- 4 Ağustos 2014
- 7.264
- 10.867
- 298
Turşu hadi neyse de kola tahammül edemediğim bişey.Benim kaynanada babasının kucağında olan oğluma tahminen 7 8 aylık en fazla kola içiiyordu şok olmuştum hayır dediğimde ne dese beğenirsiniz kuru kuru mu yesin
bende verdım ufacık mınıcık mercımek kadar bır parca kornısonYa kızlar çıldıracam
8 aylık bebeğime ben yokken turşu vermişler
Ben napıcam ya
Oğlumda bişey yok ama sinir oldum kayınpeder vermiş
Bide bişey olmaz bizim oğlanlarada veriyoduk diyo
eltimin çocuğu prematüre doğmuş büyüsün diye kv gizli gizli ağzında simit çiğneyip bala batırıp yediriyormus.bi de diyor ki annesi duysa kıyamet koparirdi gizli gizli verdim napiyim başka türlü büyümezdi o çocuk.bunu anlattı bisey diyemedim ama beyin devrelerim yandıdaha doğum yapmadan bebegime gizli gizli ne yedirecek endişesi taşıyorum.bi de kendi ağzından yedirecek
Ne desen anlamıyorlar doktorlar da bisey bilmiyor onlara gore bi kendileri biliyorlar o yüzden yalnız bırakmamak lazım
Hiç boşa nefes tüketmeyin korkutmaktan da anlamaz onlar turşu vermez bu sefer başka şey verir ya da doktor anlamamıştır turşudan olmaz o derHayır yani amaç ne? O çocuk yemedende yaşayabilir turşu,elzem mi ki anne arkasını döndüğü an ağzına tıkıştırılıyor. Ayrıca gayette zararlı yani zira 1 yaşına kadar tuz ve şekerle tanışan çocuklara sonra o yapılan tuzsuz çorbalar lezzetsiz geliyor yemiyorlar.
Konu sahibi ben sizin yerinizde olsam eşimide örgütlerim,derim ki kayınvalideyi arayıp gece rahatsızlandı acile gittik,doktora turşuyu söyledim,çok kızdı,ondanmış,vermeyin reflü yapacaksınız çocuğu dedi bana. Bak vermeseydiniz bunlarla uğraşmayacaktık,yaşadığımız korkuda cabası. Bir daha benden habersiz hiçbirşey vermeyeceksiniz. Bu son olsun. Derdim. Korkutmak lazim böylelerini zira yüzsuz yüzsüz bizde büyüttük diyeceklerine anneye saygı duymayı öğrensinler.
Saçmalık başkada birşey değil. Şu an turşudan bir sorun yaşamamış olabilirsiniz ama yarın bambaşka birşey yedirip yine sinirlerinizi zıplatabilir hatta bebeği rahatsız edebilirler. Net tavrınızı koyun derim.
Bu arada o çocuk şuan şişman ve dişlerinde çürükler vareltimin çocuğu prematüre doğmuş büyüsün diye kv gizli gizli ağzında simit çiğneyip bala batırıp yediriyormus.bi de diyor ki annesi duysa kıyamet koparirdi gizli gizli verdim napiyim başka türlü büyümezdi o çocuk.bunu anlattı bisey diyemedim ama beyin devrelerim yandıdaha doğum yapmadan bebegime gizli gizli ne yedirecek endişesi taşıyorum.bi de kendi ağzından yedirecek
Ne desen anlamıyorlar doktorlar da bisey bilmiyor onlara gore bi kendileri biliyorlar o yüzden yalnız bırakmamak lazım
Evet küçük kızıma aynısı yaptım. Büyük kızımda yaşadığım yemek çilesini yaşamıyorum.Bir yasina kadar bal disinda herseyi yiyemeyecegi seyleri de tadimlik verdm bisey olmaz. Hapur hupur yiyecek hali yok ya tadimlik vermislerdr. Endiselenmeyn bence. Alisir hem de. Oglum on yedi aylik herseyi yiyor ne yediysem agzina bi parmak caldim yemek secme luksu olmadi.
Offfff şu yorumdan sonra ben de yusuf yusuf oldumeltimin çocuğu prematüre doğmuş büyüsün diye kv gizli gizli ağzında simit çiğneyip bala batırıp yediriyormus.bi de diyor ki annesi duysa kıyamet koparirdi gizli gizli verdim napiyim başka türlü büyümezdi o çocuk.bunu anlattı bisey diyemedim ama beyin devrelerim yandıdaha doğum yapmadan bebegime gizli gizli ne yedirecek endişesi taşıyorum.bi de kendi ağzından yedirecek
Beslenmeden başka birsürü davranış,öğrenme,hafıza problemi de olur o çocukta..ne yiyorsanız o'sunuz diye boşuna demiyorlar..çocuğun içi çöplükBu arada o çocuk şuan şişman ve dişlerinde çürükler var
Evet küçük kızıma aynısı yaptım. Büyük kızımda yaşadığım yemek çilesini yaşamıyorum.
Oturup tabak dolusu turşu yiyecek hali yok ya çocuğun.. Emip az biraz kemirmistir.
Tek sıkıntı anneye sorulmadan verilmesi bana kalırsa.
o sirke iyi çocugun midesini delmedi ,
ondan sonrada bu gelin bize ters davranıyor yuzumuze bakmıyor diyorlar ,
allah sabır ver bunların elinden bize
eltimin çocuğu prematüre doğmuş büyüsün diye kv gizli gizli ağzında simit çiğneyip bala batırıp yediriyormus.bi de diyor ki annesi duysa kıyamet koparirdi gizli gizli verdim napiyim başka türlü büyümezdi o çocuk.bunu anlattı bisey diyemedim ama beyin devrelerim yandıdaha doğum yapmadan bebegime gizli gizli ne yedirecek endişesi taşıyorum.bi de kendi ağzından yedirecek
İlk 6 ay temel besin anne sütü olmadığı durumda formül süttür. 40 günlük bebeğe damla ile bile tattırılması kabul edilemez.8 sene önce olsaydı çıldırmakta ne kadar haklısınız derdim size..
Ben de çocuğuma benden habersiz bişey verselerdi çıldırırdım..
Hatta bir keresinde suyun gerçekten zararı var mı ki bu sıcakta içsin biraz annem demişti de ilk 6 ay yasak sakın ha diye cırlamıştım anneciğime..
Şimdi keşke bişeyleri tattırsaydım diye üzülüyorum.
Yakın zamana kadar öyle çok yemek ayırdı ki kızım..
40 günlük bebekken herşeyin tadını bilsin diye suyundan damlayla bebeğine tattıran arkadaşımın oğlu benimkinden çok daha sağlıklı..
Öyle ya da böyle büyüyor çocuklar..
O kadarcık turşunun zararı olmaz ama kırılan kalpler çok çok zor tamir ediliyor..
Ben ıslak mendil verirdim gelenlere mesela..
Şimdi anlıyorum gereksiz gereksiz kırmışım insanları..
Beni ve bebeğimi çok seven insanlara boşyere sinirlendiğimi..
İnanın bunun için üzülmeye, sinirlenmeye, mutsuz olmaya hiç gerek yok..
Siz de zatn şu anda boşuna kendinizi yıprattığınızı anlayacaksınız..
Allah bebeğinize de size de en güzel günleri yaşatsın..
Çok teşekkür ediyorum8 sene önce olsaydı çıldırmakta ne kadar haklısınız derdim size..
Ben de çocuğuma benden habersiz bişey verselerdi çıldırırdım..
Hatta bir keresinde suyun gerçekten zararı var mı ki bu sıcakta içsin biraz annem demişti de ilk 6 ay yasak sakın ha diye cırlamıştım anneciğime..
Şimdi keşke bişeyleri tattırsaydım diye üzülüyorum.
Yakın zamana kadar öyle çok yemek ayırdı ki kızım..
40 günlük bebekken herşeyin tadını bilsin diye suyundan damlayla bebeğine tattıran arkadaşımın oğlu benimkinden çok daha sağlıklı..
Öyle ya da böyle büyüyor çocuklar..
O kadarcık turşunun zararı olmaz ama kırılan kalpler çok çok zor tamir ediliyor..
Ben ıslak mendil verirdim gelenlere mesela..
Şimdi anlıyorum gereksiz gereksiz kırmışım insanları..
Beni ve bebeğimi çok seven insanlara boşyere sinirlendiğimi..
İnanın bunun için üzülmeye, sinirlenmeye, mutsuz olmaya hiç gerek yok..
Siz de zatn şu anda boşuna kendinizi yıprattığınızı anlayacaksınız..
Allah bebeğinize de size de en güzel günleri yaşatsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?