Bebek Beslenmesi Bebeği "sabırtaşı yağı" ile memeden kesme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

basakss

x'e bile deqer vermiceksin
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
20.095
1.899
448
Arkadaşlar oğlumu memeden kesme zamanı geldi artık.
Zor olsa da bunu yapmaya karar verdim.
Sabır taşı ile kesmeyi düşünüyorum.
Bugün aktardan sabır taşı istedim. Çocuğu memeden kesmek için sabır taşı yağı daha etkili, dedi.
Taş olarak mı alsam yağ olarak mı kullansam?
Fikir verirseniz sevinirim...

bence en etkili ve çocuğu üzmeyecek yöntem azaltarak yavaş yavaş kesmek, bir çok uzman bunu öneriyor yine de siz bilirisniz. Düşünün 2 yıldır beslendiği kaynak bir anda acı hale geliyor onda yaratabileceği hayal kırıklığı ne kadar çok olur.

evet mantıklı olan da böylesi.
fakat azaltmak mümkün değilki
bazen oluyor tutturuyor illaki emecek.
uyku aralarında emiyor
nasıl azaltılırki
çünkü o benim isteğime göre emmiyor ben onun isteğine göre veriyorum
bilemedim

benim oğlumda öyleydi, ona hep emzirirken anlattım, bak canım artık memelerde süt bitecek ve sen artık abiler gibi bardaktan içeceksin dedim, bir süre böyle konuştum, sonra sabah uyandığında ki emzirmeleri sonlandırdım, meme istediğinde hadi gel birlikte kahvaltı hazırlayalım diyerek oyaladım, ardından gün içinde ki 1000000. emzirmeleri :) sonlandırmaya başladım, kimisinde hadi gel su içelim, kimisinde hadi gel meyve yiyelim diyerek ilgisini başka yöne çektim bir kaç hafta içinde gündüz emzirmelerini bitirdik, geriye gece emzirmeleri kaldı ki en zoru da buydu, emerek uyuyor ve saat başı bazen yarım saatte bir uyanıyordu, gece emzirmelerini ise bir kerede bitirdim, canım artık süt tamamen bitmiş biraz su içip geri uyu istersen dedim, çok ağladı ama yapmak zorundaydım 25 aylık uykusuzluk beni bitirmişti çünkü, size kolaylıklar dilerim.

senin oğlun ikna oluyordu o zaman cnm,
ben oğlumu o şekilde ikna edememki
ağlar durur
ağlamasınada için dayanmaz.
zaten özelikle gecelerden korkuyorum.
gece sutune alıştırmakta istemiyorum
artık deliksz uyumak istiyorum

bugün cesaret edip denedim sarısabır yağını hiç bir işe yaramadı.
oğlum hiç bişey yok gibi emmeye devam etti.
Hatta sordum "acı mı oğlum" dedim
"yok" dedi
ikinci denememde de bişi farketmedi.
Aktara gidip bu kez taşını alacağım.
Yağı hiç Bi işe yaramadı

ben sarısabır yağı ile 2 oğlumun emmesini sonlandırmıştım. ilki çok kolay olmuştu. kokuyu duyar duymaz kesmişti. sabır acı değil. ikinci hiç rahatsız olmadı. ama bir değişiklik hissetti. pis olmuş oğlum temizleyelim dedim. sonra hasta dedim. destekle bıraktı. zor bir süreç. Allah yardımcınız olsun.çocuğa memeyi hatırlatacak herşeyden uzak tutup çubuk kraker ve bol sevgi göstermeye özen göstermiştim:)

Oğlunuz kac aylık ?

Benim bebegim şu anda 22 aylık , kendi kendine bıraksın diye dua ediyorum sürekli ama maalesef çok zor .
2 yasını doldurunca bıraktırmak istiyorum . Fakat süreç beni korkutuyor . Kolay gelsin umarım , bıraktırma dönemleri cok kolay ve sorunsuz gecer .

oğlum 23aylık
tam iki yaşını beklyecektim ama artık oynamaya ve sömürmeye başladı
bu yüzden kesme kararı aldım
ama oyle zorki bu kararı vermek.
sarısabır yağını ilk sürdüğümde ellerim titriyordu.
gerçekten zor cesaret ettim.
oğlumda hiç onemsemeyince cesaretim kırıldı.
bakalım Bi daha ne zaman toplarım cesaretimi.
yağı işe yaramadığı a göre bu kez taşını deneyim diyorum.
ben öyle konuşarak ikna yöntemiyle yapamam bu işi.
tadı kotu olduğu için kendi isteği ile vazgeçsin istiyorum.
gerçekten Allah yardımcımız olsun.
bu surecini sende paylaşırsan çok sevinirim cnm

aaa ne kadar guzel.
demekki yağıda uzun zamandır var.
bende yeni çıkmş zannediyordum.
aktardan sabırtaşı isterken ısrarla yağının daha etkili olduğunu söyledi.
hatta bende tadına baktım midem bulandı.
ama oğlum hiç anlamadı bile.
off ne yapabilirşm tekrarmı denesem acaba ne dersin canım ya

Âmin .
Benim ki de eliyle oynuyor :)
Yavaş yavaş alıştırmak icin arada sözlü olarak söylemeye çalışıyorum ama hic oralı olmuyor . Bir kac kelime disinda konuşamıyor zaten benim ki ama tavırlarından anladığım oyun falan zannediyor sanırım . Bazı bebekler nasıl kendiliğinden bırakıyorlar , cok özeniyorum . Bizimkiler de öyle yapsa keşke .

Biraktirinca paylaşırım .

Merhaba ,
Sütten kesebildin mi ?

Son durum nedir merak ettim .

Merhaba ,
Sütten kesebildin mi ?

Son durum nedir merak ettim .
merhaba canım kusura bakma msjını görmemişim.
sonunda bıraktırdım çok şükür.
10gun falan oldu.
çok uzak geliyordu bana bıraktırmak

salça sürmeyi denedim.
oğlum saçlayı görünce kesin "sil" der
diye düşünüyordum
ama gorunce ıyyy yaptı tiksindi ve ağlamaya başladı
"sen kocaman oldun artık oğlum
o yüzden meme pis olmuş" dedim.
Bi kaç defa daha salçalı gösterince işlem tamam oldu.
ama içim acıdı gerçekten zor bir sureç
Bi keresinde dayanamayıp vercektim ama
kararlı olmam gerekiyodu

sen naptın tatlım

Çok zor olmuştur eminim , geçmiş olsun diyeyim o zaman süreci atlattın neyse ki . Salça değişik bir alternatif , sen de işe yaramış ne güzel : )

Ben iki yaşını bekliyorum . Bir ay sonra çalışmalara başlayacağım . Gözüm korkuyor nasıl olacak bakalım . Yazarım buraya da canım .

benimde çok gözüm korkuyordu
hiç cesaretim yoktu.
annemlerede gelmişken kalabalıkta daha kolay olur diye cesaretimi topladım acele ettim.
annemi de çok yardımı oldu sağolsun.
bide emzirmeyi kestikten sonra göğüsün süt dolup taşma olayıda zorluymuş gerçekten
zor hareket ettim bir kaç gun
evde tek olmuş olsaydım mahfolmuştum

Benim oğlumda 24 aylık hala emiyor maalesef. Gerçi eskiye nazaran çok az emiyor ama krizi tutunca meme meme diye ağlıyor:) özellikle de işten gelince yatıyor kucağıma ağlıyor. Onu öyle görünce dayanamayıp veriyorum. Kendi kendine bıraksa keşke...

Bıraktırma çalışmalarına gündüzleri azaltarak başladım . Bir hafta sonrasında ise gündüz vermeyip sadece gece emzirdim. Son bir haftadan beri gece vermeyi de kestim hala arada isteyeceği tutuyor ama dayanmaya çalışıyorum .
Bakalım umarım bıraktırmışımdır başa dönmem .

Bende biraktiriyorum suan. çok cok duskun ve istahsizdi. Her hafta sut saati aralarini 1 er saat acarak gunduz sutunu bitirdik cok sukur. Gunduzu bitirmek zor olmadi. Cunku soyle yaptim; once sikligini arttirdim. 1.5 saatte bir daha kizim istemeden tlf alarmini kurup , calinca sut saaatiiiiii diye sevinip yanima cagirdim. Alarm calmadan gelince daha saat calmadi diyordum. Tamam diyip gidiyodu. Sik sik caldigi icin guvenini kazanmis oldum. Ve rahatca sut saatini bekler oldu. En son sadece ogle uykusuna dalmadan onceki seansi bitirdik. O biraz zor oldu cunku baska turlu uyumak istemiyodu. Cok diretince kucuk bi cikolata veya topitop veya kakaolu sut ile o anki krizi atlatiyoduk. Normalde abur cubur cok nadir verdigimizden cok etkili oluyodu. Hafta hafta saat aralarini 1 er saat acarak gunduzu bitirdik. Simdide geceyi bitiricez ins. Onuda kademeli kesicem. Once sabah uyandigindaki. Sonra ondan bi onceki... Seklinde. Gece uykusuda anne sutuyle ve geceleri sik sik uyaniyo. Zor biraz Ama cocumuz icin psikolojisi icin en sagliklisi bu o yuzden gayret etmeye deger. Tiksindirerek biraktirmak cok kolay ama uzun vadede guven kaybi olarak geri donuyormus malesef. Lutfen biseyler surmeyin. İsin uzmani cocuk psikolologlarinin tavsiyesi de bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…