Bebeği emeklemeyen var mı?

sebnem-08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
115
0
Madem dişi çıkmayan var mı diye başlık açılmış, ben de merak edip duracağıma bir başlık da ben açayım dedim. Bizimkinde emekleme, ayakta durma, v.s. adına tık yok..Bastırmaya çalıştığımda ayaklar hoopp toplanıyor ve sallanmaya başlanıyor..Döne döne gidiyoruz ama o da oyun olsun diye..Doktor normal dedi, endişelenmiyorum ama merak ettim. Sonuçta herkesin yazdıklarını okudukça şaşırıyorum. Elinden tutup kapıya gidip atta demesi filan bana çok uzak geliyor, yanlış ay grubunda mıyım yoksa:CüvCüv:
 
cnm herhalde burda bebegı en son emekleyen benımdır nerdeyse. 7,5 aylıktı emekleme calısmalarına basladı. o yuzden bu konuyu bende cok arastırdım sorusturdum. senınkı gıbı her yere done done gıdıyordu. senınkı bu saatten sonra emeklemekle ugrasmaz bence dırek yurur bı gun bı bakmıssın ayaga kalkmıs. hersey bebegının hazır hıssetmesıyle ılgılı.
 
Benimki de 9,5 aylık..19 Kasım doğumlu..Neredeyse kocaya gidecek, ona da gelinliğiyle döne döne gider artıkkaydirigubbakcemile3
 
şebnemciğim bu tür şeyler biraz da genetik oluyor
sen ve varsa kardeşlerin ne zaman emeklemeye ve yürümeye başlamışsınız?
eşin ve eşinin kardeşleri nasılmış?

özellikle emekleme&yürüme ve konuşma olayları anne&baba'nın küçüklüğüne benzermiş

yürüteç aldınız mı
her ne kadar zararlı dense de böyle durumlarda hareket etmeye alıştırmak için kullanılabilir
 
Kilosu 8,5-9 arası..Boyu da 71. Ortalamalarda, öyle tombiş değil fazla..
Genetik yönünü de sorayım anneme akşama. bakalım, biz ne yapmışız..
 
ay şebnemcim beni çok güldrdün demek gelnlikle döne döne gidecek ha gözümde canlandı da kaydirigubbakcemile3
benim oğlumda geç emekleyenlerden neredeyse bir ay oluyor ancak emeklemeye başlayalı hatta artık herkes emeklemeyecek direk yürüyecek diyordu benim içinde ama biranda emeklemeye başladı şimdi de durdurabilene aşkolsun
mesela arkadaşlarımızın bebeklerinden bazıları 3aylıkken dönmeye başladı benimki 6 ay bitiyordu neredeyse
yani senin anlayacağın gelişimde bireysel farklar var o yüzden hiçte canını sıkma anormal bir durum yok
 
cnm hiç takılma böyle şeylere emeklemeden yürüyen birsürü bebek var
piraye 3 aylıkken dönmeye başlamıştı ama emekleme çok geç oldu 20 gündür filan emekliyo
emeklemiycek artık yürüycek heralde deidk çünkü tay tay durup bir kaç adım bile atıyodu ama emekledi
emeklemeye bukadar geç başladı benim kız erken yürüyeceğini sanmıyorum ben daha çok var gibi
 
evt bencede herkesin değişik oluyo.Doktor zaten normal demiş sorun yok yani şekerim.Benimkinin emeklemesini bir görseniz eminim çok şaşırcaksınız birgün video koycam bakalım ne zaman:):emir_bebek:
 
emeklemenin kilo ile bağlantılı olduğunu düşünmüyorum, deniz 6 aylıkken 1 yaş kilosuna eşitti ama 6,5 aylıkken emekledi, allahtan kilo artışı durduda hala çocuğumu kaldırabiliyorum:))
 
,bizim tosunda emeklemiyor ama hic takmiyorum eninde sonunda yapacaklar ama en tenbeli bu cikti cocuklarimdan buna anca yemek ver
 
ayy bizim tosbağada bugun emeklemeye basladı ama ben 3 aydır yazlıktaydım yazlıkta yerler çıplaktı küçük kilimler vardı bende hiç yere bırakmadım ewe geleli 2 hafta oldu yere battaniye serdim yavrum ancak alıştı:)
 
tatlım benimkide emeklemiyo.benimki 6 aylık filandı sanıırm ilk o zamanlar da başladı geri geri emeklemeye.sonra bıraktı,ayağa kalkmak istedi.elinden tutup kaldırıyorduk geri geri adım atıyordu :::)) sonradan kendi kendine düzeldi artık ileri doğru yürüyor elinden tutunca.koltukta sehpada filan sıralıyor,hiç bir yere tutunmadan ayağa kalkabiliyor ama bunları uzun süreli yapamıyor tabi hemen düşüyor.emekleme hareketini yatar pozisyondan oturur pozisyona geçmek için kullanıyor.emekleme pozisyonunu alıyor,hoop popoyu havaya dikiyor,sonra elleriylekendini arkaya doğru itip popo üstü oturuyor :roflol: direkt mekik çeker gibi kalkamıyor yattığı yerden
 
merhabalar,
Kızım 13 aylık hiç emeklemeden yürüdü..Oğlum 12 aylık emeklemeye 14 aylıkda yürümeye başladı..:))

tam doğum gününde emeklemeye başladı,bizde çok gülmüştük bir yaşında emekliyorsa iki yaşında yürür diye..

Ben 9 aylık yürümüşüm,eşimde erken yürümüş..Kısacası her bebek,çocuk farklı...

 
benim kızımda 3,4 gündür emekliyor ancak
hiç takıntı yapmayın bence nasıl olas emekleyecekler yada yürüyecekler
şu anlarının keyfini çıkartmaya bakın büyüdüklerinde özleyeceksiniz eminim..
çünki geri dönüş yok
 
Benim oğlum da emeklemiyor canım ..İstadiği şeye ulaşmak için.Bacaklarına açarak oturuyor ,Sonra jimnastikçiler gibi iki büklüm oluyor elini uzatarak ulaşmaya çalışıyor..Kolay işi zor yapıyor ama emkelmiyor..

Aama yürümek için çok çabası var.Elimden tuutsunlar sürekli yürüyeyim diyor.
 
emeklemenin kilo ile bağlantılı olduğunu düşünmüyorum, deniz 6 aylıkken 1 yaş kilosuna eşitti ama 6,5 aylıkken emekledi, allahtan kilo artışı durduda hala çocuğumu kaldırabiliyorum:))

sorma anacım benimki de öyle 4 aydır aynı kilo civarında dolaşıyo.:S ilk kez kucağın alacak olanlar bi hamle yapıp kaldırmaya çalışıyorlar ıhh diye kalıyorlar:)) gerçekten ağır .beşiğe koymak almak baya kol kası istiyo maşallah tosunumaa:nazar:: ama dediğin gibi çooktaan emekledi hatta sıralamaya başlayalı bile çok oldu.kiloyla hiiç alakası yok canımcım.
 
Anneme sordum, ben de 11 aylık emeklemişim, bir de genetik faktör varsa eğer, annenin tembelliğinden bir miktar almış olabilir tabi:eek:
 
A benimkide hiç emeklemiyor ya kolunu kaldırıyor popoyu indiriyir yada popoyu dikiyor havaya kollar hop aşaya ama bende eşimde hiç emeklememişim ama oğlum yürümek istiyor koltuklarda sıralıyor ellerini bırakıyor 2 adım falan atıyor ama ben pek fazla yerede koymadım aslında emekleyen bebeği zor ya hiç istemedim emeklemesini yerdeki bütün kiri alır yeryere gidir devamlı peşinde olmak lazım piriz var ayy ben biraz tıtıklıyım galiba emeklemesin diyede pek yere koymadım oyun parkında dönüyor bizim oğlan. :)
 
X