- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Minikbirbal
-
Yanlış bir noktanız var. Uyku eğitimi öyle yatağa bırak odadan çık kapıyı da kapat diye çok acımasız olur.
Yatağa yatıracaksınız ama sürekli yanında olacaksınız. Yerde oturup elini tutacaksınız mesela, orada olduğunuzu bilecek ama kendisi dalacak uykuya. Yataktan çıkarsa tekrar yatıracaksınız. Tekrar çıktığında tekrar yatıracaksınız gibi.
1 yaşında bebek bu, çok korkabilir.
Yalnız 8de yatırılan çocuğun 5te kalkması çok normal. Uyku saatini akşam 9 10 civarına alsanız daha iyi olur. Daha geç kalkar.
Ayrıca evlatlarımız bir daha böyle bebek olamayacaklar. Bir kaç yıl uykusuz kalsak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Bunların hepsi geçici bir dönem. Uyku eğitimi vererek çocuğun aglamasina, güvensizlik duygusu oluşturulmasına kesinlikle karşıyım. Biras sabredin hepsi düzelecek.
Öncelikle allah herkese sabır versin. Benim bebeğim de 9 aylık doğduğundan beri göğsümde uyuyor her yolu denedik ama yok . Gece 10 dkk da bir uyanıyor artık beynim çatlıyor herkes 2 yaşından sonra düzene oturur diyor. Ama ben bitmiş durumdayım sabaha kadar göğsümde heryerin tutulmuş durumda kalkıyorumDelirmek uzereyim bu bebek uyumiyo 12 aylik kizim sabahn 5de kalkiyo alsam 8 de yatiyo ayagimda sallayarak uyutuyorum yerinde hic durmuyo besigine.koyuyorum 20 dk sonra aglio tekrar salla yatir uyabio tekrar salla 12 edioz boyle cildiriyorum deli olucam 2 saat ayagimda salliorum ki dalsin yabimda yatmiyo kalkio oturiyo yatmio kesinlikle ayagimdada bacaklarini tuttugm icin yatiyo napicam ben boyle sinirlerom kabariyo dayanamiorum bagirdigim zaman pisman oluorum sustulca icim kaynioo delircemmm
Sallama onu. Artik 1 yasinda kendi kendine uykuya dalmasini ögrenmeli. Hemen senin yaninda uykuya dalmasida gerekmez. Biri sen yattiginda sürekli gözünün icine baksa, hadi uyu diye, sen uyurmusun?
Uyku egitimi gerekli. Bebegi saat aksam 7-8 gibi yatir. Önceden banyoya sok, su ile birazda oynasin iyicene yorulsun. Sonra "hadi iyi uykular annecigim" diyerek cocugu yatagina birak ve oda'dan cik.
Cocuk elbette aglayacak, birak aglasin. Gerekirse 5 dakika sonra tekrar gir ve biraz pispislayip cik. Asla yatagindan cikarma. Ondan sonra 10 dakika sonra gir, 15 dakika sonra (yani eger aglamayan devam ederse).
Evet yorucu olur, 1 haftada gider ama ondan sonra rahatlarsin. Bebekler icin uyku ve düzen cok önemlidir. Uyku hormonlari aksam 7-8de salgilaniyor. Biolojik ritmlerini dinlemeleri lazim.
Uyku eğitimi deyince çoğu insan çocuğu yatağına at, gerekirse ağlaya ağlaya uyusun ama kuralları bilsin gibi katı, duygusuz bir anlayıştan bahsedildiğini zannediyor sanırım. Ön yargıları bir kenara bırakıp, çocuğunuza uygun rutinlerle bir uyku eğitimi oluşturmak kadar güzel ve işe yarayan bir şey yok halbuki.Off yine uyku eğitimi kotulenmis. Yetiştim umarım bu sefer.
Uyku eğitimi iyi ve gereklidir arkadaşlar. Çocuğun kesintisiz uyuma hakkını saçma sapan sebeplerle çocuğun elinden alamazsiniz.
Çocuğu sallayarak uyutmaz,sersemletirsinizm uyku geçişlerini kendi başaramaz bu sebeple. Neden sallanmıyorum diye düşünür şaşırıp kalır.
Uyku rutini şart. easy, eat sleep activity you. Activity öyle toplu kosmali oyun olmayacak. Zira topla deliren çocuğa hadi yatağa denmesi iyi cesaret
Saatlere çok bir şey diyemiyorum çünku kızım yaz kış 21.30da uyuyor. Keşke daha erken uyusa da babası geliyor 8de. Yemek vs anca.
Bu arada kızımın uyku eğitimi sırasında ağladığını hiç hatirlamiyorum. Uykuya geçiş için yeterince hazır edince zaten uyumak istiyor neyine aglasin bunun?
Hala aynı odadayiz 18 aylık kızımla ve bence gerek yok. Zira uykusu gelince yatağına gidip kendi yatıyor. gece kalkarsa basucundaki suluktan suyunu içip geri yatıyor. Suyu biterse kazara kafama atarak doldurmami istiyor
Konu sahibi sen beni dinle. Sallamayi bırak, önce kucakta uyut. Tam dalmasina müsaade etme yatağına yatır. Son gördüğü şey senin yüzün değil yatagi olsun. Uyanınca korkmaz korkmaz ve devam eder boylede. Uyumadan önce banyo ve hafif oyunlar da ise yarar. Son çare beyaz gürültü de aç. Ben hala uyuyamadiginda açıyorum, fayda ediyor.
Anne olmadan önce bende öyle diyordum :))çocuklar çok zeki. anne - babalar her ağladıklarında istediklerini verirse ilerde bunun önüne nasıl geçecekler?
şuan bi anne değilim ama çocuğum olduğu zaman ağlıyor diye her istediğini yapamam. zaten anlarsınız hasta mı, aç mı, bezi mi temiz değil. bunların dışındakiler için ağlayabilir sorun yok ama sonunda anlar her istediği olamaz
Uyku eğitimi deyince çoğu insan çocuğu yatağına at, gerekirse ağlaya ağlaya uyusun ama kuralları bilsin gibi katı, duygusuz bir anlayıştan bahsedildiğini zannediyor sanırım. Ön yargıları bir kenara bırakıp, çocuğunuza uygun rutinlerle bir uyku eğitimi oluşturmak kadar güzel ve işe yarayan bir şey yok halbuki.
Delirmek uzereyim bu bebek uyumiyo 12 aylik kizim sabahn 5de kalkiyo alsam 8 de yatiyo ayagimda sallayarak uyutuyorum yerinde hic durmuyo besigine.koyuyorum 20 dk sonra aglio tekrar salla yatir uyabio tekrar salla 12 edioz boyle cildiriyorum deli olucam 2 saat ayagimda salliorum ki dalsin yabimda yatmiyo kalkio oturiyo yatmio kesinlikle ayagimdada bacaklarini tuttugm icin yatiyo napicam ben boyle sinirlerom kabariyo dayanamiorum bagirdigim zaman pisman oluorum sustulca icim kaynioo delircemmm
Anneyim ve ben hala öyle diyorum. =)) Bazen sırf trip yapmak, sınırlarını belirlemek, anneyi çıldırtmak, bağımsızlıklarını ilan etmek için ağlıyor bu bücürükler. O zaman diyorum ki, kızım bunu vermem, yapmam imkansız, sebebi de şu şu, istersen başka bir şey yapalım ya da istersen ağlamaya devam edebilirsin, ağlaman bitince tekrar konuşuruz. Başlarda ortalığı yıkıyordu, o zaman sakin görünümlü (ama içimden şuna bir tane patlatsam susar mı acaba diye delirenAnne olmadan önce bende öyle diyordum :))
Bazen sırf trip yapmak, sınırlarını belirlemek, anneyi çıldırtmak, bağımsızlıklarını ilan etmek için ağlıyor bu bücürükler
Bunu ben değil pedagoglar söylüyor. Çocuğun kişilik gelişiminde tam da olması gereken sağlıklı bir durum bu çıldırmalar. Sanırım yeterince sevgi ve ilgiyle büyüme kısmında söylediğimi atlamışsınız. Anne sevgisiyle alakası yok bu durumun yani. Elbette sevgiye doymuş çocuklar yetiştireceğiz. Ama o sevgiye rağmen onlar yaşları gereği sınırları zorlayacaklar ve biz o sırada bazı kurallar olduğunu öğretmeliyiz ki, şımarıklıktan uzak, doğruyu yanlışı kendi belirleyebilen, sağlam karakterli çocuklar yetiştirebilelim.Ben buna asla katilmiyorumcocuklari baska türlü simartmamak lazim. Her istedigi alinmaz mesela. Ama anneye olan ihtiyacini kisitlamamak lazim fazla sevgi ilw hic bir cocuk simarmaz.
Anne olmadan önce bende öyle diyordum :))
Elmayla armut kiyaslanamaz. Demek ki uyumak istemiyor. Zorlamaya gerek yok bana göre. Bende hergün ayni saatte uyuyamiyorum. Aynisi cocugum icinde gecerli :) Yarim saat asaga yarim saat yukari. Benim icin farketmez. Beni sinirde etmez. Ama belli bir rutinde haklisiniz her cocuk eutin ister :)
Allah gönlüne göre versin canim evlat cok güzel birsey :)) uyumasa bile seviliyoranne olduktan sonrada aynı şeyleri söyleyeceğimi düşünüyorum ama çokta emin konuşmayayım :)
Neden sizinki canda bebeginki patlican mi gayet normal bir kiyaslama. Bebegin bos yere agladigini düsünmüyorum. Bu benim fikrim.yorumlarınız çok mantıksız. insanların evlilik ilişkilerine, yaşlılıklarına gayet alakasız yerlere bağlamaya çalışmışsınız ama olmamış. siz konuyu zaten hiç anlamamışsınız bile
kadın çocuğun hiç uyumadığını söylüyor. yarım saat geç uyudu yarım saat erken uyudu demiyor
Vallah bilmiyorum benim okudugum kadariyla yanlis ... ki inaniyorum ki bu biraz kültürel farklar. Almanyada bebegini aglatana kötü anne derler ... cokca arastirilmis birsey burda. Bende aglatmiyorum :) bana göre yanlis. Okudugum arastirmalae bana mantikli geldi ... herkes istedigi gibi yapsin dedigim gibi bana göre cok yanlisBunu ben değil pedagoglar söylüyor. Çocuğun kişilik gelişiminde tam da olması gereken sağlıklı bir durum bu çıldırmalar. Sanırım yeterince sevgi ve ilgiyle büyüme kısmında söylediğimi atlamışsınız. Anne sevgisiyle alakası yok bu durumun yani. Elbette sevgiye doymuş çocuklar yetiştireceğiz. Ama o sevgiye rağmen onlar yaşları gereği sınırları zorlayacaklar ve biz o sırada bazı kurallar olduğunu öğretmeliyiz ki, şımarıklıktan uzak, doğruyu yanlışı kendi belirleyebilen, sağlam karakterli çocuklar yetiştirebilelim.
Neden sizinki canda bebeginki patlican mi gayet normal bir kiyaslama. Bebegin bos yere agladigini düsünmüyorum. Bu benim fikrim.
Vallah bilmiyorum benim okudugum kadariyla yanlis ... ki inaniyorum ki bu biraz kültürel farklar. Almanyada bebegini aglatana kötü anne derler ... cokca arastirilmis birsey burda. Bende aglatmiyorum :) bana göre yanlis. Okudugum arastirmalae bana mantikli geldi ... herkes istedigi gibi yapsin dedigim gibi bana göre cok yanlis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?