Bebege ikinayim derken ya...

umutlardunyasi

sydney
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
288
7
96
- Yurtdışı
Ya arkadaslar. Benim e nkorktugum seylerden biride ya bebege ikinirken afedersiniz kaka gelirse. Ben duymustum oyle olanlar varmis. Dogumdan once ne yemek lazim? Yani bu durumun olmamasi icin?

doğum yaklaşınca bişi yemeyin diolar yada bagırsakları bosaltmak için bişi yapıolar hortumla su fln adını unuttum

gecen bi video izledim dogum videosu o zaman kadın yapıodu doktor bi bez koyuyordu o bezle alıp sildiler

fazla yemeden gitmek ve doğum öncesi yapılan lavman yeterli olur bence.
bunlara rağmen oluyorsa da artık yapacak bişey yok; doğumhane personeli bu duruma alışıktır zaten diye düşünüyorumbilmiyorumkismile

Ben doğumda eyvah rezil oldum demiştim ama meğer öyle bi his uyandırıyomuş normal doğum, kimse dememişti bana. Zaten mümkün değildi, çünkü sabah azıcık kahvaltı yap demişti doktorum, sonra da lavman yapıldı, yani bişey kalmadı anlayacağınız. Ama ben doğuma dakkalar kala tuvalete gidicem diye tutturunca, hemşireler mümkün değil olmaz dediler, ben olmaz gidicem dedim, gittim de! tabi tık yoktu:))

ben bakırköy yenimahalle doğumevinde normal doğum yaptım maalesef. Ne lavman ne başka bişey yapılmadı bana. o dediğiniz iğrenç olayı şahsen yaşadım. düşünün 3 saat boyunca ıkınmak ne demek !!!??? içimde hiçbirşey kalmadı !!!!!!!!! ben utandım onlar utanmadı. Hemşiresinden doktoruna alayı pislikti zaten orda çalışanların !!

off ciddi misin ya? nasıl bi yermiş orası! ben her hastanede her doğumda yapılıyo sanıyodum.

valla canım ben ilk gebeliğimde erken doğum yaptım hiç beklemediğim bir durumdu kontrole gittim doktor doğum başlamış dedi bende beni karnım aç dedim doktorum bana çorba içmemi önerdi gittim çorba içtim sonra lavma yapıldı bağırsaklarım boşaldı ama yinede insan hala varmış gibi hissediyo sen takma böle şeyleri allahın izniyle tertemiz yaparsın doğumunu

doğumdan önce bişey yapıyolar bağırsakları boşaltmak için ...kardeşime yapmışlardı .......ordan biliyorum ama adını unuttum..

Benim gorumcem dedi corba gibi sivi seyler ye diyolarmis. Lavman yokmus. Gorumcemde dogum zamani buyuk tuvaleti geldi diye tuvalete gitmek istemis tabi bisey gelmiyormus. Bebek ten tabi. Benim annemde dogumda bir kadini gormus altina yapmis . Annemde korkmus aynisi olcak diye. Ikinamamis baslarda. Doktorda demis niye ikinmiyosun falan. Durumu doktor anlayinca "amaaan altina yaparsan da yap farketmez. Ikin, cocuguda kendini de olduruceksin" demis. Bu yuzden kordon bogazima dolanmis hatta. Iste bende bunu da duyunca taa eski zamanlarda belki de psikolojik olarak o yuzden etkilendim.

Ama corbayla insanda da da enerji kalmaz ki...Ikinmak icin.

doğumda ıkınırken büyük tuvalet yapılıyormuş zaten. bi yakınım doğum yaparken hemşireler "bunun normal olduğunu ve bunu beklediklerini" söylemişler..

slm arkadaslar korkmayin salin gitisin delikafadulden benimde ikinci dogumumda basima geldi tam dogum esnasidna bana ikin ikin deyip duruoyr hemsireler ben ise ikinmiyordum buyuk tuvaletim gelicek diye sonra hemsire bana neden ikinmyorsun dedi bende tuvaletimin geldigin soyledim bana olsun normal dedi rahat birak kendini ve ikin bend eoyle yaptim artik yani korkup utanmaniza gerek yok o anda zaten bebeginizden baska birseyi dusunmyuorsunuz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…