- 18 Temmuz 2016
- 1.670
- 972
- 123
- Konu Sahibi pembebalonn
-
lafa bak. halasinin kizinin cocuguna bakiyomus para aliyomus. e alcaksin tabi ben anneanne ya da babanne bakma durumunda bunu dedim. madiyat oomamali isin icinde. bn icimden gelir zatn altta kalmam yaparm yapicagmi ama maasli baktirmak cok mu cok abes.
Kimse vermiyor dogru, ama ben cok yanlis buluyorum kesinlikle verilmeli. Nitekim siz para kazanmak icin cocugunuzu ona birakiyorsunuz ve o kendi hayatindan odun veriyor belki bir plan program yapacak biryere gidecek sizin cocugunuza kendini adiyor bir nevi kimse anneanne yada babaanne de olsa boyle bir mesuliyeti almak zorunda degil. Sahsen ben annem cocuguma baksa ya da kayinvalidem ona da para vermek isterim hatta parayi kabul etmezse baktirmak istemem. Oyle dusunmeyin siz bence dogru olani yapiyorsunuz
Üstelik 700 lira emekli maaşı alıyormuş kadın 700 lira ile nasıl geçinecek kim geçinebilir ve maaşın 330 liralık kısmı diğer çocuğa bağlanmış oğluna üniversite okuyormuş.1030 lira ama ikiye bölünmüş maaş.Eline sağlık yademek istediğim bu ama şimdi ki gelinler böyle dusunmuyor geçim zor evet ama Gülü seven Dikenine Katlanacak
700 lira evi kira değilse ornekÜstelik 700 lira emekli maaşı alıyormuş kadın 700 lira ile nasıl geçinecek kim geçinebilir ve maaşın 330 liralık kısmı diğer çocuğa bağlanmış oğluna üniversite okuyormuş.
Insanlar hem karnim doysun hem pastam dursun havalarindalar700 lira evi kira değilse ornek
200 lira mutfak masrafi
100lira dogalgaza
100 elektrik su desek
Geriye 300 kalıyor çocuğa ne yollayacak ?
İnsanlar keşke biraz dusnceli olsa
Bakıcıya vermez guvenemez
Aileye gelince torunu değil mi bakmak zorunda
Sanki eşek var sen doğur bakacak niye bakmak zorunda??
kadın senin o kadar çocuğuna bakıyor, yemeğini yapıyor, ev işinde yardım ediyor.. ben bakış açınızı yanlış buldum. çok parası olan bir insan olsa neyse ama gerçekten de çok az parayla geçiniyorlarmış kaynın ve kvden. eşin onları o kadar yetiştirp büyüten ailesine sizin çocuğunuza bakmasa bile yardım etmeli bence. bu devirde insanlar 2 bin tlye bile zor geçiniyor hayat şartları zor.Valla canım eşin zaten annesine bebeğe baksada bakmasada yardım ediyormuş.Eee değişen bişey olmadı yani.
Ama benim kızıma (şimdi kreşte kızızm 4 yaşında) ve şimdi oğluma annem bakıyor.Ücret asla almaz.Ben hediye alıyorum telafi için.
Üstelik p.tesi geliyor Cuma evine dönüyor.(ben avrupa yakasındayım annem anadolu yakasında).
Direkt olarak maaşlı eleman gibi olması tabi nahoş olmuş ama kendisi memnunsa ve sizde memnunsanız bakımından çokta sorun değil.
birde boşan diyorlar sırf çocuk yatakta uyudu diyebenim kaynım olsa ve biz yokken eve kız atsa bile boşanmam şahsen, çocugun yaptığından dolayı niye boşanayım kocamdan ya
Kadin istememis siz kendiniz vermissiniz bastan dusunecektiniz bunu sindi parayi kesmek hic dogru olmaz .Ornek vereyim benim annem torununa bakarken parafalan almaz biz bu konulari cok konustuk fakat gelinin annesi paragoz para alir .Bizde bu para alma konusu ayiptir insan kendi evladindan para slmaz ama gelinimizin annesi parasini alir .İste seviye farki.para mevzusuna girmek istemiyorsaniz biray anneanne bir ay babaanne baksin.En iyisi bence isten cik kendi cocuguna kendin baksaydin en basinda tabi .Not bu saatten sonra kadinin parasina dokunmayin 700 lira emei maasiyla gecim olmaz kaynina da 300 lira yetmez birde universiteyse ki universite olmasa bile genc bu .arkadaşlar merhaba
10 gün önce bi takım sıkıntılar yaşamıştım kayınvalidem ve kaynım ile ilgili gelen yorumlar konu dışında birde babanesinin para almasına takılmış..
siz söyledikten sonra arkadaşlarım ve iş arkadaşlarımla da konuştum acaba kullanılıyor muyum ?
gerçekten içime dert oldu..
kayınvalidem 700 lira emekli maaşı ile geçiniyor evi kendi evi kira vermiyor.
kaynım öğrenci ve babasından 330 lira para alıyor. onunla okuyor..
bu kadın benim çocuğuma bakıyor evimi temizliyor yemeğimi yapıyor ve bende bunun karşılığında 500 lira para veriyorum yeme içme bizde oluyor mutfak masrafımda 2 katına çıktı arada bi yine ektra kardeşine falan para veriyorum..
şimdi eşim 3.500 lira bende 2.500 lira alıyorum benim kazancımın 1.000 i kesin bebek bakımı için ve yeme içme mevzularına eşimin annesi ve kardeşine gidiyor.
açıkcası bugüne kadar 500 liranın az oldugunu ve maaşını 700 e çıkarmayı düşündüğüm zamanlar bile olmustu..
fakat çevremde bebeğe bakan hiç bir babanenin para almaması ve gelen yorumlardan kendimi keriz gibi hissetmeye başladım.
ilk bakacağı zamanlar eşim anneme her ay başı 500 lira verelim daha istekli bakar hemde yardım etmiş oluruz demişti biraz garipsemiştim sonra o da bakıcıya 1000 vereceğimize gözümüz arkada kalacağına böyle yapalım hem bende kendimi daha iyi hissederim demişti. sebebi de karşılıksız para verdiğinde kendini bana karsı mahcup hissediyormus.. en azından ailesine yardım etmek için bir gerekçe buldu kendine..
çok uzattım ama merak ettiğim şu gerçekten çevreniz de hiç oğlunun kızının çocuguna bakıp para alan kimse yok mu?
internette arştırdım gerçekten bulamadım böyle bişey..
bazı arkadaşlarım yerinde olsam işten çıkar bebeğime kendim bakarım onlara para yedireceğime diyor.
inanın hiç böyle şeyler gelmemişti bugüne kadar aklıma..
siz ne düşünüyorsunuz ?
siz yerimde olsanız ne yaparsınız ?
ya arkadaşlar bana kötü niyetli diyorsunuz da bu düzen zaten uzun süredir böyle gidiyor ben bugüne kadar hiç dert etmedim aksine belirttiğim gibi 500 gözüme az geliyorddu acaba 700 falana mı çıkarsam deyip kaynıma veriyordum bazen..
sadece çevremde hiç kimse babanesine annanesine para ödemiyor arkadaşlarım bana salak muamelesi yapıyor ister istemez zoruma gitti.. kazandıgının yarısını eşinin ailesi yiyor hiç çalışma daha iyi dediler.
bende hatalı olan ben miyim acaba diye kendimi sorgular oldum.
bebekten çok çok fazla destek olamadık yenie vliydik borçlarımız vardı.
hösttt!!!! sen ne munasebetle benim ozel hayatım hakkinda klawye basinda cart curt yazi yazma hakkini kendinde gorup kaynanam ve esimi agzina alabiliyorsun dahasin cocugumu???? senin ne haddine bu ke cürret!!!!!! acilan konuya dikedigimce cewp werirken sen ve senin gibi yorumunu bilmez kisileri hadsiz cewaplariyla ugrasmak zorundamiyim zorunda mi buranin uyeleri?????? Ben bi konuda fikrimi soluyorsam uye yorum yazalim diye konu actigindandir. sen bana ordan yetisip benim fikrimi elestiremezain dahası benim ailem hakkinda dandiridostok fikirlerini oyle cattadanak futursuzca yazamazsin. klawye pıtırcığına bak yaww. sosyalles ve insanlarla biraz iletisim kur belki klawye arkasindan cemkirmezsin millete. kaybol.Babaanne de olsa anneanne de olsa gönlünden para vermek gerek
O zaman baktirma.!! Bakıcı tut madem paran kıymetli
Kadın mecbur mu senin çocuğuna bakmaya torunu da olsa kadın 50_60 yaşında gün boyu çocukla ilgileniyor
Senin benim yasimda değil yaşlıların kafası kaldırmaz
Sen bence kaynanan ilr sorunun var ondan para vermek sana zor geliyor
Neyse Allah kaynananın yardımcısı olsun
Boşver abla sen düşünme kocan versin parayı onun annesi sonucta
hösttt!!!! sen ne munasebetle benim ozel hayatım hakkinda klawye basinda cart curt yazi yazma hakkini kendinde gorup kaynanam ve esimi agzina alabiliyorsun dahasin cocugumu???? senin ne haddine bu ke cürret!!!!!! acilan konuya dikedigimce cewp werirken sen ve senin gibi yorumunu bilmez kisileri hadsiz cewaplariyla ugrasmak zorundamiyim zorunda mi buranin uyeleri?????? Ben bi konuda fikrimi soluyorsam uye yorum yazalim diye konu actigindandir. sen bana ordan yetisip benim fikrimi elestiremezain dahası benim ailem hakkinda dandiridostok fikirlerini oyle cattadanak futursuzca yazamazsin. klawye pıtırcığına bak yaww. sosyalles ve insanlarla biraz iletisim kur belki klawye arkasindan cemkirmezsin millete. kaybol.
Kadin istememis siz kendiniz vermissiniz bastan dusunecektiniz bunu sindi parayi kesmek hic dogru olmaz .Ornek vereyim benim annem torununa bakarken parafalan almaz biz bu konulari cok konustuk fakat gelinin annesi paragoz para alir .Bizde bu para alma konusu ayiptir insan kendi evladindan para slmaz ama gelinimizin annesi parasini alir .İste seviye farki.para mevzusuna girmek istemiyorsaniz biray anneanne bir ay babaanne baksin.En iyisi bence isten cik kendi cocuguna kendin baksaydin en basinda tabi .Not bu saatten sonra kadinin parasina dokunmayin 700 lira emei maasiyla gecim olmaz kaynina da 300 lira yetmez birde universiteyse ki universite olmasa bile genc bu .
hö? konuyu kim acmis bak bakim bi da benmi acmisim? bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?