Bebeğim çok gazlı ne yapacağım?

mirayhan

Kızım,eşim herşeyimsiniz.
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2012
1.264
3
66
Manisa
Arkadaşlar merhaba, bebeğim 1,5 aylık ve aşırı derecede gazı var, ne yapacağımızı şaşırdık, dün gece saat 12 den sabah 7 ye kadar durmadan ağladı, bu kadar ağlaması normal mi? Doktora götürdük sabah bir hastalığı yok dedi, tavsiyelerde bulundu. Bir de ben ilaç kullandığımdan emziremiyorum mamayla besleniyor yavrum. Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istiyorum nolur bana yardımcı olun, çok üzülüyorum.

canım geçer inşallah,benim oğlumda çok gazlıydı,rezene çayı verdim kaşıkla ağzına,çörek otunu ezip ağzına kaşıkla verdik,etkisini gördüm,fakat en etkili ilacımız nurse's harweys isimli bir ilaçtı,eczaneden dr.tavsiyesi ile almıştım,çok etkili oldu,yavrum şurubu içince pırt pırt çıkarıyordu gazını,bire de yavrunun bacaklarını karnına doğru katla birkaç kez

mrb oncelikle cok gecmiolsun cnm.benim bebegimdede vardi ayni sorun. Zinco diye bi damla kullandim,birde ayaklarinin altina ve poposuna (BEZIN USTUNDEN) sicak su torbasi koy ama cok kaynar olmasin.gercekten karnini rahatlatiyo ve cok rahat gaz cikariyo.birde sirt ustu yatir, ayaklarindan tut karnina dogru ittir bu sekilde 10sn falan beklet.bu egzersizi bikac defa yap buda cok ise yariyo.bende cok cektim ordan biliorum.ama cok sukur 3 ayin sonunda zink diye bitti.

çoooook teşekkür ederim ikinize de, deneyeceğim dediklerinizi, inş çabuk biter

canım kolay ve doğal bir yöntem benim kızım 7 aylık doğduğundan beri kullanıyorum asla gaz sorunumuz olmadı

1çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su kaynat
1 çay kaşığı suyundan ver hergün hiç sıkıntısı kalmaz,rahat eder kuzucuk:)

bunu bu şekilde değil de kimyonu kaynamış suya atarak yaptım ben acılaşmasın diye, her emzirmeden önce 1 çay kaşığı içirdim. benimki ilk üç ay felaket gazlı bir bebekti.
ayşe öner'in gaz masajını uyguladık. nette arama yaparsanız bulursunuz videosunu.
acıelma(adaçayı)yağı ile tabanlarına ve karnına masaj yaptık
ağlama saatleri genelde akşamüzeriydi, hemen önce banyo yaptırdık ya da gezmeye çıkardık.
zinco, sub simlex, nurse harvey's, metsil...bunlar bizde hiç işe yaramadı.

valla tatlım ben su şekilde uyguladım ve çok faydasını gördüm.
benim kızımda çok gazlı ilk doğduğu hafta çok sıkıntı çektik aa bu kimyonu öğrentim ve uyguladım bu zamana kadar hiç sıkıntı çekedi kızım.

hatta 30tl ye 5cc lik gaz ilaçı aldım hiç faydasını görmedim hemde dr önermişti. sonra kimyonu öğrendim rahatladık

canım ya çok teşekkür ederim bunu da deneyeyim bari, gerçi eskisi gibi değil artık ama yine de tutuyor ağlama krizleri

canım çok teşekkür ederim bunu da deneyeyim bari gerçi eskisi gibi değil sanki artık ama ağlama krizleri tutuyor yine de

çok teşekkür ederim canım masajı yapıyorum bende ama elma yağı kullanmadım deneyeyim onu da :))

gerçekten mi şu an zinco kullanıyorum işe yaradı gibi ama aklımda bulunsun ne yapacağımı şaşırdım

canım ben 5 senelik eczane teknisyeniyim ve benim ilk tercihimdir gaz şikayetiyle gelen hastaya. ve kimse olumsuz dönmedi bana hep dua almışımdır 'sayende gece uyku gördük' diye :)))))))))) ayrıca başka bi konudada yardımcı olmaya çalışırım

eşime söyleyeyim de yarın alsın şu an nöbetteyiz yine 23.00 dan beri ağlıyor yeni sustu gibi, başka konu derken?

canım benim oğlumda çok gazlıydı ağlıyordu hep kendini kasıyordu.Bi ara doktora gittik hiç susmadan ağladı ama bişey yapmadılar gaz sancısı deyip geçtiler ama başka bi doktor bunun için yapacak bişey yok çekeceksiniz 4 ay bebeğinizin en rahat ettiği şekilde gazını çıkartmaya çalışın dedi.oğluşum hep dışarı çıkınca ve arabada rahatladı.Arabada giderken sancısı azalıyormuş.Birde biz nurse harveysin bitkisel şurubu var ondan aldık o iyi geliyor,rahatlatıyor.Şimdide altını açınca birazcık bırakıyoruz öyle bacaklarını hareket ettirirken gazını kendi çıkartabiliyor....

bizde bu damlaları kullanmıştık öyle aman aman bi işe yaramadı,belki bir miktar azaltmış olabilir..
gazlı bebekler için mama kulandık,kolikli bebekler için üretilmiş biberon kullandık,rezene çayı kullandık,masaj, sıcak bez,battaniyede sallamak,kucakta sallamak,gezdirmek...
neler neler yaptık..o 3 ayı doldurmadan gitmiyor lanet olası kolik.. kabus gibi 3 aydı, bana 3 yıl gibi gelmişti..sütüm bile gelmedi stresten..
3 ay boyunca sürekli kucakta olmaktan oğlum kucağa alışmıştı..gazı geçti bu kez de kucak alışkanlığı başladı,sırtı yere değsin viyaklıyordu ,1 ay da öyle geçirdik..4 ayın sonunda rahat ettim ancak..

fakat yalnız şunu yapmadık,evin içine piknikte kurulan salıncaklar olur ya, onu kurup sallasaydık nasıl olurdu diye de düşünüyorum..çünkü böyle yapan aileler gördüm sonradan..bir çözüm yöntemi olabilir..

allah gazlı bebeklerin annelerine sabır versin..

eczaneden pfizer sab simplex damla al canım kesin sonuç. bana dua edersin....

bu damla direkt eczaneden alınabiliyor m
doktora yazdırmak gerekiyor mu
bu arada benim kızım 2.5 aylık oldu bu zamana kadar gaz problemi vardı
şimdi gece uyuyor ama gece huysuzlukları aynen gündüze geçti
acaba hala gaz sancısı mı bunlar durduramıyorum ağlamaya başlayınca
gaz sancısı illa gece olur diye bişey var mı

sağolasın canım Allah razı olsun hepinizden

aynen aynen neler neler deniyoruz, daha 2 ayımızı doldurduk ama eskisinden daha iyi artık, salıncak almayı düşünüyoruz bizde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…