bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

ben vermiyorum sonuçta onların da çocuğu ancak yüklenmek de ayıp olur. çocuğumun masraflarını karşılıyorum. yeri geliyor doğalgazlarını yüklüyorum ya da aylık erzak mutfak alışverişlerini yapıyorum. bunun yanında bir eksiği olduğunda bakıyorum onlar da almışlar. karşılıklı sevgi-iletişimle çözülebilecek bir durum.

Ayrıca benim arkadaşımın bebeğine kayinvalidesi 1000 liraya bakıyor ve odemedigi geciktirdigi zamnda çocuğu kabul etmiyor evine ise getirdiğini bile hatırlıyorum kayinvalidesi parayi odemedi diye almamış çocuğu eve ki yemeğini falan arkadaşım yapıp bırakıyordu azıcık sukredin

Ben diğer insanların yaptığını fırsatçılık olarak görüyorum asıl. Her emeğin bir karşılığı olur. Bence doğru yapıyorsun.

O da pek fenaymış. Torunu sonuçta almamak ne yani.

Diğer konudanda yola çıkarak diyorum ki arkadaşlarınız kötü kişiliğe sahipler , onları fazla dinlememelesin bence.

az bile veriyorsun kolaymı 700tl ile geçinmek
hem çocuğuna bakıyor hem işini yapıyor.
Benim kv. para verirsem bakacağını söylemişti.

komşumuz 2 torununa bakıyor (anneanne) para almıyor ama çocuklar bebekti anneleri çalışmaya başladı aldı anneanne bakmaya başladı. şuan 6 yaşında vardır büyüğü küçükte 3 olabilir. her şeyiyle anneanne ilgileniyor. para vermiyorlar ama faturaları ödüyor kızı arada da market alışverişine çıkınca annesine de alıyormuş

ihtiyaçları varsa para verilir ben gariplik göremedim, benim de kuzenim eve temizliğe geliyor yardım ediyor ve ben veriyorum. çocugum olunca da bebeğime abimin eşi bakarım ben dedi, bende o zaman ona para vereceğim. ihtiyaçları olmasa hoş bir durum değil ama ihtiyaçları var.

"onlara para yedireceğime, oturur kendim bakarım" diyenler de çok ilginç insanlarmış, 2.500 TL kazanıyorsunuz ve 500 TL sini veriyorsunuz, çalışmasanız 2.000 TL ne olacak, matematikleri buna yetmemiş mi söyleyenlerin? benim de annem ufacık bir şey alsa yada yapsa bana parasını veriyorum, normalde almazlar biliyorum ama ihtiyaç olunca durum değişiyor. bence gayet mantıklı, hem çocugunuz güvenilir ellerde hem de eşininiz annesine böyle bir katkısı oluyor.

bazı insanlar çok kötü niyetli ve hep istiyorlar ki kendi kayınvalideleri ile araları bozuksa herkes öyle olmalı, siz bunun aksini gösterin, milletin boş boş laflarına aldırış etmeyin. o çocuga hiç bakmadığı halde bile eşiniz annesine para verebilirdi.

Kadının ihtiyacı varmış ve ayrıca hiç bir anneanne babaanne torunlarına bakmak zorunda değil. 700 tl maaşı var diye öyle yazmışsınız ki, kirası yok falan sanki dünya parası var. Okuyan çocuğu varmış o para ona yetmez ki. Kadın evinin işini de yapıyor üstelik. Valla ben onun yerinde olsam gider başkasının çocuğuna bakar 1000 tl alırım. Yemek ve temizliği de koyarsan daha bile fazla alır.

Benim etrafımda çocuğuna baktıranlar direk para vermese de annelerine market yapar, bir şeyler alır, fatura öder, evini kadın tutup temizletir hatta arada harçlık verir. Yani 500 tl'yi geçer bile. Hatta bir o kadar da ben çocuk bakmam diyen anneanne, babaanne var.

Bu arada arkadaşların da matematik bilmiyor sanırım, 2500 alıyorsun ve maaşının 1000 tl'si gidiyor ve sana temiz 1500 kalıyor, az para mı? Sanırım seni sevmiyorlar ve postalamaya çalışıyorlar. Bence o arkadaşlarla çok takılma, çok akıllı mantıklı gibi gelmediler bana.

Hic garip bir durum yok siz de zaten bunun bakim parasi olmadigini gayet iyi biliyorsunuz ki evlerine ne kadar az para girdigini belirtmissiniz.

Torununa bakiyor sonucta maas gibi olmasi abes ama o istemese bile icinizden gelerek verebilirsiniz yada bi ihtiyacini alirsin.

Normalde para vermeme sebebi annelerin almaması aslında. Yani biz altta kalmamak için hediye alabiliyoruz, yemeğe götürebiliyoruz vs. Sizin kayınvalidenizin durumu da kötüyse, nakit para almak daha yararlı olacaksa onun için neden olmasın? Zaten yanılmıyorsam eşiniz normalde de nakit desteğinde bulunuyormuş, bu şekilde bebek bakarak kayınvalideniz de belki paraya kendince anlam yüklüyor ve içi rahat ediyordur. Çünkü eminim ki kayınvalidenizin de içine oturuyordur oğlundan nakit para desteği almak. Kıt kanaat geçindiğini siz söylemişsiniz.

Edit: Bir de buradaki bazı arkadaşlar da yorumlarında belirtmiş, çok doğru. Anneleriniz bebeklerinize bakmak zorunda da değiller.

Para vermezsem kendimi iyi hissetmem, o da kendini çocuğun annesi zanneder. Para vermek işime gelir yani

Benim annem de ablamin bebeğine bakıyor 1 b kuruş talep etmiş değil ablamlardan .zorla vermeye kalksalar dahi almaz. Ama bazı anneannne yada bana anneler alıyor para.herkes aynı duygu düşünceye sahip değil.kimi alır kimi almaz.siz keriz olmuyorsunuz bu konuda .herkes aynı duygu ve maneviyata yaklasmiyr sonuçta çocuklarına ki onların bebklerine

Bir önceki konuda da aynı sey söylenmiş size.

Ama ne söylesek boş. Yenilen icilenden, doğalgaz ücretine kadar laf etmişsiniz.

İnsanlar 1050 lirayla gecinmeye calısıyorlar. Üstelik bugüne kadar kayınvalideniz sizi bir kez üzmemiş.

Bugün bir bakıcı tutmaya kalksanız en az 1500 lira, gözünüzün arkada kalması da cabası.

Yazık.

Niye başkalarının ne yaptıklarıyla kıyaslıyorsunuz,elaleme bakarsan kayınvalidelerin toruna bakıp evi temizlediğini yemek yaptığını görmedim.kadının eline geçen paraya bakılırsa ihtiyacı var zaten,hiç bir şey yapmasa bile kocanızın annesi yardım edilse nolur,ayrıca kayınvalide bakmasa bakıcıya verecektiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…