evet mantıklı olan da böylesi.bence en etkili ve çocuğu üzmeyecek yöntem azaltarak yavaş yavaş kesmek, bir çok uzman bunu öneriyor yine de siz bilirisniz. Düşünün 2 yıldır beslendiği kaynak bir anda acı hale geliyor onda yaratabileceği hayal kırıklığı ne kadar çok olur.
senin oğlun ikna oluyordu o zaman cnm,benim oğlumda öyleydi, ona hep emzirirken anlattım, bak canım artık memelerde süt bitecek ve sen artık abiler gibi bardaktan içeceksin dedim, bir süre böyle konuştum, sonra sabah uyandığında ki emzirmeleri sonlandırdım, meme istediğinde hadi gel birlikte kahvaltı hazırlayalım diyerek oyaladım, ardından gün içinde ki 1000000. emzirmeleri :) sonlandırmaya başladım, kimisinde hadi gel su içelim, kimisinde hadi gel meyve yiyelim diyerek ilgisini başka yöne çektim bir kaç hafta içinde gündüz emzirmelerini bitirdik, geriye gece emzirmeleri kaldı ki en zoru da buydu, emerek uyuyor ve saat başı bazen yarım saatte bir uyanıyordu, gece emzirmelerini ise bir kerede bitirdim, canım artık süt tamamen bitmiş biraz su içip geri uyu istersen dedim, çok ağladıama yapmak zorundaydım 25 aylık uykusuzluk beni bitirmişti çünkü, size kolaylıklar dilerim.
sağol cnmkolay gelsin canım sana
oğlum 23aylıkOğlunuz kac aylık ?
Benim bebegim şu anda 22 aylık , kendi kendine bıraksın diye dua ediyorum sürekli ama maalesef çok zor .
2 yasını doldurunca bıraktırmak istiyorum . Fakat süreç beni korkutuyor . Kolay gelsin umarım , bıraktırma dönemleri cok kolay ve sorunsuz gecer .
aaa ne kadar guzel.ben sarısabır yağı ile 2 oğlumun emmesini sonlandırmıştım. ilki çok kolay olmuştu. kokuyu duyar duymaz kesmişti. sabır acı değil. ikinci hiç rahatsız olmadı. ama bir değişiklik hissetti. pis olmuş oğlum temizleyelim dedim. sonra hasta dedim. destekle bıraktı. zor bir süreç. Allah yardımcınız olsun.çocuğa memeyi hatırlatacak herşeyden uzak tutup çubuk kraker ve bol sevgi göstermeye özen göstermiştim:)
oğlum 23aylık
tam iki yaşını beklyecektim ama artık oynamaya ve sömürmeye başladı
bu yüzden kesme kararı aldım
ama oyle zorki bu kararı vermek.
sarısabır yağını ilk sürdüğümde ellerim titriyordu.
gerçekten zor cesaret ettim.
oğlumda hiç onemsemeyince cesaretim kırıldı.
bakalım Bi daha ne zaman toplarım cesaretimi.
yağı işe yaramadığı a göre bu kez taşını deneyim diyorum.
ben öyle konuşarak ikna yöntemiyle yapamam bu işi.
tadı kotu olduğu için kendi isteği ile vazgeçsin istiyorum.
gerçekten Allah yardımcımız olsun.
bu surecini sende paylaşırsan çok sevinirim cnm
merhaba canım kusura bakma msjını görmemişim.Merhaba ,
Sütten kesebildin mi ?
Son durum nedir merak ettim .
Çok zor olmuştur eminim , geçmiş olsun diyeyim o zaman süreci atlattın neyse ki . Salça değişik bir alternatif , sen de işe yaramış ne güzel : )merhaba canım kusura bakma msjını görmemişim.
sonunda bıraktırdım çok şükür.
10gun falan oldu.
çok uzak geliyordu bana bıraktırmak
salça sürmeyi denedim.
oğlum saçlayı görünce kesin "sil" der
diye düşünüyordum
ama gorunce ıyyy yaptı tiksindi ve ağlamaya başladı
"sen kocaman oldun artık oğlum
o yüzden meme pis olmuş" dedim.
Bi kaç defa daha salçalı gösterince işlem tamam oldu.
ama içim acıdı gerçekten zor bir sureç
Bi keresinde dayanamayıp vercektim ama
kararlı olmam gerekiyodu
sen naptın tatlım
benimde çok gözüm korkuyorduÇok zor olmuştur eminim , geçmiş olsun diyeyim o zaman süreci atlattın neyse ki . Salça değişik bir alternatif , sen de işe yaramış ne güzel : )
Ben iki yaşını bekliyorum . Bir ay sonra çalışmalara başlayacağım . Gözüm korkuyor nasıl olacak bakalım . Yazarım buraya da canım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?