bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

sen bu işleri başkasına yaptırsan 2000 den aşağı çıkamazsın, ayrıca babaannesi bakıyor gözün arkada değil, kadının da ihtiycı var. onların evine giren para 1000 tl (bursla birlikte) sizin de 6000 tl. yazık değil mi kadına?

çevremde bir sürü torun bakan babaanne ve anneanne var. bi tanesinin de para aldığını duymadım. en basiti teyzem şimdi torun bakıyor, haftanın 5 günü oğlunun evinde kalıyor. para falan sözkonusu bile değil. yani ben çok yadırgarım bu şekilde. ama durumu kötüyse bilemedim şimdi. bir de sadece çocuk bakmıyormuş, evinizi de temizliyormuş yemek de yapıyormuş. bence özverili davranışlar bunlar. yardım etme düşüncesiyle verilebilir aslında diye düşünüyorum.

ben anneme veriyorum ama annem çalışıyordu. kızkardeşim üniversitede okuyor. yani kadın benim yüzümden işten çıktı 1500 tl gelirini bıraktı. kızkaerdeşim okudugu için ihityaçları var. ben kızkardeişme yardım edeceğim diyince o da işten çıktı kızıma bakıyor kendı evinde bakıyor. hiç bi işimi yapmıyor. 500 tl veriyorum. sonuçta sende 2500 maaş alıyomuşsun cık kendın bak dıyen mı karsıyalacak aradaki 2000 tl yi? ayrıca kadın her sıını yapıp yemegını bıle yapıyormuş

Zaten maaşa bağlama diye bir şey yok ki. Kadına yardım olsun diye veriyorlarmış. Kadın çocuk bakmasa yardım etmeyecekler mi? Edecekler, annelerini atacak halleri yok ya.

700 lira emekli maaşı alıyormuş kadın ve çocuğu okul okuyormuş 330 civarıda çocuğuna bağlanmış maaş bu parayla nasıl geçinecek kadın.Vermesi gerek bencede hatta 500 tl az yani.yemek-temizlik.çocuk bakımı.

Arkadaşların çoğu beni topa tutacak belki ama siz bir ailesiniz kaldı ki bahsettiğiniz para verdiğiniz kendinizi enayi hissetiğiniz kişi eşinizin annesi hiç geliri bile olmasa , çocuğunuza bile bakmasa eşiniz ona para vererek yardım etmek zorunda. Sizin anneniz kardeşiniz olsa yapmıyacak mısınız böyle yardımlar. Ne zaman yıkıldı ? Ne zaman ötekileşti bizim aile kavramlarımız yazık bize . Her kafadan bir ses çıkar emin olun İşten çıkıp çocuğuna kendin baksan kayınvalidene gene para vermek zorundasınız kaldıki bir öğrenci okutuyor Mağlum Türkiye şartlarında çok zor hemde
Yapmayın elin ağzına bakmayın kadıncağız yemeğinizi her işinizi yapıyormuş. Saygıda kusur etmeyin. Bugün ona yarın size (bize) unutmayın. Ayrıca evinize giren paraya kıyasla(Allah daha çok versin) devede kulak . Sizi ne zengin ne fakir eder ama alınan dua ile bir o kadar daha çoğalır .Kalın huzur ve sağlıcakla

Kadın hem sizin çocuğunuza baksın. Hem yemeğinizi, yapsın.Üstüne temizliğinizi de yapsın. Sizin verebildiğiniz para sadece 500 tl cik.

Üstüne, bir de o babanne, kanı canı almaması gerek diyorsunuz. Yaa siz resmen kayınvalidenizi kendinize köle yapmışsınız.Sırf maaşınız var diye, de konuşuyorsunuz.
Bizim yaşadığımız şehir küçük olmasına rağmen, tam gün bebek bakımı 1000 tl den aşağısı değil. Sadece bebeğe bakıyorlar..

Kayınvalideniz başka yerde çalışsa, sizin evinizdeki yaptığı bütün işleri başkasına yapsa, alacağı maaş en kötü 2000 tl..
Kadın daha karlı çıkar. Keşke bu düşüncelerinizi kayınvalideniz de bilse.. Bıraksa işi..

Siz neden arkadaslarınıza kayınvalıdenıze para verdıgınızı dedınız kı?çok kayınvalıdenızın gururunu kıran bır davranıs.500 lıra nedir kı.hem ıhtıyacları varmıs.boyle para yardımı ıslerını de herkese yaymanıza çok şaşırdım.

benimde kv bakıyor çalışıyordu ayrıldı ve çocuğuma bakıyor bende ona her ay 500 TL veriyorum

kayınvalide bile olsa ya da kendi anneniz ne çocuğunuzu bakmaya ne evi temizlemeye ne de yemek yapmaya mecbur değil. yani herkesin kendine göre bi yaşantısı var.eğer bunları yapıyorsa karşılığını da almalı kesinlikle. boşboğaz insanların dediklerini takmayın.şunu söyleyeyim işten ayrıl para yedirme diyenlerin de kötü insanlar olduklarını düşünürüm ben.hele ki birde kadının ihtiyacı varmış.sizin çocuğunuzu bakmasa belki de başka bi işte çalışıp daha iyi para alcak. siz az bile veriyorsunuz.
kendi annenizi aynı durumda düşünün.

konu sahinin kafa yapısında sorun var o kayınla ilgili düşünceleride tuhaftı psikolojik vaka

evet maalesef öyle, çok yazık ne iyi insanlarmış, burada okuyorum ne cadı Allah tan korkmaz kayınvalideler var, böyle kayınvalideye can kurban, benim bu kadar işim yapılacak ve sadece 500 TL vericem birde üstüne kendimi keriz gibi hissedeceğim. nasıl bir kafa yapısı gerçekten aklım almadı, birde arkadaşları sırf o çocuk yatakta yattı diye "boşan" demişler, ya dost olan bunu söyler mi? benim de yeğenlerim odama girince parfümümü sıkıyor, evet hoş bir şey değil ama kamera taktırıp, kafaya takıp boşanmaya gidecek kadar da korkunç değil.

anneye üzülüyorum, yediği içtiği her şeyi hesap ediliyor ve belli ki aldığı paranın hakkını vermek için her şeyi üstlenmiş. ben şunu anlamadım eğer konu sahibinn bebeği olmasaydı ve bu kadıncağız yine böyle zor bir durumda olsaydı hiç mi rahatsız olmayacaktı. benim kayınvalide 500 tl ye bir şey beenmiş, üstelik durumları da oldukça iyi, eşim onu anneme ben alacağım dedi, bende al sevinir kadın iyi olur dedim, yaa anne bu yani! insanlar hiç tanımadığı insanlara yardımcı oluyor, ki yine söylüyorum burada keriz durumuna düşen biri olursa (ne kadar talihsiz bir tabir!) oda o zavallı kayınvalidedir.

500 TL veriyor daha ne olsun. Dunyanin ne kadar fesat arkadaşı varsa konu sahibinin yaninda bir de. Onlarin ağzıyla eve kamera koyuyor, seni keriz yerine koyuyor diyorlar inaniyor. İlginç

birde boşan diyorlar sırf çocuk yatakta uyudu diye benim kaynım olsa ve biz yokken eve kız atsa bile boşanmam şahsen, çocugun yaptığından dolayı niye boşanayım kocamdan ya

babanne ya da anneanne bakacaksa para almasi bana coook abes geliyor. kii hayatta para vermemmm vereceksem de kendim bakarim. kattiyennn

nankörlük gibi geliyor bana
ben de mesela halamın kızının cocuguna bakıyordum kendi evimde
bana 500 lira veriyordu Yanlış anlama beni ama
bu birazda düşünce meselesi bencede çık kendin bak niye doguruyorsunuz o zaman ?

eline agzina sağlık hayır bu kv sne yaptı da böyle hissediyor kendini
o zamna baktırma mecbur olsan bile neden baktırıyrosun sevmediğin insana
Allah böyle insanalrı düşmanlarıma vermesin

lafa bak. halasinin kizinin cocuguna bakiyomus para aliyomus. e alcaksin tabi ben anneanne ya da babanne bakma durumunda bunu dedim. madiyat oomamali isin icinde. bn icimden gelir zatn altta kalmam yaparm yapicagmi ama maasli baktirmak cok mu cok abes.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…