Bebeğe sülalede aynı ad soyada sahip biri ile aynı ismi koymak

denizatlas

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2024
92
16
8
27
Arkadaşlar ben bebeğime Deniz ismini koyalım istiyorum fakat öğrendim ki eşimin akrabalarında aynı ad soyada sahip 20 25 yaşlarında bir kız varmış. Bu canımı çok sıktı ve ne düşünmem gerektiğini bilemedim. Biz bebeğimize yinede istediğimiz ismi koysak daha sonralarında eşimin ailesi akrabaları bundan bir çıkarımda bulunurlar mı bir dezavantajı olur mu, aynı durumu yaşamış olanlarınız varsa bana bi akıl verebilir mi

sulalede bir sürü mehmet yilmaz varken sorun olmuyor da deniz yilmaz neden sorun olsun ki? miller ayni evde yasadigu torununa ismini veriyor da bence sorun olmaz. benim babamlar kalabalik aile, 30dan fazla kuzenim var. haliyle bazilari ayni isim - soyad yapacak bir sey yok. benim de kuzenlerden degilnde kuzen cocuklarindan ad/soyadasim var:) ne olacak yani

Kayınpederimin kuzeninin kızıymış, nasıl olmuşta koymuşlar denk gelmiş bilemiyorum, Deniz ismi beklenecek bi sülale değil, şansıma eşimde 30 yaşında. Nasıl zihniyette insanlardır bilemiyorum ama bundan abuk sabuk bi anlam çıkarırlar mı acaba... ama aslında Deniz sadece benim hayalimdi başta, soyadım Deniz olacağına adım Deniz olsaymış derdim, şimdi bi kızım olacak ve hayalim gerçek olur gibi geldi

Babamın adı Ramazan, amcamın oğlunun adı Ramazan ,halamın oğlunun adı Ramazan ,bu Ramazan olan kuzenlerimin amcalarının oğlu ve dayısının oğlu da Ramazan. ve sülalede bir sürü Ramazan daha var ve bunların hiçbiri Ramazan ayında doğmamış

Buna niye canınızı sıkıyorsunuz Allah aşkına, dıdısının dıdısı yani ne alaka, hayır öyle olmasa da kime ne ayrıca. Koyun geçin hayaliniz buysa.

Anladığım eşimiz ve akraba arasında bir ilişki olduğunu mu düşünmeleri. Eğer öyle ise oğlunuz olacaksa sorun yok. Kız olacak ise münasebetine bakardım eğer hiç bir münasebetleri yoksa rahatlıkla koyardım. Bir de her yerde annesi olarak adını ben deniz koyacağım diye bahsederdim. Yani isim koymanın baba ile alakası olmadığını bilsinler diye.

Deniz ismi 50yıl öncesindede vardı yani çok garip değil koymaları. Sizinde koymanız garip değil.

Bişey olmaz ne olacak ki küçücük bebek o kızla nereden bir araya gelecek boşver patentini almadıklarına göre ismin :) benim 3 kuzenimin adı da aynı çok yakın oldukları için karışıyor sadece bazen o kadar

bence sorun deniz olmasi degil kizlik soyadini cocuguna vermen:)
annesi sen degil misin ister eva neva koyarsin ister deniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…