin falan düşmesin. Bence çok da sağlıklı olmamış. En azından sabah kahvaltın sıkı olsaydı da gerisi neyse derdim ama hadi bu günlük böyle olsun. Allah korusun vücudun dengesi bozulur. Kendine iyi bak.

Betül Hanım’ın 26 yaşında ve yaklaşık 7 yıldır kilo problemi yaşıyormuş. Önceden hep 45-50 kilo arasındayken sonra aldığı birkaç kiloyu önemsemiyor ve en son 85 kiloya kadar çıkıyor.

Diyet yapmayı denememiş. Ancak 85 kilo olduğunu görünce artık kafasına dank etmiş. Rahat hareket edememesi, istediği kıyafetleri giyememesi, beğendiklerini yakışmadığı için bırakması kilo vermek için çalışmalara başlamasının asıl nedeni olmuş. İlk başta biraz tereddüt yaşasa da zamanla bu düşünceyi aşmayı başarmış. Üstelik diyet sırasında kendini hiç halsiz ve aç hissetmeden bunu yapmış. Bazı dönemlerde kilo veremediği düşüncesine kapılsa da kendi gibi kilo vermeye çalışan arkadaşlarıyla görüşerek motivasyonunu yüksek tutmaya çalışmış. Bu süreçte herhangi bir takviye almamış, sadece diyetisyen desteğine başvurmuş. Betül Hanım şu an 58 kilo ve daha da vermeyi hedefliyor.

Aşırı kiloları olan herkes hayatlarında bazı sorunlarla karşılaşmaktadırlar. En büyük sıkıntı, sağlık ve sosyal hayatta yaşanan sıkıntılardır. Günlük hayatta rahat hareket edememe sorunu, kıyafetleri kendine yakıştıramama, aynalara, dolayısıyla kendine karşı küslük, farklı değerlendirilmenin verdiği üzüntü, bilinen yaygın sıkıntılardır. Bu durumlar kişide psikolojik baskı yaratmaktadır. Çünkü kilo vermek isteyen herkes gerçek kilosunun ve gerçek benliğinin o olmadığını düşünmektedir. Bu duygunun farkında olan kişiler birçok diyet programı uygular ancak çok az kişi hedeflerine ulaşabilir. Bunun sebebi yanlı diyet ve uygulamalardır. Daha da kötüsü bu yanış uygulamalar çoğu zaman yeni eklenen kilolarla son bulmaktadır.

Emine aklıma geldi
Senin perdeler ne oldu cnm

Kadınların sağlıktan önce kıyafet problemi daha öncelikli geliyor
Kendimize olan şeyleri değilde hoşumuza giden şeyleri giyebilmek gerçekten mutluluk verici

Kadınların sağlıktan önce kıyafet problemi daha öncelikli geliyor
Kendimize olan şeyleri değilde hoşumuza giden şeyleri giyebilmek gerçekten mutluluk verici

Çok sıkıldım çunku eskıden ıstedıgımı alırdım alısverıs yapmak keyıflıydı sımdı ezıyet bazen m beden alıp dılaba koyuyodum sımdı olmaya başlıyor nasıl mutlu oluyorum bizde para verıyoruz ama bız hangısını alıyıö yerıne bana hangısı olur dıyoruz buda sıkıyor benı sımdı dıyorım eskıden kendıme garezım neymıs hadı yıyosun nıye abartıyosun kararında ye sımdı dıyet degıl yaptıgımız o yUzden çok sıkılmıyorum bazrn canıma tak edıyor ama arada ısyan etmem normal dımı dun acıktım yemek yıcegıne kıtap oku su ıc dedım ve yaptım :)

Sen bu işi bitircen güzelim bundan eminim
Zaten şu anda bile iyisin bana göre

Bana göre hep yarın başlıcaz durumu var ya
Onun için Son defa diyip tıka basa yiyoduk
Tabi o yarınlar gelmiyordu
Bi hedefe ulaşsak aynı hataları yapacağımızı sanmıyorum

Bende sanmıyorum uzun aylar emek verıp keyfıme yenılmıycem artık bılıyorum ölcülü yemek dıye bise var bıde bu emeklerımı asla unutmam bu duzen benım için ıyı bır daha hızlı hızlı yemek yemem saatlerım oturdu aynı saatlerde acıkıyorum su zaten hep çok içerdım bugun dısarı cıktım kahve ıcmeye sohbet edıyoduk kahvemı sade ıctım yanımda kayısı vardı kayısıyla beraber tatlı ye dedıler asla dedım ben bu saatte bıse yemıyrum dedım herseye zamanla alısıyor ınsan hayır demeye az yemeye

Canan sen ne yaptın güzelim barıştınızmı kocişle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…