- 22 Haziran 2013
- 6.767
- 10.573
- 248
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Bana da pek doğru bir hareket gibi gelmedi odanın şeklini değiştirsen ya da odadan eşya çıkarsan bir süreliğine 12 ye kadar uyumuyorsunuz 12 den sonra eşinin yanına gidebilsen iyi olur. Yada yorma kendini eşinle konuş o ne istiyor. Eğer uykusu bölünmemesinden dolayı şikayetçi değilse bir süre daha bu şekilde devam edersin. bende uykumun bölünmesinden hiç hoşlanmam mesela 6 da uyandığım için.[/QUOT
Çok haklısınız eşim daha şimdiden bakamıyor kızına uykum var deyip erken yatıyor zaten ama az işim olsa ve bakmaya kalksa uzun sürmüyor ağlayınca ağlıyor diye cagarıyor sustıramıyor bende istiyorumki bakabilsin evde 2.3 saat bebeğiniidare eden erkekler var sen neden bakamıyorsun diyorum bu kezEvet hem de çok yanlış yapıyorsunuz. Bunun sebebi sadece eşinizle aranıza soğukluk girecek anlamında değil emin olun. Annelerin yaptığı en büyük hata, bebek olduktan sonra eşlerini hayatlarının dışına itmek. İleride yaşayacaklarınızı da görür gibiyim. Bebeğiniz büyüyüp hareketlendikçe siz "eşim hiç yardımcı olmuyor, ben yetişemiyorum hem ev işi hem bebek" diye isyan edip eşinizi suçlayacaksınız. Siz daha şimdiden eşinizi işleyen bu sürecin dışına iterseniz , sonunuz bu olacak. Bir yolunu bulup bebeğinizi beşiğine yatırıp sizde eşinizle yatmalısınız. Asla bebeği kendi yatağınıza almayın lüfen,istenmeyen kazalar yaşanmasın. Benim kızım doğumdan itibaren kendi beşiğinde 7 aylıktan beri de kendi odasında yatıyor.
Hamileyken hiç uzak durmadım bizde yasak yoktu herşey yolundaydı doğuma 15.20 kala ağrılarından dolayı birlikte olmadık sadeceBen şunu anlamadm bazıları demiş;9 ay zaten o iş yok,sonra lohusalık vs.. dr sakınca mı gördü neden hamileyken uzak durdunuz eşlerinizden?
Aslında bi kaç konuştuk yer yatagımı yapsak diye ama eşim 12 ye kadar çoktan uyumuş olur yatak odasında uyur yatmadan uyumadan beni yanına cagırırsın demişti yer yatağı düşünmüştük aslındaVala ayirmadik yatak falan. Hatta doğduğunda kayinvaldem eşim ben salonda yatmisligimiz var kanepede. Ki eşin en azından akşam erken gelip dinlenme fırsatı varmış benim eşim vardiyalı çalışıyor gece vardiyasina gideceginde bile sabah erkenden kalkıyor yine bebeğe bakmak için beraber vakit geçirmek için. Kusura bakma arkadasimda eşinin işine gelmiş 3 ay salonda gerekirse yer yatağında yativersin neolacak çocuk sadece senin mi de.
Uykusu ağırdır uyansada tekrar uyur hemen aslında eşim
Aynen uykusuz kalmalı gerekirse oda anlaşmalı diyorum bende bana erken gidiyorum diyor e tamam sen erken gidiyorsab bende 12 de yatıp 7 de kalkıyorum ikimizde aynı saat uyuyoruz diyorum bişey diyemiyor bende gündüz çalışıyor gibiyim çocuk uyumuyor ev işleri koştur dur diyorum yatak odasında yer olsa git odada yat demez eşim ama bölede işine geliyor birazAllah korusun tabi ama düşünün ki,bebeğiniz doğdu ve evlatlık verdiniz. Yıllar sonra gördünüz,elbette evladınız canınız ciğeriniz ama her an yanıbaşında olmanızla,her derdini sıkıntısını yaşamanızla beraber gelecek olan bağınız olmayacak..bu kim olursa olsn böyle olur. Sıkıntılarını çektikçe uykusuz kaldıkça,EMEK VERDİKÇE bağlanırsınız.. eşleri bu kadar uzak tutmayın,işe giden bi tek sizin kocanız değil,herkesin işi gücü var çoluğu çocuğu var herkes o dönemlerden geçiyor. Çocuğunun sıkıntısını çekmeyen erkekler daha zor bağlanıyorlar. Bırakın siz annesiyseniz o da babası,o da uğraşsn bebekle,o da uykusuz kalsn
Uyku düzeni oluşturmak için zamanı geldi yani mutlaka okuyup araştıracağım inşallah erken yatmaya alışır bende esimle vakit geçirmeyi çok istiyorum bende biraz daha büyüdükçe düzen oluşur diye düşünüyordum hepEl kadar bebe hepinizi mum ediyor desenize, benim gordugum duygugum okudugum bebeklerin yeni dogdugunda rutine ihtiyaclari varki sabah oldugunu gece oldugunu anlasinlar. O cocuk aksam oldugunu ayirt edemiyorki uyusun. Bu konuda biraz okuyun derim madem elinizin altinda internet var. Ozelikkle sabir;a yapilan gece rutinleri bebegi aksam saatinde uyutmak icin cok yararli. Kesinlikle bebegi besigine koyun ve esinizle uyuyun aksam. Kocam 6 da geliyor 12 ye kadar birbirimize zaman ayiramiyoruz diyorsunuz, bu iliskinizi cok buyuk yipratir dikkatli olun. Esinizin yaptigini savunmuyorum belliki onunda isine geliyor yemek yiyip tv karsisinda uyuklamak sizle ilgilenmek yerine. Bebek birsey bilerek gelmiyor dunyaya siz ogreteceksiniz ona neyin dogru oldugunu dolayisiyla bebek degil siz karar vereceksiniz ne zaman uyuyacagina.
Kolay gelsin.
Bu akşamdan sonra erken uyutmaya çalışacağım ya gündüz uykusu çok olsa uyutmam diyeceğim ama gündüz çok az uyuyan bir bebekcnm sorun etme bu kadar çok eşinle aranda başka sorunlar yoksa tabıkıbebegın daha onemlı hemde daha 3 aylık 10 aylık olanakadar ben yanımda yatırdım.sonra yavas yavas ogle uykularında falan yataf,gına alıstırmaya calıstım ama hala huysuzlanınca diş ağrıları olunca yanıma alıyorum bebeğimi birlikteuyuyoruz benımde yatak odam cok kucuk komıdın şifonyer hep cıkardım beşik dolap ve karyolam var sadece.ama esım vardıyalı oldugundan sabah erken kalkıcaksa eger dıger odada yatıyor bızbebegımle odamızda uyuyoruz yanı bu kadar dert etme bırde bebegının uyku saatını artık duzenlemeye calıs oglenlerı cok fazla uyutma 1,2 hafta her aksam 9 da al yanına uyutmaya calıs bu surec sonunda hergun aynı satte uykusu gelıcek ve 9 dansonra aksamın sana kalıcak hem esınle vakıt gecırmek ıcın hemde dınlenmek ıcın
aslında uykuda düzen çok önemli hergünaksam aynı satte yatırmak önemli dunde bır arkadasa yazdım burda ben bebegımı uyuturken basına hafıf bır uyku muzıgı yada nınnı acıyorum o uyudugu surecede calıyor bız yatana kadar cocuk o muzıge alısıyor onu duyunca uyku saatı oldugunuda anlıyor daha kolay oluyorBu akşamdan sonra erken uyutmaya çalışacağım ya gündüz uykusu çok olsa uyutmam diyeceğim ama gündüz çok az uyuyan bir bebek
Canım benim bebeğimde 3aylık ben Gündüz yatırıyorum akşam saat 5 ten sonra uyutmuyorum saat 10 da yatırıyorum alışkanlık haline getirdim saat 10 dan sonra da eşime vakit ayırıyorum. Şimdiden nasıl çalıştırırsak öyle giderBu akşamdan sonra erken uyutmaya çalışacağım ya gündüz uykusu çok olsa uyutmam diyeceğim ama gündüz çok az uyuyan bir bebek
Uyku düzeni oluşturmak için zamanı geldi yani mutlaka okuyup araştıracağım inşallah erken yatmaya alışır bende esimle vakit geçirmeyi çok istiyorum bende biraz daha büyüdükçe düzen oluşur diye düşünüyordum hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?