- 1 Ekim 2010
- 3.350
- 1.182
- 373
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Doğum Yapalı 3 ay oldu elimden ayrı yatıyorum halaama istemeyerek yatak odam çok küçük küçük sepet beşiğime bile yer yok yatagımın yanında.Oturma odasında koltuk takımımın biri açılıyor orda yatıyorum bebeğimle birlikte yatak odasında yatamıyorum beşiğe yer yok diye eşimde içerde yatamıyor bi koltuğun açılıyor sadece sabah işe 5 buçuk da gittiği için erkenden yatıyor zaten ben ve kızım 12ye kadar ayaktayız haline odada ses oluyor hiç memnun değilim bu durumdan birlikte yatalım istiyorum ama çözüm bulamıyorum eşiminde biraz işine geliyor sanki ses olmadığından rahat uyuyor yaza kadar böyle devam etse off yanlışmı yapıyorum sizce böyle ayrı yatarak ne yapsam ki bu durumu yaşayan oldumu zaten birbirimizi zor görüyoruz eşim akşam 6 da geliyor bebeğim 6dan sonra uyumuyor 12 ye kadar eşimde yatmış oluyor çoktan sakin bir bebek değil kucak istiyor durmuyor eşimde sabahta erkenden gidiyor bi izinli gününde başbaşa kalıp vakit geçiriyoruz birlikte. (
Bebeğimi yanlız bırakmak istemediğimi için ayrı odada böyle oldu daha küçük diyeYani toplamda zaten esinizle 5 saat beraber yatma sansiniz var onu da kullanmiyorsunuz. Bebek aglayinca kendi yataginizdan yanina gidemiyor musunuz ki yani sebep nedir oturma odasinda yatasiniz. Kisa bir donem disi cikiyor huysuz vesaire gibi sebeplerele bir hafta olsa neyse de yaza kadar diyorsunuz. Bence yanlis yapiyorsunuz.
Akşam uykusu gelince huysuz lan mı yorumu peki nasıl oyalıyorsunuzCanım benim bebeğimde 3aylık ben Gündüz yatırıyorum akşam saat 5 ten sonra uyutmuyorum saat 10 da yatırıyorum alışkanlık haline getirdim saat 10 dan sonra da eşime vakit ayırıyorum. Şimdiden nasıl çalıştırırsak öyle gider
İşte böyle olmak istemiyorum var özel şeylerden bile bişey anlamıyor insan ha çocuk uyandı ha uyanacak diye bi korkuyla sonra zaten çocuk uyanıyor hop o yatmaya ben bebekle uğraşmaya birde kızımın dersleri oluyor öyle yoruluyorumki bebeği uyutunca yatmak dinlenmek istiyorum bende halim kalmıyorayrı yatabilirsin ama eşini ihmal etme buldugun an ona fırsat ver ve aranızdaki bagı koparma
büyüklerimiz ayrı yattıgın her gece için allah aranıza bir prinç tanesi kadar sogukluk koyarmış ve eşler birbirinden sogurmuş
benim ablada çocuklardan sonra eşi hep çocuklarla yattı eniştemde çok horluyor diye ablamda ayrı yatmayı sevdi boşanmadılar ama olması gerektiği gibi değiller işleri biter ve herkes yatagına gider bilmem anlatabildim mi
İşte böyle olmak istemiyorum var özel şeylerden bile bişey anlamıyor insan ha çocuk uyandı ha uyanacak diye bi korkuyla sonra zaten çocuk uyanıyor hop o yatmaya ben bebekle uğraşmaya birde kızımın dersleri oluyor öyle yoruluyorumki bebeği uyutunca yatmak dinlenmek istiyorum bende halim kalmıyor
Düzen bu yapcak bişey yok :) biz alıştık artık naparsın :))Beni anlattın sanki arkadaşım aynen hafta içi çocuk uyumaz adam uyur erkenden çocuk geç yatınca 12 fen sonra da yorgunluk tan hal kalmaz e sabah erkendende gidiyor bizdede durum aynen böyle
Cnm cok yalnış yapiyorsun bence benim kızımda bi sesde uyanir zaten uykuya daldimi uyanmaz biz esimle 12 yada 1 uyuruz filmde izleriz yatakta yinede kizim uyanmaz yeni dogum yaptigimda gorumcemde demisti kardesim sen icerde uyu erken gidiyorsun ise diye asla buna izin vermem dedim cunku gorumcem kocasiyla uyumuyor hep ayri cunku bir kez alistilar ayri uyumalara önermem baska bi odan yokmu esyalarin bazilarini oraya gotur meselaDoğum Yapalı 3 ay oldu elimden ayrı yatıyorum halaama istemeyerek yatak odam çok küçük küçük sepet beşiğime bile yer yok yatagımın yanında.Oturma odasında koltuk takımımın biri açılıyor orda yatıyorum bebeğimle birlikte yatak odasında yatamıyorum beşiğe yer yok diye eşimde içerde yatamıyor bi koltuğun açılıyor sadece sabah işe 5 buçuk da gittiği için erkenden yatıyor zaten ben ve kızım 12ye kadar ayaktayız haline odada ses oluyor hiç memnun değilim bu durumdan birlikte yatalım istiyorum ama çözüm bulamıyorum eşiminde biraz işine geliyor sanki ses olmadığından rahat uyuyor yaza kadar böyle devam etse off yanlışmı yapıyorum sizce böyle ayrı yatarak ne yapsam ki bu durumu yaşayan oldumu zaten birbirimizi zor görüyoruz eşim akşam 6 da geliyor bebeğim 6dan sonra uyumuyor 12 ye kadar eşimde yatmış oluyor çoktan sakin bir bebek değil kucak istiyor durmuyor eşimde sabahta erkenden gidiyor bi izinli gününde başbaşa kalıp vakit geçiriyoruz birlikte. (
Soğukluk olur değil ki tüm derdimiz.. kocamı çok seviyorm ayol,duramıyorm onsuz.. :)))3 ay daha ayri yativerin bir sey olmaz. Bebeginizin size daha cok ihtiyaci var.
Bu kadar da koca da koca aman ayri yatilmasin aman sogukluk olur diyenleri anlamiyorum.
annem hep sunu der;
bebek eve uymalı ev bebege degıl. sız duzenınızı bozmayın bebegı o duzene alıstırın...bence bu cok dogru cok onemlı.
ben olsam yatakodasından tuvalet masamı gerekırse cıkarır besıgı yıne koyarım .
erkekler yalnız uyumaya alısınca sıkıntı oluyor, kadınlar her an her ortama adapte oluyor hemen uyum saglıyorda erkek alıstıgı duzenın bozulması sonucu sarsılıp yalnızlıga alısınca; yanında yatmaya basladıgınızda her ses ve hareketden daha fazla rahatsız olmaya baslar.
ben de esıme kıyamıyorum hatta konustukda cocuk odasındamı yatsam dedım ve aynen esımın dedıgını aktarıyorum:
ne munasebet uykusuz kalınması gerekıyorsa ıkımızde kalıcaz gecıcı sure bu enı sonu buyuyecek aynı odada yatıp donusumlu nobetlese uyucaz dedı.
benım esımde cok erken kalkar ıse gıder ustelık cok ta dıkkat ısteyen bı işle mesgul
kocan baba oldugunu anlasın bırlıkte yaptınız o bebegı bırlıkte buyutuceksınız gerekırse uykusuz kalsın
babamda bızde, abımde evladında sabaha kadar hıc uyumadan ıse gıttı geldı kımse uykusuzluktan ölmez sizin ıcınızın rahat edıp daha fazla dınlenmenız gerek...
nasıl rahatsan oyle yap ama bence esınıde dahıl et derım
Soğukluk olur değil ki tüm derdimiz.. kocamı çok seviyorm ayol,duramıyorm onsuz.. :)))
Bebegiyle uyuyan asya toplumlarinda ani bebek olumu orani az iken bebeginin odasi dahi ayri olan gelismis toplumlarda ani bebek olumu daha cokgoruluyor.
Alkol, sigara kullanmayan uykusu agir olmayan bir anne bazi seylere dikkat ettikten sonra rahatlikla bebegiyle guvenli uyuyabilir.
Bebek kafasini kontrol edebiliyorsa tabii.
Odasini ayiracaksaniz da mutlaka telsiz bulundurun. Kusma, yuzune ortusunu cekme, yuz ustu yatip az oksiyenden bogulma gibi vakalar en cok ayri odalarda yatan bebeklerde goruluyor.
Bebekle ayni yatakta yatarken bebegi yastiklarin oldugu kisma koymaniz lazim.Usur diye yorgani bogazina kadar cekmemeniz lazim.
Yatagin sert olmasi carsaflarin guzel serilmis olmasi lazim.
Bunlara dikkat ettikten sonra bebekle yatabilirsiniz. Hatta hem anne hem de bebek icin faydalidir.
Ayrica odaniza yatagin yanina yapisik bir karyola da alabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?