- 1 Temmuz 2018
- 3.667
- 8.414
- 78
- Konu Sahibi Minikbirbal
-
Hayir tam okumadiniz heralde. Okudugum arastirmalara göre yazdim:) ben uzman degilim. Istediginit gibi yapin sizi müdahale eden yokki ... bana göre cok yanlis.uzman mısınız??
mesela ben doktora götürmüştüm. doktor keyfinden ağlıyor, ağlayarak her istediğini yaptıracağını düşünüyor demişti. çünkü sağlığı yerinde karnı tok altı temiz. ha benim ki de can çocuğunki de can. ama çocukların uykuya benden daha çok ihtiyacı var. ben gün boyu işte halsizliğe katlanmaya çalışıyorum uykusuz olduğumda ama bebek günboyu halsizlik çekmemeli.
benim beynim gelişme çağını bitirmiş. ama bebeğin beyninin gelişmesi lazım. geve 23-02.00 arasında uykuda gelişme hormanları salgılanır mesela. ha derseniz ki önemli olan onun keyfi, gelişmesin vücudu, beyin yeterince gelişmesin, düzensiz başı boş bir hayatı olsun o zaman uyumasın-yemesin-içmesin. bu da bir tercih tabi ki.
Tabiki ... https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ferber_methodbizle de paylaşır mısınız o bilgileri. mesela çocuk uyumayabilir, her istediği yapılmalı falan yazılarını
Buna uyku eğitimi degil öğrenilmiş çaresizlik deniyor
Ya bide bunu okumusdum https://www.parentingscience.com/Ferber-method.htmlbizle de paylaşır mısınız o bilgileri. mesela çocuk uyumayabilir, her istediği yapılmalı falan yazılarını
haklısınız sürekli sizi deniyorlar nereye kadar gidebilirim diye, sınırı koymazsanız tamamen başına buyruk, her istediğini ağlayarak, talep ederek elde edebileceğini düşünen insanlar yetişiyor.Bunu ben değil pedagoglar söylüyor. Çocuğun kişilik gelişiminde tam da olması gereken sağlıklı bir durum bu çıldırmalar. Sanırım yeterince sevgi ve ilgiyle büyüme kısmında söylediğimi atlamışsınız. Anne sevgisiyle alakası yok bu durumun yani. Elbette sevgiye doymuş çocuklar yetiştireceğiz. Ama o sevgiye rağmen onlar yaşları gereği sınırları zorlayacaklar ve biz o sırada bazı kurallar olduğunu öğretmeliyiz ki, şımarıklıktan uzak, doğruyu yanlışı kendi belirleyebilen, sağlam karakterli çocuklar yetiştirebilelim.
Bebek bu illa ağlar iletişim yolu aglamak nasıl hic ağlatmıyorsunuz ya da Almanyadakiler ağlatmıyor ben anlamadım.Vallah bilmiyorum benim okudugum kadariyla yanlis ... ki inaniyorum ki bu biraz kültürel farklar. Almanyada bebegini aglatana kötü anne derler ... cokca arastirilmis birsey burda. Bende aglatmiyorum :) bana göre yanlis. Okudugum arastirmalae bana mantikli geldi ... herkes istedigi gibi yapsin dedigim gibi bana göre cok yanlis
Allah gönlüne göre versin canim evlat cok güzel birsey :)) uyumasa bile seviliyor
Hayir iyi gözükmüyor. Bebek aglatilmaz... cocuk demiyorum bebek diyorum ama :)) yani belki büyüme ataginda, yada gün boyu gördükleri duyduklsri fazla geldi :) kesinlikle bir nedeni vardir alti ay kücük bebekler hatta anlamazmis annenin yan odada oldugunu sadece terk edildigini düsünüyormus. Herkes gibi bebeklerinde aglama nedenleri var... Yani hani türkiye geneli söyle der:“ bebektir aglar herseyine kosmamak lazim“. Burda bebeklerin bakimi biraz baska ...Bebek bu illa ağlar iletişim yolu aglamak nasıl hic ağlatmıyorsunuz ya da Almanyadakiler ağlatmıyor ben anlamadım.
Habi kendiniz yazmissiniz iletisim yolu aglamak demekki birsey iletmek istiyor :))Bebek bu illa ağlar iletişim yolu aglamak nasıl hic ağlatmıyorsunuz ya da Almanyadakiler ağlatmıyor ben anlamadım.
Allahim isteyince olur buda sizin sinaviniz ama insallah en yakin zaman anne olursunuz :)bizde istiyoruz 1 yıldır ama bende çikolata kisti olduğu için doktorlar zor dedi. ameliyat etmeye de yanaşmıyorlar e ilaçlarda geçirmiyor :/ bekliyoruz bakalım Allah nasip ederse olur :)
Elbette bebek belirli bir aya kadar odada yalnız kalmamalı. Kaç yaşına kadar bebek olarak kabul ediyorsunuz. Iletişim yolu ağlamak evet ama zararlı, zararsiz, iyi, kötü ayrımı yok olmayacak bir şey ister ağlar dikkatini başka şeylerle dağıtacaksın ama devam ediyor diyelim ki ağlamaya nasıl müdahale ediyorsunuzHabi kendiniz yazmissiniz iletisim yolu aglamak demekki birsey iletmek istiyor :))
Bir yasina kadar ... Oksarim pispislarim altina bakarim dolu mu diye sise veririm ac mi diye karni agriyorsa bi kimyon fitili veririm baktim ki yine agliyor onu o aglama krizin icinden cikaramazsam yaninda ola bilirim ... varligimi hissettiririm ... sarilirim :) ben öyle yapiyorum :)Elbette bebek belirli bir aya kadar odada yalnız kalmamalı. Kaç yaşına kadar bebek olarak kabul ediyorsunuz. Iletişim yolu ağlamak evet ama zararlı, zararsiz, iyi, kötü ayrımı yok olmayacak bir şey ister ağlar dikkatini başka şeylerle dağıtacaksın ama devam ediyor diyelim ki ağlamaya nasıl müdahale ediyorsunuz
Hayir iyi gözükmüyor. Bebek aglatilmaz... cocuk demiyorum bebek diyorum ama :)) yani belki büyüme ataginda, yada gün boyu gördükleri duyduklsri fazla geldi :) kesinlikle bir nedeni vardir alti ay kücük bebekler hatta anlamazmis annenin yan odada oldugunu sadece terk edildigini düsünüyormus. Herkes gibi bebeklerinde aglama nedenleri var... Yani hani türkiye geneli söyle der:“ bebektir aglar herseyine kosmamak lazim“. Burda bebeklerin bakimi biraz baska ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?