bebeğim damağı ve dudağı yarıklı doğacak

merhabalar ben şu anda 23 haftalık hamileyim, 2 gün önce öğrendim, damak ve dudak yarık olduğunu. özhan beyi duydum ve internetten araştırdım, ancak hangi hastanede çalıştığını öğrenemedim, bana yardımcı olabilir misiniz?

evet renkli ultrason önerdi doktorum, ultrason çektirdiğim uzman, daha sonrada doğum doktorum söyledi. şu anda hamileliğim devam ediyor.

bende sizinle aynı şeyleri yaşıyorum 25. haftamda öğrendim hiç duymadığım birşeydi ben daha bebeğimi doğurmadım şimdi son haftadayım size tavsiyem şimdi yapabileceğimiz hiç bir şey yok o yüzden nette araştırma yapmayın bebek doğmadan önce medela diye bir biberon var onu tedarik edin (damkata yarık olma ihtimaline karşı ) ve de göğüs pompası doğum yapacanız hastanede bebeğinizi hortumla beslemesinler ama yoğun bakım ünitesi olan bir hastane olsun sdoğmadan önce yine bu damaktaki yarık ihtimaline karşı bir ortodontistle görüşün benden bebeği doğduktan hemen 1- 2 gün içinde getirmemi istediler ve hortumla besletmeyin dediler orada ona damaklık yapcaklar siz bunları ayarlayın dediğim gibi nette araştırma yapmayın ben kendi adıma çok üzüldüm nette okuduklarımla yapacak hiç bir şey yok dua edin belki olmaz diye siz damaklık vs ayarladıktan sonra diğer işlemler zaten sonra yapılıyor ilk müdahele 3. ayda oluyormuş dudaktaki yarık için 2.si 12. ayda bunları doktorlar bebeğin durumuna göre ayarlıyormuş bebek doğduktan sonra facebookta yarık damak dudak grubu var orada herkes yaşadıklarını paylaşıyor bebklerin fotolarını ve sonraki hallerini sonuçta bana bunun zorlu ve uzun bir yol olduğunu fakat hekimlerle uyumlu olunduğunda başarılı sonuçlar alındığını çaresiz bir dert olmadığını söylüyorlar ALLAH yardımcımız olsun

sizin az kalmış, ben ne yapacağımı bilmiyorum, öğreneli 3 gün oldu, üzülmeyeyim diyorum, olmuyor, gözlerim istem dışı dolmaya başlıyor. Allahım sabırlar versin diye dua ediyorum. damak yarığı inşallah olmazsa dudak çok problem değilmiş. Allahtan ümit kesilmez. Allah yardımcınız olsun. Dediğiniz biberonu duydum, alıcam. Ben Gebzede oturuyorum. Doğum doktorumuzun söylediği doğduktan sonra damak aparatı takıp Yeditepe hastanesine yönlendirecekleri. Rabbim herkese dayanma gücü versin, şifa versin, Allahtan ümit kesilmez. Kendimi geçtim bebeğimin doğar doğmaz acı çekecek olması beni yıpratıyor. Doğumdan sonra yaşadıklarınızı, deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. çok korkuyorum. Allah yardımcınız olsun, Allaha emanet olun.

bakın doktorunuzda yönlendirmiş bende sizinle aynı duyguları yaşadım yaşıyorumm ama bizim yapabileceğimiz birşey yok doğduktan sonra başlıcak bir süreç bol bol ALLAH ın isimlerini zikrettim o beni rahatlattı tabiki deneyimlerimi paylaşırım elimden geldiğince ama gerçekten kendinizi daha fazla üzmemek için araştırmayın benim hatam bu oldu üzüntüme üzüntü kattım sadece. ALLAH ın dediği olur inşallah hiç bir şey olmaz sizde ALLAH a emanet olun

merhabalar kusura bakmayın, rahatsız etmek istemiyorum, doğum yaptınız mı merak ettim? bebişiniz nasıl?

İnşallah hayirla alırsınız kuzulari teknoloji gelişti lütfen yazın güzel sonuçları ki herkes ne yapacağını bilsin...

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

merhabalar kusura bakmayın, rahatsız etmek istemiyorum, doğum yaptınız mı merak ettim? bebişiniz nasıl?
evet canım ayın 21 de bebğimi elime aldım çok şükür sezeryanla doğum yaptım ama tek endişem bebeğimin nasıl olacagıydı narkozdan çıkar çıkmaz canım yanıyor derken bebeğin damağında problem olup olmadığını sordum. bebeğim yarık damak dudaklı doğdu. sevinç ve üzüntü bir arada doğar doğmaz ortodontiste götürdüler ama perşembe gününe kadar bebeğimi hortumla beslemek zorunda kaldım perşembe günüde damaklığı yapıldı. dudakları birbirine yakınlaşsın diye bant taktılar. şimdi bebeğimi hem emziriyorum çok şükür hemde ememediğinde biberon veriyorum. her hafta ortadontiste gidip kontrollunu yaptırcaz aldım medela adlı biberonuda kullanamadım damaklık yapıldıktan sonra ucu yassı olan biberon ucuyla besliyorum elimden geldikçede emziriyorum birde gögüs pompası almıştım manueldi ama doğumdan sonra elektrikli olanını aldım sütümü onla sağıyorum olurda bebek emmezse göğsün tamamen boşalması gerekiyoırmuş boşalmazsa beyin süt var diye üretmeyi durduruyormuş yazdıklarım karışık olmuş olabilir ama umarım yardımcı olur

Canım Allah analı babalı büyütsün...inşallah herşey çok güzel olur...

Allah yardımcın olsun, sabır ve dayanma gücü versin. Rabbim kullarına taşıyamayacakları yük vermezmiş, inşallah bunların da üstesinden geliceğiz. Benimde 25 hafta bitti. Cuma doktor kontrolüm var, sonra da söylenilen doktorlardan birisiyle görüşüp önceden bilgi almaya çalışacağız. Gelip geçecek bu günler ama geçerken de insanın canını yakıyor.Umarım herşey iyi olur. Rabbim kolaylıklar versin sana. Bebişine de şifa versin Rabbim. Allaha emanet olun...

aynen öyle ailemde çok etkilendi çocuk doğmadan pek bilgi alamıyorsun bebek daha olmadığı için bende bir çok doktorla görüşmüştüm doğduktan sonra tedavisi diye pek bi faydalı olmadı söyledikleri tek şey sakin olun meraklanmayın doğunca hemen tedavisini başlatın aslında haklılarda bizim yapmamız gereken bu konuda uzman olan doktorları bulup doğunca onlara götürmek ben emin olmak için başka bir hastaneye daha götürüp tedavinin her yerde aynı olup olmayacağını öğreneceğim dediğin gibi ALLAH yrdımcımız olsun

Peki doktorlar ne diyor iz kalir mi ya da damak olduğu için nasıl olur? Birde tek taraflı mi yarık ?Benim eşimde dudakta tek taraflı var. Iz var ama eskiden yapılan birşey teknoloji şuanda herşey daha mi iyi?

bugün kontrole gittim, tek taraflı dudak yarığı kesin, ama kadın doğum doktorum damak hakkında bir şey söylemiyor, inşallah olmaz diyor, ama renkli ultrason çeken uzman damakta da yarık olduğunu söylemişti.çocuk doktoruyla konuştuk, doğduktan sonra yeditepe hastanesine yönlendireceklerini, o zaman her şeyin net olacağını ve beklemek gerektiğini söyledi. yani boşa kürek çekmeye çalışıyoruz. zaman kavramı durdu sanki, 25 haftalık oldu. moral olarak iyiyim, ama kız kardeşlerim dışında kimseye söyleyemedik. Rabbim doğduktan sonra güç kuvvet versin. belirsizliklerle dolu günler bekliyor bizi... allah yardımcımız olsun.

Benim bebegimde dudak ve damak yarıklı dogdu biz izmirdeyiz ve doktor bulamadık damagına silikon damak yaptırmak icin. Onun suan hastanede yatıyor.cok üzülüyorum daha cok kücük ve besleyemiyorum onu.bilgisi olan lütfen söylesin ne yapmam lazım

Benim bebegmde hortumla besleniyo damaklıgını yaptıramadık.nerdesinız siz biz izmirde bulamadık cok üzülüyoruz

Allah acil şifalar versin.

Hiç üzülmeyin derim çünkü benim kardeşim de bu durumda doğmuştu üstelik her iki tarafı da yarıktı ve damağı komple açıktı. Bir kaç kez ameliyat oldu şuan çok şükür iyi. Süreç yorucu olsa da zamanla düzeldiğini görmek ve bu konuda tıbbın sürekli geliştiğini bilmek rahatlatıyor insanı.
Kardeşim 24 yaşında, yeni doğan bebekler daha avantajlı çünkü 24 yıl önceki koşullarla şimdi ki koşullar arasında dağlar kadar fark var. Şuan plastik damak takıyor tek sorunu henüz Türkiye de et nakli yapılamaması. Hacettepe bu konuda br şey yapamayacaklarını söyledi ancak kardeşimin doktoru bu konu üzerinde Ağustos 2014 de Almanya da bir seminer düzenlendiğini ve orada yabancı doktorlarla görüşeceğini söylemişti. Bunula ilgili çalışmalar yapılıyor eminim ki güzel gelişmeler olacaktır. Şimdi çok şükür sağlığı iyi ilerde daha iyi olacak.

Hiç bir zaman pes etmeyin ve umudunuzu yitirmeyin. Anneme süt verme ölsün bakamazsın denilen çocuk şimdi kişiliğiyle çalışkanlığıyla hayran bıraktırıyor kendine. :)

Slm kızlar ben aranıza yeni katıldım benimde kızım da çift taraflı dudak damak yarığı var 8 aylık dudak ameliyatı olucak ekim in 15 de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…