BEBEĞİM DOĞDUĞUNDAN BERİ EŞİMLE AYRI YATARAK YANLIŞMI YAPIYORUM :(

Yaklaşık 2 yıl ayrı yattık

Bir sıkıntı yaşamadık

Bizde yer vardı ama soğuktu oğlum odasında beşikte ben de tek kişilik yatakta yattım

Bu arada ben de işe gidiyordum hani o uykusuz kalmasın gibi bir düşüncem olmadı ama eşim pimpirikli idi gider yarım saatte bir bebeğe bakar bebeği de kendisini de beni de uyutmazdı bu şekilde bebek ağlamadan bile uyanır emzirirdim

Ben uzaklık girer vs inanmıyorum son 3 yıldır da tekrar birlikte yatıyoruz yani

Tabii bu sizin yaşam biçiminize bağlı bicim için yer önemli değildir bazı şeyler yatak odasında yatakta olur o da şu saatler arasında gibi bir bakış açımız yok

Ama siz daha çok az görüşmekten yakınıyorsunuz gibi zira aynı yatakta yatsanız da siz gittiğinizde eşiniz uyumuş olacak ki zira o erken bebek geç yatıyor

Çözüm bebeğe uyku düzeni oturtup en geç 9 da uyutmak o zaman eşiniz ike de zaman geçirebilirsiniz

ayrı yatabilirsin ama eşini ihmal etme buldugun an ona fırsat ver ve aranızdaki bagı koparma

büyüklerimiz ayrı yattıgın her gece için allah aranıza bir prinç tanesi kadar sogukluk koyarmış ve eşler birbirinden sogurmuş

benim ablada çocuklardan sonra eşi hep çocuklarla yattı eniştemde çok horluyor diye ablamda ayrı yatmayı sevdi boşanmadılar ama olması gerektiği gibi değiller işleri biter ve herkes yatagına gider bilmem anlatabildim mi

eşini bebekten uzak tutarak yanlış yapmışsın. hata önce burda. ayrı yatman ikinci yanlışın.
bebeği ondan uzak tutup rahat etmesini sağladığın için şuandan sonra o zaten istemicek gece sizi yanında.
mutlaka bi çözüm bulmalısın.

Bebeğimi yanlız bırakmak istemediğimi için ayrı odada böyle oldu daha küçük diye

Akşam uykusu gelince huysuz lan mı yorumu peki nasıl oyalıyorsunuz

İşte böyle olmak istemiyorum var özel şeylerden bile bişey anlamıyor insan ha çocuk uyandı ha uyanacak diye bi korkuyla sonra zaten çocuk uyanıyor hop o yatmaya ben bebekle uğraşmaya birde kızımın dersleri oluyor öyle yoruluyorumki bebeği uyutunca yatmak dinlenmek istiyorum bende halim kalmıyor

imkanınıaz varsa bebk kamerası alın bebek ağladıkça yanına gider gelirsiniz enazında kısa süre bile olsa eşinizle yatmış olursunuz

Beni anlattın sanki arkadaşım aynen hafta içi çocuk uyumaz adam uyur erkenden çocuk geç yatınca 12 fen sonra da yorgunluk tan hal kalmaz e sabah erkendende gidiyor bizdede durum aynen böyle
Düzen bu yapcak bişey yok :) biz alıştık artık naparsın :))

Cekyat acilinca genisliodur , esini de al yanina cocuk da orda dursun? 3 unuz kalirsiniz hem?

Ya da yatak odanizla salonu yer degistirin?(ben oyle yaptim)

Ya da evi degistirin.

Cocugun illaki buyuyecek, sen yine bocalayacaksin. O Yuzden oda sorununu er yada gec cozmelisin,cocuk okula baslayinca mi karar alacaksin?

Esinle ayri yatmaniz sorun olur,aranizdaki baglar kopmasin.zaten gunicinde cok gorusemiyorsunuz,kalan zamaninizi birlikte gecirin en azindan

Cnm cok yalnış yapiyorsun bence benim kızımda bi sesde uyanir zaten uykuya daldimi uyanmaz biz esimle 12 yada 1 uyuruz filmde izleriz yatakta yinede kizim uyanmaz yeni dogum yaptigimda gorumcemde demisti kardesim sen icerde uyu erken gidiyorsun ise diye asla buna izin vermem dedim cunku gorumcem kocasiyla uyumuyor hep ayri cunku bir kez alistilar ayri uyumalara önermem baska bi odan yokmu esyalarin bazilarini oraya gotur mesela

Ben bu "esim rahatsiz olmasin" olayini anlayamiyorum. Cocukta onun cocugu degilmi? Elbette rahatsiz olacak. Baba oldu o artik. Uykunun bölünmesi normal. Sonucta sende ise gidebilirdin. O zaman ne olacakti?

Bu sekilde bide baba ile cocuk arasinda bag olmazki canim. Baba olmak sadece isten sonra cocuk ile iki dakika oynamaktan ibaret olmamali. Babalik, en az annelik kadar agir bir sorumluluk olmali.

Bunun üstüne artik bebegin bir ritmi olmali. 3 aylik bir bebegin gece 12de uyumamasi lazim. Bunun üzerine bircok kitap vardir, esin ile beraber okuyabilirsiniz. Ve bebegi oturma odasina tasi. Telsiz ilede sesini duyarsin.

Iste bu!!!

Benim esimde ilerde bebek olursa, o'da gece kalkacagini söylemisti. Senin esinin dediklerini demisti. Kk'de fark ediyorumda hep hic fedakarlik yapmayan erkege, kadinlar fedakarlik yapiyor. Yahu bir erkek kendi bebeginden nasil rahatsiz olur? Yapmasina yapiyorda, bakmasi mi zor geliyor beyefendiye?

oğlum 6 aylık oldu
evde iki tane çift kişilik yatak vardı. ilk 1.5 ay oğlanın odasında uyuduk, yanımızda onun yatağı ile çünkü bizim odamıza sığmayacak, sığsa bile giriş-çıkışları kapatacak gibiydi. sonra ise yatağı biraz daha çekip kendi odamıza aldık.

bu 6 aylık sürede sadece 1 gece ayrı uyuduk, o da nöbetleşe oğlana baktığımız için. 6 aydır her gece beraber kalkıyoruz bebeğe, beraber bakıyoruz. nöbetleşe bakalım, bir sen uyu bir ben dedim, asla kabul etmedi.

sakın bebeğinizi yatağınıza almayın, ama eşinizle yatağı da ayırmayın

Şimdi buradan bebekle birlikte yatmak ani ölüm riskini azaltıyor sonucu mu çıkardınız, bunu mu çıkaralım istiyorsunuz anlayamadım. İstatistik bilen biri, bu cümleden, bunun bir "sebep-sonuç" ilişkisi olmadığını anlar. Yani ani ölüm riski, bunlar bebekleriyle yattığı için azalmıyor. Aynı şekilde gelişmiş ülkedekiler bebekleriyle uyumadığı için bebek ölümleri daha fazla diye bir şey yok. Eğer bebekle yatmanın faydasını savunacak bir şey sunacaksanız, "yetşkinlerin bebekle uyuması bebek ani ölüm riskinin azalmasına sebep olur" diye bir yazı bulmalısınız ki dünyada böyle bir şey yok. İstatistik eğitimi almış biri olarak, burada yazdığınız yanıltıcı mesaja kayıtsız kalamadım.
Öte yandan, kayıtsız kalamadığım 2. Mesele, bebekler 12 aya kadar yastıkla uyumamalıdırlar, hangi kaynağa güvenerek aksini tavsiye ettiniz bilmiyorum.
Tavsiyeleriniz çok yanlış.
Ben ABD'de bir çocuk hastanesinde yenidoğan hemşiresiyim. Hastanemiz en son araştırmalar ışığında sağlık servisi veriyor. Burada bas bas bağırdığımız, uğruna özel kitapçıklar, kartlar, ve hatta hastanenin LCD ekranında bulundurduğunuz "güvenli uyuma" tavsiyelerimiz var.

1. Bebekler sadece sırt üstü uyumalıdır.
2. Asla bebekle birlikte uyunmamalıdır. Bebek yalnız uyumalıdır.
3. Beşikte yastık, yumuşak peluş oyuncak ve benzerleri bulunmamalıdır.

Kesinlikle ve kesinlikle bebekle birlikte uyunmaz. "Uykun hafifse olur, sen hafifsen olur... " Böyle bir şey yok. Bu durumun hiç bir istisnası yoktur. Bebekle birlikte uyumak ani bebek ölüm riskini artırır, net. Yanlış ve tehlikeli tavsiyeler vermeden önce bir araştıralım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…