- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.380
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
-
- #81
:) zaten laçka olan sinirler nedeniyle alınganlık hadsafhada olabiliyor.negatif birsey soylemek istemedim aslinda. anlamaya calismak icin sordum. onceligin bebeginin doymasi olsun. sen sutunu sag biberonla icsin. geldiginde de isten emzir. biberona alisirsa alissin. her bebek farklidir. kimi biberon gorunce meme istemez kimi ayni anda devam edebilir. yasayarak goreceksin.
Ahh kıyamam kuzuna. Mama vermek istemiyorum. Benim kuzum da erken doğdu 25 gün kuvezde kaldı. Ne olduysa bana o zamanda oldu. Ben ki doğum çantama emzik biberon yanında mama da alayım diyen kadındım. Günlerce bebeme dokunamayınca sağlığı iççin sütün kıymetini anladım.benim kızımın yoğun bakım da kaldı biberon kullandı ama anne sütü mama değil bu önemli 2 hafta sürdü taburcu olduk emzirmeyebaşladım tuttu memeyi 4 aylıkken iş başı yaptım biberon içriemedim 3 ay sabah 8 akşam 5 arası aç öylece bütün gün agladı aç kalınca ttar dedik tutmadı biberonu ben işteyken oruç tuttuyordu resmen mama verdik onuda almadı biberondan ek gıdada almadı 1,5 yaşında ek gıda hala sıkıntılı yaşıyoruz 8 aylıkken tuttu biberonu sağdım 16 ay işiyerinde ben işyetken biberonla verdiler kafana takıpta olmıycağı oldurma sakın hazır mama verme bazı çocuk tadını sevip anne sütünü bırakıyor sakın pes etmede aç bırak yinedse sen evdeyken biberon vermeyin
Yaa çok üzüldüm. Bebeğim emzik alınca gazından kakasından daha rahat etti uykusu düzene girdi. Ben tokken ve büyük çoğunlukla sadece gece vermeye dikkat ediyorum. Uyuyunca da alıyorum. Rahat ve huzurlu ise emzik almadan uyuyor.Alıştırma bardağı deneyebilirsiniz. Ben de oğluma 2 aylık olunca emzik vermiştim ve 2 ay sonra bir daha dönmemek üzere emmeyi bıraktı. En büyük pişmanlığım oldu emzik.
Ahh ne iyisiniz. İnşallahBen de sizin gibi hemen ise dönmek zorunda kaldım. hatta ben 2.5 aylikken bıraktım bebisimi buna ragmen Ilk alti ay bebegim sadece anne sutu ile beslendi kilo alımı da gayet iyiydi Allahin izniyle. ben de sutumu sagarak biberonla verdim. Öncelikle hastane tipi sut sagma pompalarindan kiralamanizi tavsiye ederim. Diğer aventmis falan hikaye (a ventin elektrikli pompasini da alıp denedim memnun kalmadim.). memeyi tam bosaltamiyorlar azalıyor git gide sut.
Ben medelanin lactina select pompasini kiralamistim. Memeyi tam boşaltıyor düzenli sagimda sut artıyor. Ikinci olarak biberonda da yine medela calma biberon kullandım. Medela calma biberonda sut akmıyor bebek sutu çekmek için anne memesindeki gibi emek harcamak zorunda bu nedenle meme reddi yaşanmıyor. Hatta avant naturel kullanmıştık ve bebegim kolaya alıştığı için mememi reddediyordu calma ile sorunu asmistim. Netten de bi arastir istersen. Şu an bebegim 1.5 yaşında Allahin izniyle hala emiyor çok sukur. Inşallah size ve tum annelere de nasip olur.
Yaaa ben biberona alışırsa derken ya almazsa. Diğer yöntemleri de beveremedimm çünkü.Bu saatten sonra biberon alması zor.
Doğumdan hemen sonra biberon ile tanısan bebekler meme reddi yasar genelde, 3,5 ay sonra değil.
Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
İşim evime yakın; bebeğim 2 yada 3 ara öğünde benden ayrı kalacak.
Gel gelelim sağılmış sütlerimi kaşıkla, fincanla, şırıngayla almıyor.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Hal böyle olunca biberona da taktım kafayı.
Biberon verirsem mememi almaz düşüncesiyle şimdiden işin stresine girdim.
Yani bebemin mememi reddedeceği yoksa da benim bu takıntımdan edecek.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Her biberon alan bebek meme reddeder mi?
Bir de lütfen rica edeceğim konumu taşımayın. Bu da benim ciddi bir derdim.
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım
Medela biberonMedela biberon mu yoksa kaşık şeklinde olanlardan mı?
Tuvalette sağdım . Kurutmalık fişini çekip pompayı takıyordumBenim iş yerinde sağmam da problem. Yer yok inanır mısınız? Tek tuvalet orda da priz var mı bilmiyorum.
Bugun benimde dis randevum vardi sagmistim sutumu 3. Kez verdim hala emzirmedim icim rahat etmedi insallah alismaz biberona ama alismayan bebeklerde alismiyor piyango gibi bisey hangisi gelirse artik ancak sanmiyorum 3 kez de alissinİşte maalesef 1 kez değil en az 2 en fazla 3 kez bensiz beslenecek.
Şu an sabah 10:30 da emmesi var saat 14:30 ve 16:30 da var benim iş saatlerimde. İşten 16:30 da çıkmayı planlıyorum. Bebeğin saatini umarım ayarlarım
Merhaba hanımlar,
Bir kaç gün sonra 3 ayını dolduracak bir yavrum var. Bebeğim 35.haftada erken doğdu.
Benim doğum iznim aralık başında doluyor. Bebeğim 3.5 aylık olacak. Gösüm arkamda değil, annem ve k.validem hepimiz aynı apartmandayız. Tek derdim anne sütü.
İşim evime yakın; bebeğim 2 yada 3 ara öğünde benden ayrı kalacak.
Gel gelelim sağılmış sütlerimi kaşıkla, fincanla, şırıngayla almıyor.
Doğum çantasına emzik, biberon koymuş olan ben; erken doğup da sütüm gelmeyince o site bu site derken kendimi emzik ve biberonun meme reddine sebep olduğuna inandırdım ve bunu takıntı yaptım.
2 ayın sonunda babamızın ısrarları ile emziği verdim. Ve gördüm ki bebeğime faydası bile oldu. Fakat emzik kaynaklı meme reddinin 4.aydan sonra başgösterdiği söyleniyor.
Hal böyle olunca biberona da taktım kafayı.
Biberon verirsem mememi almaz düşüncesiyle şimdiden işin stresine girdim.
Yani bebemin mememi reddedeceği yoksa da benim bu takıntımdan edecek.
Bu süreci yaşayan, hem biberonla sütünü veren hem de uzun süre bebeğini emzirmeyi başaran arkadaşlar benimle deneyimini neler yaptığını paylaşır mı?
Her biberon alan bebek meme reddeder mi?
Bir de lütfen rica edeceğim konumu taşımayın. Bu da benim ciddi bir derdim.
Şimdiden deneyimlerini paylaşanlara teşekkür eder, "bebeğin çok küçük işe başlamazsan olmaz mı" diyen hanımlara en lohusa depresyonumla öpücükler yollarım
Benim iş yerinde sağmam da problem. Yer yok inanır mısınız? Tek tuvalet orda da priz var mı bilmiyorum.
Alıştırma bardaklarından baktım ama hep 6 aydan başlıyır sanki küçük hiç görmesin. Bir de onların ağzı üçgen ve üç delikli. Bir tane küçük var bende akışı çok hızlı.Alıştırma bardağı deneyebilirsiniz. Ben de oğluma 2 aylık olunca emzik vermiştim ve 2 ay sonra bir daha dönmemek üzere emmeyi bıraktı. En büyük pişmanlığım oldu emzik.
Evde ben de emzirmeye ve sağmaya devam edeceğim. İnşallah başarırımBebeğim 6 aylık. Annem bakıyor. Hergün işyerinde sütünü sağıp anneme bırakıyorum. O sütü ertesi gün bebeğime veriyor. Aventin cam biberonunu kullanıyorum. Meme reddi gibi bi durum olmadı bizde. Ben eve gittiğimde de bebişimi emzirmeye devam ediyorum.
Biberonu ben vermemeyi düşünüyorum. Annem yada kayınvalidem verecekler. Benim iş yerinde bol bol sağma durumum yok maalesef. Tuvalette en azından göğüsleri uyarmak adına 5 er dk sağım yapmayı hedefliyorum bakalımBenim oğlum 2,5 aylıktı, kızım ise 29 günlüktü işe başladığım zaman. Yaşanan meme redlerinin temel ve en yaygın sebebi emzik ve biberon kullanımı ama her emzik ve biberon kullanan bebekte bu yaşanmıyor.İki çocuğuma da mama vermedim ama anne sütünü biberonla aldılar. Avent marka kullandım ikisinde de.
Diğer tarafta ikisine de emzik vermedim. Oğlumda denedim almadı. Oğlumu emziksiz büyütünce kızımda o topa hiç girmedim. Aslında benimki üşengeçlikti, resmen bıraktırmaya üşendim :)
Şu an oğlum 28 aylık, kızım ise 6 aylık.
Oğlum 14 aylıkken biberonla gündüz anne sütü almayı tamamen bıraktı. Hala emziriyorum, akşamları işten gelince emiyor.
Kızım ise, ek gıdaya başladı ama eskisinden daha çok anne sütü alıyor. Bol bol sağıyorum iş yerinde. Beni görür görmez de memelerime saldırıyor.
İkisinde de meme reddi yaşamadım. Hatta ikisi de asla benim elimden biberon kabul etmediler. Ben yanlarındaysam daima meme istediler.
Nasıl da her şeyi zorlaştırıyoruz şu annelere.. Bu gerginlik yıpratıyor asıl bizi.
Emzik de verdim biberon da.. Arkadaşlarım kaşıkla, şırıngayla uğraşırken ben gayet rahattım. Oğlum da memeyi hiç bırakmadı.
Ben de evim yakın olduğu için gün içinde eve gelip emzirip ilgilenip işe geri geldim 1 yaşına kadar.
Evet 4 buçuk-5 ay civarı meme reddi yaşadı ama bu memeye tepki değildir. Etrafını algılamaya başlaması ile alakalıdır.
Ben bıraktırmamak için uğraştım. 2 dakika emip bırakırdı kaldırmaz resmen inek gibi üstüne abanırdım. Sağa yatıp solu verirdim mesela. 6 aya girmeden eskisi gibi emmeye devam etti. Etrafımdakiler "doydu demekki ver" dediğinde "hayır sakın alma doymadı o" diye tepki gösterirdim.
Şimdi ki doğal akışlı biberonlarla bebek memeden kopmuyor mesela.
Uzun süre aventin biberonunu kullandım. Uç delikleri ayına göre değişiyor..
Asıl önemli olan sizin stres yapmamanız.
Emziği 19 aylık, memeyi 23 aylık bıraktırdım ve ikisinde de zorlamadı oğlum. Çünkü kasmayan bir anneyim..
Anlaşılan bu 4. Ay atak dönemine geliyor ve bir çok değişken bebeleri etkiliyor.Aslimda ilgisi yok..2 arkadasim var dogdugundan beri sadece meme veriyorlar ne emzik ne biberon girmedi bebekleri.ikisininda bebegi 4.ayda meme reddi yasadi.
Bu dönemle ilgili.
Ben mama ve mem bir gidiyordum..ayni 4.ayda meme reddi yasadi bebegim.
Tabi zor bi surec oluyor.
8:30 da mesaim başlıyor. 12 de öğle arasınsa evde olacağım. 1.5 saat izni ne zaman kullanacağım karar vermedim. İşe başlayınca bebek belirleyecek.Gün içinde 2-3 saat arayla eve gitmeyecekseniz ve tam gün çalışacaksanız süt sağmanız şart.
Ben öğlen eve gidip emzirir ama öğleden önce ve sonra iki mememi de mutlaka sağardım. Yoksa bırakın 2 yaşını 1 yaşına kadar bile zor emzirirdim.
Tabi bizim şirkette doktor odası vardı oraya kapanırdım.
Ortam yaratın bir şekilde mutlaka..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?