BEBEĞİM DOĞDUĞUNDAN BERİ EŞİMLE AYRI YATARAK YANLIŞMI YAPIYORUM :(

Hastanemizdeki ekran fotosunu çektim sırf bu yüzden. Basit İngilizce, ama anlamayana çeviririm.

Oncelikle Bebek yastikla uyur diye bir sey demedim.
Yastigin koyuldugu kisma konur dedim. Yani yastiksiz olarak. Cocuklarimda 1 yasina kadar yastik kullanmadim.

Ikinci olarak bebekle ayni yatakta yatmak degil ayni odada yatmak ilk alti ay tavsiye ediliyor dedim. Oda icin tavsiye verdim ama illaki beraber uyuyanlar varsa bu saydiklarima dikkat ederek guvenli uyunabilir diye yazdim.

Son olarak koyulttugum kisim icin
http://www.parenting.com/article/ask-dr-sears-co-sleeping-a-sids-danger
Ben bu doktoru begeniyorum siz belki karsisiniz. Ama yanildiginizin aksine dunyada boyle bir sey var.
Tipta yaygin kabul goren dogrudur diye bir sey yok.
Bugun sirt ustu derler 20 yil sonra yan yatirin diyebilirler.
Bugun ayri oda yarin yan yana.
Ani bebek olumunun kesin sebebi bilinmiyor.
O yuzden adini ani bebek olumu koymuslar.

Özellikle ilk paylaştığınız adam zaten uyuyun ama böyle uyuyun, doğru yapın diye bir dolu öneri vermiş, sonunda da yatağın kenarına monte edilen bebek yatağı tavsiyesi vererek bitirmiş işi. Niye acaba... Demek ki o kadar da emin olunacak, teşvik edilecek bir şey değil bu. "Biz de yaptık, bir şey olmadı" gibilerden bir şey demiş. Ayrıca bunun SIDS'e yol açtığını gösteren çalışmalardan kendisi de bahsetmiş, her ne kadar kendisi neye inanıyorsa.
Ha burada bulduğumuz linkleri gösteriyorsak, ben de buldum bir kaç tane.
http://www.today.com/health/co-sleeping-linked-infant-deaths-bed-sharing-remains-popular-1D79912957

http://www.dailymail.co.uk/femail/a...new-parenting-fad-experts-fear-KILL-baby.html

http://www.marchofdimes.org/baby/co-sleeping.aspx
Bu mu yani? Ben bu işi yapıyorum, bunların araştırılıp pratiğe döküldüğü yerde çalışıyorum, yukarıda açıkladım. Bu insanlar da işkembeden atmıyorlar. Bu kadar uyarı, eğitim varsa bir sebebi var diye. Bunları bilirken ne olduğu belirsiz insanların yazdığı tavsiyelere metelik vermem. Linklerinizden bahsediyorum. Her konuda gemel tavsiye edilenin dışında istisnai bir tavsiye veren çıkar zaten. Adam pediatristmiş, kendisi de 8 çocuğuyla da birlikte yatmış, bir şey olmamışmış. Yatıp kalkıp Allah'a dua etsin, devam etsin o zaman, ne diyim yani :)
Siz de istediğinizi uygulayın, ama bu kadar hassas bir konuda istisnai tavsiyeler vermenizi yanlış buluyorum.

Benim yazdiklarim da yatagin yanina eklenen besiklerden kullanabilecegi ile bitti.
Benim mesajim da bazi guvenlik onlemleri iceriyordu.
Verdigim linklerde yapilan arastirmalarin da kaynaklari var. iskembeden sallamiyoruz.
Anladik yenidogan hemsiresisiniz, size ne anlatildiysa robot gibi onu iletiyorsunuz.
Biraz farkli perspektifleri ve arastirmalari da arastirmanizi tavsiye ederek konuyu kapatiyorum.
Sizin mantiginiza gore paylastiginiz a b c yi uygulayan bebeklerin olmemesi lazim.
Niye engellenemiyor bu durum o halde?

Saçmalamaya başladınız ya. Robot gibi uyguluyormuşuz. Akıl var mantık var, bir yetişkinin bebekle yatmasının riskini düşünebilmek için alim olmaya gerek yok zaten. Farklı perspektif filan diyerek komik oluyorsunuz. Gayet mantıklı temeller üzerine oturtulmuş, araştırmalar sonucu uzmanlar tarafından verilmiş tavsiyelerin aksini "farklı perspektifim olsun, robot gibi olmayayım aman" diye uygulayacak kadar aklımı kaçırmadım. Bana böyle saçma sapan şeylerle gelmeyin. Farklı perspektif edinebilecek konular var, bir de bilirkişinin verdiği bilgiyi alıp uygulamak var.
A, b, c yi uygulayanlar ölmez diye bir şey yok. Bunları uygulamanın ani bebek ölüm risklerini azalttığından bahsediliyor. Sizin pek yandaşı olduğunuz şeylerin ise bu riski artırdığından. Bilmem anlatabildim mi.
Evet ben yeni doğan hemşiresiyim ve şu zamana kadar aldığım eğitime, okuduklarıma dayanarak bir şeyler yazıyorum. Bu da belirtirim ki bir yerlerimden sallamadığım bilinsin. Ya sizin dayanağınız nedir? Burada milleti yanıltıyorsunuz bir şey bilmediğiniz halde.

Insanlari yaniltan sizsiniz!
Ben kimseye bebekleriyle yatmalarini tavsiye etmedim. Zaten yatanlara/ yatmayi dusunenlere nasil daha guvenli olacagini anlattim. Ama Siz farkli odada yatmalarina salik verdiniz.
Ilk 6 ay bebeklerin anneleriyle ayni odada yatmasi da arastirilmis ve kabul gormus bir gorustur. Bunu sizin de bilmeniz gerekirdi.
Olumlerin buyuk bolumu nasil oluyor biliyor musunuz?
Anneler yorgunluktan ve uykusuzluktan bitap dusuyorlar, otururken emzirip yatirmakken niyetleri bebek kucaklarinda uyuyakaliyorlar.
Ben de bebegimle bu sekilde ilgilenirken yatagima alip uyuyakaldigim cok oldu. Hatta yatagima ne zaman aldigimi bilmedigim dahi.
Ne zamanki bebegimin besigi ile yatagimi birlestirdim ikimiz de sorunsuz uyumaya basladik.
Ilk bebegimi ise yatagima almadim cunku emzirip yatirinca 3 saat uyur dk basi uyanmazdi. Her bebek farklidir. Ona gore hangisi en guvenliyse uygulanir.
Sacmalayan sizsiniz.
Bebekler robot gibi sirt ustu yatirinca oyle yatmaya devam etmiyorlar.
Yuz ustu donup duran bir bebegin basinda nobet mi tutacaksiniz?
Bir gun kendi bebeginiz oldugunda sacmalayanin kim oldugunu anlarsiniz.
Ben anneye ve bebege kismen guvenli olacak seyler tavsiye ettim burada.
Hicbir sey %100 sids i engelleyemez.
En azindan yapilabilecekleri tavsiye ettim. Siz saldiriya gectiniz.
Lutfen artik mesajlarima yazip durmayin.
Ben 4 senedir surekli bebeklerle ilgili okuyup arastiriyorum. Robot gibi olmayayim aman diye bir sey uyguladigim ya da aklimi kacirdigim yok,
Robot gibi derken daha iyi anlamaniz icin papagan gibi demeliydim. Ogrendiklerinizi bir papagan gibi tekrarlamaktan baska yaptiginiz yok cunku.
Ben size bilimsel arastirmalar linki gonderiyorum okumadan bana posta gazetesinden hallice gazetelerin haberlerini gonderiyorsunuz.
Artik yazmazsaniz sevinirim. Yazsaniz da cevap vermeyecegim.

Çevir kazı yanmasın.
Siz daha neyi savunduğunuza karar verin önce. Gidin ilk yazdığınız mesaji ve benimkileri tekrar okuyun. İyice konuyu kıvırdınız, ama olmamış, yemezler.

Bebeginizin 2 yaşina kadar suzinle ayni odada olması cok yanlıs diye düşünuyorum..6 aydan sonra odalar ayrılmalı

Çocuğu yanına alıp mı yatsın? Çocuk 7 yaşına kadar yatsın yanlarında. Tabi aralarında ezilmezse. Ondan sonra çocuk benden ayrı yatmıyor diye uğraş dur...

Bebek telsizi alıp bebeğin yattığı yere koyun. Ağlama sesine kalkıp yanına gidersiniz. Bir de anlamadığım adam rahatsız olmasın diye kasmak neden? Siz o çocuğu tek başınıza yapmadınız. Hem sabahın körü işine gidip hem gece bebeği ile uğraşan kadınlar napsın...

Bir de bebek dönerse demişler. Oğlum bebekken çok kusardı hep yan yatırdık. Bunun için yan yatırma yastıkları var bebek sırtüstü dönemiyor. Aylarca kullandım...

Bebeginizin 2 yaşina kadar suzinle ayni odada olması cok yanlıs diye düşünuyorum..6 aydan sonra odalar ayrılmalı
Şimdi ikiside ayrı bi sıkıntı olmadı,gidişat onu gerektirdi o Zaman,şimdiki gibi bilinçlide değildik tabi ilk bebekler cahilliğe geliyor ama kızı daha çabuk ayırdık çünkü uykusu hafif çıt desen uyanıyordu :)

Ilk hamilelikte insan napicagini bilemiyor sanırim bakalim benim başima neler gelicek :) azcık kotu anılarim varda dedem ve ninemle bi gece ayni odada kalmistim kıcükken olanlar olmustu dedem ninemi ölduruyo sanip aglamistim megersem seymis :) o nedenle cok dikkatli olunmali Allah korusun

Ay kıyamam tövbe tövbe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…