bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

Kendi kendinizi doldurmayın.. kadın hem çocuğunuza bakıyor hem yemek yapıyor...ihtiyacı olmasa almazdı bence. . Hem minnette etmemiş olursunuz, yarın birgün ben senin çocuğuna baktım derse parasıyla baktın dersin..

Diğer konunuda okumuştum o zamanda arkadaşların gemileri yak söyle boşan gibi şeylerle seni gazlamışlardı.
Bence verin benim ananem teyzemin bebeğine bakarken eniştem ona para vermesede akıllı telefon, altın bilezik, spor yapmak istiyordu hep biraz kilolu onun için eşofman takımı, spor ayakkabısı, koşu bandı falan alıp gönlünü sürekli hoş ediyordu.
Yani bu normal ki sizin kv nin ihtiyacıda varmış eşiniz çok manyıklı bir karar vermiş gerçekten tebrik ederim

Benim ablaminda kaynanası bakıyor o arada dolaplarıni dolduruyor yada kaynanasina harçlık veriyor. Sahsen ben verilmesinden yanayım o kadının görevi değil sonuçta.
Yaşlı insanlarda mesela çocuklarının yanında kaldıklarında aylıklarını veriyor onu yadirgamiyosak bunuda yadirgamamak gerek diye dusunuyorm.

Kayınvalidenizin parayla bakmak gibi bir talebi olmamış.Üstelik bu teklif sizden gelmiş. Dayatma olsaydı ve para pazarlığı olsaydı suçlamakta yersiz olur.İhtiyaçları vardır muhakkak ondan dolayı kabul ediyorlardır.Ayrıca rakamlar çok cuzi.. 700tl Maaşla yaşanması da hayli zor.. Ki bütçenizi de sarsmıyor.. Hesap kitap yapmayı kenara bırakın bence.. Ki çocuğuma bakmasa bile ben çocuğumun babaannesine bütçem yettiğince yardımda bulunurum zaten..

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.

O kadın çocuğunuza bakıp, evinizi temizleyip yemeğinizi önünüze koyarken kendini enayi gibi hissediyor mu acaba?

ya arkadaşlar bana kötü niyetli diyorsunuz da bu düzen zaten uzun süredir böyle gidiyor ben bugüne kadar hiç dert etmedim aksine belirttiğim gibi 500 gözüme az geliyorddu acaba 700 falana mı çıkarsam deyip kaynıma veriyordum bazen..

sadece çevremde hiç kimse babanesine annanesine para ödemiyor arkadaşlarım bana salak muamelesi yapıyor ister istemez zoruma gitti.. kazandıgının yarısını eşinin ailesi yiyor hiç çalışma daha iyi dediler.

bende hatalı olan ben miyim acaba diye kendimi sorgular oldum.

bebekten çok çok fazla destek olamadık yenie vliydik borçlarımız vardı.

Ben veren duydum. Ben de verebilirim.
Bu maaşlarla verilmesini de abes görmüyorum açıkçası. Zaten kuş kadar para ile geçiniyorlar. 500 lira yardımız olmuş çok mu?

benım kv kızıma bakıyor. bizde öyle maaş vs durumu konuşulmadı, yok da zaten maaş almıyor. ben işe başlayana kadar sabırsızlandı durdu bile sen işe başlada torunuma ben bakayım vs diye.. ama ben yinede harçlık diye veriyorum hep üzerinde para bulunsun diye oda kendi ihtiyaçlarını karşılasın vs diye.
eğer ihtiyacı varsa verdiğiniz parayı maaşla torununa bakıyor diye düşünerek değil de ona yardım amaçlı veriyormuşsunuz gibi düşünün.

Kendi annemden pay cıkararak düşünüyorum.
Cocuguma baktıgı için zorla vermeye kalksam da ihtiyacı yoksa almazdı para. Kayınvaliden parayı kabul ettiğine göre demek ki ihtiyaç duyuyor, yoksa o da istemezdi bence almak. Kaynın da öğrenciymiş hem. İhtiyacı cok olur.
Cocuguna bakmasa bile o paranın gözüne batmaması lazım. Ama siz mutfak masrafınızın hesabını bile yapmışsınız cok cirkin.

Verilmeli. Niye herhangi birine değil akrabaniza veriyorsunuz bebeğinizi "güvendiğiniz için " ücreti de olmalı. Babaanne anneanne diye bakmak zorunda değiller.

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Sizde insanlara kayınvalideme maaş veriyorum demeyin. Kusura bakmayın da anne babanın ihtiyacı varsa zaten onlara bakmak bizim görevimiz. Verdiğiniz para da bu kadar işe karşılık para değil. Bence o sizi değilde siz onu kullanıyorsunuz.

500 lira vermemek için işten cık tabi başkasına para verme de.2500 liradan olmak kerizlik değil çünkü.
Valla dogurdugunuz çocuğa bakmak zorunda degil kimse.Toplumun en manasız sorunu bu yani kayinvalide toruna bakar neden baksın kolay mı çocuğa bakmak.Verdiğinizde 500 lira yani sanki ne veriyosanız ufacık hesapların peşine düşmüşsünüz.
Sizin yerinize ben utandım.

Anneanne babanneye çocuk baktırmaya karşıyım o yüzden annemle aynı apartmanda olmama rağmen oğlumu kreşe gönderiyorum, 2.olursa sanırım bu defa 2 sene ücretsiz izin alamam 1 ya da 1.5 sene annemden bakmasını rica edebilirim ve para da veririm kabul etmez ama oraya buraya sokuşturur gene veririm

Bebeğin le ilgilenip yemek temizlik işine girmesi senin için nimet.aklını karıştırmasn kımse sen memnun musun ona bak.hem çoğu arkadaşın dediği gibi ben baktım derse bedava bakmadın dersin....

Durumu da çok yerinde değilmiş.bunu düşünmen normal ama çoğu yakın sadece bebişe bakar bakarsa...
Ama senınkı temızlık yemek de yapıyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…