bebeğim damağı ve dudağı yarıklı doğacak

Zeynepsm izmirde doktor arıyomuşsun yanlış bilgi yada duyum değildir umarım izmir alsancak ta diş Hastanesi varmış orda ortodontist var diye duydum ben ist oturuyorum eşim izmirli

Burda çok konuşma olmuyor galiba ben bebekleri böyle olan annelerle yada ameliyat olmuş annelerle dertleşmek için kayıt olmuştum

Benim bebegmde hortumla besleniyo damaklıgını yaptıramadık.nerdesinız siz biz izmirde bulamadık cok üzülüyoruz
ben daha doğum yapmadım, 29 haftalık hamileyim . benim gittiğim hastane bebek doğunca istanbulda yeditepe hastanesine yönlendireceklerini ve damaklık takılacağını söylediler.şu anda herşey belirsiz, dudakta yarık olduğunu biliyoruz, ama damakta yarık olup olmadığını, yarığın boyutunu bilmiyoruz.

Kızlar şehir dışında olanları istanbula yönlendirmeler yapıyorlar ben istanbulda oturuyorum çapaya gidiyorum ve şehir dışından her ay gelen var çünkü damak için ilk bir ayda iki sonradan da ayda bir kere gidiliyor taki ameliyat olana kadar

21 HAFTALIK HAMILEYIM VE RENKLI ULTROSANA BAKAN DR BEBEĞİN DOWN SENDROMLU ALDIR BAKAMAK ZOR GIBI SACMA SAPAN SEYLER SOYLEDI MORALIM BERBATTI RABBIME SIĞINDIM BENCE TEDAVISI OLAN BIRSEY ICIN BUKADAR CANINI SIKMA BOLBOL DUA ET IMTIHANIN BU SENIN VE TEDAVISIDE VAR YA TEDAVISI OLMASAYDI OZAMN NE YAPICAKTIN

Ebrum senin için diyorum benim oğluma öyle dediler ama doğduğunda hiç bir şeyi yoktu bana ilaç dayadılar şişirdiler şimdide o kiloları veremiyorum sonrada kızım oldu iyice şiştim yani diyeceğim tevekkül et gerisini bırak doktorlar için şimdi sallamak moda olmuş hiç anne babanın ne hissettiğini düşünen yok

YOK ZATEN TEVEKKUL ETTIM RABBIME INANIP GUVENIYORUM BENIM SINIRLENDIĞIM NOKTA DR BANA ALDIR DEME HAKKINA SAHIP DEĞİL ELI KOLU OLUSMUS TAM BIRBEBK O BENIM CANIM DUA EDIYORUM BASKA DR GITMEDIM GITMICEMDE SIZLERDE DUA EDIN BANA JASMINER

Burda çok konuşma olmuyor galiba ben bebekleri böyle olan annelerle yada ameliyat olmuş annelerle dertleşmek için kayıt olmuştum
Anne değilim belki ama benim kardesimin damagı yarıktı,ameliyat oldu subatta. Yardımcı olabilirim belki :/

Zeynepsm izmirde doktor arıyomuşsun yanlış bilgi yada duyum değildir umarım izmir alsancak ta diş Hastanesi varmış orda ortodontist var diye duydum ben ist oturuyorum eşim izmirli
Cok sagolun mesajı şimdi gördüm.cok aradık biz bulmak isteyen arkadaslar ege üniversitesi yapıyor sadece bilginize

Merhabalar, Hamileliğimin 34.haftasında doktorumuz ultrasonla bakarken duraksamaya başladı, bizde hayırdır deyince sağ tarafında yarık var gibi dedi, o anda dünyam başıma yıkıldı, ne olduğunu da bilmiyoruz. Doktorumuz haftaya tekrar bakarız dedi, oradan çıkınca başka doktora gittik, o doktor da var dedi, detaylı ultrasonla baktı sağ tarafında olduğunu gördü. Son 4 haftamdaydım ve gözlerim istemsiz akıyordu, daha sonra zamanla alışmaya başladım, bir oğlum vardı ve dünyalar tatlısı da bir kızım olacaktı. 15 Mayıs 2014 günü prensesim oldu, sadece sağ tarafında dudağında vardı, yumuşak damağında yoktu, sadece sert damağında diş kısmında vardı. En önemlisi emebiliyordu beni. Bir tanıdık aracılığı ile Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) gittik, burada Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Öğretim Üyesi Sn.Doç.Dr.Muhitdin Eski hocam ile tanıştık. İlk anda kızımı görünce annesi hiç endişelenme, çok basit bir ameliyat, damağında olmaması ayrı bir şans dedi, 4-5 aylık olunca ameliyatını yaparız dedi, bizi hastane içinde bulunan ortodonti bölümüne gönderdi, Burada da Ortodonti Doktoru Doç.Dr.Sıla Mermut Gökçe hocam bir anne şefkati ile ilgilendi, her hafta kontrole gittik, en sonunda 15 Ekim 2014 tarihinde 25 gün önce Muhitdin hocam ameliyatımızı yaptı. Ayrıca sert damak ameliyatımız 5-6 yaşında olacaktı ama Muhitdin hocam damak ameliyatıını da yaptı. Kızım şu anda harika ve daha yeni olduğu halde hafif bir çizik var. Muhitdin hocam sağolsun o kadar çok özenmiş ki kız bebek olduğu için. Buradan öncelikle Doktorumuz Muhitdin Hocama, Sıla Hocama ve tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bunun gibi bir sıkıntısı olan annelere tavsiyem, GATA'da Muhitdin hocamı bulun, size babacan tavrı ile destek olacaktır ve desteğini sizden hiçbir zaman esirgemeyecektir. Bu gibi sorunları olan anne adaylarına tavsiyem ilk önceliğiniz GATA hastanesi ve Muhitdin Hocam olsun. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Merhabalar ben dis hekimi asistaniyim ve uzun sure dudak damak yarigi kliniğinde calistim sorunuz varsa cevalayabilirim
Iyi aksamlar yazınızı gordüm bilginiz varsa birsey sormak istiyorum.dudagı yarık olan bebegimin dudagı kendiligndn yara gibi oldu kabuk tuttu arada kaniyor.buna ne yapabilirim sizce.ameliyatına az kaldı

Iyi aksamlar yazınızı gordüm bilginiz varsa birsey sormak istiyorum.dudagı yarık olan bebegimin dudagı kendiligndn yara gibi oldu kabuk tuttu arada kaniyor.buna ne yapabilirim sizce.ameliyatına az kaldı
Siz kendiniz mudahele etmeyin yaraya ameliyata az bir sure kaldiysa doktor baksin yarık olan yer mi kanıyor

Resim attım görebiliyosanız.s.ocagndaki doktor yazmak istemdi ilac.kendi eli carpıyo oşekilde hafif kanıyo.

Kurban olurum neden öyle kabuk baglamis anlamadm ama siz mudahele etmeyin doktorunuz baksin

Merhaba arkadaşlar benim bebeğimde tek taraflı yarık dudaklı doğdu. Hamilelikte anlaşılmadı. Aslında doğumdan sonra ultarson fotolarına bakınca belli oluyordu. Ama doktorumuz acemiydi anlamamış. Neyse 15 gün sonra ameliyat olacak 3 ayımızı bitirdik. İnşallah atlatacağız. Sanırım burda yazan arkadaşların ameliyat süreci geçti. Bu yüzden bana da yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Sizlere sorum şu bu ameliyat sonrası hastanede nelere ihtiyaç duyuyorsunuz? Ben bebeğim rahat etsin diye yandan çıtçıtlı pijama ve iç çamaşırı aldım. Yani kafasından hiç kıyafet giydirmeyeceğim. Uyku tulumu var. Mama kaşığı aldım. Sütü sağıp öyle vereceğim. Bunların dışında o durumda işlerinizi kolaylaştıran neler kullandınız?

bebeğin bedenine göre biraz büyük kıyafet ve kısa kol kıyafette lazım oldu bizde serum olduğu için uzun kol rahat olmadı fazlaca almak lazım çünkü bebek emmeye alışkın olduğu için kaşık yada şırınga ile verirken üstü çok ıslandı ve değiştirmek gerekti sütü önceden sağıp koyacaksanız süt poşetide gerekli. kendiniz içinde üst kıyafet alın çünkü bebek ameliyattan çıkınca sizi hissetmek istiyor sarıldığınız zaman üstünüz lekeleniyor tekrar elinize aldınızda temiz olsun diye üstünüz ben sallamıyordum ayağımda alışkın değildi ama çoğu bayan bebeği sallamak için yatağını getirmişti ben reflü yatağını almıştım baya işe yaradı çünkü ameliyattan sonra dik dursun dediler reflü yastının altına biraz daha destek yapıp başı yüksekte uyudu sütü ısıtmam için gerekli ısıtıcı vardı bizde sizde var mı bilmiyorum oda gerekli olabilir sütü kaşıkla vereceğiniz için kase battaniyesini alın mutlaka 1 adet fazla olsun başka aklıma gelirse yazarım umarım yardımı olur geçmiş olsun şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…