bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

benim çevremde de mesela hiç bir k.valide hatta anne çocuğa bakmak dışında ev temizlemiyor,yemek yapmıyor.

demek ki onlar da kendisini enayi gibi hissetmeli.düz mantık bunu gerektirir.

o zaman enayi gibi hissediyorsanız arkadaşlarınızın dedi gibi hiç çalışmayın bunları kendiniz yapın.

Yaptığı işe kıyasla 500 tl ne ki? hem durumunuz da varmış.
kalbinizi karartmayın, kötü niyetli insanları arkadaşınız da olsa dinlemeyin.

700 geliri var çok az
Bütün gün çocuğuna bakıyor, ev işlerini hallediyor
500 lira yaptıklarının yanında hiç bir şey değil.
Ben de kesinlikle verirdim bu parayı.

Annemin durumu iyi çocuğuma bakıyor
aynı şekilde evimle ilgileniyor.
Bazen yemeğime kadar yapıyor.
Para vermek istediğimde bozuk attı ama
ben yine üstüne, başına, evine sürekli bir şeyler alıyorum.
Durumu iyi olmasaydı zorla, kavgayla almaya mecbur ederdim.

kazandığının yarısını eşinin ailesi yemiyor! Kayınvalidenin maddi durumu iyi değil, bütün gün evini temizleyip, çocuğa bakıp, senin yemeğini yaptığı için ayda 500 tl veriyorsun o kadar.

kazandıgının yarısını eşinin ailesi yiyor hiç çalışma daha iyi dediler.
bende hatalı olan ben miyim acaba diye kendimi sorgular oldum.

lütfen çevrenize bakmayın lütfen
tamam biraz abes olabilir ama ihtiyacı olmasaydı abes olurdu
okuyan genç çocuğu var kadın belki de biriktiriyor o parayı

bu arada bakıcıya 1000 tl verecektiniz doğru ama yemek temizlik yapmayacaktı buda bir gerçek

pardon da para yedirmek ne demek? o sizin anneniz. sonuçta para karşılığı bakmıyor ama baktığı için para veriyor olmak onun senin ücretli çalışanın olduğu anlamına gelmez. keriz gibi hissetmek sanırım arkadaşlarının gazıyla olmuş yoksa ortada anormal bi durum yok.
benim oğluma da kv bakıyor ama ihtiyaçları olmadığı için biz para vermiyoruz. olsa kesinlikle verirdim. zaten kendisine bireysel emeklilik yaptı yatıramadığı ayları biz tamamlıyoruz. biyere gidecek olsa el harçlığını eksik etmiyoruz. bunu çocuğumuza baktığından ziyade annemiz olduğu için yapıyoruz.
kv die tü kaka mı hepsi ya şu anlatış biçimi bile çok irite etti beni.
senin verdiğin paranın gram önemi yok el kadınına 5bin versen onun kadar candan ve güzel bakabilir mi.
bi de ev işini yapıyor düşünde sultan olmuşsun daha laf söylüyorsun..

Kazandiginizin 1/5 ini karsiligini fazlasiyla alarak esinizin ailesine veriyorsunuz. Ve kv nin emeğinin karşılığı bile değil. arkadaslarinizin bakis acisiyla biri birine bisey yediriyor keriz yerine konuyorsa kesinlikle bu kişi kayinvalideniz.

Ve gerçekten arkadaşlarınız kötü niyetli ve fesat insanlar.

arkadaşlarınız öyle diyor diye kafanızın karışması,gelip buraya konu açmanız sizin de düşüncelerinizin pek iyi olmadığının işareti bence.

kızlar o benim her şeyime yardımcı oluyor verdiğim para az bile diyemediniz mi?

Çocuk bakmak cok meşakatli bir iş. Ben çalışırken çocuguma hep kv baktı. Hakkını yemeyim benden de iyi bakar.
Hic istememesine ragmen her ay maaşımdan belli bir miktar verdim.
Zaman geçti biz araba alacaktık ve paramız çıkışmadı. Kayınvalidem o güne kadar verdigim paraları hic harcamamış ve getirdi elimize verdi benimde bir katkım olsun diye.
Demem o ki üç beş kuruşn hesabını yapmayın.Emin olun bakıcıya verseniz böyle gözünüz arkada kalmadan evden çıkamazsiniz. Hakkı neyse verin kadının.

O para sizi rahatsız etmiş işin icine fesat girmiş.

Para ile baktırmaktan ziyade yardımda bulunmak diyorum ben. Cünkü ben de aileme 750 lira kadar destek oluyorum, kardeşimin dersane parasını ödedim simdi de bir kredi ödüyorum

Para yedirmek böyle bir şey değil ki.
Kadın istese akşama kadar oturur evinde yan gelir yatar.
Az yer öz yer oh mis.
Çocuk bakmaya bizler bu yaşta yamuluyoruz
O kadın kaç yaşında
Hem torun bakıyor hemde sana iş yapıyor.

Sizin ona bir şey yedirdiğiniz yok..
Kadın muhtemelen kendi istegiyle seve seve yapıyor bunları
Sizde gönül alıyorsunuz bu kadar basit.

Çevrenizdeki insanlar çok fesatmis kaynim okuyor demişsiniz 330 TL ile okunur mu? Yazıktır ya...kadın sizden para alıyor da ne yapıyordur sanki çocuğuna veriyordur.evde yatılı bakıcim var bize maliyeti her şeyiyle birlikte 2500 TL. Halinize şükredin bence...500 TL konuşmaya bile değmez. Yabancıya gideceğine para yakınınıza gitsin.bak ne güzel siz çalışıyorsunuz ve çocuğunuz emin ellerde

Hem evinizi temizliyor hem çocuğa bakıyor hem de yemek yapıyor ve siz de hala 500 TL yi çok görüyorsunuz. Bence bu bakış açısını degistirin

siz bu kaynı yatağında uyuyor diye arkadaşlarının gazıyla boşanmayı düşünen yazardınız değil mi?

bence arkadaşlarınızı değiştirin sürekli fitne sokuyorlar size.

evet genelde ailelere para verilmez ama durumdan duruma değişir bu. kimin maddi durumu daha iyise dğerine yardım edebilir biraz sarsmadan. yardım parası gibi düşünün.

oğlu üniversiteden mezun olup iş bulunca kesersiniz yardımı anneye de emekli maaşı yeter diye düşünüyorum zaten çocuğun masrafları artacak onlara gider artık para

ee kv olmasa ne yapacaktın?
bir bakıcıya çok daha fazlasını zaten ödeyecektin.
arkadaşların hiç iyi niyetli değiller.
senin kv becerip hem bebeğe hem de eve yetişebiliyorsa öp başına koy.
500 tl nedir bunların yanında.
benim herişime yetişiyor kv az bile veriyorum deyip susturamıyormusun arkadaşlarını?
hem onlara ne?
senin ailevi düzeninden filan.

Çevremde bana o sacma salak akillari verenlere çocuğuma en az benim kadar iyi bakacak birine ayda 500 az bile der gönül rahatlığıyla kvye 500ü de verirdim 700e de çıkartırdım.... paranin ne önemi var çocuğunuz emin ellerde daha ne istiyorsunuz?

Hayatlarımızı başkalarının fikriyatına göre yaşayamayız.Çevreye endeksliyse herşey,anneanne bababanne çok iyi durumda olup,çok sağlam sıhhatli olup,zor durumda olan gelinine oğluna yardımcı olmak adına bakmıyor çocuğuna.Anneanne babaanne bakıyorsa da para almıyorsa da,burnundan getirip manevi zararlar da veriyor.Temizlemek şöyle dursun batırıp gidiyor.Çocuğu ziyan ediyor.
Siz baştan öyle konuşmuşsunuz.Anne de dul sanırım.Kayında yetim.O size yardımcı oluyor siz ona.
Bunu çocuğun bakım parası değil,bu şekilde birbirinize destek olarak düşünürseniz daha yerinde olur.
sosyal güvencem +2500 lira maaş +çalışma tercihimi,500 lirayla kıyaslayıp işten çıkmayı öneren arkadaşlarınıza bir şey diyemiyorum.
Bakıcıya dünya paraları verip,dünya kadar sorunla karşılaşan anneler var.
Burda benim için önemli olan,evladımın iyi bakılmasıdır.Güvenli ellerde olmasıdır.Yanında temizlik bonusu.
Hiç karşılık beklemeden nice dula yetime yardım eden var.İhtiyacı olsun olmasın.Okuyan babasız çocuğun da her daim ihtiyacı vardır..

Maas vermiyorlar ancak mutfak masraflarinin tamamini karsiliyorlar gelip geçtikçe bi şekilde para birakiyorlar 100 200 lira..
Yine onlarinki de baya birsey oluyor.
Açıkçası maasa bağlamak yerine destek olarak bakmak daha makul.
Çünkü gercekten ihtiyacı var anlattığınız sekilde..

Çevrenizde ki insanlara şunu sordunuz mu acaba kayınvalideniz yada anneniz aylık 700 tl ile mi geçiniyor gelirleri ne kadar belkide bir çoğunun maddi durumu iyidir.Bu devirde ev kira olmasa bile 700 lira geçinmek çok zor.Hem bebek bakımı hem temizlik hem yemek 500 tl az 700 civarı yapsanız daha uygun olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…