- 4 Nisan 2010
- 2.216
- 742
- 363
- Konu Sahibi ceylaan1988
-
kızlar benım oğlum doğuştan sunnetli olarak doğdu hipospadiaslıymış(
1.5 yaşında falan amelıyat edıolarmış başına böyle bişey gelen varmı? ilerde bi sorun yaratıyormu lütfen tecrübelerinizi sölersenız sevınırımopuyorumnanaktan
ama amelıyat olması lazım sanırım canım cunku ılerde psıkolojısıde bozuluyormuş kışının ıdrarını asağıya doğru yaparmış buyuyunce ne bılımm oyle seyler yazıo nette
Sevgili arkadaşım, İzmir'in neresindesin bilmiyorum ama Buca'da Buca Kadın Doğum Ve Çocuk Has. Hastanesi var. Bizim doktorumuzun adını vereyim, istersen bir de ona görün: Sabriye Okçu. Kendisi çok iyi bir doktordur. Ayrıca başhekim yardımcısıdır.
bana salihlideki ürolog ege üni. prof. dr. çağa çal ismini verdi bi görüşün dedi,haikatten karar vermesi zor ama dediğin gibi ameliyat olmaları lazım.ameliyat sonrası bakım aşaması biraz sıkıntılı olur ama inşallah tek seferde yavrularımız sağlıklarına kavuşur
biz de sizinle aynı durumdayız ve çaresizim ameliyatı ehil kişiler yapmazsa sıkıntı oluyormuş en iyisini bulmak lazım ama nasıl?istanbuldan merhabalar
bebeğimiz hipospadias ve penis eğriliği ile doğdu.. rica etsem bu ameliyat deneyimi olanlardan yardım rica ediyorum : pipideki deliğin nerede olduğu önemliymiş...yani bebeğin işediği delik pipi ucuna yakınsa ameliyat kolay, pipi ucuna uzaksa ameliyat güç olurmuş. bizimki için orta zorlukt denildi...sizinkinde durum neydi ? hangi doktora hangi hastanede ameliyat yaptırdınız ve bebeğiniz kaç aylık iken ameliyat oldu ... doktor ve hastaneden memnun kaldınız mı ? ikinci ameliyata gerek oldu mu ve şu an bir sorun var mı ? ve diğer deneyimleriniz....yardımlarınız ve zaman ayırıp okuduğunuz için şimdiden çok teşekkürler...
istanbuldan merhabalar
bebeğimiz hipospadias ve penis eğriliği ile doğdu.. rica etsem bu ameliyat deneyimi olanlardan yardım rica ediyorum : pipideki deliğin nerede olduğu önemliymiş...yani bebeğin işediği delik pipi ucuna yakınsa ameliyat kolay, pipi ucuna uzaksa ameliyat güç olurmuş. bizimki için orta zorlukt denildi...sizinkinde durum neydi ? hangi doktora hangi hastanede ameliyat yaptırdınız ve bebeğiniz kaç aylık iken ameliyat oldu ... doktor ve hastaneden memnun kaldınız mı ? ikinci ameliyata gerek oldu mu ve şu an bir sorun var mı ? ve diğer deneyimleriniz....yardımlarınız ve zaman ayırıp okuduğunuz için şimdiden çok teşekkürler...
merhaba arkadaşlar. ayın 17sinde oğlumu ameliyat ettirdim. sizler gibi benim de tereddütlerim çekincelerim vardı ama çok şükür atlattık. ameliyat öncesi ve sonrası sürecimizi baştan anlatayım. internetten sürekli yaptığım araştırmalar sonunda zmir ege üni. proflarından İBRAHİM ULMAN hocanın ismine ulaştım yalnız kendisi egede çalışmıyor.muayenehanesi var alsancakta 5 temmuzda muayene randevusu alıp gittik. doktor bey bizi gayet iyi karşıladı.programı çok yoğun olduğundan ayın 17sine ameliyat randevusu verdi. kendisi kent ve ege sağlıkta ameliyat yapıyormuş biz kent hastanesi-çiğli için randevu aldık. ameliyat günü 6 saat önce yemeği 3 saat önce su içmeyi kesecek şekilde gittik. ameliyathaneye götürmeden 10-15dk önce sakinleştirici şurup gibi birşey içiriyorlar. oğlum şurubun etkisyle hiç direnmeden kuzu gibi görevlilerin kucağında ameliyata gitti,o anı hiç unutmayacağım.ameliyat 2,5saat sürdü. ameliyat sırasında oğlumun pipisine idrar yapmasını sağlayacak bir ucu idrar yoluna giden,pipi dışında da bir parmak boyu kısmı kalan yumuşak silikon bir boru takılıydı üzerine bebek bezi rahatlıkla bağlanacak şekilde yumuşak. ve amelyat yeri sargılıydı. kendine geldikten sonra epey ağladı ama babasıyla hep sakinleştirdik. ağrı kesici vs. kullandık-doktorun yazdığı- ameliyat olduğu günün akşamı taburcu olduk. ibrahim bey çok önemli bir komplikasyon olmadıkça yatış vermyor ki bu da bizim için bir artıydı ev ortamı gibisi olmaz çocuk için. ilk günün akşamı sıkıntılı geçti,hatta gece 12de ağlamasına dayanamayıp doktor beyi aradım sağolsun o saatte bile gayet nazikçe bunun normal olduğunu ağrı kesiciyi tekrar verebileceğimi söyledi. ertesi gün sabah hayat normale döndü.kateter-hortum çocuklara biraz rahatsızlık veriyo ama o çıktıktan sonra herşey yoluna giriyor. .hortumun 5-7 gün durması gerekiyor ama benim zıpır yatarken döne böne kaydırmış hortumu 3 gün snunda kendiliğinden çıktı. Allah'a şükür şimdi ameliyat yerimiz gayet iyi kaçak yok ve çişimiz güzel. ben size ibrahim hocayı gerçekten tavsiye edeblirim arkadaşlar. hem alanında uzman,hem çok anlayışlı kibar ve hoşgörülü bir insan hem de istediğiniz her an telefonla ulaşıp bilgi alabiliyorsunuz,öyle ki oğlum kateteri kaydırdığı gün hastaneye vardığımızda amelyattaydı,asistanına tlf baktırıp sorumuzu yanıtladı. Allah'a şükür biz atlattık darısı sizlerin başına. bu arada oğlum 24 aylık ama 6 aylıktan itbaren ibrahim bey bu ameliyatı yapıyormuş ve ne kadar küçük olursa ameliyat sonrası o kadar rahat geçiyo, bu yaşlarda anne-babaya nazlanıyorlar olan bitenin farkındalar dedi
Biz çocuk doktorumuzun tavsiyesi ve araştırmalarımız sonucunda ibrahim ulman a ameliyat olduk. Oğlum 7.5 aylık ve hafif tiptizimkisi Sadece anesteziden uyanırken çok ağladı oğlum bebekler ağlayarak atarmış anesteziyi. Ama sonrasında sıkıntı yaşamadık bugün 5.günümüz şimdilik çok memnunuz allah herkesin evladına sağlık versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?