Bebegim dogdugu andan itibaren meme reddi yasadik, hemde ne red! Dogumhaneden odaya geldim emzirme uzmani yardimiyla agzina memeyi verdik emdi ve bir daha emmek istemedi, oyle bir meme reddi ki kucagima aldigimda emzirme pozisyonuna gececegimizi anladigi anda ya da mememi cikarttigim anda avazi basiyor eli ayagi o minicik bedeniyle tum gucuyle beni itiyor kendini kucagimdan atiyordu saha 1-2 gunlukken bile. Emme refleksi mi gelismedi acaba diye dusunup sirf test etmek icin emzik biberon bile denedim asla ama asla onlari da almadi! İlk 10 gun nasil savastik anltamam, 10 gun birsey yemedi nerdeyse ve 10 gun sonunda nihayet nadir de olsa memeyi almaya basladi.
Ancak siddetli meme reddimiz 5,5 ay surdu. 5,5 ay boyunca nasil emzirdim ben bilirim, o itti ben direndim uzerine domalip, gezdirerek, yatarak, oyun halisinda vs vs neler neler...
Bende 3,5 aylikken ise donmek zorunda kaldim. Dolayisiyla biberon kullanmaya basladik ben ise dondukten sonra.
Fakat sonra oglum emmeye bir alisti, su an 13 aylik, artik bende ona yetecej kadar sut yok, mama destegine de basladim, ama cogu kez biberonu cok ac oldugunda biraz icip ilk acligini gecirdikten sonra yine meme ile tamamliyor beslenmesini, oyle bir memeye duskun oldu ki sabaha kadar memem acik yatiyorum yaninda, gogus ucu yaralarim hala tavan, ve memeden kesme zamani geldiginde nabicam bilmiyorum inanilmaz duskun cunku.
Yani hem meme hem biberon aliyor, gayette guzel hallediyor. Eger benim bebegim mememi gordugu anda ciglik attigi gunlerden sonra bile beni emmeye basladiysa bu kadar da duskun halde ustelik, acikcasi bence biberonun meme reddi yapmasi tamamen yalan! Bebegin emecegi varsa emiyor, yoksa emmiyor!