Bebeğe turşu !

Millet cok merakli bebeklere biseyler yedirmeye. Bi ortama girimce atmaca gibi bekliyorum agzina bisey verirlwrse diye tetikteyim resmen . Sinir oluyorum nefret ediyorum sizene sizemi kaldi tatirmak. Benim kp de ikide bir emzigini sekere batirayimda sussun diyo sanami kaldi susturmak sanki iyiki icimizden konusabiliyoruz yoksa kafayi yerdik heralde :)). Yalamistir heralde tuzlu gelmiştir su verseydiniz bisey olmaz .

eltimin çocuğu prematüre doğmuş büyüsün diye kv gizli gizli ağzında simit çiğneyip bala batırıp yediriyormus.bi de diyor ki annesi duysa kıyamet koparirdi gizli gizli verdim napiyim başka türlü büyümezdi o çocuk.bunu anlattı bisey diyemedim ama beyin devrelerim yandı daha doğum yapmadan bebegime gizli gizli ne yedirecek endişesi taşıyorum.bi de kendi ağzından yedirecek
Ne desen anlamıyorlar doktorlar da bisey bilmiyor onlara gore bi kendileri biliyorlar o yüzden yalnız bırakmamak lazım

Ya kızlar çıldıracam
8 aylık bebeğime ben yokken turşu vermişler
Ben napıcam ya
Oğlumda bişey yok ama sinir oldum kayınpeder vermiş
Bide bişey olmaz bizim oğlanlarada veriyoduk diyo
bende verdım ufacık mınıcık mercımek kadar bır parca kornıson tabı lopur lopur verdılerse sıkıntı cunku cok tuzlu bırsey tursu....

bizim insanımız birşey olmadan yani test etmeden birşeyin zararlı olduğunu ne zaman kabullenecek çok merak ediyorum

bebeklere anneleri yokken zararlı birşey verip deneme yapmak atasporumuz oldu

Hiç boşa nefes tüketmeyin korkutmaktan da anlamaz onlar turşu vermez bu sefer başka şey verir ya da doktor anlamamıştır turşudan olmaz o der

8 sene önce olsaydı çıldırmakta ne kadar haklısınız derdim size..
Ben de çocuğuma benden habersiz bişey verselerdi çıldırırdım..
Hatta bir keresinde suyun gerçekten zararı var mı ki bu sıcakta içsin biraz annem demişti de ilk 6 ay yasak sakın ha diye cırlamıştım anneciğime..
Şimdi keşke bişeyleri tattırsaydım diye üzülüyorum.
Yakın zamana kadar öyle çok yemek ayırdı ki kızım..
40 günlük bebekken herşeyin tadını bilsin diye suyundan damlayla bebeğine tattıran arkadaşımın oğlu benimkinden çok daha sağlıklı..
Öyle ya da böyle büyüyor çocuklar..
O kadarcık turşunun zararı olmaz ama kırılan kalpler çok çok zor tamir ediliyor..
Ben ıslak mendil verirdim gelenlere mesela..
Şimdi anlıyorum gereksiz gereksiz kırmışım insanları..
Beni ve bebeğimi çok seven insanlara boşyere sinirlendiğimi..
İnanın bunun için üzülmeye, sinirlenmeye, mutsuz olmaya hiç gerek yok..
Siz de zatn şu anda boşuna kendinizi yıprattığınızı anlayacaksınız..
Allah bebeğinize de size de en güzel günleri yaşatsın..

8 aylik bebek kutur kutur yiyecek degilya benim iki kizimda kemirmeye calisirdi onemli olan buyuk parca bogazina filan gitmesin diye dikkatli olmak.
Bisey olmaz senin sakinman endise etmen normal ama abarti tepkilere gerek yok onlarda dusman degil torunlarini illaki senin kadar dusunurler

Bu arada o çocuk şuan şişman ve dişlerinde çürükler var

Evet küçük kızıma aynısı yaptım. Büyük kızımda yaşadığım yemek çilesini yaşamıyorum.
Oturup tabak dolusu turşu yiyecek hali yok ya çocuğun.. Emip az biraz kemirmistir.
Tek sıkıntı anneye sorulmadan verilmesi bana kalırsa.

Offfff şu yorumdan sonra ben de yusuf yusuf oldum benim kv de eltimin çocuğuna 4 aylıkken falan yedirmiş turşu ve her çeşit yiyeceği,gururla sunar bi de.. Allah'ımm yakarım hepsini walla

Bu arada o çocuk şuan şişman ve dişlerinde çürükler var
Beslenmeden başka birsürü davranış,öğrenme,hafıza problemi de olur o çocukta..ne yiyorsanız o'sunuz diye boşuna demiyorlar..çocuğun içi çöplük aynı eltimin çocuğu işte

o sirke iyi çocugun midesini delmedi ,

ondan sonrada bu gelin bize ters davranıyor yuzumuze bakmıyor diyorlar ,

allah sabır ver bunların elinden bize

aslında karatay hoca turşu ve suyunun çok faydalı olduğunu söylüyor.
bence tek sıkıntılı yanı tuz ama turşuyu atılanda faydalı tuz. bir de zaten ne kadar vermiş olabilirler ki?? öyle abartılacak bişey yok.
ben de yeme içme konusunda çok takıntılıyım çocuğumla ilgili ama sağlıksız bişey olmadığını biliyorum

o sirke iyi çocugun midesini delmedi ,

ondan sonrada bu gelin bize ters davranıyor yuzumuze bakmıyor diyorlar ,

allah sabır ver bunların elinden bize

benim kardeşim doktor. bişey oldu da midesi delinecek dedim. bana dedi ki hurafeler uydurup inanmayın, midenin içindeki enzimler o kadar ağır ki delse kendi enzimi deler. böyle yiyecek içecekten mide falan delinmez.
bir de sirke dünyada ki en yararlı şey.

Yuh ya
Aman sen koru bari ya bal ne demek ya
Iyy valla iyice tepem attı

İlk 6 ay temel besin anne sütü olmadığı durumda formül süttür. 40 günlük bebeğe damla ile bile tattırılması kabul edilemez.
Bebeğin sindirim sistemi henüz gelişimini tamamlamamıştır. İleride nasıl bir sağlık problemi olacağını bilemeyiz.
Şöyle düşünün vücudunuzun hazır bir olmadığı bir davranışı size yaptırmak isteseler tepkiniz ne olur?
Arkadaşınızın oğlu bu sebepten sizin çocuğunuzdan daha sağlıklı değil. Tamamiyle onun genetiğiyle alakalı.
Sizin çocuğunuzun yemek seçmesi de kendi karakteriyle alakalı. Tattırsaydınız da sonuç değişmezdi.
Siz iyiki insanlara tepki gösterip izin vermemişsiniz.

Çok teşekkür ediyorum
Ama korkuyorum
Birşey olursa işte asıl o zaman kalpler daha çok kırılır
Çünkü kendimi biliyorum
Allah herkesin çocuğunu korusun bişey olmasın hiçbirine
Yazık değilmi yani birşey olsa ne bileyim abartıyorum belki ama gereksiz birşey yüzünden belki iç organlarına bişey olcak ne bileyim en basiti, iğne yicek, belki ilaç kullanıcak belki operasyon geçiricek minnacık bedenler
Yani ne gerek var ki

Ama biraz daha sakinleşicem sanırım çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…