bebegim dussun istiyor

Ben hep o masum yavrucaklara acıyorum ..
İki kişi ne yasarsa yasasın hayatın zorluklarını cefasını atlatabılır tamam da cocuklarınızın gunahı nedır ?

Hayatınıza ve tercıhlerınıze nereden bakarsak bakalım olan ne sıze nede kocanıza olmayacak
o cocuklara olacak .

Esım yanımızda degılken ben evlatlarımın gozlerıne yas dusurmedım bılıyor musunuz onları once rabbımın yardımıyla o kadar guzel yetıstırdım kı dını egıtımlerı olsun ahlakı egıtımlerı olsun her yonden dort dortluk kızlarım ve suan bu yasananlara anlam veremıyor urkuyorlar babalarının bır an evvel gıtmesdını ıstıyorlar kı gıdecek ınsallah bende kendıme bır destek ornegın atamamın yapılması gıbı yanı ayaklarımın ustunde durabılecegım bır durum olusturup ayrılmak ıstıyorum benım hayatım yavrularımdan ıbaret......
3. Bebek meselesını soran arkadaslar soyleyeyım ben ıstedım bebegımın olmasını rabbımde verdı hamdolsun ama yemın ederım o zaman bu adam bu kadar ınsanlıktan cıkmamıstı son zamanlarda oldu ne olduysa nefretımı kazandı ve ınsanlıktan cıktı bunu oncekı konumdada yazmıstım bebek kaza eserı veya zorla olmadı kesın donus yapmıstı hersey ıyı baslamıstı ben de 32 yasındayım bır bebegımız daha olsun demıstım ses etmemıstı nerden bılecektım bunları yasatacak bılsem sızce yapar mıydım

Ben hiçbir konunuzu okumadım, dersimi çalışmadan geldim...
Ama yazdıklarınızı okuyunca insanın içi titriyor.. Çaresizlik nedir inanın bilmiyorum, Rabbim kimseye bu çözümsüz derdi vermesin... Ben Çare'Sizlik nedir onu bilirim yalnızca... Damara göre şerbet vermek değil niyetim, ancak işini Rabbine bırakmış arkadaşlarıma da bu yol ile naçizane yazıyorum. "Boşanmak" belki de sizin ruh dünyanızın kaldırabileceği bir şey değildir. Belki sizin çözümünüz yalnızca "sabretmektir"...
şimdi izninizle Çare'Sizliklerinizi bir değerlendirelim... tamamen sıfırdan, yeni bir konu gibi düşünerek...
Bir arkadaşın çok güzel yazdığı gibi "Eşinizden normal erkek tepkileri beklememeye şartlandırın kendinizi"... Canınız maden suyu istiyorsa eğer ertesi günü bekleyin ve kendi göbeğinizi kendiniz kesin... Bebişçik bir güncük annesini bekler, merak etmeyin.. Hormonlarınız ister istemez bulunduğunuz durumda "önem ve ehemniyet görme" ihtiyacını teşvik edip duracak içinizde... Ama taşı asla hamura çeviremeyeceğiniz gerçeği ne kadar katı ise, elinizdekileri de değiştirme imkanınız olmadığı o kadar gerçek... Eşinizi olduğu gibi kabullenin.. Çünkü boşanmak sizin için bir çözüm değil.. önce bunu bir kabullenmek gerekecek...
Eşinizin yurtdışına çıktığını söylüyorsunuz... Ev hanımısınız anladığım kadarıyla... Kendinize basit uğraşlar edinin.. Mesela örgü şapkalar yapın, ucuza mal edip maliyetinin biraz üstünde bir fiyata satabilirsiniz... Dantel öğrenebilir, yapabilir ve yine satabilirsiniz.. El emeği şimdilerde çok kıymetli.. Burada bir komşum var mesela, eşi rahmetli oldu üç çocukla kaldı... Mantı yapıp mantıcılara satıyor kilosu ile... Dışarıya yaptığı bir iki iş daha var... Bir şekilde geçiniyorlar.. Bunu boşanmanız için değil, elinize "kendinize ait bir para" geçmesi için söylüyorum. Eşinize bunu söylemek zorunda değilsiniz. Ondan aldıklarınızı da atın kenara, altın yapın biriktirin...
Çocuklarınıza odaklı bir yaşama başlayın.
Kuran şifadır evet... Ancak Kuran'ı Kerim'e nasıl yaklaşılırsa o da o şeklide adım atar size.. Kendinize acıyarak ve bulunduğunuz durumun çaresizliğe ile kapanırsanız o kitaba, bir yerden sonra okurken daha çok acıklanıp ağladığınızı fark edeceksiniz. "Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır".. Herşeyin değişeceğine tam iman edip, çaresini Allah'tan dileyip vakarla okuyun kitabınızı... İnanıp, gerçekten inanıp iman ederek... Kitabı kapattığınızda ferahlığı hissedersiniz o vakit... (Çok da bir şey yazmak istemiyorum, benim haddime değil..)
Henüz doğmamış bebeklere karşı erkeklerin aslında çok fazla da bir hissi olamayabiliyor... Haklılar da.. Bizim gibi hissetmiyorlar ki içlerinde... Hele bir de biraz odunluk varsa bünyelerinde, hiç beklemeyin o tarz hassaslıkları... Bakarsınız gelmesinde bir hayır vardır bebişin... Belki sadece rızkı ile değil, sorunlara çözüm ile de gelecektir.. Hiç belli olmaz...
Bulunduğunuz durumu düşünüp iyice çaresizliğinize inanmayın lütfen... Çareler düşünün... Evliliği devam ettirirken size yardım edebilecek, sizin iyi hissetmenizi sağlayabilecek çareler...
Ben sizi tanımıyorum... ama olduğuna inanıyorum.. Vazgeçmeyin...

Selamlar,

üzgünüm ama perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş.
bu adam kazakistanda bi kadın bulmuştu sanırsam öyle bi konunuzu okumuştum.
3.çocuk hata olmuş ama artık çok geç.
atamanız yapılır ve umarım güzel bi hayat kurarsınız çocuklarınızla kendinize.
ayrıca sadece cocuklarınız için değil kendiniz içinde toparlanmak zorundasınız.
hakkınızda hayırlısı olsun.

3aylık hamilesin.
4ay önce konu açmışsın eşinin rus kadınlarla görüştüğüne dair.

Bu bebeği sen istedysen o vakit kocanı ciddi anlamda seviyorsun demek.

Boşanmayıda düşünmüyorsan o zaman katlanacaksın başka yol çaresi yokki .

çok üzülüyorum böyle şeylere allah szin ve evlatlarınızın yardımcısı olsun. kendisi gittiği yerlerde bişeyler karıştırıyoki sizdende şphe edebiliyo. herşey biyana insan düşmanına bile karnında bebek varken sert davranamaz. allah kalbine şevkat versin eşinin. hiç konuştunuzmu sakince derdi ne neden çocuk istemiyo istemese bile neden düşürmek için çabalıyo. sizde üstüne çok gitmeyin huyuna gidinki bebeğinize bi zarar gelmesin allah korusun.

Yazmayayim diyorum ama dayanamadim. Bakin arkadaslar, konu sahibi kendi istegi ile yapmis bebegi. Sasirmadim

Arkadasim kocan ruslarla birlikteymis, arada sana siddet uyguluyor, tum bunlar zivanadan cikma degil de maden suyu olayinda seni ittirdi diye mi zivanadan cikti?

Burada konu acan bazi arkadaslara gercekten uzuluyorum, yardimim dokunsa yardim da ederim. Ama bazilari da donup kendine baksin bir ben ne yapiyorum diye, hem kendisi cahilce davranacak sonra da bizden ah vah etmemizi bekleyecek. Ben etmiyorum, madem mutsuzsun aglayip durmak yerine mutlu olmanin yollarini dusun.

Not: Drdepresyon arkadasim bana sarmana sevindim, bu vesileyle kaynanan gorumcen kocanin kuzenleri kocan ve kocanin tum sulalesi bir nebze rahatlar :)

bunlari bile bile 3 cocugu yapmissin
senin bizim aklimiza ihtiyacin yok ki
simdiye kadar hep kendi bildigini okumussun
yapmissin herseyi dusmussun bir kuyuya
eyvah kk uyeleri yardim edin diyosun
ne soylesek bos sen bu yolda devam et

evet arkadaşım sana sardım hayatımın merkezinde sen varsın o kadar önemlisin benim için
dilerim hayatında mutluluk olur da biraz başkasının acılarıyla kendini tatmin etmeyi bırakırsın,,,,,,

bayanlar lutfen sakin olalim
drdepresyon konu sahibi bosanmak istemiyor
cunku ev hanimi bir geliri yok
atanmayi bekliyor
o kadar siddet gormus esi baska kadinlarla gonul eglendirmis
ve bunlari bile bile bi cocuk daha yapmis 3 cocugu var
bi kere burda yanlis yapti !!!
haksizmiyim ???
huylu huyundan vazgecmez bir erkek baska kadinlarla vakit geciriyorsa
bunu aliskanlik haline getirirse o evlilik yurumez
ve ister ilk cocuk olsun o evliligi kurtarmaz
yasadigi durum cok agir allah sabir versin
ve yardimcisi olsun
butun bu asamalardan sonra biz anca ona dua edebiliriz

Buraya gercekten aklimdan gecenleri yazarsam kirilabilirsin. Cunku, malesef arkadasim sen caresiz olmayi biraz da kendin secmissin. Yani bu mutsuzlukta senin de bayagi payin var.
Neyse, insallah atanirsin ve bundan sonra dogru kararlar verip feraha cikarsin deyip geciyorum.

Anlattığınız kadar masum olduğunuzu düşünmüyorum. Bence kontrol altında tutamadığınız bir şeyler var ve eşiniz bu yüzden yıllar boyu dönmek istememiş. Konu açıldığında sizi özlediğini ama ev için fedakarlık yapması gerektiğini söyleyip sizi mutlu edebilirdi. İlişkiyi bu boyuta taşıdıktan sonra geri dönüşü varmış gibi görünmüyor.

O çocukların gerçekten bir sorunu olmasa kırmızı ile işaretlediğim yerler yaşanmaz. Siz her türlü desteği verebilirsiniz ama baba başka, onun verdiği güven çok başka. -Allah başımdan eksik etmesin- Ne kadar çabalasanız da ailesi ile gezmeye giden, babasıyla beraber vakit geçiren çocukları gördüklerinde içleri acımıyor mu? Acımıyor demeyin, mantıklı olun lütfen.

Biraz sert olacak ama kimse kusura bakmasın, yaşadıklarından kurtulmak isteyen bir insan izlenimi göremedim ben sizde. İnsan, hele de bir kadın istediği zaman ne yapar eder bir çare bulur. 3. çocuğu da muhtemelen eşim düzelir düşüncesiyle istediniz ama tam tersi kendinizi eşinize daha çok mahkum ettiniz. Bir arkadaşın da dediği gibi perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş. Göz göre göre yazık olmuş ne diyeyim. Allah yardımcınız olsun.

arkadaşım yorum yapmadan önce şunu sölemeliyimki geçmiş bütün konunu okudum yanlış yorum yapmamak adına....
ama malesef sana şu anda iyi şeyler söleyemicem çünkü birilerinin sana bunları sölemesi gerekiyo.... banada lütfen kızmayın arkadaşlar ...............
şimdi seni aşalayan sana iyi davranmayan hatta sana şiddet uygulayan bi eş var ortada ve nitekim seni net yoluyla aldatan ? ortada iki küçük yavru var normal çekirdek bi ailede büyümeyen ve türlü zorlullarla karşılaşan sen sanıyomusunki çocuklar bişey anlamıyo etkilenmiyo seninde çocuklugun zorluklarla geçmiş nasıl etkilendiğini bi çocugun en iyi ama en iyi sen anlayabilirsin sanemcim.... mantıklı düşünelim biraz......
zaten iki küçük çocuga normal bi aile yaşantısı sağlayamamışsınız(eşinin etkisi büyük olabilir)...... ama bu çocuklar evliliğin iyi giden bölümünde olmuş geleceği göremezdin sonuçta böle olcağını bilemezdin allah bağışlasın......... AMA SANA SİNİRLENMEMEK ELDE DİİL!!!!!!!!
ÇÜNKÜ ARKADAŞLAR SANEM HANIMIN EŞİMDEN HAMİLELİĞİM YÜZÜNDEMİ SOĞUYORUM DİYE Bİ KONUSU VAR ORDA BEBEĞİ KENDİSİ İSTEDİĞİNİ SÖLEMİŞ VE YAPMIŞTA!!!!!
arkadaşım sen şu an olan olayları biliosun görüyosun bütün bu sorunların göbeğine savunmasız bi yavruyu nasıl getirebiliosun yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! ona güzel bi hayat mutlu bi yuva verebilcekmisin sen? yüzünü güldürebilcekmisin aferin sana...............ona baba sevgisini nasıl verceksin sen düşmesini isteyen bi insandan bütün bunları düşünerekmi yaptın? yada bi bebeğin bu adamı eve bağlıcanımı düşündün minicik bi canlıyı kocanı eve döndürmek içinmi KULLANDIN? diğer ikisinde işe yaramışmıydıda bunda yarasın? bak adam şimdi düşmesini istiyomuş ? hem gittiğin nasıl bi terapistmişde senin bu düşüne bi DUR dememiş!!!!!!!!!!!!
ARKADAŞLAR TECEVÜZ ŞU BU YOK KADIN İSTEMİŞ YAPMIŞ BEBEĞİ..........artı diyelimki tcavüze ugradın senin bin kat temkinli olman lazımki bidaha hamile kalmayım diye sağlık ocaklarında herşey herşey bedava bi sağlıkcı olarak sölüorum spral takıolar ve eşinin ruhu duymaz asla anlamaz!!!!!!!!!!!!
hap kullanabilirsin hergün vede 3 aylık aşı olanilrsin yılda 4 sefer uygulanan bişe eşinin hiç birinden ruhu duymazdı ama sen naptın?
kuspura bakmayın ama söz konusu bi bebek olunca helede kendi bizzat bilerek isteyerek böle bi ortama getirip sonrada vay efendim eşim düşsün istiyo beni itiyo dersen benimde sana diycem şey iyi oluyo olur!!!!!!!!!!!!

cnm Allah kolaylık versin sana..
madem böyle bi evliliğin var, keşke biraz daha dikkatli olup hamile kalmasaydın..
ama bu saatden sonra keşkelerin faydası yok...
sen bu adamdan kurtulmak istiosan bi sürü çare var aslında.. ama ben sende o azmi o çabayı göremedim..
hala adamı düzeltme değiştirme derdindesin ki bu çok zor.
böyle psikopat ruhlu adamların huyu suyu öyle kolay kolay değişmio malesef..
ve malesef olan yine o gunahsız çocuklara oluyo

ya böle polyanlarada cidden anlam veremiorum arkadaşım biraz gerçekleri görmek lazım biraz gözümüzü açıp olaylara bakalım çaresizlik zordur sanki kimsenin problemleri yokmu herksin derdi var sorunu var ama insanlar çözüm bulmak isterler sorunu dahada karmaşık hale getirmek diil !!!!!!!!!!
ayrıcada gerçek hayatta mutsuzum böle gerçekten çok tatmin oluyorum hiç bu kadar tatmin olmamıştım hey allahım ya!!!!!!!!!!!!!

anliyorum arkadaslar hepinizin evliligi dortdortluk hepinizin mukemmel hayati var hicbiriniz zerre hata yapmadiniz yapmiyorsunuz sifir hata ile yasiyorsunuz bu dunyada tek suclu var o da benim degil mi? ben isteyerek hamile kaldim evet bunun hata oldugunu sanmiyorum tamam durumu dahada zorlastirdi ama gidip bebegimi aldiracak degilim sizlerden gercek anlamda fikir ve destek istemistim benim ne yasadigimi yakin cevremden kimse bilmiyor cunku bu insan o kadar ''el iyisi'' bir profil cizer ki yemin ederim anlatsam bana inanmaz iftira ediyorum sanarlar ben herseyi allaha birakiyorum herseyi goren ve bilen rabbime. benim bir hatam olduysa sevmek guvenmek evliligimi yavrularim icinde olsa ayakta tutmaya calismakti suan dunyada en cok istedigim sey bosanmak ama soyler misiniz ne yapacak nereye gidecek cocuklarima nasil bakacagim? hickimseye muhtac olmak istemiyorum gidip siginacagim bana kapisini acacak kimse yok siz bunun ne demek oldugunu biliyor musunuz? ben tum bu yasananlari hak etmek icin ne yapmis olabilirim tekrar soyluyorum umarim siz yasamazsiniz.....

bu şartlarda sana tek tavsiyen boşan demek olurdu, ama boşanamam çaresizim diyosum çocuklarına da aynı kaderi yaşatıyosun iyi bi babaymış gibi sürekli doğuruyosun ne diyelim sana, toplu beddua edelim belki ıslah olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…