Bebegim beni cildirtiyo

Her çocuk farklidir. Benim kizim mesela yaninda olduğumda daha çok ağlardi, sen burdasin beni niye yatağimdan kaldirmiyorsun diye. Girmediğimde ise daha hafif ağlardi. Zaten 10 dakika ağlayip uyurdu. Öyle saatlerce katila katila ağlamazdi.

Ha bebek elinde tutulduğunda daha sakin ise, tutulabilir elbette. Önemli olan nokta benim için pes etmemek. Yani tekrar yataktan cikarmamak yada gec saatlerde yatirmak.

Ve karanlik korkulcak birşey değil. Kizim doğduğundan beri karanlikta yatar ve hiç korkmaz.

Bir bebek günde 12-15 saat yatmali. Uyku hormonlari saat aksam 7-8de salgilaniyor. Yani saat 8de yatan bir bebegin, saat sabah 7-8de uyanmasi normal olan. Benim kizimda 12 saat yatar.

Sorun sadece anne olarak uykusuz kalmak değil. Biz bile mahv oluyoruz, o küçücük beden olmuyormu sence? Bebeklerin rutine ve uykuya çok ihtiyaci var. Ve bebekler bunu tek başina başaramiyor. Ebeveynin vereceği eğitime ihtiyaci var.

Öncelikle allah herkese sabır versin. Benim bebeğim de 9 aylık doğduğundan beri göğsümde uyuyor her yolu denedik ama yok . Gece 10 dkk da bir uyanıyor artık beynim çatlıyor herkes 2 yaşından sonra düzene oturur diyor. Ama ben bitmiş durumdayım sabaha kadar göğsümde heryerin tutulmuş durumda kalkıyorum

Bazı kötü alışkanlıkları çocuklarımıza biz aşılıyoruz, sonra da neden bunu tekrar tekrar istiyor da canımı çıkarıyor diye isyan ediyoruz. Sizin durumunuzda bu alışkanlık sallayarak uyutmak. Bundan vazgeçseydiniz, belki çocuğunuz en fazla 1 ay sizi çıldırtacak ama sonra durumu kabullenecekti. Oysa şuan kısır döngüye girmişsiniz. Çocuğa kendi kendine uyumayı öğretmemişsiniz, dolayısıyla her uyandığında tekrar uykuya dalmakta zorlanıyor ve bağımlı olduğu şeyi; sallanmayı istiyor.

Geç kalmış sayılmazsınız. Uyku eğitimlerini araştırın ama ben bunlara robot gibi bağlı kalmayı da yanlış buluyorum, her çocuk farklı ve bir çocuğu en iyisi annesi tanır. Uyku eğitimlerini araştırın, içlerinden size uyan kısımları cımbızlayın. Uyum gösterene kadar birkaç gün yine çıldırıp, ağlayacaktır büyük ihtimalle. Ama siz tutarlı olursanız, o da yavaş yavaş bunu kabullenmeyi öğrenecek. Biraz sabır işi elbette. Bir de çocuğu psikolojik olarak çok hırpalamamak, deli gibi ağlatmamak, sevginizi, ilginizi bol bol belli etmek gerekiyor bu eğitimler sırasında.

Son düzenleme:
Off yine uyku eğitimi kotulenmis. Yetiştim umarım bu sefer.

Uyku eğitimi iyi ve gereklidir arkadaşlar. Çocuğun kesintisiz uyuma hakkını saçma sapan sebeplerle çocuğun elinden alamazsiniz.

Çocuğu sallayarak uyutmaz,sersemletirsinizm uyku geçişlerini kendi başaramaz bu sebeple. Neden sallanmıyorum diye düşünür şaşırıp kalır.

Uyku rutini şart. easy, eat sleep activity you. Activity öyle toplu kosmali oyun olmayacak. Zira topla deliren çocuğa hadi yatağa denmesi iyi cesaret

Saatlere çok bir şey diyemiyorum çünku kızım yaz kış 21.30da uyuyor. Keşke daha erken uyusa da babası geliyor 8de. Yemek vs anca.

Bu arada kızımın uyku eğitimi sırasında ağladığını hiç hatirlamiyorum. Uykuya geçiş için yeterince hazır edince zaten uyumak istiyor neyine aglasin bunun?

Hala aynı odadayiz 18 aylık kızımla ve bence gerek yok. Zira uykusu gelince yatağına gidip kendi yatıyor. gece kalkarsa basucundaki suluktan suyunu içip geri yatıyor. Suyu biterse kazara kafama atarak doldurmami istiyor

Konu sahibi sen beni dinle. Sallamayi bırak, önce kucakta uyut. Tam dalmasina müsaade etme yatağına yatır. Son gördüğü şey senin yüzün değil yatagi olsun. Uyanınca korkmaz korkmaz ve devam eder boylede. Uyumadan önce banyo ve hafif oyunlar da ise yarar. Son çare beyaz gürültü de aç. Ben hala uyuyamadiginda açıyorum, fayda ediyor.

Buna uyku eğitimi degil öğrenilmiş çaresizlik deniyor

Uyku eğitimi deyince çoğu insan çocuğu yatağına at, gerekirse ağlaya ağlaya uyusun ama kuralları bilsin gibi katı, duygusuz bir anlayıştan bahsedildiğini zannediyor sanırım. Ön yargıları bir kenara bırakıp, çocuğunuza uygun rutinlerle bir uyku eğitimi oluşturmak kadar güzel ve işe yarayan bir şey yok halbuki.

Anne olmadan önce bende öyle diyordum :))

Kesinlikle öyle.
Bide gece beslenmesi 8 ayda bitti bizim deyince insanlar sok geciriyordu. Tam uyku eğitimine o zaman adapte oldu, gece uyandığında ağlamak yerine bir iki dk bakinip arkasını dönüp uyuyordu napsaydim yani?
Ha dis ve hastalik döneminde salıncakta da uyudu, kucakta da uyudu. Yine de olur napalim olacak o kadar.

Neredeyse aynı biz :) benim de oğlum 13 aylık, ayağımda sallıyorum. Ama ben kundak yapıyorum yoksa durmuyor. Kv alıştırmış, ondan önce iki dk çırpınırdı, tutardım yatardı. Kundak falan istemezdi yani, şimdi kundaksız yatmaz. Bir de ben sallarken ninni açıyorum, daha kılay uyuyor. Bizim de asıl sorunumuz hem geç yatması hem de gece çok kalkması. Bugün az kalktı ama birinde 1.5 saat salladım. Gecenin üçü olmasa bırakacaktım oynasın falan ama alışsın da istemiyorum. Ben gündüz uykularını teke düşürmeyi deneyeceğim, bakalım o zaman gece uyuyacak mı. Sen de uyku öncesi rutin oluşturmayı deneyebilirsin, böylelikle uykuya daha kolay geçer. Bir de gün içerisinde yorman lazım tabii.

Anne olmadan önce bende öyle diyordum :))
Anneyim ve ben hala öyle diyorum. =)) Bazen sırf trip yapmak, sınırlarını belirlemek, anneyi çıldırtmak, bağımsızlıklarını ilan etmek için ağlıyor bu bücürükler. O zaman diyorum ki, kızım bunu vermem, yapmam imkansız, sebebi de şu şu, istersen başka bir şey yapalım ya da istersen ağlamaya devam edebilirsin, ağlaman bitince tekrar konuşuruz. Başlarda ortalığı yıkıyordu, o zaman sakin görünümlü (ama içimden şuna bir tane patlatsam susar mı acaba diye deliren ) maskemle beklerdim öylece. Sonra baktı ağlasa da işler değişmiyor. Şimdi ağlasa bile eskisi gibi uzun sürmüyor, iki dakika sonra "canım anneğğğmm, birlikte oynayalım mı"diye geliyor. Genelde sevgi ve ilgiyle büyütülen bir çocuksa, bazı durumlarda gaddarlık ilaç gibi geliyor bence.

Bazen sırf trip yapmak, sınırlarını belirlemek, anneyi çıldırtmak, bağımsızlıklarını ilan etmek için ağlıyor bu bücürükler

Ben buna asla katilmiyorum cocuklari baska türlü simartmamak lazim. Her istedigi alinmaz mesela. Ama anneye olan ihtiyacini kisitlamamak lazim fazla sevgi ilw hic bir cocuk simarmaz.

Ben buna asla katilmiyorum cocuklari baska türlü simartmamak lazim. Her istedigi alinmaz mesela. Ama anneye olan ihtiyacini kisitlamamak lazim fazla sevgi ilw hic bir cocuk simarmaz.
Bunu ben değil pedagoglar söylüyor. Çocuğun kişilik gelişiminde tam da olması gereken sağlıklı bir durum bu çıldırmalar. Sanırım yeterince sevgi ve ilgiyle büyüme kısmında söylediğimi atlamışsınız. Anne sevgisiyle alakası yok bu durumun yani. Elbette sevgiye doymuş çocuklar yetiştireceğiz. Ama o sevgiye rağmen onlar yaşları gereği sınırları zorlayacaklar ve biz o sırada bazı kurallar olduğunu öğretmeliyiz ki, şımarıklıktan uzak, doğruyu yanlışı kendi belirleyebilen, sağlam karakterli çocuklar yetiştirebilelim.

yorumlarınız çok mantıksız. insanların evlilik ilişkilerine, yaşlılıklarına gayet alakasız yerlere bağlamaya çalışmışsınız ama olmamış. siz konuyu zaten hiç anlamamışsınız bile
kadın çocuğun hiç uyumadığını söylüyor. yarım saat geç uyudu yarım saat erken uyudu demiyor

Neden sizinki canda bebeginki patlican mi gayet normal bir kiyaslama. Bebegin bos yere agladigini düsünmüyorum. Bu benim fikrim.

Vallah bilmiyorum benim okudugum kadariyla yanlis ... ki inaniyorum ki bu biraz kültürel farklar. Almanyada bebegini aglatana kötü anne derler ... cokca arastirilmis birsey burda. Bende aglatmiyorum :) bana göre yanlis. Okudugum arastirmalae bana mantikli geldi ... herkes istedigi gibi yapsin dedigim gibi bana göre cok yanlis

Neden sizinki canda bebeginki patlican mi gayet normal bir kiyaslama. Bebegin bos yere agladigini düsünmüyorum. Bu benim fikrim.

uzman mısınız??
mesela ben doktora götürmüştüm. doktor keyfinden ağlıyor, ağlayarak her istediğini yaptıracağını düşünüyor demişti. çünkü sağlığı yerinde karnı tok altı temiz. ha benim ki de can çocuğunki de can. ama çocukların uykuya benden daha çok ihtiyacı var. ben gün boyu işte halsizliğe katlanmaya çalışıyorum uykusuz olduğumda ama bebek günboyu halsizlik çekmemeli.
benim beynim gelişme çağını bitirmiş. ama bebeğin beyninin gelişmesi lazım. geve 23-02.00 arasında uykuda gelişme hormanları salgılanır mesela. ha derseniz ki önemli olan onun keyfi, gelişmesin vücudu, beyin yeterince gelişmesin, düzensiz başı boş bir hayatı olsun o zaman uyumasın-yemesin-içmesin. bu da bir tercih tabi ki.

bizle de paylaşır mısınız o bilgileri. mesela çocuk uyumayabilir, her istediği yapılmalı falan yazılarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…