Bebeği/çocuğu ajansa (cast-model vb.) kayıtlı olan annelerin buluşma noktası

AttaQue

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2007
2.710
22
0
Diğer
Merak ederek ve birazda işin mutfağını öğrenmek isteyerek konuyu açıyorum.
Belkide içimizde ünlü küçük yüzlerin anneleri vardır kimbilir? :1rolleyes:
Deneyimlerinizi paylaşabileceğiniz , konuyla ilgili bilgi paylaşımı yapabileceğimiz bir başlık olur umarım.

Merak ettiklerim arasında ,

-Bu işe nasıl başlanır?
-Çocuğun gelişimine bir zararı var mıdır?
-Bu işte karşılaşılabilecek en büyük sorunlar nelerdir?
-Yararı - kazancı nedir?

soruları var en başta , bakalım sorularımıza cevap gelicek mi?
fisfisfis

Arkadaşım demekki kimse bebeğini ajansa kaydettirmemiş. Sen umudunu kes artık bu topikten. Ara ara bakıyorum bende acaba cevap varmı, kayıtlı olan bebkler neler yapmış diye ama yooookkk. Üzgünüm.bilmiyorumkismile

bize teklif geldide cesaret edemedim Ankaradayız İstanbula çağrıldık. biri reklamlar içindi.
diğeri bebek gereç tanıtım dergi/katologları içindi.. ama kaldı öyle :)

kızım içinde bi yerden teklif geldi.
daha doğrusu şöyle oldu... ben gırgırına bi yere resmini yolladım bakalım nolucak diye.
ertesi gün aradılar randewu werdiler çağırdılar. bi bebek dergisinin katalog çekimleri için düşündüklerini söylediler.
götürmedik o ayrı tabi. cesaret edemedik...

Arkadaşım demekki kimse bebeğini ajansa kaydettirmemiş. Sen umudunu kes artık bu topikten. Ara ara bakıyorum bende acaba cevap varmı, kayıtlı olan bebkler neler yapmış diye ama yooookkk. Üzgünüm.bilmiyorumkismile

çıkmadık candan umut kesilmez misali bak cevap gelmiş :teytey::dance::dance::dance:

bize teklif geldide cesaret edemedim Ankaradayız İstanbula çağrıldık. biri reklamlar içindi.
diğeri bebek gereç tanıtım dergi/katologları içindi.. ama kaldı öyle :)

peki bi ajans vasıtasıyla mı geldi teklif?
ücret konusunda bişey söylemişler miydi?

yol uzun olmasa cesaret ederdiniz sanırım

kızım içinde bi yerden teklif geldi.
daha doğrusu şöyle oldu... ben gırgırına bi yere resmini yolladım bakalım nolucak diye.
ertesi gün aradılar randewu werdiler çağırdılar. bi bebek dergisinin katalog çekimleri için düşündüklerini söylediler.
götürmedik o ayrı tabi. cesaret edemedik...

bu cesaret olayı sanırım şartların çocuğa zarar verip vermeyeceği korkusu dimi?
bahsettiğiniz yer ajans mı özel bi şirket miydi?

bende başka topicde gördüm bebeğini ajansa kaydettirmek isteyenler...işin içeriğini öğremeyim diye bktım ama pek bilgi veren yok...:(

evet umutla bekliyoruz bizi bilgilendiricek birilerinin gelmesini biz de..
başka topicte mi var , nerde kııı? link ver?
arama şeysinde çok aradım konuyu açmadan hiçbişey çıkmamıştı ama , anlaşılıyor ki arama butonu gereksizmiş..

Cast ajansı sahibi bir yakın arkadaşım var. Reklam filmlerine-sinema ve dizilere oyuncu gönderiyorlar.
Sarışın-mavi gözlü dalin reklamlarından fırlamış gibi bir kızı var. Şu an 3,5 yaşında. Hiçbir yerde oynatmadı.
Çekimlerin uzun sürdüğünü, bebeklerin yorulduğunu söylüyor.
Çocuğu bunu oyun olarak görüp sıkılmadan yapacak yaşa gelene kadar oynatmayı da düşünmüyor.
Bu işin içinde olan birinin şahsi fikri.

Bu işe başlamak için bir cast ajansına gidip kayıt oluyorsunuz. Adayın fotoğrafları çekiliyor, bilgileri alınıyor.
Firmalar onlara başvurup ihtiyacı olan oyuncunun özlelliklerini söylüyorlar. Mesele 12-14 aylık, esmer, erkek, yuvarlak yüzlü, -atıyorum- elleri tombul bebeğe ihtiyaç var diye. Onlarda datalardan bu özellikteki adaylara ulaşım iletişime geçiyorlar.

teşekkür ederiz essmeralda güzel bir bilgi oldu.
çocuklar için çekimlerin kısa tutulması gerekli tabiki , kocaman insanlarla bir değil ki yapıları.
uyku saatleri - mama saatleri çekim için ertelemeye gelmez sonuçta.

aslında ilginç bir konu. biz toyota için oğlumuzun resmini göndermeyi düşünmüştük

ama oto koltuğunda

uyuyan çocuklar vardı reklamında bizim ki mümkün değil uyumaz diyerek vazgeçtik...

ama ilerde

düşünebiliriz .. sonuçta birçok ünlü şahısın çocuklarından daha güzel çocuklarımız

sengözlerimebaksanab

bende çok merak ediyordum oğluşum 2yaşına girmeden kayıt ettirdim layla şirin ajansa biz çanakkalede oturuyoruz ama benim ailem istanbul da olduğu için sık sık gidip geliyoruz..sürekli çağırdılar şu reklam şu dizi diye ama bi türlü cesaretimi toplayıp götüremedim daha sonra layla ajans geçenlerde tekrar çağırdı ve kendi katalogları için resimler çekti onlara o ara istanbuldaydık ve giittik.o tarz ajanslar fotoları çekiyor diğer firma ve ajanslarda beğenip onlar aracılığı ile seni çekime çağırıyorlar..
10gün sonra falan biz ordayken msj üstüne msj geldi işte kastevim ajansı yörsan reklam filmine çağırdı :kızgın: rezaletti çağırmışlar nerdeyse 40-50çocuk heryaş her tipten neymiş reklam filmi kalabalık olucakmış iyi de kardeşim daha seçiceksin herkese saatli randevu ver bak seç beğen daha sonra karar ver...offf canımız çıktı oralarda üstelikte hamileyim ben bi de oğlum 3yaşında düşün 12.30 da çağırdılar çekim 3te yapıldı kafasına göre çağırıp foto çekiyorlarmış :kızgın: herkes isyan çocuklar açıktı uykuları geldi tam bi rezillikti bi daha mı büyük konuşmayayım ama aslaaa neyse ki seçilmedik orda annelerle de konuştum bazıları anlattı başka reklamlara katılanlar çok çok uzun sürüyo çocuklar ziyan zebil oluyo dediler hep hele biri ariel de oynamış sadece kostüm provası sabah8 akşam 8de bitmiş düşünün çocuğun oradaki halin değil çocuk koca insan dayanamaz ve verdikleri para 250tl gibi komik bi rakam hoş milyar verseler çocuğuma o eziyeti yaşatmam işte böle güzelim çok uzattım ama çok açıklayıcı oldum sanırım:)))

bende çok merak ediyordum oğluşum 2yaşına girmeden kayıt ettirdim layla şirin ajansa biz çanakkalede oturuyoruz ama benim ailem istanbul da olduğu için sık sık gidip geliyoruz..sürekli çağırdılar şu reklam şu dizi diye ama bi türlü cesaretimi toplayıp götüremedim daha sonra layla ajans geçenlerde tekrar çağırdı ve kendi katalogları için resimler çekti onlara o ara istanbuldaydık ve giittik.o tarz ajanslar fotoları çekiyor diğer firma ve ajanslarda beğenip onlar aracılığı ile seni çekime çağırıyorlar..
10gün sonra falan biz ordayken msj üstüne msj geldi işte kastevim ajansı yörsan reklam filmine çağırdı :kızgın: rezaletti çağırmışlar nerdeyse 40-50çocuk heryaş her tipten neymiş reklam filmi kalabalık olucakmış iyi de kardeşim daha seçiceksin herkese saatli randevu ver bak seç beğen daha sonra karar ver...offf canımız çıktı oralarda üstelikte hamileyim ben bi de oğlum 3yaşında düşün 12.30 da çağırdılar çekim 3te yapıldı kafasına göre çağırıp foto çekiyorlarmış :kızgın: herkes isyan çocuklar açıktı uykuları geldi tam bi rezillikti bi daha mı büyük konuşmayayım ama aslaaa neyse ki seçilmedik orda annelerle de konuştum bazıları anlattı başka reklamlara katılanlar çok çok uzun sürüyo çocuklar ziyan zebil oluyo dediler hep hele biri ariel de oynamış sadece kostüm provası sabah8 akşam 8de bitmiş düşünün çocuğun oradaki halin değil çocuk koca insan dayanamaz ve verdikleri para 250tl gibi komik bi rakam hoş milyar verseler çocuğuma o eziyeti yaşatmam işte böle güzelim çok uzattım ama çok açıklayıcı oldum sanırım:)))

ay şok oldum yaa :olmaz:
bi çocuk için sabah 8 akşam 8 dışarıda olmak ne demektir yahu!
demekki bu sektör çocuklara göre değil :1no2:
düşünenler yazdıklarını okuyup tekrar düşünsünler canım
bizimle deneyimini ve bilgini paylaştığın için çok teşekkürler.

Televizyon dünyasındaki bir çok bilinçli anne kendi çocuklarını setlerden boşuna uzak tutmuyor olsa gerek diye düşündüğümden ajanslara kayıt yapırmaya hiç tenezzül etmedim. @serrasu'nun mesajını görünce de haklı olduğumu anladım :)

Bizim kisi sadece bir merak ve düşünceydi.

O nun dışında ajansa başvurmadık foto. vermedik hatta burada bile oğlumun resmi yok.

Buradan arkadaşa da teşekkür ederim , deneyimini paylaştığı için.

O zaman bu reklamlarda ki çocuklar böyle rezil mi oluyor , yazık .....

benim oğlusada ne teklifler geldide biz kabul etmedik:sm_cool:

Eklentiler

• $DSC02258.webp
    $DSC02258.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 549
Back
X