merhabalar ben şu anda 23 haftalık hamileyim, 2 gün önce öğrendim, damak ve dudak yarık olduğunu. özhan beyi duydum ve internetten araştırdım, ancak hangi hastanede çalıştığını öğrenemedim, bana yardımcı olabilir misiniz?Canim bende 22 haftalikken ogrendm hic korkma dermani var cok sukur. Ankarada hacettepede figen hanim varmis. Biz ozhan beye gidiyoruz istanbulda. Dogumdan sonra ortodonti tedavisi basliyo 3-4 ay sonrada dudak ameliyati. Benim kizim 10 gun icinde dudak ameliyati olacak. Merak ettugin bisey olursa bana mesaj atabilrsin.
Gecmis olsun canim bebekler bizden daha guclu emin ol
evet renkli ultrason önerdi doktorum, ultrason çektirdiğim uzman, daha sonrada doğum doktorum söyledi. şu anda hamileliğim devam ediyor.
sizin az kalmış, ben ne yapacağımı bilmiyorum, öğreneli 3 gün oldu, üzülmeyeyim diyorum, olmuyor, gözlerim istem dışı dolmaya başlıyor. Allahım sabırlar versin diye dua ediyorum. damak yarığı inşallah olmazsa dudak çok problem değilmiş. Allahtan ümit kesilmez. Allah yardımcınız olsun. Dediğiniz biberonu duydum, alıcam. Ben Gebzede oturuyorum. Doğum doktorumuzun söylediği doğduktan sonra damak aparatı takıp Yeditepe hastanesine yönlendirecekleri. Rabbim herkese dayanma gücü versin, şifa versin, Allahtan ümit kesilmez. Kendimi geçtim bebeğimin doğar doğmaz acı çekecek olması beni yıpratıyor. Doğumdan sonra yaşadıklarınızı, deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. çok korkuyorum. Allah yardımcınız olsun, Allaha emanet olun.bende sizinle aynı şeyleri yaşıyorum 25. haftamda öğrendim hiç duymadığım birşeydi ben daha bebeğimi doğurmadım şimdi son haftadayım size tavsiyem şimdi yapabileceğimiz hiç bir şey yok o yüzden nette araştırma yapmayın bebek doğmadan önce medela diye bir biberon var onu tedarik edin (damkata yarık olma ihtimaline karşı ) ve de göğüs pompası doğum yapacanız hastanede bebeğinizi hortumla beslemesinler ama yoğun bakım ünitesi olan bir hastane olsun sdoğmadan önce yine bu damaktaki yarık ihtimaline karşı bir ortodontistle görüşün benden bebeği doğduktan hemen 1- 2 gün içinde getirmemi istediler ve hortumla besletmeyin dediler orada ona damaklık yapcaklar siz bunları ayarlayın dediğim gibi nette araştırma yapmayın ben kendi adıma çok üzüldüm nette okuduklarımla yapacak hiç bir şey yok dua edin belki olmaz diye siz damaklık vs ayarladıktan sonra diğer işlemler zaten sonra yapılıyor ilk müdahele 3. ayda oluyormuş dudaktaki yarık için 2.si 12. ayda bunları doktorlar bebeğin durumuna göre ayarlıyormuş bebek doğduktan sonra facebookta yarık damak dudak grubu var orada herkes yaşadıklarını paylaşıyor bebklerin fotolarını ve sonraki hallerini sonuçta bana bunun zorlu ve uzun bir yol olduğunu fakat hekimlerle uyumlu olunduğunda başarılı sonuçlar alındığını çaresiz bir dert olmadığını söylüyorlar ALLAH yardımcımız olsun
sizin az kalmış, ben ne yapacağımı bilmiyorum, öğreneli 3 gün oldu, üzülmeyeyim diyorum, olmuyor, gözlerim istem dışı dolmaya başlıyor. Allahım sabırlar versin diye dua ediyorum. damak yarığı inşallah olmazsa dudak çok problem değilmiş. Allahtan ümit kesilmez. Allah yardımcınız olsun. Dediğiniz biberonu duydum, alıcam. Ben Gebzede oturuyorum. Doğum doktorumuzun söylediği doğduktan sonra damak aparatı takıp Yeditepe hastanesine yönlendirecekleri. Rabbim herkese dayanma gücü versin, şifa versin, Allahtan ümit kesilmez. Kendimi geçtim bebeğimin doğar doğmaz acı çekecek olması beni yıpratıyor. Doğumdan sonra yaşadıklarınızı, deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. çok korkuyorum. Allah yardımcınız olsun, Allaha emanet olun.
arkadaslar ben 28 haftalık hamileyim bebeğim dudak damak yarıklı doğacak
bende sizinle aynı şeyleri yaşıyorum 25. haftamda öğrendim hiç duymadığım birşeydi ben daha bebeğimi doğurmadım şimdi son haftadayım size tavsiyem şimdi yapabileceğimiz hiç bir şey yok o yüzden nette araştırma yapmayın bebek doğmadan önce medela diye bir biberon var onu tedarik edin (damkata yarık olma ihtimaline karşı ) ve de göğüs pompası doğum yapacanız hastanede bebeğinizi hortumla beslemesinler ama yoğun bakım ünitesi olan bir hastane olsun sdoğmadan önce yine bu damaktaki yarık ihtimaline karşı bir ortodontistle görüşün benden bebeği doğduktan hemen 1- 2 gün içinde getirmemi istediler ve hortumla besletmeyin dediler orada ona damaklık yapcaklar siz bunları ayarlayın dediğim gibi nette araştırma yapmayın ben kendi adıma çok üzüldüm nette okuduklarımla yapacak hiç bir şey yok dua edin belki olmaz diye siz damaklık vs ayarladıktan sonra diğer işlemler zaten sonra yapılıyor ilk müdahele 3. ayda oluyormuş dudaktaki yarık için 2.si 12. ayda bunları doktorlar bebeğin durumuna göre ayarlıyormuş bebek doğduktan sonra facebookta yarık damak dudak grubu var orada herkes yaşadıklarını paylaşıyor bebklerin fotolarını ve sonraki hallerini sonuçta bana bunun zorlu ve uzun bir yol olduğunu fakat hekimlerle uyumlu olunduğunda başarılı sonuçlar alındığını çaresiz bir dert olmadığını söylüyorlar ALLAH yardımcımız olsun
evet canım ayın 21 de bebğimi elime aldım çok şükür sezeryanla doğum yaptım ama tek endişem bebeğimin nasıl olacagıydı narkozdan çıkar çıkmaz canım yanıyor derken bebeğin damağında problem olup olmadığını sordum. bebeğim yarık damak dudaklı doğdu. sevinç ve üzüntü bir aradamerhabalar kusura bakmayın, rahatsız etmek istemiyorum, doğum yaptınız mı merak ettim? bebişiniz nasıl?
evet canım ayın 21 de bebğimi elime aldım çok şükür sezeryanla doğum yaptım ama tek endişem bebeğimin nasıl olacagıydı narkozdan çıkar çıkmaz canım yanıyor derken bebeğin damağında problem olup olmadığını sordum. bebeğim yarık damak dudaklı doğdu. sevinç ve üzüntü bir aradadoğar doğmaz ortodontiste götürdüler ama perşembe gününe kadar bebeğimi hortumla beslemek zorunda kaldım perşembe günüde damaklığı yapıldı. dudakları birbirine yakınlaşsın diye bant taktılar. şimdi bebeğimi hem emziriyorum çok şükür hemde ememediğinde biberon veriyorum. her hafta ortadontiste gidip kontrollunu yaptırcaz aldım medela adlı biberonuda kullanamadım damaklık yapıldıktan sonra ucu yassı olan biberon ucuyla besliyorum elimden geldikçede emziriyorum birde gögüs pompası almıştım manueldi ama doğumdan sonra elektrikli olanını aldım sütümü onla sağıyorum olurda bebek emmezse göğsün tamamen boşalması gerekiyoırmuş boşalmazsa beyin süt var diye üretmeyi durduruyormuş yazdıklarım karışık olmuş olabilir ama umarım yardımcı olur
evet canım ayın 21 de bebğimi elime aldım çok şükür sezeryanla doğum yaptım ama tek endişem bebeğimin nasıl olacagıydı narkozdan çıkar çıkmaz canım yanıyor derken bebeğin damağında problem olup olmadığını sordum. bebeğim yarık damak dudaklı doğdu. sevinç ve üzüntü bir aradadoğar doğmaz ortodontiste götürdüler ama perşembe gününe kadar bebeğimi hortumla beslemek zorunda kaldım perşembe günüde damaklığı yapıldı. dudakları birbirine yakınlaşsın diye bant taktılar. şimdi bebeğimi hem emziriyorum çok şükür hemde ememediğinde biberon veriyorum. her hafta ortadontiste gidip kontrollunu yaptırcaz aldım medela adlı biberonuda kullanamadım damaklık yapıldıktan sonra ucu yassı olan biberon ucuyla besliyorum elimden geldikçede emziriyorum birde gögüs pompası almıştım manueldi ama doğumdan sonra elektrikli olanını aldım sütümü onla sağıyorum olurda bebek emmezse göğsün tamamen boşalması gerekiyoırmuş boşalmazsa beyin süt var diye üretmeyi durduruyormuş yazdıklarım karışık olmuş olabilir ama umarım yardımcı olur
Allah yardımcın olsun, sabır ve dayanma gücü versin. Rabbim kullarına taşıyamayacakları yük vermezmiş, inşallah bunların da üstesinden geliceğiz. Benimde 25 hafta bitti. Cuma doktor kontrolüm var, sonra da söylenilen doktorlardan birisiyle görüşüp önceden bilgi almaya çalışacağız. Gelip geçecek bu günler ama geçerken de insanın canını yakıyor.Umarım herşey iyi olur. Rabbim kolaylıklar versin sana. Bebişine de şifa versin Rabbim. Allaha emanet olun...
aynen öyle ailemde çok etkilendi çocuk doğmadan pek bilgi alamıyorsun bebek daha olmadığı için bende bir çok doktorla görüşmüştüm doğduktan sonra tedavisi diye pek bi faydalı olmadı söyledikleri tek şey sakin olun meraklanmayın doğunca hemen tedavisini başlatın aslında haklılarda bizim yapmamız gereken bu konuda uzman olan doktorları bulup doğunca onlara götürmek ben emin olmak için başka bir hastaneye daha götürüp tedavinin her yerde aynı olup olmayacağını öğreneceğim dediğin gibi ALLAH yrdımcımız olsun
aynen öyle ailemde çok etkilendi çocuk doğmadan pek bilgi alamıyorsun bebek daha olmadığı için bende bir çok doktorla görüşmüştüm doğduktan sonra tedavisi diye pek bi faydalı olmadı söyledikleri tek şey sakin olun meraklanmayın doğunca hemen tedavisini başlatın aslında haklılarda bizim yapmamız gereken bu konuda uzman olan doktorları bulup doğunca onlara götürmek ben emin olmak için başka bir hastaneye daha götürüp tedavinin her yerde aynı olup olmayacağını öğreneceğim dediğin gibi ALLAH yrdımcımız olsun
Peki doktorlar ne diyor iz kalir mi ya da damak olduğu için nasıl olur? Birde tek taraflı mi yarık ?Benim eşimde dudakta tek taraflı var. Iz var ama eskiden yapılan birşey teknoloji şuanda herşey daha mi iyi?
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .[/QUO
sonuçta ameliyat iz kalabiliyormuş ama derecesini bilemem doktordan doktora değişir heralde bana erkekse bıyık falan bırakır diyorlar damakta olunca sorun büyüyor tabiki bebekten bebeğe değişen sorunlar oluyor nette çok kötü şeyler yazıyor hamileyken okumuştum benim ilk zorluğum beslemem oldu ne yapacamı bilemedim damaklık takılıncaya kadar midesine kadar hortum taktılar ama canımdan can gitti onu öyle beslerken bebekte huzursuzdu çok
tekneoloji olarakta burun kaldırma yöntemi gelmiş ek olarak diğerleri ne derce değişti bilmiyorum
Peki doktorlar ne diyor iz kalir mi ya da damak olduğu için nasıl olur? Birde tek taraflı mi yarık ?Benim eşimde dudakta tek taraflı var. Iz var ama eskiden yapılan birşey teknoloji şuanda herşey daha mi iyi?
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .[/QUO
sonuçta ameliyat iz kalabiliyormuş ama derecesini bilemem doktordan doktora değişir heralde bana erkekse bıyık falan bırakır diyorlar damakta olunca sorun büyüyor tabiki bebekten bebeğe değişen sorunlar oluyor nette çok kötü şeyler yazıyor hamileyken okumuştum benim ilk zorluğum beslemem oldu ne yapacamı bilemedim damaklık takılıncaya kadar midesine kadar hortum taktılar ama canımdan can gitti onu öyle beslerken bebekte huzursuzdu çok
tekneoloji olarakta burun kaldırma yöntemi gelmiş ek olarak diğerleri ne derce değişti bilmiyorum
Canım Allah yardımciniz olsun, kuzum agladikca eminim sizde mahvoluyorsunuz..iz için lazer yöntemleri var ..Allah yanınızda olsun herzaman inşallah en az şeyle atlatırsiniz..benim eşime sadece dikiş atılmış izi var ama burnunda birşey yok. ..bu öyle bir piyangoki eşimin babasının dayisinda varmış ,birde onun kızına ama ben sanmıyorum illa genetik olsun. Çünkü tüp bebekte genetik hastalıklarda o gen temizleniyor fakat bunda neden olduğu bile bilinmiyor
..allahım şafi adıyla şifa versin..
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Benim bebegmde hortumla besleniyo damaklıgını yaptıramadık.nerdesinız siz biz izmirde bulamadık cok üzülüyoruzAllah yardımcın olsun, sabır ve dayanma gücü versin. Rabbim kullarına taşıyamayacakları yük vermezmiş, inşallah bunların da üstesinden geliceğiz. Benimde 25 hafta bitti. Cuma doktor kontrolüm var, sonra da söylenilen doktorlardan birisiyle görüşüp önceden bilgi almaya çalışacağız. Gelip geçecek bu günler ama geçerken de insanın canını yakıyor.Umarım herşey iyi olur. Rabbim kolaylıklar versin sana. Bebişine de şifa versin Rabbim. Allaha emanet olun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?